Distelheide

Geen plekken meer beschikbaar van 18/05 tot 20/05

In het kort

Zittend voor je tent of caravan genieten van de rust, de ruimte en het bos. Er zijn 25 ruime plekken verdeeld over 3 velden die omgeven zijn door bomen. Ons terrein is zeer geschikt voor kampeerders die houden van back to basic. Onze sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig maar schoon. Een receptie is niet aanwezig. Reserveren wordt aangeraden. Vanwege het slechte bereik op ons terrein is het bij vragen het best ons een berichtje te sturen via WhatsApp.

1,4 ha | 25 plaatsen | Open: 01/01 - 31/12 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Hele jaar geopend
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,3
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 4,7

Tarieven*

• Volwassenen € 6,50
• Kinderen vanaf 3 jaar t/m 12 jaar € 4,00
• Kinderen tot 3 jaar Gratis
• Toeristenbelasting € 1,00
• Trekkerstent € 3,00
• Tent € 5,00
• Tent + Auto/Motor € 6,50
• Kampeerbusje € 6,50
• Camper € 7,50
• Caravan € 5,00
• Caravan/Vouwwagen + Auto € 7,50
• Hangmat € 3,00
• Hond € 2,50

* Prijzen zijn per nacht

Reserveren kan via ons online boekingssysteem op www.distelheide.nl
Betalen via boekingssysteem of IJzeren Hein.

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Team Distelheide
Stadsheidelaan 4
7004 JE Doetinchem
Gelderland

Beheerder
Team Distelheide
Kommendijk 3
7004 HH Doetinchem

Tel.: +31615404236
info@distelheide.nl
https://www.distelheide.nl

Facebook Twitter

Tips!

Fietsrondje blog
Bert Sitters van Fietsrondje fietste langs Natuurkampeerterrein Distelheide en schreef er deze blog over.

Fietsrondje geeft je inspiratie voor fietsroutes door Nederland & België, gebruikmakend van de bekende knooppunten. Ga op pad met de gewone of elektrische fiets en ontdek uiteenlopende Nederlandse en Belgische fietspaden. De fietsroutes zijn stuk voor stuk ontdekt door contributor Bert Sitters, die elke maand een ander Natuurkampeerterrein voor het voetlicht zet.

Bewaren

Bewaren

Locatie

Het glooiende Achterhoekse landschap staat bekend om de afwisseling van akkers, weiden en natuurgebieden. Die kleinschaligheid zie je terug op landgoed Slangenburg: rondom het schitterende 17de-eeuwse kasteel vind je bossen, akkers, lanen, grachten, vijvers en weilanden. Bijzonder zijn het trapeziumvormige lanenstelsel en de oude begraafplaats. Langs het kampeerterrein stroomt de Bielheimerbeek waar je kunt zwemmen en kanovaren.

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Achterhoek.


Faciliteiten winterkamperen
Er zijn een kampvuurplaatsen en je kunt een vuurtje maken bij de tent met een vuurschaal en brandhout.

Route

Vanaf Doetinchem de A18 tot Varsseveld, daarna richting Westendorp/Slangenburg. Na 3 km rechts, zie borden. Fietsers/wandelaars: Doetinchem richting Zelhem-Ruurlo, daarna provinciale weg richting Winterswijk-Varsseveld.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein Distelheide is gelegen op het laatmiddeleeuwse Landgoed Slangenburg. Het park rondom het bijbehorende kasteel behoort tot de best bewaarde voorbeelden van zeventiende-eeuwse Nederlandse tuinaanleg. Sinds 1950 beheert en herstelt Staatsbosbeheer oude landgoedelementen, zoals het Rondeel, de circa 300 jaar oude tulpenboom en de boomgaard. De St. Willibrords Abdij vlak bij het kasteel huist benedictijner monniken die, volgens de regel van St. Benedictus, in gehoorzaamheid, nederigheid en armoede leven. Vijfmaal per dag komen zij bijeen in de kerk om te bidden. Deze diensten zijn toegankelijk voor iedereen.

Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Pieter - 01-01-2024

Wat is dit een top natuurcamping! Aardige beheerders, beheerders waren telefonisch goed bereikbaar en het terrein was prachtig. De bossen eromheen waren heerlijk om in te wandelen. Ik kom hier zeker terug! Groetjes, Pieter

Victor - 28-06-2023

Het terrein was wel goed, maar het schoonhouden van het sanitaire blok was waardeloos. Ook vind ik dat een terreinbeheerder telefonisch beschikbaar moet zijn. Voor mij was dit de eerste en ook laatste keer.

Bram van Hardeveld - 05-09-2021

Een natuurkampeerterrein met een IJzeren Hein, geen WiFi en geen elektra zijn 'by far' de mooiste plekken om te kamperen! Niet de luxe van een 4sterren camping, maar gewoon genieten van de rust en de natuur!!! 's avonds een lekker vuurtje voor de tent. en 's morgens wakker worden van de vogels. Zo ook Distelheide! Absoluut fantastisch!!!

Karin - 07-09-2020

Wat een prachtige groene weelde. Veel mooie wandelroutes in de omgeving. En wij worden zo blij van fikkie mogen stoken voor de tent. (Hout te koop en vuurschaal te huur.) Sympathiek ook dat de cliënten van de zorgboerderij het onderhoud verzorgen.

Bram - 29-12-2019

Fantastische plek om terug naar de natuur te gaan. Op en top tot rust komen.

Arie - 01-08-2019

Prachtig terrein maar organisatie schiet tekort. Terrein was vol qua voorzieningen vanwege een grote groep, maar beheerders lieten (ook telefonisch) vele extra kampeerders toe waardoor de éne douche en toiletten e.d. die door deze groep werden schoongehouden, door te veel mensen gebruikt moesten worden. Daar kwam nog bij dat beheerder aan andere gasten ging vragen of men geen last had van deze groep, de omgekeerde wereld dus. Al met al niet plezierig, zeker niet voor deze groep (waar wij voor de duidelijkheid géén deel van uit maken.)

Erik - 30-07-2019

Hier een week gestaan. Wat een prachtige omgeving. In de buurt iedere dag herten gezien. Wel jammer dat er groepen worden toegelaten. Het kleine veld was compleet afgehuurd door een groep. In het weekend twee groepen op het grote veld. Dit was onduidelijk aangegeven, en geeft de nodige overlast. Dit is niet wat je verwacht van een natuurkampeerterrein.

Saskia - 10-02-2019

We hebben hier twee nachten gestaan. Heerlijk rustige camping met veel en afwisselende wandelmogelijkheden. S nachts hoorden we uilen. De eerste nacht ook op de achtergrond geraas van de A18 maar dat was over toen de wind draaide. Er is tijdelijk geen warm water. Er is veel ruimte, je kunt een lekker plekje uitzoeken, een lange stroomkabel is handig. (Noot beheerder: het mankement aan de cv ketel wordt z.s.m. opgelost.)

Mirjam - 27-07-2017

Eenvoudig mooi terrein in een net zo mooie vriendelijke omgeving. Rustig en met voldoende goede faciliteiten voor mensen die niet al te veel comfort zoeken. Drink een kopje koffie met zelfgemaakt gebak bij het kasteel. Op de website van Distelheide wordt aangegeven dat er een mogelijkheid tot pinnen is op de locatie, dat heb ik niet gezien. Registratie gaat via een ijzeren hein en betaling contant of achteraf. En, het zwemwater dichtbij hebben wij niet gevonden. Is dat de beek?

Protipi - 26-02-2017

Topterrein. Niet voor comfortzoekers. Voor natuurmensen. Aanbevolen door Jan van proTipi

H. Aschman - 20-01-2017

Een nachtje hier doorgebracht. Prachtig terrein in betoverend besneeuwd landschap. Helaas kwamen we dankzij de sneeuw vast te zitten, maar zijn door topservice van de beheerder met de tractor weer op weg geholpen. Super!!

Jaap en Lydia Bulthuis - 30-07-2015

De beheerder, die we overigens niet hebben ontmoet, doet zo te zien zijn best om verbeteringen aan te brengen aan dit voormalige SBB terrein. Het sanitair is OK; closetpapier is aanwezig (wat voor lopende en fietsende kampeerders prettig is). Er is een zee van ruimte om onze tent op te zetten, hoewel we het centrale veld graag wat vlakker en met korter gemaaid gras zouden zien. Verder vinden we de keuze van een kampvuurplaats midden op het terrein ongelukkig (wij zijn geen liefhebbers).

Pieter Westbroek - 19-05-2015

Inderdaad een schitterend terrein in een evenzo rustgevende mooie omgeving. Behoorde destijds al tot een van de mooiste SBB terreinen maar ook deze werd - triest genoeg - opgeheven. Maar mooi dat deze \'juweel\' een nieuwe kans heeft gekregen.

Werner Feller - 14-08-2014

Ik ben 5 nachten op Distelheide geweest. De bedoeling was even te kijken en verder te gaan. Ik kom nog vaker naar Distelheide!

j.luimes - 30-06-2014

Uit protest tegen sluitingen van allerlei mooie SBB terreintjes het lidmaatschap opgezegd. Toen bleek de Distelheide weer open te zijn! Altijd al een mooi terrein gevonden, de nieuwe beheerder houdt het gras ook goed kort en het sanitair schoon! Je kunt prachtige wandelingen/fietstochten maken in landgoed de Slangenburg. Boven het kleine slootje (dus niet de beek!) zag ik een ijsvogel vliegen i.d. lengterichting. Een aantal jaren geleden werden wij verrast door een hert op het terrein zelf. Het is wel (bijna) zonder stroom, maar de koelkast doet het op gas nòg beter en de rest gaat op de accu. We komen zeker terug!

Ruud Visser - 25-06-2014

Heel blij, dat dit prachtige terrein weer open is! We zullen er zeker weer een paar keer komen dit jaar!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Distelheidesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd