Groesbeek

In het kort

Groesbeek ligt in het Groesbeekse bos. Een gevarieerd natuurgebied op de stuwwal van het Rijk van Nijmegen. Een gebied met oude beukenlanen, lieflijke vennen en soms steile hellingen. Aan het begin van het terrein ligt een grasveld met ruime plekken, de andere kampeerplekken liggen meer beschut, verspreid over de heuvel en tussen de bomen. ’s Nachts hoor je hier bijna niets, hooguit een das. Voor de
seizoensindeling, prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

2,0 ha | 28 plaatsen | Open: 28/03 - 30/09 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Huisdieren aangelijnd toegestaan 2
Kampvuur of vuurpotten verboden
Toegankelijk voor mindervaliden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,5

Nabij het Natuurkampeerterrein is een speelbos (www.avonturenbos.nl).

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Ds. J.A. Visscherlaan 2
6561 KA Groesbeek
Gelderland

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868772 (10.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Tips!

Musea in Groesbeek
Liefhebbers van musea en bezienswaardigheden komen in Groesbeek ogen te kort. De drie grootste musea in het Rijk van Nijmegen bevinden zich allen op Groesbeeks grondgebied. Waan je een dagje in de tropen in het Afrikamuseum, maak een spannende en inspirerende reis door het Midden-Oosten in Museumpark Orientalis of beleef de vrijheid in Groesbeek in het Nationaal Bevrijdingsmuseum! Info via VVV Groesbeek.

Wijndorp van Nederland
In de gemeente Groesbeek zijn veel wijnboeren actief. Groesbeek heeft ruim 19 hectare aan wijnbouw. Bezoek eens de wijnfeesten die jaarlijks in september worden gehouden of boek een excursie met de wijntrein. Informatie via VVV Groesbeek.

Locatie

Het is bijna een beetje on-Nederlands, het landschap rond Natuurkampeerterrein Groesbeek. Al wandelend of fietsend kom je door loof- en naaldbossen, heidevelden, akkers en langs wijngaarden. De glooiingen in het landschap zorgen voor hoogteverschillen tot zeventig meter. Dat geeft een prachtig uitzicht, zelfs tot over de Duitse Grens. Vlakbij ligt het Avonturenbos. Een spannende speelplek waar kinderen zich uren kunnen vermaken.

Betalingsmogelijkheden en reserveren
Op dit terrein bevindt zich een IJzeren Hein. Lees hier meer informatie over hoe te betalen als je op de bonnefooi komt. Van tevoren online reserveren (en betalen) kan natuurlijk ook.


Activiteiten
Informatie over het Avonturenbos vind je op www.avonturenbos.nl.


Wandelen
Klik hier voor diverse wandelroutes in de omgeving van Groesbeek.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Route

Volg in Groesbeek de bordjes 'Natuurkampeerterrein'. Voor fietsers: het terrein ligt tussen knooppunten 33 en 88.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

In het Groesbeekse Bos komt u hier en daar nog prachtige beukenlanen tegen. Deze zijn vooral overgebleven van het historische landgoed De Wolfsberg. Halverwege de vorige eeuw werd Het Groesbeekse Bos door vermogende herengekocht om er hun landgoed te stichten. Het gedeelte rond De Wolfsberg kreeg door de aanleg van een stelsel van beukenlanen een parkachtig karakter. Veel van deze elementen zijn nog zichtbaar zoals het Krombeukenlaantje (rode wandelroute 3,5 km), de nog zichtbare rododendrons en bosvijver De Koepel (gele wandelroute 4 km).

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Bart - 26-07-2023

Waarschijnlijk ben ik net terug van mijn laatste vakantie op een natuurkampeerterrein. Ik was altijd een groot fan van de camping in Groesbeek, ook nu weer een paar dagen mijn oranje busje neergezet. Helaas wel moeten reserveren, niet wetende wat het weer zou gaan worden. Wel een paar leuke mensen gesproken op de camping, maar heel veel duurder dan in de tijd van de ijzeren-hein, ook jammer dat het plekje "gereserveerd" was omdat er nog veel mooiere plekken beschikbaar waren die volgens de computer bezet waren. -vroeger was alles beter-? Toffe plek, alleen SBB haalt de spontaniteit er af. Ik ga dus NIET meer reserveren en ga op zoek naar alternatieven.

Danielle - 27-07-2022

Plek zonder stroom midden in het bos. Heerlijke rust totdat 2 gezinnen met kleine kinderen de hele middag en avond herrie maken en veel te luid praten en naar elkaar schreeuwen. Idee om bij de inlogpaal een mededeling te plaatsen dat rekening houden met andere kampeerders/rust gewaardeerd wordt? Het opladen van je ebike kan alleen bij het sanitair gebouw en dan staat je fiets in de weg bij de buitenwastafels. Verder uitstekend!

Nicky Onrust - 30-08-2021

We hebben hier in een koud april weekend twee nachtjes gestaan. Mooie plek, kan me voorstellen dat het nog mooier is met blaadjes aan de bomen. Schoon sanitair, handige digitale check-in. We waren met vrienden maar de camping leent zich niet voor aaneen geschakelde plekjes. Daarom 2 plekken gereserveerd en samen op 1 plek geparkeerd met onze daktenten, was gelukkig prima. Veel mountainbikers in het nabij gelegen bos, dus goed opletten met de hond.

Bureau De Groene Koepel - 09-06-2020

Reactie bureau De Groene Koepel: omdat de Natuurkampeerterreinen in verband met een veilig verblijf zo veel mogelijk proberen contactloos te werken en de indeling en aankomst op het terrein goed willen voorbereiden, verzoeken wij alle natuurkampeerders dit seizoen zo veel mogelijk vooraf te reserveren. Op sommige terreinen zoals Natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer is dit ook verplicht. Hartelijk dank voor uw begrip.

Ellen kalse - 08-06-2020

We waren voorheen heel enthousiast over het terrein, maar nu schrikken we van de enorm gestegen prijzen.... Met de komst van de computer was de vrijheid om gewoon te komen en te gaan staan al weg en nu mag het niet eens meer zonder reservering (ondanks corona mag dat op andere natuurkampeerterreinen gewoon wel!). Voor ons hadden de veranderingen op de camping allemaal niet gehoeven. Beter had de energie ingezet kunnen worden in de bestrijding van de eikenprocessierups. Heel jammer!

Bertha Lantinga - 07-07-2019

Wat een heerlijke camping op een prachtig gelegen terrein. De volgende keer kijk ik echter even op de website van het in de buurt gelegen crossterrein, wanneer daar evenementen plaats vinden. Dit ivm erg veel geluids overlast.

Jan Veenstra - 15-05-2019

Prachtig gelegen camping. Met name de kampeerplaatsen zonder stroom zijn prachtig gelegen. De plaatsen met stroom hebben erg veel schaduw. Vooral bij fris of regenachtig weer niet prettig. De eikenbomen zijn uitgegroeid tot flinke bomen.

Robert - 24-04-2019

Prachtig en vlakbij dorp gelegen terrein voor rustzoekers. Ik was hier op een vol terrein in het stralende Paasweekeinde van 2019 maar overvol was het niet. De sanitaire voorzieningen zijn prima in orde, maar een beetje aan de krappe kant qua aantal. Weinig douches, toiletten en afwasbakken. Wel een goed idee zijn de kluisjes om je mobiel op te laden. Weinig plekken met elektra (is een voor- en nadeel) en als je achteraan op de heuvel staat en 's nachts moet plassen is het een aardige tippel. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar voor een lang weekeinde.

C witteman - 17-02-2019

Afgelopen jaar (2018) voor het eerst kennisgemaakt met dit terrein. Wat een prachtig terrein en ook op loopafstand naar het dorp. Lekker kunnen eten en makkelijk met evt boodschappen. Goede plek voor wandeltochten (race) fietstochten en uiteraard onthaasting. Zo goed bevallen dat we er in 2018 x3 x geweest zijn.

Florian - 23-07-2018

Het was zo leuk en gezellig op deze camping. Ik had verwacht, dat het echt een nightmare zal worden, maar ik werd positief verrast. Het is aan bijna alles gedacht. Ik had de mogelijkheid mijn e-bike op te laden en ook bestond er de mogelijkheid, dat ik mijn mobile kon opladen. Het is rustig gelegen. De sanitaire situatie is ook in orde. Wij hadden geen last van de mensen. Ik vond het er heel leuk.

Wicky - 22-07-2018

Wauw wat een heerlijk terrein. Ruime plekken en genoeg bomen om mijn hangmat er tussen te hangen. Het is echt helemaal stil om je heen qua verkeer. De douches zijn ook geweldig, zelf de warmte instellen er een krachtige straal. De oplaad kluisjes zijn het toppunt! Geweldig idee?

Peter - 06-08-2017

Prima locatie echt midden in het bos, nauwelijks geluid van verkeer ed. en toch op een paar minuten fietsen van winkels. Toiletgebouw is schoon maar basaal. Echt NATUURkampeerterrein dus. Maar beste Staatsbosbeheer als je in bossen bankjes met tafel plaatst, zouden er dan ook a.u.b. een paar op dit mooie terrein geplaatst kunnen worden? Fijn voor mensen op een trektocht.

Lavina - 03-09-2016

Afgelopen zomer 1 nacht gekampeerd op dit terrein, lag dicht bij LF route. Maar het terrein moeilijk kunnen vinden vanaf fietspad richting knooppunt 88. Als je het adres in de routeplanner (Google maps) zet is dat ergens boven op de heuvel, zo'n 1km van het terrein, maar het terrein is vanaf daar niet te zien. De routebeschrijving zoals die staat in de app, is geen routebeschrijving. (volg de bordjes is geen beschrijving van een route) Handig om dit voor anderen aan te passen naar een goede beschrijving, vooral voor fietsers/wandelaars.

D.Mooij - 02-09-2016

Alles wat voorgaande mensen hebben gezegd klopt. Verder mooi bos, lekker koel bij hitte, wandel- en fietsmogelijkheden etc. Maar ik heb naast lekkere rustige momenten onder de sterrenhemel en met de vogeltjes overdag, helaas ook last van honden gehad, die best dichtbij (40 m.) stonden en net even te vaak, gem. om de 15 min. blaften naar elke voorbijganger. Alleen vanwege afwezigheid baasje met honden een deel van de dag en vanwege minder voorbijgangers door matige weer was het geblaf minder frequent. Door de leiding werd heel flauw de bal op mijn persoon gespeeld en werd mij verweten overgevoelig te zijn en "de tip" gegeven maar elders te gaan staan, terwijl dus uiteindelijk de belofte uit het Groene Boekje en van de website van een geboden mogelijkheid tot onthaasten en rust en privacy en gebod dat honden geen overlast mogen veroorzaken en dat er goede bemiddeling geboden moet worden, wat dat aanging op dat punt totaal niet waar werd gemaakt. Jammer en vervelend. Er is geschikt. Als men nu strenger zou optreden tegen te vaak blaffende honden zou ik vijf steren geven, nu minder.

Irene Heemskerk - 19-08-2016

Afgelopen woensdag een "proef" kampeernacht gehad met onze 8 maanden oude zoon. Hij heeft zijn ogen uitgekeken, lekker met het zand zitten spelen, blaadjes geproefd en vooral heel lekker geslapen. Een heerlijke ervaring op een heel mooi terrein, dichtbij huis. Vriendelijke beheerder en alles zeer goed onderhouden.

Leonie - 18-04-2016

We zijn begin April naar Groesbeek gefietst. Na een mooie route kwamen bij een bosrijk en rustig kampeer terrein met nette voorzieningen. Ook viel de Picknickbank, vlak naast onze plek zeer in smaak! We konden prima genieten boven op de heuvel. Het enige nadeel was wel wat we er niet mochten fikkie steken.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Groesbeeksterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd