Nieuw Soerel

In het kort

Natuurkampeerterrein Nieuw Soerel ligt op de Veluwe, ten zuiden van Nunspeet op een open plek in het bos. Je hebt de keuze uit een beschutte plek met uitkijk op de bosschages of een plek aan het open veld. Vergeet het hek rondom het kampeerterrein niet dicht te doen, de wilde zwijnen en konijnen lopen hier namelijk volop rond. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

1,8 ha | 36 plaatsen | Open: 30/03 - 02/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampvuurplek
Slechtweervoorziening aanwezig
Toegankelijk voor mindervaliden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 4,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 4,0

Op dit terrein is een vuurhut aanwezig voor algemeen gebruik. Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Pasopweg 1
8072 PL Nunspeet
Gelderland

Tel.: +31306977749
bgg.: +31655358978 (10.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Twitter Instagram

Locatie

In boswachterij Nunspeet op de Veluwe kun je uitstekend wandelen en fietsen. Stap eens aan het begin van de avond op de fiets, de kans is groot dat je onderweg wild tegenkomt. In de buurt van het terrein is een speciale wildobservatieplek. Met de fiets ben je in een mum van tijd bij de Zandenplas, waar je heerlijk kunt zwemmen. Dagje uit? Bezoek het Buitencentrum Veluwe-Noord in Nunspeet of het oude vissersdorpje Elburg.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.


Wandelen
Klik hier voor diverse wandelroutes in de omgeving van Nunspeet.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Vanaf A28 afslag Nunspeet-Oost/Epe, richting Epe, na 300 m de Parallelweg op, na 2 km de Eperweg oversteken en de Pasopweg inslaan, daarna borden volgen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Nieuw Soerel is een echt ‘staatsbos’: rechte wegen, rechthoekige bosvakken en veel grove den. Het hout ging veelal naar de staatsmijnen in Limburg. Deze waren tussen 1916 en 1918 zelfs nog eigenaar van het bos. In de Tweede Wereldoorlog werd hier op initiatief van de Amsterdamse advocaat E.H. von Baumhauer en met medewerking van Staatsbosbeheer een complex van schuilplaatsen aangelegd, bijgenaamd het Verscholen Dorp of Jodendorp. De oorspronkelijke half ondergrondse hutten zijn verdwenen, maar een reconstructie geeft een beeld van hoe vluchtelingen overleefden in de bossen.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · pelletkachel, zonnecollectoren · Afvalscheiding · helofytenfilter · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

bram - 01-06-2023

Misschien zijn wij wat verwend, maar ik vind dit tot nog toe een van de mindere SBB campings waar ik geweest ben. Het is een mooie plek in het bos met heel veel vogels en een net sanitair gebouw, maar deze plek heeft ook een aantal minpuntjes die ook hier al genoemd zijn; weinig privacy (geen bosjes tussen de plekken), geen WC-papier aanwezig en het geluid van de A28. Het staat op deze website aangegeven maar de route is nogal verwarrend. Navigatie-apps leiden je de Eperweg op, vanwaar je niet af mag slaan richting de camping (de Pas-op-weg op). Je moet een parallelweg op die ook de Eperweg heet, en daarna kan je de Pas-op-weg bereiken. Vóór de parallelweg mag m.i. een duidelijker bord staan. De pijl op het bord wat daarna kwam (op de parallelweg) was niet zichtbaar door de begroeiing, wat het geheel nog verwarrender maakte.

Matthijs - 24-10-2022

Fijne camping op een mooie plek in de natuur. De vuurplaats/ontmoetingsplaats/schuilplaats is top. Helaas mis ik de charme die zo'n mooie plaats in de natuur kan hebben een beetje. Het veld is nogal vierkant, met weinig bomen of struiken op het terrein zelf. De herrie van de A28 is behoorlijk aanwezig. Sanitair is fijn, inchecken gaat prima met de digitale aanmeldzuil.

Jan en Annejacq - 04-10-2021

Laatste weekend van het kampeerseizoen 2/3 Oktober 2021. Wat is Nieuw Sorrel een fijne plek, met goede / sfeervolle / schone voorzieningen. Ook top is de vuurhut annex overdekte schuilplek, waar we met de regen zondag dankbaar gebruik van hebben gemaakt! We komen zeker terug!

H.Aarsen - 20-04-2021

Paasweekend 2021 met de caravan op de camping gestaan . Het weer was koud en daar kon niemand wat aan doen . Maar dat de douches zo koud afgesteld stonden was natuurlijk minder prettig en onnodig.

Ans Habraken - 27-04-2019

Afgelopen paasweekend hebben wij genoten van ons eerste weekendje weg met de camper, van dit jaar. Het was heerlijk weer, dus de camping was vol. Maar een vol natuurkampeerterrein betekend nog steeds, heel veel ruimte. Wij stonden op plek 1, tegenover het trekkers veld. Dat is een mooie plek met steeds andere overburen. We hebben heerlijk gefietst op de mooie fietspaden door het bos.

Selma Schuurman - 17-07-2017

Nacht met dochter op trekkersveldje doorgebracht. Aanmelding via systeem ging prima! Genoten van de omgeving en de rust. Geen muziek en lawaai savonds. Keurig toiletgebouw! Kom zeker nog eens terug.

Martin L - 05-03-2017

Voor ons is deze natuurcamping een favoriet! Afgelopen seizoen tijdens het laatste weekend 3 nachten gestaan en het erg naar onze zin gehad. Schoon sanitair, mooie plekken en faciliteiten, ook voor onze camper! Tevens leuke mensen om ons heen gehad en gepaste gezelligheid tijdens de avonden, zonder overlast. De omgeving is fraai en met onze scooter heerlijk getoerd langs de veluwse dorpjes. Wij komen graag weer terug!

Shane - 17-06-2016

Dit is mijn tweede reactie en het vervolg op mijn reactie hieronder. Ik ben nog een keer terug geweest en heb een heerlijke paar dagen gehad. Niet alleen vanwege het prachtige weer maar ook vanwege de rust. Gelukkig campingliefhebbers die het concept begrijpen. ;) Mijn minder leuke ervaring qua geluidsoverlast is door de Stichting de Groene Koepel en Staatsbosbeheer zeer serieus behandeld, wat ik enorm waardeer. Ik heb er uiteindelijk een goed gevoel aan overgehouden en zou, wanneer het schikt, weer naar deze camping gaan.

Shane - 03-06-2016

Mooie camping en op zich erg rustig en vriendelijk gesitueerd in de bossen bij Nunspeet. Ruime plekken en goed en schoon sanitair. Wat wel jammer was, was dat er vorige week een groepje jongelui tot een uur of twee nogal lawaai hebben gemaakt bij de kampvuurplaats. Niks 22.00 stil, het ging uren door. Hard praten, schreeuwen, lachen, muziek aan, flink wat alcohol en niks rekening houden met anderen. Dit had ik totaal niet verwacht! Ik kon er echt niet van slapen en baalde er enorm van. Ik had dit echt niet verwacht. Vanwege de manier van reageren en hun verhalen, de manier waarop zij praatte heb ik wijs besloten niet te gaan 'klagen' bij ze. Ik weet dat dat wel het beste is, maar ik heb een inschatting gemaakt. Eigenlijk zou je het niet eens hoeven te zeggen. Men weet toch op wat voor camping men staat. Daar past stilte bij. Wordt het half elf, ok prima, maar zo laat als dit. En met flink wat alcohol bij. Erge deceptie, serieus. Ik had het mobiele nummer van de boswachter, maar kan je die in de nacht daar dan voor bellen? Goed ik ga binnenkort weer en hopelijk kan ik genieten van de rust, ook in de nacht en avond dus, anders is dit echt de laatste keer dat ik hier ben geweest.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Nieuw Soerelsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd