Lutje Kossink

In het kort

Te midden van prachtige natuur waar nauwelijks geluiden van de buitenwereld doordringen word je wakker van de vogels. Het terrein is aangeplant met 21 verschillende boomsoorten en vele struikensoorten. Voor warme dagen is er een ruim schaduwterras aanwezig met dakplatanen. Kom je met je caravan of camper, gelieve niet je airco te gebruiken vanwege geluidsoverdracht Voor tentkampeerders is er een tuinhuisje voor slecht weer. Het terrein is voor alle soorten kampeermiddelen altijd goed berijdbaar. Zeer kleurrijke aankleding met veel planten.

1,25 ha | 40 plaatsen | Open: 26/04 - 29/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 7
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Kampvuur of vuurpotten verboden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 10A
Afstortplaats cassettetoilet
Fietsverhuur aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 4,0

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Coen Tenkink
Kremerweg 6
7113 CB Winterswijk-Henxel
Gelderland

Tel.: +31622485840
coen@lutjekossink.com
https://www.lutjekossink.com/

Facebook

Tips!

Evenementen
Steengroeve Theater
Winterswijkse Fietsvierdaagse

Locatie

Winterswijk heeft een schitterend coulisselandschap, ideaal voor fietsers en wandelaars. Er zijn veel leuke routes in uitgezet. Nieuwe route in 2020: zandweggetjes fietstour. Geologisch zeer interessant gebied. Unieke rijkdom aan flora en fauna en 'het ruist hier van de rust. Door beschutte ligging zeer geschikt voor herfstkamperen. Het Winterswijkse coulisselandschap is je animatieteam.

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Achterhoek.Omgeving
Het uitgestrekte buitengebied van Winterswijk kan tot één van de fraaiste in Nederland gerekend worden. Winterswijk ligt in het oosten van de Achterhoek tegen de Duitse grens en bestaat uit het dorp zelf en negen buurtschappen waaronder Henxel. Het gebied biedt ideale mogelijkheden voor toerisme en recreatie.

De omgeving bestaat uit prachtige pittoreske boerderijtjes, statige Scholtenboerderijen, weilanden en natuurgebieden. De vele beken, beekjes, houtwallen en bosschages maken het landschap nog afwisselender. Het gehele landschap ademt een rust, ruimte en beslotenheid die zeldzaam zijn geworden in Nederland.

In de Steengroeven, die zich dicht in de buurt van het kampeerterrein bevinden, zijn dertig meter diepe groeven waaruit de wanden loodrecht oprijzen en welhaast buitenlands aandoen. De diverse geologische lagen zijn goed zichtbaar en daardoor kan men een blik in een honderden miljoenen jaar oud verleden werpen. Een verleden rijk aan fossielen en mineralen.

LinksFietsroutes
De omgeving rond Winterswijk, gelegen in de meest oostelijke punt van Gelderland, behoort tot de mooiste fietsgebieden van Nederland. Het fraaie coulisselandschap en de vele beschermende bossen en landgoederen vormen het decor van prachtige fietstochten. Deze brengen je over landelijke wegen, zandwegen en bospaden.

Twee unieke fietstochten vanaf Lutje Kössink
Voor al onze gasten zijn er twee gratis fietstochten ontwikkeld die vanaf Lutje Kössink gestart kunnen worden. Deze worden bij aankomst met uitleg uitgereikt en laten je een unieke route zien door het Winterswijkse en deels Duitse coulisselandschap. Een route gaat naar het zuidelijke gebied van Winterswijk, het oude kleinschalige landschap, de andere naar het meer open ontginningslandschap richting Duitsland genaamd "6 maal over de grens". Beide tochten gaan langs schitterende landschapselementen en leuke stille weggetjes. Halfweg in beide routes is horeca aanwezig. Het zijn dagtochten van ongeveer 40 km die ook 'afgekort' gefietst kunnen worden. Heb je deze beide gefietst, dan heb je een zeer goede indruk wat Winterswijk is.

Fietskaart Achterhoek
De Fietskaart Achterhoek maakt deel uit van een landelijke serie van 20 fietskaarten en bestaat uit:De Fietskaart Achterhoek is voor € 7,95 verkrijgbaar bij de VVV en ook te bestellen via onze webwinkel. Wie bij de VVV een Fietskaart Achterhoek koopt, krijgt er een gratis stuurbandje en ansichtkaart bij. Daarop kunnen fietsers hun favoriete route noteren en die versturen naar familie, vrienden en kennissen.

Fietsrouteplanner
Je kunt nu ook van achter je eigen computer routes samenstellen over het fietsroutenetwerk Achterhoek. De routeplanner op de website laat zien welke routebordjes je moet volgen om de door jouw gekozen route af te leggen. Ook krijg je informatie over de bezienswaardigheden onderweg. De routeplanner toont ook enkele fietsroutes die speciaal voor jou zijn geselecteerd. Alle routes kunnen worden afgedrukt of gedownload voor een gps-ontvanger of TomTom.


Bewegwijzerde routes
Je hebt de keuze uit tal van routes: korte, lange, bewegwijzerde, grensoverschrijdende, thematische enz. Totaal zo'n 1700 km fietsplezier! Onderstaand een kleine greep uit de mogelijkheden verkrijgbaar via de lokale VVV.Overige routes
Wandelroutes
Vanaf onze statige herenboerderij kun je schitterende wandeltochten maken in het gebied. Tijdens het hoogseizoen zal de eigenaar van de camping op een vaste dag in de week graag voorgaan met een natuurwandeling in de naaste omgeving. We komen op plekjes waar zeer bijzondere plantensoorten door ingrepen in het landschap weer tevoorschijn zijn gekomen (zonnedauw, blauwe orchideeen, heidesoorten). Ook loop je grote kans diverse wildsoorten tegen te komen. Hij vertelt je tevens iets over het ontstaan van het Winterswijkse landschap met diverse voorbeelden. De tocht is gratis.

De wandeling kan o.a. door het Dottinkraede gaan, een oud loofbos aangekocht door de Vereniging Natuurmonumenten. De bosgedeelten van het Landgoed Lutje Kössink bestaan vooral uit oude eiken gemengd met beuken en berken. Het gebied is rijk aan vogels. Het is ook mogelijk om evt. onder begeleiding van een gids een wandeling te maken.

Tip:
Bezoek ook een het nabijgelegen fraaie monumentale Korenspieker (op 1 km afstand). Het Korenspieker is een 17e eeuws vakwerkgebouw om graan in op te slaan met een expositie over landbouw in vroegere tijden. In de maanden juli en augustus op iedere zondag van 14.00 - 17.00 uur geopend.

Niet alleen rondom onze camping is het prachtig om te wandelen en fietsen. Rondom Winterswijk vindt men nog vele plekken die de moeite waard zijn. De omgeving bestaat uit prachtige pittoreske boerderijtjes, statige Scholtenboerderijen, weilanden en natuurgebieden. De vele beken, beekjes, houtwallen en bosschages zorgen voor veel variatie in het landschap.

Avontuurlijke wandeling
Op verzoek kan men met een groep een avontuurlijke wandeling maken onder begeleiding van de eigenaar, die je de plekjes kan laten zien die alleen een echte kenner weet te vinden.

Enkele beschreven wandelroutes zijn:Overige routes
Vier doorgaande lange-afstands-wandelpaden komen door de Achterhoek.
Het Pieterpad, dat loopt van Pieterburen naar de St. Pietersberg, heeft in de Achterhoek het trajekt Laren-Vorden-Zelhem-Doetinchem-Elten-Lobith.
Het Naoberpad loopt over en langs de grens met Duitsland. De route komt onder andere door Winterswijk, Dinxperlo, Gendringen en 's-Heerenberg.
De derde route is het Trekvogelpad voert in de Achterhoek over het trajekt Bronkhorst-Vorden-Ruurlo-Borculo-Eibergen- Haaksbergen.
Een nieuwe route is het Hanzestedenpad, een route door het IJsseldal van Doesburg naar Kampen. Tevens driedaags wandelarrangement langs dit wandelpad. De markering van deze routes is met rood/witte strepen op palen en bomen. De routes zijn overigens in beide richtingen te volgen. Van de routes zijn ook boekjes uitgebracht.

Naast bovengenoemde routes beschikt de VVV nog over vele andere beschreven routes. Al voor een paar euro kun je urenlang wandelplezier hebben.

Route

Winterswijk richting Vreden, na 3,5 km de Kremerweg (rechts). Na 350 m vind je nummer 6.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het Winterswijkse coulisselandschap heet ook wel ‘hoevenlandschap’, vanwege de boerderijtjes (hoeven) rondom en tussen de akkers. Deze akkers (de zogenaamde esgronden) zijn gevormd na de ijstijd. De ijskap trok zich terug en liet grote spoelgoten (nu plaatselijke beken) achter die later zijn dichtgestoven. Deze dichtgestoven randen vormen nu de typische esgronden. Verderop vind je de ontginningslandschappen. Dit waren heidegronden die zijn ontgonnen voor de landbouw.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · biomassa energie · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Mariëtte Roelofsen - 31-07-2023

Wat een prachtige camping! Vriendelijk ontvangen, mooie plaatsen. Sanitair keurig, één en al groene gezelligheid !

Frans - 16-01-2023

Ruime plaatsen, schoon sanitair, omgeven door een pluktuin met bloeiende planten en diverse kruiden. Het is gewoon een plezier om naar dit gebouw te gaan. Een camping met een ziel, las ik eerder. Dat klopt helemaal. In de zomer van 2022 zijn we hier 1 week geweest. Prachtige fietstochten gemaakt. Hier en daar een terrasje, heerlijk! We komen in de toekomst zeker weer.

Familie Schuurman - 31-07-2021

Mooie natuurcamping, doet oud aan maar is dit zeker niet. Leuke eigenaar en bijzondere planten, goed naar de zin gehad.

Karolien - 19-06-2021

Rustige camping. Voldoende toiletten en douches. Aardige eigenaar. Zeer ruime plekken.

Evelien - 04-08-2020

Wat een super camping!! Rust, ruimte, gezellige aankleding, schoon sanitair, gewoon alles goed voor elkaar!! Echt een aanrader!!

Marieke - 23-05-2020

Vriendelijke gastheer, rust en ruime keuze in plekken. Veel vogels, reeën en vossen. Ook orchideeën zijn om de hoek, Coen weet ze te vinden. Lekker vuurtje stoken of bbq op de vuurschaal, fietsen op rustige landweggetjes. Voor ons een mooie plek voor een lang weekendje in eigen land.

Hilda en Gert de Boer - 04-09-2019

Zeer leuk ingerichte camping met heel veel dingen waardoor je het gevoel krijgt dat er aandacht is voor de klant. Jammer genoeg zat het weer niet mee, maar de camping en omgeving is zeer de moeite waard. Vriendelijke beheerder en vrijwilligers. Voor herhaling vatbaar.

Eric Kappert - 14-08-2019

Verwondering... Verrassing en Verbazing. Sinds mijn 15e levensjaar bezoek ik 3 tot 4 campings per jaar in binnen en buitenland. Lutje Kossink natuurkampeerterrein is de 164e 'stopplaats' in mijn nog jonge campingleven. Met stip komt ie binnen in de top 5. Waarom ? Omdat er een Ziel zit in deze camping. ' Ik doe moeite voor een gast ' ....dat heeft de eigenaar Coen en zijn vrijwilligers volledig benut. Klasse !

Marjan & Nico - 08-08-2019

Prachtige rustige camping. Wij hebben in het voorjaar genoten van de rust en de vele vogels die floten en af en aan vliegen naar de vele nestkastjes.

Esther - 31-05-2019

Geweldige camping. Zo heerlijk rustig, gewoon genieten.

Liesbeth Bouman - 25-06-2018

Heerlijke camping. Ruime plaatsen. Rust en mooi landschap. Goed verzorgd sanitair. Fijn dat de beheerder toezag op rust op de camping. We hebben het heerlijk gehad

Hans Marijnissen - 17-04-2018

Prachtig gelegen, zeer rustige camping met vrij uitzicht. Goede voorzieningen, met warm water, zeep, toiletpapier, alles is aanwezig. Mogelijk om vuurschalen op wielen naar je plek te rijden voor een kampvuurtje: hout gratis af te halen. Prachtige omgeving waarin de eigenaar eigen fietsroutes heeft uitgezet.

Mascha - 08-08-2017

Mooie camping: ruime plaatsen, lekker stil, echt donker 's nachts en zeer gastvrije ontvangst en gastvrij verblijf. Je kijkt vanuit je tent op een groot veld, waar je vogels kunt bekijken en lekker in de verte kunt staren. Fijn dat er niet allerlei animatie en vermaak is, waardoor je hier echt aan rust toekomt. Er wordt hier echt aan de tentkampeerder gedacht, doordat die bijvoorbeeld op de mooiste plekken aan het veld staan en niet tussen de caravans. Ook is er voor de fietskampeerder een huisje in geval van slecht weer. Veel extra's zoals mooie fietsroutes, kaarten van de omgeving, zelfs een föhn (!). Ook fijn dat je de fiets in de schuur kunt stallen. Ik heb nu al weer zin om een keer terug te gaan, en ben ook benieuwd naar het vakantiehuis dat verhuurd wordt.

Betty Ede - 11-07-2017

\"Ik heb zelf veel gekampeerd, en als kampeerder kon ik me erg ergeren aan het gemis van bepaalde zaken op een camping. Als ik zelf een camping heb, ga ik dat anders doen\", aldus de eigenaar van deze camping. En dat hebben we gemerkt: warme douche zonder muntjes, ophanghaken in de douche, warm water om af te wassen, schone wasgelegenheid compleet met droogrekken en doekjes, overdekte fietsstalling, koelkast, kluisjes, wandelroutes, onderzetters voor in het gras, leen-vuurkorven, leen droogrek, centrifuge, fohn. En ook: mooi sta-gazon, uitzicht op grasveld, ruime plekken, paar prachtige picknicktafels, hegjes voor privacy. Geen animatie, dus lekker rustig! Apart tentenrijtje, zodat je met je tentje niet tussen het witgoed hoeft te staan. Supercamping!!!!

Peter - 16-10-2016

Erg leuk natuurkampeerterrein op de grens met Duitsland, vooral voor wandelaars en fietsers, minder geschikt voor gezinnen omdat er op de camping weinig voor kinderen te doen is.. Tentenveld en ook afgezonderde plekken met hagen. Prima en prima schoon sanitair en bovenal een erg vriendelijke beheerder.

Aly & Arthur - 06-10-2015

Wij hebben hier afgelopen weekend 2 nachten gestaan met onze camper, die we nog maar een paar weken hebben, het was ons tweede weekend uit, heerlijke plek om te vertoeven, alles was ook zo schoon en netjes, erg attent ook de doekjes die bij de wastafels lagen, de vervangend campingbeheerder en zijn vrouw, waren lieve hartelijke mensen die ons met veel geholpen hebben, wij denken met heimwee terug aan de twee heerlijke dagen hier en komen zeker terug en hopen dan ook een natuurwandeling van Coen mee te maken

Boshuisje Winterswijk - 20-07-2015

Leuke camping, vriendelijke eigenaar die tipt op onbekende wandelroute die wel heel spannend was (achterlangs, Ratumse Beek, en het Masterveld dat vol orchideeën stond). Op de camping zelf ook veel verschillende vogels gezien. Als natuurliefhebbers zijn we volledig aan onze trekken gekomen!

C. Dozeman - 20-07-2014

Dit is echt een fijne camping! De standplaatsen zijn ruim en op het tweede veld omgeven door hegjes die privacy bieden. De directe omgeving van de camping is heel rustig omdat er weinig verkeer langskomt en biedt een afwisseling van bos en weide/akkers. De mooie boerderijen maken het pittoresk. Op loopafstand van de camping is een wijngaard te vinden. Het sanitair is van goede kwaliteit en wordt netjes schoongehouden. Heerlijk ook dat warm water vrij toegankelijk is; zelfs de wastafels hebben warm water. De beheerder zorgt tevens voor toiletpapier en vaatdoekjes. Dat maak je niet vaak mee. De hoeveelheid sanitair is wel wat beperkt. Twee douches voor dames en twee voor heren is te weinig als het druk wordt. Deze camping is een prima keus als je van rustig en groen houdt, maar toch ook wel prijs stelt op goede sanitaire voorzieningen. Door de ruime plaatsen kun je hier ook goed terecht met een camper of caravan.

Erwin Elling - 11-08-2013

Goed kampeerterrein rondom een oude boerderij. Buitengewoon vriendelijke en attente eigenaar. (Hij organiseert ook natuurwandelingen door de omgeving. Helaas hadden we gepland om maar één nacht te blijven.) Fietsen kunnen onder dak staan in de schuur. Toen het regende konden we in een hutje schuilen. Weinig uitzicht door het mais, maar daar is natuurlijk weinig aan te doen. Terrein had vrij veel plekken, maar deed niet zo aan door verspreiding over meerdere delen.

Luud - 03-08-2013

Na 8 dagen kamperen op Lutje Kossink even een terugblik. Aankomend bij de camping zit je echt in het buitengebied, stil, zeer stil dus. Voor de deur een knooppuntroute voor te fietsen, wat we regelmatig gedaan hebben. Het lijkt een groot natuurgebied tijdens de fietstochten, schitterend. Op de camping hadden we een ideale plek met een groots uitzicht, ruim opgezet met haagjes als afscheiding. Het sanitair is prima, schoon, geen luxe maar goed warm water voor een lekkere douche en een schone afwas. Schitterende Beekdalwandeling met Coen de campingeigenaar, zeker een aanrader! Voor ons een prima natuurcamping waar we graag nog eens naar terug gaan.

Tuijn - 08-06-2012

Fijne camping, prachtige plek met uitzicht over de akker. Sanitair is prima. Aardige eigenaar. Graag nog een keertje naar toe!

Jan Arts - 05-05-2012

Zojuist met weemoed teruggekeerd van een 11 daags verblijf op Lutje Kossink. Meegemaakt hoe de natuur het voorjaar ingaat. Veel gefietst, heerlijk geluierd, elke morgen een krantje, Koninginnedag-dodenherdenking-bevrijdingsdag in de Achterhoek. Beekdalwandeling o.l.v. Coen, broodjes en biertjes van over de grens, schnitsel bij Antoon, asperges en Achterhoekse wijn. Elke morgen wakker van die dekselse vogels, maar toch vooral de STILTE!!! We waren even in het paradijs. Lenie en Jan Arts

ik - 28-04-2011

Super camping

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Lutje Kossinksterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd