Drie

In het kort

Kampeerterrein Drie op de Veluwe ligt in één van de mooiste en oudste bossen van Nederland: het Speulderbos. De bomen lijken te dansen en het bosrestaurant om de hoek lijkt uit een sprookje te komen. Zoek je naar een fabelachtige plek om te kamperen? Dan zit je hier goed. De kampeerplekken zijn ruim, verdeeld over twee grote lanen en omringd door groen. Er zijn volop wandel- en fietsroutes. Kinderen kunnen hutten bouwen of op ontdekkingstocht in het bos. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: www.logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

1,5 ha | 43 plaatsen | Open: 01/01 - 31/12 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 8
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampvuurplek
Slechtweervoorziening aanwezig
Toegankelijk voor mindervaliden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Hele jaar geopend
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,0

Op dit terrein is een vuurhut aanwezig voor algemeen gebruik. Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Sprielderweg 207
3852 MK Ermelo
Gelderland

Tel.: +31306977749
bgg.: +31655358978 (10.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Locatie

Kromme eiken- en beukenbomen bepalen hier de sfeer. Het bos is een paradijs voor vogels, edelherten, dassen en wilde zwijnen. Grote kans dat je op een van je wandel- of fietstochten wild tegenkomt. Overdag geen succes met wild spotten? Bezoek bij schemer eens een wildkijkscherm. Dagje uit? Neem een kijkje bij het Buitencentrum Veluwe-Noord in Nunspeet.


Faciliteiten winterkamperen
Er is een centrale (overdekte) kampvuurplaats.


Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.


Speulderbos
Het eeuwenoude Speulderbos is een van de mooiste en oudste bossen van Nederland. Kromme, in wonderlijke bochten gegroeide eiken- en beukenbomen bepalen de sfeer. In de volksmond heet het Speulderbos ‘het bos van de dansende bomen’. Dit komt doordat de stammen in de nevel lijken te bewegen. Het bos is niet alleen mysterieus, maar ook zeer zeldzaam. En het is een paradijs voor (roof)vogels, edelherten, dassen en wilde zwijnen.


Activiteiten
Klik hier voor activiteiten in de omgeving van Natuurkampeerterrein Drie.


Wandelen
Klik hier wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein Drie.


Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

OV vanaf Ermelo naar Drie, lijn 501. Auto: vanaf A1 Stroe, richting Garderen, Speuld. Boshuis Drie volgen, na restaurant links.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het Speulder-en Sprielderbos wordt al meer dan duizend jaar door de mens gebruikt. Een oorkonde uit 855 geeft toestemming om bij Drie (Thri) 35 varkens in het bos te weiden (akeren). Varkens zijn verzot op eikels. Grote delen van het bos waren in bezit van maalschappen, voorlopers van onze gemeenten. Ondanks strenge regels (het afhakken van een hand van de houtdief), gingen de bossen steeds verder achteruit: ze werden te intensief gebruikt. In 1875 werd beweiding verboden. Kromme beuken leveren waardeloos hout, dus die bleven staan: dat leverde de bijnaam ‘bos van de dansende bomen’ op.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · pelletkachel · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Patrick - 21-05-2023

Met Hemelvaart hier gestaan. De camping ligt op een prachtige plek in het bos. Plekken zijn ruim, sanitair is krap in het hoogseizoen en wordt te weinig schoongemaakt. Het is jammer dat er hier hele families worden toegelaten die te veel lawaai maken op zo’n normaal stil terrein. Het is misschien een idee om groepen op een bepaald veld te zetten, waar anderen er zo weinig mogelijk last van hebben.

Bart - 17-07-2021

Een ster is nog teveel voor de wijze waarop ik door de beheerder ben afgepoeierd. Ik kwam om 18.30 aan op de fiets na ruim 100 km en was best wel moe. Vervolgens kreeg ik te horen dat ik niet online had gereserveerd en bovendien de camping vol zat. Dit was niet zo, er waren vrije plekken en bovendien ging het om een nacht met zeer klein tentje. Ik kan terplekke geen reservering maken vanwege het ontbreken van een internetverbinding en telefonisch werd niet geaccepteerd. Kortom, ik kon vertrekken!! Onvoorstelbaar de starheid en de botheid van de wijze van benaderen, dit heb ik in de 60 jaar dat ik kampeer nog nooit meegemaakt!!!

Jolanda - 20-09-2020

Prachtige camping en omgeving. Jammer dat er mensen zijn die op zondagmiddag de hele familie uitnodigen voor een feestje. Daar is een natuurkampeerterrein naar mijn idee niet voor bedoeld. De rust was ver te zoeken daardoor.

Ruud & Fenny - 19-06-2020

Leuk kampeerterrein net sanitair, vriendelijke 'boswachter". Sommige lieden laten hun auto staan, hetgeen niet wenselijk is. Grote kampeerplekken. Eén minpuntje. Als ik wil komen kamperen en ik wil dit doen met de motor, dien ik deze 's nachts in het bos te parkeren, en dat doet nagenoeg geen enkele bezitter van een motorfiets. Wellicht dat hier iets voor gevonden kan worden. Verder prima vertoeven en blijven gewoon komen maar met de auto.

Jd jd - 05-10-2019

Weinig rust en natuur dit weekend op de camping Drie. Vrijdagavond tot laat drinkgelag bij 't kampvuur. Zaterdag groot verjaardagsfeest met ongeveer 50 mensen en veel drank en lawaai. Betaal je ruim 40 euro voor rust en ruimte, niet op deze camping. Het zou een mooi gebaar zijn als Staatsbosbeheer de echte natuurliefhebbers hun geld terug geeft. 't Lijkt hier wel een pretpark.

Ariadne Fabrie - 30-09-2019

Prachtige camping. Je wandelt zo het bos in. Nette voorzieningen. Gezellige vuurplaats. Wij komen zeker nog eens terug!

De boer - 21-10-2018

Wij stonden op het tentenveld en vinden dit helaas tot nu toe 1 van de mindere campings van sbb. Als je op het tentenveld staat heb je veel bekijks van wandelaars en fietsers die over het pad,wat dus dwars door de camping loopt komen om het bos in te gaan. Ook bied het weinig beschutting en kijk je over het doorgaande pad zo tegen alle campers en caravannen aan. 'S avonds zat de vuurhut helemaal vol met alle bij behorende harde geluiden. De parkeer gelegenheid was ook minimaal, mede doordat er veel wandelaars van buitenaf ook de auto hier neer zetten. Toilet gebouw was goed en lekker warm. Maar zouden wij persoonlijk inwisselen voor een wat minder luxe variant en meer rust op de camping.

Carla Bentvelsen - 30-09-2018

Dit weekend 28/9 - 30/9 op kampeerterrein Drie gestaan. Een prachtige plek middenin het bos! Een schitterend wandel- en fietsgebied. Mooi en verwarmd sanitair. Wel een beetje jammer dat er op zaterdag niet werd schoongemaakt, terwijl het terrein zo goed als vol stond. Zondagochtend was het ronduit smerig!

Sandra de Vries - 31-08-2018

Al 55 jaar geleden, 12 jaar lang ieder weekend en zomervakantie. Betalen, melden bij de fam. Dasselaar. Zomers kwam dhr. Timmer met zijn volkswagenbus het terrein op en kon je boodschappen doen. Ik kan mij nu nog de speciale geur van fruit, groente en brood met elkaar vermengd herinneren. Mijn ouders hebben destijds nog een campeerexamen moeten doen om zo met het behaalde kampeerbewijs te mogen kamperen. Tante Annie en oom Leen Struik hielden het sanitairgebouw schoon. Trots was ik als ik mocht helpen. Ik denk in oktober de camping te gaan bezoeken. Kijken of ik er het gevoel van nostalgie krijg. Vriendelijke groeten, Sandra de Vries.

Koen - 22-12-2017

Geweldige plek voor hangjongeren en hangouderen! Lekker vuurtje maken en tot diep in de nacht anderen wakker houden met veel lawaai. Doordat het merendeel van de bezoekers met de auto en groot kampeerspul komt horen daar ook kratten bier bij. Verwacht geen nachtrust voordat al het bier op is en het geluid van het opruimen van lege bierflesjes over de camping echoot. Ben je een trekker dan heb je hier dus niets te zoeken. Ideetje: op 1 km afstand van Drie de tent in het bos neerplempen en \'s avonds even bij het drinkgelag aanschuiven en van het mooie sanitair gebruikmaken. Na de gezelligheid daarna terug de stilte van het bos in. Drie gaat aan zijn succes ten onder: deze schaal icm bereikbaarheid met auto en vuurplaats betekent gewoon knetterharde overlast. Het idee is leuk maar mensen kunnen hier gewoon niet mee omgaan. Ik ben hier tweemaal geweest.

Nico - 21-10-2017

Dames en heren, Als je kamperen echt verstaat dan is Staatsbosbeheer top. Toilet, douche en water. Het is geen Landbal en dat moet het niet worden ook. Vr Gr Nico en irene

Stephan en Liselotte - 26-05-2017

Wij zijn hier 12 mei geweest voor een nachtje. Wij kwamen op de fiets. De camping is echt heel fraai gelegen. Op het trekkersveldje was genoeg plaats. We hebben er genoten van jonge konijntjes en de vuurplaats s'avonds die warmte bood en gezelligheid. Garderen is heel dichtbij, wat fijn is wanneer je op de fiets boodschappen moet halen, hoewel eten bij boshuis drie ook geen straf is.

Kiek - 18-05-2017

Op 7 mei 2017 een nachtje gekampeerd. Na een worstelpartij met de aanmeld computer konden wij als trekkers alleen op het trekkersterrein staan. Graag had ik de mogelijkheid gehad om voor een klein bedrag meer op gras te staan. Die optie heb ik niet kunnen vinden. Wanneer je niet zo groot bent en het is zonnig weer dan is het scherm van de aanmeld computer niet leesbaar. Hierdoor was ik een half uur bezig voor een simpele handeling. Ook de inlogprocedure is niet helder. Je moet inloggen. Dan blijkt dat je op je account van staatsbosbeheer moet inloggen, maar ik kom toch op een natuurkampeerterrein met een natuurkampeerterrein kaart. Drie is een mooi terrein maar trekkers mogen/moeten op een zanderig stuk staan. Jammer.

Bart Bruijnesteijn - 13-04-2017

Afgelopen week op een dinsdag overnacht, met enkele andere bezoekers verdeeld over het terrein was het heel prettig en rustig. Nette plekken en goed verzorgd allemaal. Bij ons werkte de aanmeldpaal uitstekend. Grootste probleem voor ons was het vinden van de camping (en dat hadden we ook bij Zanderdennen)....een GPS coördinaat klopte niet helemaal en bij binnenkomst van Drie vonden wij geen bordjes langs ons pad. Gelukkig vonden we een lokale bewoner die ons wegwijs maakte. Overigens kan je goed eten om de hoek bij het Boshuis als je jezelf wilt verwennen na lange loop- of fietstocht. Enige minpunt vind ik de vuurstookplaats, dergelijke plekken nodigen toch uit tot (mogelijk onbedoeld) overlast, door de overdakking is het een mooie schuilplaats bij regen maar daarmee ook een echoput. Het terrein is zodanig klein dat je je niet kan onttrekken aan gesprekken en gelach bij een dergelijke ontmoetingsplaats.En ervaring leert ook dat mensen zich zelden houden aan stiltetijden, vooral als er geen controle is. Ik zou hem verwijderen

Beek - 10-03-2017

Wij waren hier het afgelopen najaar. De omgeving is prachtig, je loopt zo de bossen in, het sanitair is schoon en luxe. Ook wij kregen ruzie met de aanmeldzuil, deze bleek uiteindelijk defect (maar gaf daar geen melding van) Je kon staatsbosbeheer bellen met de telefoon die er hing en op die manier aanmelden ging wel. De camping stond erg vol, veel caravans, het tentenveld was wel rustig. Ik kwam voor rust, maar die was 's avonds ver te zoeken. De vuurhut nodigt uit tot gezelligheid tot in de late uurtjes, er was zelfs een clubje dat trommels bij zich had. Als je zin hebt in onverwachte ontmoetingen, gesprekken met vreemden en gezang en vertier aan een vuur, dan is Drie een prima plek. Als je zin hebt in de rust van natuurkamperen zou ik een ander plekje opzoeken.

Laurens Kil en Marloes Zewuster - 28-09-2016

Drie is een prima uitvalsbasis om het noordwesten van de Veluwe te ontdekken; 's nachts heerste er doodse stilte en werd je alleen wakker van de bosuil boven de tent. Op vijf meter van onze tent was er een ingang naar het Speulderbos, en daar werden we op onze eerste ochtendwandeling al getrakteerd op ontmoetingen met wilde zwijnen, prachtig! De kampeerplekken zijn ruim, de sanitaire voorzieningen zijn degelijk en netjes. Helaas biedt Drie niet de echte rust die je er verwacht; op de camping zelf kan het bij volle bezetting (overdag) best lawaaiig zijn, en het motorcrossterrein op een kleine kilometer afstand verstoort de rust in het weekend behoorlijk.

Ilona - 28-09-2016

We hebben dit jaar twee keer op camping Drie gestaan. De ligging is onovertroffen, middenin de prachtige Veluwse bossen. De plekken liggen aan laantjes, daar moet je van houden. Het tentenveld is wat speelser. Het verwarmde sanitairgebouw is erg mooi, en fijn dat er een ruimte is (de gehandicapten toilet/douche) waar je kleine kinderen in bad kunt doen. Op andere campings staan we meestal met de kleinste onder de douche in krappe ruimtes waar je kleren en handdoeken op de grond vallen en dat is erg behelpen :) Je kunt direct vanaf de camping de prachtigste wandelingen maken. Aan het begin van de weg naar de camping is een restaurant waar je heerlijk en gezellig kunt eten als je eens niet zelf wilt koken. Er zijn geen speeltoestellen maar dit hebben de kinderen absoluut niet gemist!

Lisette van Duijn - 26-08-2016

Prachtige camping in het bos! Het was even ruzieën bij aankomst met het touchscreen van de aanmeldingscomputer maar wel begrijpelijk dat het een betaalde medewerker uitspaart (wat uiteindelijk ook kampeerkosten gaat schelen). Prima sanitair. Toen ik 's ochtends weer wegfietste zag ik zwijntje langs de camping lopen :) Veel gezellige medefietsers tegengekomen. Vochtig onder de bomen in de ochtend maar fijn dat je tent op picknicktafel kan invouwen! Kom zeker nog eens terug.

Alex - 02-08-2016

De trekkersplaats had van mij iets groter en minder modderig gemogen, ook de aanmeldzuil is wat moeilijk (en blijkbaar niet alleen voor ons). De douches en wc's waren mooi schoon, maar iets meer privacy had wel gekund, en de richting van de douchekop net iets beter. Maar de omgeving is heel mooi en we hebben heerlijk rustig overnacht. Een punt minder: geen wc-papier aanwezig.

Willem van doezelaar - 14-06-2016

Voor het eerst via het groene boekje in Drie gestaan. Wij zijn ook direct lid geworden en gaan zeker vaker de campings opzoeken. Fantastisch, echt genieten van de rust en de natuur. De enigste opmerking die wij kunnen verzinnen is dat er te weinig douches zijn. Maar dat zal ons er absoluut niet van weerhouden om niet te gaan.

Annelies Slijpen - 03-04-2016

Heerlijk kamperen midden in het prachtige Speuderbos. Rustig kamperen op ruime plekken op een veld of op een trekkersveldje tussen de bomen. De vuurhut was fijn om in de avond op te warmen. Vanaf de kamping wandel je zo het bos in en de prachtige hei van de Veluwe. Warm douchen en schoon sanitair, een heerlijk Paasweekend gehad.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Driesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd