Het Smokkelpad

In het kort

Open karakter. Eén veld voor tenten en vouwwagens, en één veld voor caravans en campers. Beide velden hebben elektra. Deels schaduwplaatsen, een aantal met zicht op het Reichswald. Voldoende picknicktafels voor wandel- en fietskampeerders. We hebben geen voorzieningen voor kinderen Barbecue en kampvuur zijn in overleg. Gratis wifi.

0,85 ha | 15 plaatsen | Open: 08/05 - 01/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 6
Huisdieren aangelijnd toegestaan 1
Kampvuur of vuurpotten toegestaan in overleg
Slechtweervoorziening aanwezig
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,7
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,0

Inchecken van 14:00 uur tot 18.00 uur. vertrek tussen 9:00 uur en 11:00 uur. In overleg kan er verlengd worden van 11:00 tot 18:00 uur, kosten €10,00. Vertrek na 18:00 uur rekenen wij 1 dag extra. Bij een annulering hanteren wij de RECRON voorwaarden toeristisch verblijf 16 juli 2016. Tussen 12.00 uur tot 13.00 uur is de receptie gesloten! Bij een reservering vragen we €5,00 boeking/administratiekosten. Bij eerder vertrek van een gemaakte reservering geen restitutie. De douches zijn inclusief, en voorzien van thermostaatkranen. Barbecueën/kampvuur alleen in overleg toegestaan. Droog hout zelf meenemen!

Onder een kampeerbusje verstaan wij een busje met hefdak - bijvoorbeeld VW T4,T5,T6-! Kampeerbusjes met een vast verhoogd polyester/staal dak, vallen onder camper. Alle andere kampeervoertuigen en campers -Pössel- vallen onder het tarief van een camper. Wifi is gratis.

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Ton Leijser
Cranenburgsestraat 180
6562 LV Groesbeek
Gelderland

Tel.: +31633733125
bgg.: +31649994468
info@hetsmokkelpad.nl
https://hetsmokkelpad.nl/

Facebook

Tips!

Fietsroute vanaf Groesbeek via Plasmolen ,Mook vervolgens pontje naar Cuijk-langs de Maas,vandaar uit richting St Agatha -klooster-naar Oeffelt-'t veerhuis-vandaaruit de brug over fietsen naar Gennep om vervolgens via het natuurgebied "vijfheerenlanden" terug te fietsen naar Milsbeek , Groesbeek.

Sinds mei 2019 ligt er een prachtige nieuwe fietsroute vanaf Groesbeek -langs oud spoorlijntje- naar centrum Kleef Duitsland.

Volg ons op facebook!
We proberen Het Smokkelpad met alle nieuwtjes levendig te houden op Facebook!

Locatie

Het terrein ligt aan een historisch smokkelpad aan de Duitse grens bij Kranenburg. Vlakbij Nijmegen en Kleef (D), met leuke restaurantjes en bezienswaardigheden. Zicht op de stuwwallen van het Reichswald en dicht bij St. Jansberg en het Rijk van Nijmegen. Dicht bij natuurgebieden De Bruuk en Millingerwaard (met theetuin). Mooie wandel- en fietsroutes vanaf het terrein. Op 4 km ligt recreatiegebied Wylerbergmeer.

Het Natuurkampeerterrein ligt in een mooie wandel- en fietsomgeving, in een heuvelachtig en kleurrijk gebied waar vroeger veel werd gesmokkeld. Het terrein heeft ruime open plaatsen waarvan een aantal met zicht op het Ketel/Reichswald. Het sanitair bevindt zich in het achterhuis van de oude boerderij. Er zijn drie toiletten + urinoir, drie douches met thermostaatkranen, twee dubbele wastafels, en tegen de boerderij zijn drie afwasplaatsen en een stortplaats voor een chemisch toilet gesitueerd.


Er staat een gezellig ingericht blokhutje waar je bij slecht weer kunt zitten. Hier liggen boeken, spellen en informatie over de omgeving.


Vanaf het terrein liggen prachtige wandel- en fietspaden (nabij knooppunt 85). Plaatsen als Kranenburg, Nijmegen, Kleef of Xanten liggen op fietsafstand. De bushalte ligt op 0,7 km van het terrein. Naast tenten zijn ook caravans en (max. 5)campers -lengte maximaal 6,5 m-welkom!


Het Ketel/Reichswald ligt op 10 minuten loopafstand van het terrein. Sportieve gasten kunnen in de omgeving naar hartenlust ATB-en, hardlopen in het bos, een knooppuntenroute fietsen, deelnemen aan wandelevenementen, kanovaren bij Dolfijn Watersport & Recreatie Mook, recreatieplas de Plasmolen. Teveel om op te noemen dus! Zwemwater bevindt zich op ongeveer 5 km afstand; richting Wyler ligt het Wylerbergmeer en in de andere richting ligt Plasmolen met zwemwater De Siep.Op 2 km afstand ligt het natuurgebied 'de Bruuk'. Dit is een moerasgebied met vele zeldzame planten, waaronder wilde orchideeën en blauwegraslanden.

'De Jansberg' en natuurterrein de 'Mookerheide' liggen beide op ongeveer 5 km afstand van het terrein. Voor ruitersportliefhebbers zijn er meer dan voldoende ruiterpaden uitgezet. Er is een mogelijkheid om een rit met de draisine (spoorlorrie) of met de fiets langs een prachtige route van Groesbeek naar Kranenburg of Kleef te maken.
Route

Vanuit A15 richting Nijmegen N325 Kleve (DE). Afslag Wyler, richting Kranenburg, weg vóór rotonde (bij bord Draisine) rechtsaf, Hettsteeg, gaat over in de Cranenburgsestraat. Eerste boerderij ongeveer 1km over de grens aan linkerzijde.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein Het Smokkelpad ligt langs een pad dat vroeger bekendstond als een smokkelroute. Tot in de jaren tachtig was het zomaar passeren van de grens tussen Duitsland en Nederland geen vanzelfsprekendheid. Door prijsverschillen over de grens was het smokkelen van bijvoorbeeld koffie, boter en sterke drank een lucratieve bezigheid. Vele bewoners van de streek verdienden een centje bij in het enerverende kat- en muisspel tussen smokkelaars en douaniers. Het smokkelpad, dat voor een deel over het kampeerterrein loopt, is hiervan een stille getuige.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Jacqueline - 05-09-2021

Prachtig idyllisch plekje tegen de Duitse grens aan, leuk ontvangst. Veel fiets- en wandelmogelijkheden naar natuurgebieden en leuke plaatsjes. Mooi ingerichte camping met, wanneer er van 15 plaatsen uitgegaan wordt, ruime plaatsen. Er stonden echter dubbel zoveel caravans/campers op het daarvoor bestemde veld, waardoor je echt veel te dicht op elkaar stond. Sanitairruimte krap en druk door groter aantal bezoekers maar wel heel schoon.

Gertine - 17-05-2021

Wat een mooie plek is dit! Vanaf de camping kun je prachtig van je af kijken en het wandelen in de directe omgeving is ook prachtig. Licht slapers moeten oordopjes meenemen, vanwege de vele vogels dan..

Margriet Bakker - 12-08-2018

Vriendelijke ontvangst door de beheerders. Camping behoorlijk achteraf gelegen, best ver van Groesbeek. Het tentenveldje was OK, en de sanitaire voorzieningen ook, maar wel wat weinig als het terrein vol staat. Fijn dat je in het tuinhuisje je telefoon kunt opladen, en lekker wat kunt lezen of schrijven. Supermarkt in Kranenburg zeer dichtbij, aanrader.

José en Barry - 13-11-2017

Klein maar fijn en heel gastvrij, in een prachtige fietsomgeving.

Hanneke - 06-08-2017

Heerlijk, mooi gelegen terrein, waar we allervriendelijkst zijn ontvangen. Mooie omgeving om te wandelen en te fietsen, op de fiets is Nijmegen ook nog goed bereikbaar, al is het eerste deel over de Berg en Dalseweg wel even afzien met een gewone fiets. Sanitair is netjes, maar inderdaad wel krap bemeten op de drukste momenten.

Stephan en Liselotte - 26-05-2017

Fietsers zijn welkom en zo voelen wij ons ook. Hartelijk ontvangst en een ruim plekje voor ons met picknicktafel om te verblijven. Top! De camping stond helemaal vol maar het was er heerlijk rustig. Wij konden genieten van spelende veulens in het weiland. Achter langs het andere veld loopt een weg. Deze is niet druk maar hoor je wel af en toe. Oordoppen heb je wel nodig voor het vogel geweld dat begint vanaf 4 uur s 'morgens.

Christian Stadegaart - 26-09-2016

Wij hebben hier met de tent gekampeerd in eind september. Bijzonder gastvrije beheerder, zeer fijn ontvangst. De camping is prima ingedeeld en ik vind het erg fijn dat de tenten apart staan van de campers en caravans. Goed onderhouden sanitair, erg luxe. Wellicht wat weinig voor wanneer het terrein helemaal vol staat. De tafeltjes zijn erg handig! Ik vind het echter geen natuurkampeerterrein. De benaming boerencamping zou het terrein beter passen. Als ik in het donker naar de WC ga, kan ik mijn zaklampje uitdoen, omdat het licht van de woonkamer van de beheerder mijn pad verlicht. Net niet wat ik zoek. Ook is het een stukje lopen of fietsen voordat je uit de polders bent en daadwerkelijk in een natuurgebied komt. Al met al een fijne ervaring en een goede tijd gehad, maar toch een wat lagere score, omdat dit net niet is wat ik zoek in een natuurkampeerterrein, vooral door de ligging en het achtertuin idee.

Wim en Elly - 21-08-2016

Puur natuur , tegen de grens met Duitsland, fijne en persoonlijke ontvangst, alles prima op orde. Mooi gebied, een aanrader. Wij komen terug.

Yvon & René - 03-08-2016

Ruime en rustige camping. Vriendelijke beheerders. Tent- en vouwwagenkampeerders staan gescheiden van kampeerders met caravan of camper. Je bent op de fiets zo in Groesbeek of Kranenburg. Het aanwezige sanitair werd keurig schoon gehouden. Helaas staan de twee wc\'s in dezelfde ruimte als die waar de wastafels en de douches zijn gevestigd. Dat vonden wij erg jammer.

Marcel en Danielle - 29-05-2016

Leuke en sfeervolle camping met gezellige aankleding. Picknickbanken en vuurschalen aanwezig. Aan de overkant van het rustige niet voor auto's doorgaande weggetje plekken met een mooi uitzicht.

Carla Nijman - 05-07-2015

Wij hebben heerlijk gekampeerd en vonden de sfeer erg aangenaam. Prachtige omgeving en vriendelijke beheerders. Jammer dat de toiletten in 1 ruimte zitten bij de douches en (open) wastafels. Het wordt wel goed schoongehouden. Boodschappen kun je 3 km v.a de camping doen in een van de vele supermarkten of heerlijke bakkers. Een aanrader

Anja en Leonard - 07-06-2015 - 30-06-2015

Pure, prettige camping. Geen vakjes en hegjes maar royale velden. Voldoende en goede sanitaire voorzieningen. Sympathieke beheerders. Schitterende omgeving! Aanrader: uit eten in voormalig station Kranenburg, of nog beter: op het perron!

Meint en Froukje - 27-05-2015

Ruime camping met 2 velden. Mooi zicht op velden en bossen en een geweldige omgeving om te fietsen! Wij vinden de wasgelegenheid ook te beperkt en te vol op elkaar staan. Naast het toilet afwassen en er voor tandenpoetsen. Maar het was super schoon.

Margreet en Marc - 25-05-2015

Leuke camping in een prachtige omgeving. Veel ruimte op de camping om een mooi plekje te vinden. Vriendelijke ontvangst op de camping door de beheerders. Voor het drukke Pinksterweekend vonden wij wel dat het sanitair wat beperkt was voor de hoeveelheid campinggasten. Het aanwezige sanitair was overigens prima in orde.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Het Smokkelpadsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd