Harskamperdennen

In het kort

Kamperen zoals het is bedoeld met veel ruimte op speelse veldjes, glooiend tussen oude dennenbomen. Kampeerplaatsen bij (water)speeltoestellen of op een solitaire plek voor jezelf. Natuuractiviteiten, overdekte kampvuurplaats, kluisjes met stopcontact en slechtweeraccommodatie. Voor openingstijden receptie en online reserveren zie website. Onderdeel van een grotere natuurcamping.

5,0 ha | 70 plaatsen | Open: 01/04 - 25/09 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Voor het opladen van apparatuur zijn bij de receptie kluisjes met stopcontact te huur.

Tarieven *

Vooraf online reserveren (zie www.harskamperdennen.nl). Tarieven voor warm water en douche zijn een indicatie. Het daadwerkelijke verbruik wordt geregistreerd en afgerekend met behulp van de campcard die bij aankomst verstrekt wordt.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Mark van Aggele
Houtvester van het Hoffweg 25
3775 KB Kootwijk
Gelderland

Tel.: +31318456272
info@harskamperdennen.nl
https://www.harskamperdennen.nl

Facebook Instagram

Tips!

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Locatie

Daar waar vroeger de wind nog vrij spel had over de stuifzanden kampeer je nu op een bijzonder sfeervol bosterrein. Het terrein ligt in het bos van Staatsbosbeheer. Direct vanaf het terrein vele loop- en fietsmogelijkheden, vlak bij het Kootwijkerzand en Radio Kootwijk.

Hoogseizoen

25/05-30/05; 03/06-07/06; 09/07-20/08.

Route

Auto: A1, afslag 17 (Stroe) richting Harskamp, volg borden Harskamperdennen. OV: trein naar Ede/Wageningen, daarna buslijn 107 (Putten), uitstappen voorbij Harskamp: halte Hoog Buurloseweg. Buslijn 105 rijdt van Harderwijk naar Arnhem en terug. Voor fietsers met knooppuntenkaart Veluwe, knooppunt 70 ligt op 150 m.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Harskamperdennen is vernoemd naar vele gebogen, gekneusde en grote grove dennen van meer dan honderd jaar oud. De Heidemaatschappij heeft ze hier rond 1900 op grote schaal geplant. De bomen waren hard nodig om de inmiddels zeer grote zandverstuivingen te bedwingen. Vruchtbare landbouwgrond en hele dorpen dreigden onder het zand te verdwijnen. Dankzij het onderzoekswerk (sinds 1848) op het nabij gelegen Landgoed Schovenhorst werd duidelijk welke boom het beste bestand is tegen droogte en wind: de grove den. Nog steeds zijn op Schovenhorst verschillende bomentuinen te zien.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · spaarlampen, biotop papier, duurzaam vervoer op terrein · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Jelte - 21-08-2022

Inmiddels is het weer 4 jaar later en is het sanitair echt aan vervanging toe. Regelmatig was het verstopt en de familie douche en een wc waren al afgesloten. Hopelijk zorgt de nieuwe eigenaar (Huttopia) voor een nieuw sanitair gebouw. Verder blijft de plek in het bos prachtig en ga ik er zeker nog eens naartoe. En dan blijf ik de plekken vlakbij de waterpomp tijdens de schoolvakanties mijden. Liever iets verder naar achteren op de rustigere plekken.

Lieselot - 30-07-2018

Erg mooie en fijne kampeerplek. Een beetje in het bos, maar toch ook een vrij uitzicht. We stonden met twee kids tegenover de speelplaats met waterpomp. Helemaal top!

DnM - 09-07-2018

Wij hebben 2 weken doorgebracht op deze prachtige camping midden in het bos. Vele schitterende plekjes om je kampementje te creëren, zowel in de wat drukkere delen bij het toiletgebouw en de waterspeeltuin als verderop met rustige plekken met veel privacy. Doordeweeks een oase van rust, er waren slechts een handjevol gasten. Het geruis van de bomen en het gekwetter van de vogels waren heerlijke geluiden om ons in te omgeven. Het natuurkampeerterrein ligt wel pal naast een oefen schietterrein, waardoor de oase regelmatig doorbroken werd door voortdurend geknal van geweren en laagvliegende helikopters; zeer onprettig! De voorzieningen van het sanitair zijn matig en de hygiëne slecht. Daar zou absoluut in geïnvesteerd kunnen worden, alleen al door aandacht aan de dagelijkse schoonmaak te geven. Verder vonden wij het jammer dat er voor warm water betaald moet worden (en de temperatuur is vaak lauw ipv warm), de service van een koelkast voor campinggasten ontbreekt, dat er veel (pietluttige) regels zijn en spullen aan een ketting zitten. Deze sfeer zijn wij niet gewend van een natuurkampeerterrein. Gelukkig maakte de locatie midden in het bos een hoop goed.

Jelte - 17-06-2018

Prachtige camping met veel variatie in plekken. We hebben er twee weken gestaan. Door de week zeer rustig en in het weekend stroomt het vol rondom de waterpomp. Veel groepen met veel kinderen die op zondag(middag) weer verdwijnen. Nogal een contrast. Gelukkig hebben we zelf twee kleine kinderen dus is het juist fijn, speelmaatjes. Vind je kinderen niet leuk? Kies een plekje ver van de waterpomp en het is rustig. Er werd geschreven over een muizenplaag. Een plaag noem ik het niet. Ze zijn er wel, dus berg je eten goed op. Ook je zakjes waar boterhammen in hebben gezeten.

Gelderman - 10-08-2017

De Harskamperdennen wederom bezocht, nu in het hoogseizoen (zomervakantie), met het gezin met jonge kinderen. Modderspeeltuin wederom succes. Wel wat druk, tenten bij vol terrein wat dicht op elkaar. Leuk als de kids vriendjes/innetjes willen maken! Buiten schuld van het beheer om last van een muizenplaag. In de tent uitwerpselen van deze passanten. Eten, kleding ed in de auto. Beestjes buiten overal zichtbaar. Besloten twee dagen eerder te vertrekken. Geen restitutie conform regels. Wat echter tegenviel was de reactie bij de receptie. Het was ons probleem, waarschuwen voor de plaag niet nodig. Er konden andere mensen op onze plek. Op dat moment het gevoel voor deze commercieel ingestelde camping wel verloren helaas. Niet om het geld maar om de onverschillige reactie. Wij weer op weg...

Marga Reker-Hijink - 05-08-2017

Kamperen in een mooie natuurlijke omgeving. Ruime plekken met schaduw. Camping is heel fijn voor kinderen: lekker spelen met speeltoestellen, zand en water, kindertoilet, familiedouche en babybadje voor na het modderfestijn!

André - 21-08-2016

Mooie plek, goede voorzieningen. Let op: de receptie kent wisselende openingstijden die niet in het groene boekje staan vermeld. De website is er onduidelijk over en in de bevestiging van de reservering wordt het niet genoemd. Wij arriveerden om 18.00 uur. Bleek de receptie tussen 17.30 en 19.00 uur gesloten.

Patrick - 14-09-2013

Schitterende omgeving en het kampeerterrein ziet er net zo uit. De staplaatsen zijn ruim. Het sanitair is uitstekend.

Mariëlle - 06-08-2013

Super genoten op dit natuurkampeerterrein! Prachtige camping, netjes sanitair, zelfs een kinderwc, familiedouche en speciaal babybad. Activiteitenprogramma en diverse speeltuintjes op het terrein. Wat opviel was de goede sfeer op het terrein. Veel aardige mensen. Het gedeelte van het kampeerterrein dat geen natuurkampeerterrein is ziet er ook goed uit en vormt geen contrast met het natuurkampeerterrein. Het viel ons wel op dat de staplaatsen niet zo groot zijn. Wij komen hier zeker nog een keer terug!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Harskamperdennensterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd