Hessenoord

In het kort

Rustig, kindvriendelijk terrein met warme avonden bij open vuur of kachel. Drie velden met een heel verschillend karakter, waaronder een besloten veld voor rustzoekers met notenbomen als natuurlijke parasols en een gezinsveld met zandbult, waterpomp en speeltoestellen. Voldoende picknicktafels voor fiets- en wandelkampeerders. Verwarmde sanitaire voorzieningen.

1,0 ha | 28 plaatsen | Open: 01/01 - 31/12 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 10
Huisdieren aangelijnd toegestaan 28
Kampvuur of vuurpotten toegestaan 28
Slechtweervoorziening aanwezig 1
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 8
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Hele jaar geopend
Afstand halte openbaar vervoer (km) 6,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 6,0

Het toiletgebouw van Hessenoord is ook in de wintermaanden comfortabel verwarmd.

Tarieven *

Betaling contant, of d.m.v. bankoverschrijving de avond voor vertrek.

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Carel Waenink
Landstraat 4
7025 DP Halle
Gelderland

Tel.: +31653764791
info@campinghessenoord.nl
http://www.campinghessenoord.nl

Locatie

Hessenoord in Halle is gelegen op de Halserug, een16 km lange prehistorische dekzandrug tussen de plaatsen Zelhem en Aalten. Het fraaie, afwisselende coulisselandschap van de Achterhoek staat garant voor urenlang wandel- en fietsplezier. Bezienswaardigheden: Bredevoort Boekenstad, Museum Erve Kots en Museum MORE in Ruurlo.

Faciliteiten winterkamperen
Verwarmd sanitair. Vuurpotten te leen. 


Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Achterhoek.Natuurgebieden en recreatieplassen
Aaltense Goor is een groot natuurgebied met weilanden, sloten en houtopstanden in de buurtschappen Barlo en Dale. Natuurgebied de Wolboom bestaat vooral uit naaldbomen en ligt aan de oude hessenweg.
Zwillbrockervenn herbergt de grootste kokmeeuwenkolonie van Midden-Europa. Sinds enkele jaren broeden er zelfs flamingo's. Recreatiegebied ‘t Hilgelo (met zandstranden, speelweiden, enz.) ligt tussen Meddo en Winterwijk. Recreatie-/watersportgebied De Bijland (vlakbij ‘s Heerenberg) is 250 ha groot en uitstekend geschikt voor zwemmen, surfen en andere vormen van recreatie. Het Zand is een natuurgebied van 230 ha bij Zelhem. Een groot bosgebied met veel mogelijkheden voor wandelen en fietsen.

Fietsen en wandelen
"De Achterhoek is het fietsgebied bij uitstek", zegt men. Een uitgebreid netwerk van fietspaden, plus een groot aantal bewegwijzerde of beschreven fietsroutes loopt in alle richtingen door de Achterhoek. Dorpen, boerderijen, landerijen, bossen en zelfs hier en daar kastelen bepalen het beeld. Naar Duitsland toe is een z.g. ‘groene grens' gecreëerd. Deze grenzen kunnen slechts worden gepasseerd door fietsers en wandelaars. Ze zijn te vinden bij de plaatsen ‘s Heerenberg (óók een leuke plaats mét kasteel), Gendringen, Dinxperlo, Aalten, Winterswijk en Eibergen.

De bewegwijzerde fietsroutes en wandelroutes zijn o.a. verkrijgbaar via de VVV Zelhem of Aalten. Hier liggen ook tal van fiets- en wandelkaarten. De meest uitgebreide fietsroutegidsen zijn de drie VVV uitgaven ‘Fietsroutes in de Achterhoek' met de edities: Oost-Achterhoek, Doetinchem/Montferland en de Graafschap.

Er zijn locale wandelommetjes, maar ook lange afstandsroutes. Er zijn wandelingen onder leiding van een boswachter of een gids door diverse oude Hanzesteden. Er zijn vele wandelingen door de stad, maar ook door natuurgebieden. In feite is er een enórm uitgebreid aanbod van bewegwijzerde en beschreven wandelingen.

Alleen de VVV's kunnen je hiervoor van informatie voorzien. Een deel van dit materiaal is ook te vinden in de Info-blokhut op het terrein. Voor meer informatie over de VVV, klik hier.

Fietstochten in de omgeving
- Heurneroute
- de Halleroute
- Lokaal ommetje Aalten
- Lokaal ommetje Zelhem
- Lokaal Ommetje Varseveld
- Zeslandschappenroute Zelham
- over Tol- en Hessewegen
- Oude IJselroute
- Aaltenroute
- de Arfgoodroute
- Boerenleenbankroute

Wandelroutes in de omgeving
- wandeling de Meuroute
- de Stuivezandroute
- wandeling Enk en Bosroute
- Kerkepad route 't Siewert
- rondje Het Goor
- de Groene halte Aalten
- wandeling Vrogtenroute
- wandeling Zandroute
- Boelekeerlspad 
- Route Heerlijkheid Slangenburg

Klik hier voor diverse wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein Hessenoord.

Route

Neem de A18 naar de Twente-Route/N18 in Varsseveld. Neem de N330 naar de Landstraat in Halle.
Sla na 6,1 km rechtsaf de Landstraat op. Rij op de Landstraat 0,6 km door tot aan de kruising met de Stuifveenweg. Sla linksaf de Stuifveenweg op, na 30 meter is de oprit naar het kampeerterrein aan de linkerkant. Het kampeerterrein bevindt zich aan het eind van de oprit.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein Hessenoord in Halle is gelegen op de Halserug. Dat is een 16 kilometer lange prehistorische dekzandrug tussen de plaatsen Zelhem en Aalten. Het maximale hoogteverschil is drie meter. Over de rug loopt een historische weg, de Romienendiek. Ook is hier een prehistorische vuursteensmidse (een plek waar vuursteen werd bewerkt) gevonden. In het nabij gelegen Zelhem (al in 801 genoemd) staat de vijftiende-eeuwse Lambertikerk op veel oudere resten en wordt de papklok, waardoor de boeren op het land wisten dat het het einde van de werkdag was, nog altijd geluid.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Jos en Joke - 12-10-2023

Vijf dagen op deze camping gestaan, wat heerlijk rustig, we stonden de meeste dagen alleen op het 'gezinsveld'. Op de dagen dat er verder geen gasten op het veld stonden kon onze jong (hulp)hond heerlijk loslopen i.p.v. vast aan de lange lijn. Karel is gastvrij, hij houdt de camping netjes, geen regels qua aankomst- of vertrektijd. Het sanitair is heel schoon en goed onderhouden. 's Avonds een vuurtje stoken, wandelen in de omgeving, wij hebben genoten. Camping Hessenoord is een aanrader voor rustzoekers.

Saskia - 07-11-2021

Een heerlijk terrein, ruim, met bosjes en open plekken, houten gebouwen, speeltoestellen, echt een natuurterrein. Vriendelijke beheerder. Er zitten veel vogels. In de omgeving kan je goed fietsen. Wandelen viel ons wat tegen, een landbouwgebied met grote schuren en veel weggetjes met verkeer. Op de fiets kan je prachtige gebieden bereiken.

Elma en Michael Nendels - 09-07-2021

Net terug van een weekje op deze prachtige camping. In het weekend was er nog wat levendigheid, maar daarna een en al rust. Verbazingwekkend dat niet meer mensen dit plekje hebben weten te vinden. Prachtig schoon en ruim sanitair. Heerlijk vuurtje stoken voor de kille zomeravonden. Wakker worden met het gefluit van de vogels. Wat wil je nog meer?

Hannah - 02-08-2019

Samen met mijn man en twee kinderen (4 en 6) heb ik genoten van deze camping. Wij hebben het ervaren als een rustige camping met veel ruimte en vrijheid. De kinderen hebben veel gespeeld bij de zand/waterspeelplaats en in het bos. Het sanitair werd goed schoongehouden. Er zijn weinig toiletten en douches, toch heb ik bijna nooit hoeven wachten. Vanaf de camping zijn heel veel fietsmogelijkheden, wij hebben meerdere korte fietstochtjes gemaakt naar de diverse (gezellige) dorpjes rondom, zoals Zelhem, Lichtenvoorde en Varsseveld.

Wilko & Ina de Boer - 18-11-2018

Het beloofde mooi winterweer te worden, dus van 17 op 18 november 2018 hebben wij (samen met onze vrienden Lodie & Lia) deze nacht op de Hessenoord in Halle met onze VW buscampers doorgebracht. Wat een mooi terrein in het bos! Prima grasvelden met prima sanitair. Overal waren vuurschalen of -potten met houtvooraad aanwezig. Zelfs een klein gebouwtje waar een vaste vuurschaal staat, hier hebben wij dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. De buitentemperatuur kwam in de loop van de avond in de buurt van de vorstgrens, een vuurtje maakt het dan aangenaam warm en maakt het gezellig. We werden vriendelijk ontvangen en later kwam de oudere eigenaar een praatje maken. Wat beter kan? De bewegwijzering van de ingang zou duidelijker met een bordje mogen worden aangegeven, met ons navigatiesysteem reden wij er aan voorbij. Wij komen zeker een keertje terug!!!!

Juultje - 27-10-2018

Het blijft een heerlijke plek. Met name het eindeloos vuur maken en de vrijheid. Heerlijk gefietst. De beheerder heeft een brede interesse en we genieten altijd van zijn bezoekje bij het vuur met een wijntje.

Hans Haverkamp - 23-10-2018

Wij kampeerden hier eind oktober 2018. Wat een leuk, rustig en gezellig terrein. ‘s Avonds is het warm toeven bij je vuurschaal of kacheltje en het keurige toiletgebouwtje is behaaglijk warm. Een aanrader dus.

Brechtje - 27-08-2018

Wij zijn hier een week geweest met twee kinderen. Prima camping met leuke speelplek voor de kinderen. Sanitair is schoon en ruime douches. Ook de koelkast voor algemeen gebruik was erg handig tijdens de warme dagen. Mooie veldjes met veel bomen rondom. Prachtige houten bouwwerkjes op het terrein. Vriendelijke eigenaar die zich weinig bemoeit met zijn gasten.

Peter van der Vliet - 22-07-2018

Mijn nieuwe favoriete camping in Nederland. Prachtige veldjes in het bos met elk een eigen karakter. Lekker los. Geen caravans op een rijtje maar veel tenten. Goed en heel schoon sanitair. Echt kamperen. Super !!!!

QuipuMime - 24-04-2018

Zeer ruim natuurlijk en besloten terrein met plekken voor elk wat wils. Veel mogelijkheden voor gezelligheid (vuurtje stoken, picknicktafels, (h)eerlijke kinderspeelplek). Aardige beheerders. Prachtige groene rustige afwisselende fiets en wandelomgeving. Drie dagen eind april met prachtig weer bovendien waren natuurlijk te kort... Kortom, wij komen hier zeker weer terug, kan het hele jaar!

W.Feller - 10-01-2017

ben net terug van en kleine week winterkamperen. geweldig sanitairgebouw,perfect voor in de winter. prachtige omgeving,heel rustig ,Dag en Nacht- veel "wilde" dieren, Konijn,reen en vogels........ wandelen op rustige paden..geweldig vriendelijke Beheerdersfamilie.!

Mari janne Verpoort - 25-08-2016

Al vele malen op deze eenvoudige maar heerlijk camping geweest. Eerste twee keer nog zonder de kinderen. Nu al weer 7 keer met 2 jongens geweest. 7 en 2,5 jaar. Vermaken zich uitstekend op de zandberg/ speeltuin. En het leukste blijft toch een heerlijk vuurtje maken bij de tent en dan heerlijk genieten van de rust. Echt een weekend of een weekje weg uit het drukke leventje thuis. Heerlijk om hier elke keer weer terug te komen.

Perve - 21-08-2016

Onder de baldakijnen van walnotenbomen, uitkijkend over een maisveld, de zon schijnt heerlijk, er is genoeg schaduw, elke tent een eigen vuurplekje in een vuurpan , elke tent een eigen picknicktafel die met wielen van de ene schaduwplek of zonneplek gereden kan worden naar de andere, het is er stil op het speciale veld voor rustzoekers, de geluiden van de natuur klinken als muziek, eenvoud, comfort, stilte en basic, heel basic.

fam Brok - 31-07-2016

Camping met prettige sfeer. Geweldige speelplaats voor kids op het "kinderveld". Ook in hoogseizoen genoeg kachels beschikbaar voor de vuurliefhebbers. We komen zeker nog eens terug

John en Angèle - 14-02-2016

Het is al weer 6 weken geleden we kwamen aan op zaterdag 2 januari 2016 de kerstvakantie is voorbij de laatste campinggast vertrekt. We hebben het rijk alleen veel ruimte, wat een rust heerlijk, mooie omgeving met bomen en groen. De sfeer is gemoedelijk en vriendelijke beheerders vader en zoon. Het heeft veel geregend maar de 5 dagen die we er waren hebben we ons goed vermaakt. Goede voorzieningen 1 nadeel 4 min douchen is kort ! Je moet hier zeker een keer geweest zijn !

Janneke & a3 treurniet - 20-09-2015

De sfeer, de gemoedelijkheid, de ruimte, de omgeving en het eigen kacheltje nopen ons dit aan u te melden. Hessenoord is een prachtig ruim terrein met een uitgekiend sanitair met veel ruimte en aangename warmte. Zowel wat betreft de stookmogelijkheden als de menselijke benadering. Heerlijk.

Juultje - 01-05-2015

Na afgelopen dagen hebben we dit terrein kunnen benoemen tot ons favoriete natuurkampeerterrein. Eindeloos vuur stoken, veel vrijheid en een prachtig vogelconcert in de vroege ochtend!

Jörg - 18-03-2015

Wunderschöner Platz der Anfang März schon eine Reise wert war, in den wärmeren Monaten aber erst sein volles Potential zeigen wird. Saubere sanitäre Anlagen (mit Kinderbadewanne), tolle Feuerstellen, Kinderspielgeräte und eine "natürliche" Anlage Wir können den Platz nur empfehlen

Lea - 09-10-2014

Toller Campingplatz! Wunderschön gelegen, ruhig, massig Platz. Mit die saubersten Camping-Sanitäranlagen, die ich je gesehen habe. Außerdem sehr nette und unkomplizierte Besitzer. Zum Feuermachen gibt es mehrere Möglichkeiten, unter anderem eine überdachte. Ist auf jeden Fall einen Besuch wert, nur zu empfehlen!!

René - 28-07-2014

Een natuurkamping zoals het volgens mij bedoeld is: kleinschalig, groen, eenvoudige (maar goede) voorzieningen en voornamelijk tentkampeerders. Ook de omgeving heeft ons aangenaam verrast, adresje om te onthouden!

David (amsterdam) - 12-05-2014

Top camping. Wij hadden de pech dat er alle dagen regen viel. Door de mooie overkapping met vuurpot konden we ons prima vermaken. Aanmaakhout is er gratis in overvloed en zakken hout kun je afnemen tegen een schappelijke prijs. Doucheruimte is schoon en nieuw. Geen nadelen kunnen ontdekken.

Coen - 27-10-2013

Super! Het is de geur van brandend hout die je welkom heet op Hessenoord! Wat een lekkere plek! Kinderen hebben zich super vermaakt met nieuwe schommel en schepjes, emmertjes en graafauto's die daar aanwezig zijn. Huisjes voor wc, douchen etc zijn in harmonie met omgeving en staan beschut onder de bomen. Afwas (helaas met douchemunt), urinoirs en wasbakken met spiegel in open lucht onder afdak....super! Eigenaren behulpzaam. Na een dag weggeweest te zijn stond er bij terugkomst een vol kratje haardhout klaar bij de tent! En bij het opbreken in regen opperde de 'ouwe' eigenaar om de tent gewoon lekker te laten staan en later in de week als het droog zou zijn, de tent alsnog op te halen. Oh ja, hout is in overvloed!

M. Carpay - 25-09-2013

Het afgelopen weekend hebben we gekampeerd in Halle op camping Hessenoord. Mijn man en ik hebben ons nieuwe caravannetje uitgeprobeerd. Het is een mooie camping, met eenvoudig, maar schoon, sanitair. Een prima plek om nog eens langer terug te komen!

saskia en dirk - 13-09-2013

een fijne camping om ook in het voor- en naseizoen te kamperen. De mogelijkheid om een vuurtje te stoken is een uitkomst bij wat koudere avonden. Gezellig rond de vuurpot. Zoals andere gasten ook al vermelden: het sanitair is dik in orde. Mooie omgeving om te fietsen. De wandelaar moet het iets verder van de camping zoeken.

Fam. Scholtens - 12-09-2013

We komen hier al verscheidene jaren en het is altijd goed. Rust, ruimte, vuurtje stoken. Prachtig sanitair en aardige beheerders. Plezier voor allemaal.

Evert en Margreet - 01-09-2013

Een heerlijk weekje met onze tentipi gekampeerd op deze camping. De sanitaire voorzieningen zijn uitermate goed verzorgd, het terrein is goed onderhouden en de campinghouders zijn gastvrij. Een aanrader!! Op deze camping gaan we zeker terugkomen

Roy van Lieshout & Berrith Lubbers - 01-08-2013

In het hoogseizoen het rustzoekersveld enkele dagen voor jezelf tot je beschikking hebben is een droom die uitkomt. Waar maak je zoiets nog mee? De camping is ons zo goed bevallen dat we zeker terugkomen. Het fantastische ruime en schone sanitair in de natuurlijke gebouwen, de vuurkorfen, de mooie omgeving en de vriendelijke eigenaren maken deze camping zeer bijzonder.

Jan Willem - 26-07-2013

In juni twee keer een weekend gekampeerd op het rustzoekersveldje. Helemaal top. Wel wat gekrijs en gegil van kinderen op het andere veld. Erg aardige eigenaren (vader en zoon). We komen hier zeker terug!

H.P. - 04-07-2013

Wij hebben dit jaar een fietstocht gehouden langs diverse Natuurkampeerterreinen, voor ons sprong er één camping uit t.w. camping Hessenoord in Halle. De reden hiervan was het zeer ruime en zeer verzorgde sanitair, en de prettige sfeer op deze camping. Wij hopen nog vaak te mogen genieten van de campings uit Het Groene Boekje en zullen in de toekomst nog zeker een keer naar Hessenoord teruggaan.

machteld - 03-07-2013

een mooie camping met prima sanitair en vriendelijke beheerder . Voor iedereen een aanrader gezin of rust zoekers mooi ruim en heerlijk rustig.

Peter Van Camp - 01-01-2013

We hebben de laatste week van 2012 hier doorgebracht, echt genoten van de rust en een lekker kampvuur. Toffe eigenaar, die graag een praatje maakt. We komen er zeker nog terug!

Tuijn - 08-06-2012

Leuke rustige camping. Veel ouders met kleinere kinderen, zandbak, vuurpotten, verrijdbare picknicktafels (goed idee!). Prima sanitair. We voelden ons er meteen thuis al zijn onze kinderen wat groter.

Sander - 09-02-2012

5 op 6 februari hier gekampeerd in trekkerstent. Echt een heerlijke wintercamping om met je kleine trekkerstentje te toeven. Het sanitair is prima en verwarmd. De vuurhut is een heerlijke luxe in de winter. Wat ik op een eerdere kampeernacht op Hessenoord bemerkte is dat er immer voldoende stookhout is om de avond warm door te komen. Erg gastvrije beheerder die een lekker vuurtje in de winter ook prima kan waarderen. Wederom bedankt voor het heerlijke verblijf ook al vroor het 's nachts zeker harder dan -10

T. van Rijmenam - 02-08-2011

Zeer fraaie, groene camping! Pluspunten zijn het schone sanitair en de vuurpotten die overal gestookt mogen worden en voor extra sfeer zorgen. Wij zullen dan ook zeker terug komen.

Manuel - 06-06-2011

Pasen en Hemelvaart. Dat zijn de dagen dat wij, m'n vriendin en ik met ons kleine bolletje (caravannnetje) op Hessenoord staan. Pasen mooi plekje veel zon rustig genieten van de omgeving. Hemelvaart, hetzelfde, maar op een ander plekje. Nadeel. Let op bij slecht weer dan kun je zomaar in een kuil verzanden en dat is ook gebeurt. Geen probleem hoor, wij nemen zoals het is en blijven er rustig onder. Wel handig voor andere kampeerders met een tent(je)om te weten over de status van de camping. Voor de rest prima bevallen, komen zeker terug, maar dan met de kinderen en kleinkinderen. Deze camping is uitermate geschikt voor hele jonge kinderen, om de natuur te ontdekken.De baas komt elke dag even langs voor een praatje en dat is ook leuk. Vuurkorven staan overal in de vorm van gietijzeren ketels, geeft een ieder veel plezier. Dit smaakt naar mee. Gemoedelijk en een vriendelijke camping.

Verme - 08-05-2011

Eens met mening van Marcel. Fijn ook dat er picknicktafels zijn (groot en klein). Kinderen vermaken zich prima met zandberg, waterpomp, schommels en hutten in het bos.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Hessenoordsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd