De Toekomst

In het kort

Kampeerterrein De Toekomst bestaat sinds 1934 en heeft aparte staanplaatsen in het bos, en is gelegen op een stuwwal ontstaan in de IJstijd. Het terrein ligt in Emst (gemeente Epe), in het overgangsgebied van de bosrijke Veluwe naar het open landschap van de IJsselvallei. In dit oer landschap kun je prachtig fietsen en wandelen, zeldzame flora en fauna ontdekken en wilde zwijnen, herten en ander klein wild zien.

3,0 ha | 45 plaatsen | Open: 30/03 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) < 6m
Ingerichte tenten te huur
Huisdieren aangelijnd toegestaan max 2
Kampvuur of vuurpotten verboden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,4

U bent van harte welkom maar reserveren is verplicht. Het is niet mogelijk om 1 nacht te komen met uitzondering van trekkers (te voet of met de fiets). Inchecken van 14:00 uur tot max 20.00 uur. vertrek tussen 9:00 uur en 12:00 uur. In overleg kan er verlengd worden van 12:00 tot 18:00 uur, kosten €17,00. Bij een annulering hanteren wij de RECRON voorwaarden toeristisch verblijf 16 juli 2016. Bij eerder vertrek van een gemaakte reservering geen restitutie. Barbecueën/kampvuur ed. zijn niet toegestaan. Onder een kampeerbusje verstaan wij een busje met hefdak - bijvoorbeeld VW T4,T5,T6-! Kampeerbusjes met een vast verhoogd polyester/staal dak, vallen onder camper. Alle andere kampeervoertuigen, zoals daktenten en campers vallen onder het tarief van een camper. Heeft u een camper langer dan 6 meter dan kunnen wij u door de terreinomstandigheden helaas geen plekje bieden. Wifi is gratis. Voor de tentkampeerders is een koel-vriescombinatie aanwezig.

Tarieven *

Contant betalen of via de betaalapp op je smartphone. Bij boekingen alleen via de betaallink op de reserveringsbevestiging (Ideal). Let op: trekkerstarief alleen voor trekkers te voet of op de fiets.

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Evert Dons
Langeweg 24
8166 GT Emst
Gelderland

Tel.: +31578662400
bgg.: +31653396138
info@kampeerterreindetoekomst.com
http://www.kampeerterreindetoekomst.nl

Facebook

Tips!

Let op! Een staanplaats boeken is verplicht 24 uur voor aankomst het minimum aantal overnachtingen is 2.

           Trekkers op de fiets kunnen altijd komen, een boeking maken is natuurlijk aanbevolen.

Locatie

Er is een trekkersveld met picknicktafels, een speciaal tentenbos (geen elektra) en het algemene kampeerbos (met elektra). Sanitair en afwasplaats zijn in het hoofdgebouw, watertappunten vind je op het terrein. Houtskool- en kolenbarbecues zijn niet toegestaan.

Zie de " Epe Wild App" in de app store van Apple of Google

Hoogseizoen

12/07 - 31/08.

Route

A28: afslag 15 (N309) richting Epe. Bij de verkeerslichten rechtsaf, 1e weg rechts, dan links aanhouden. Langeweg volgen tot Woesterweg, links, en meteen rechts de Langeweg volgen. Daarna zandweg (300 m) tot de ingang. A50: afslag 27, bij de verkeerslichten links en dan 1e weg rechts. Dan links aanhouden, de Langeweg volgen. Fietsers: tussen knooppunt 64 en 65.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De grafheuvellijn tussen Epe en Vaassen is heel bijzonder. Dat komt doordat hier bijna 50 grafheuvels op één lijn liggen. Grafheuvels zijn prehistorische begraafplekken uit de late steentijd, Bronstijd en IJzertijd. Wil je ontdekken wat er onder het oppervlak van de grafheuvels te vinden is? Dat kan met de wandelroute grafheuvellijn Epe-Vaassen. Langs deze route kom je ondergrondse vitrines tegen, die je allerlei bijzonderheden  over het verleden vertellen. Ook kun je sporen van wild tegen komen. En zo ontdek je het prehistorische erfgoed en de natuur van nu.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Zonneboiler voor de douches en wastafels · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · overal ledverlichting · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Marcel - 21-05-2024

Heerlijke camping met je eigen plekje in het bos met veel privacy. Rust, natuur en ruimte zoals kamperen bedoeld is. Wij hebben genoten. Vriendelijke ontvangst en verder geen poespas op het terrein. Verwacht geen strak grasveld en luxe voorzieningen maar een basic camping ervaring die je niet veel vindt in Nederland

Carol Timmer - 05-10-2023

Hier gekampeerd in september. Goed en vriendelijk ontvangen, kregen informatie mee. Mooie plek voor onze tent in het bos. Schoon sanitair. We hebben fantastische fietstochten gemaakt in de omgeving. Komen hier zeker terug.

Monique - 16-09-2023

Wat heb ik het hier heerlijk gehad! Twee weken in het bos met fluitende vogels. Één en al rust. Mooie vlakke plek. Ontvangst was heel vriendelijk, ik heb meerdere plekken mogen bekijken. Bij een “onvriendelijke campingbeheerder” kan ik me niks voorstellen, altijd hartelijk en behulpzaam. Jammer van dit soort reviews. Ik was in de tweede week gevallen en had mijn kuitspieren gekneusd. Alle benodigde hulp gekregen van medekampeerders en de beheerders! Grote klasse! Jullie zullen me zeker nog eens terugzien! En nogmaals bedankt!

R. Blaak - 12-09-2023

We waren van plan om een positieve review te schrijven. We werden netjes ontvangen, kregen rondleiding en mochten een plekje uit zoeken. Heerlijk plekje in de rust en in de schaduw uitgezocht. En hier dan ook paar dagen van genoten, ondanks de warmte. Sanitair is inderdaad niet veel, maar wordt regelmatig schoon gemaakt. Deze niet 1 x vies aangetroffen. Tot zover zeer tevreden! Echter wilden wij op zondag langer blijven en nog een mooie wandeling maken en daarnaast in de hoop dat het iets af zou koelen om de tent af te breken , dit kon met meerprijs van 15 euro. Ons plekje was na ons niet geboekt! Prima! Als we later op de avond zouden vertrekken zouden we de volledige prijs van 1 nacht moeten betalen( incl auto etc). Mede door de warmte waren we een half uur later dan 18 uur met de uitcheck en stoorden we daarbij ook nog tijdens het eten. Afgesproken via de mail af te handelen, wat voor ons geen probleem was. Tot onze verbazing krijgen we op dinsdag een betalingsherinnering om alsnog de volle mep te betalen. Tuurlijk het was na 18 uur, maar van deze reactie en de manier waarop, kijken we toch wel op. Beetje kort door de bocht. Voor ons geen toekomst op De Toekomst.

Femke Arts - 23-07-2023

Ontzettend genoten van dit terrein midden in de bossen. Vriendelijk ontvangst, een mooie ruime privé-plek midden in de bossen, prima sanitair. Rust op het terrein. Precies wat ik zocht! Ik kom zeker nog eens terug!

Fred Hermsen - 26-06-2023

Een mooie camping met mooie plekjes. Het sanitair is erg verouderd en te weinig voor het aantal staanplaatsen. 2xD + 2xH Vriendelijke ontvangst door een dame. Als trekkers op de fiets mochten we zonder ter reservering mochten we hier een nachtje staan voor de hoofdprijs van 27€ Inc. 1€ voor de douche. Op de rietkraag was dat 21€ Zonder gedoe met douche muntjes. Daar was dan ook kookgelegenheid, slecht weer onderdak, gratis bootjes, zwemgelegenheid, etc. Woekerprijzen dus hier. Mij zie je hier niet meer terug

Annet - 21-06-2023

Voor ons geen toekomst op camping De Toekomst! Wij hadden niet 1 dag van tevoren gereserveerd en waren daarom niet welkom. Dat werd ons op onvriendelijke toon verteld. Toen wij vroegen naar de reden was het antwoord dat dit hij dit al jaren zo doet en dat dit hem prima bevalt. Nou, ons bevalt het totaal niet, dus ons zie je hier niet meer terug. De gevaarlijke hond waarvoor gewaarschuwd wordt op de deur van de receptie hebben we niet gezien, maar de eigenaar was al afschrikwekkend genoeg.

Oliver de Haas - 24-09-2022

Hele mooie camping, vriendelijke eigenaren.

Lineke Fokkema - 14-09-2022

Práchtige camping! Mooie, rustige plekken in het bos. Sanitair is eenvoudig, maar voldoet.

Bibi - 06-09-2022

Prachtige camping. Hele onvriendelijke ontvangst. We voelde ons niet welkom ondanks dat we gereserveerd hadden. Nare ervaring. Voelde mij gekleineerd. Het feit dat t een prachtige camping is geeft dit toch een goede score.

Mariken Leurs - 07-07-2022

Hier ga ik vaker komen - zo heerlijke rustige plekken tussen de bomen! Geen veldjes, geen animatie, en vooral veel natuur. Mooie uitvalsbasis voor het Wisselse veen, de Gortelse en Tongerense heide en het dorp Epe op 3km. Wat ‘n rust - een op&top natuurcamping waarbij je je bijna in Zweedse sferen bevindt als je je meldt bij de vriendelijke beheerder in zijn Zweedse houten huis.

Thérèse N' Guessan - 05-07-2022

Wat een prachtige camping, rust, stilte, puur natuur met heel veel vogels! Het beviel zo goed dat we 8 volle nachten zijn gebleven in dit fraaie deel van de Veluwe. Ongelofelijk kamperen zoals het bedoeld is! Midden in de natuur en samen met de eigenaar een plekje uitzoeken. Je hebt nauwelijks het idee dat je op een camping staat, maar met je tent in de vrije natuur. Evert, de gastvrije en bescheiden beheerder , is er als je hem nodig hebt, bij aankomst laat hij je op een prettige manier het terrein zien. We hebben het fijn gehad, zijn tot rust gekomen, als je op zoek bent voor een natuurcamping rustplek deze is de beste. Het is de tweede keer dat ik kampeer maar het is zo goed bevallen dat ik graag terugkom als ik weer vakantie heb.

Michel en Ruth - 03-07-2022

We hadden een erg mooi plekje met onze vouwwagen, de vogels fluiten en het was echt genieten in het bos. We houden van eenvoud en dat vind je daar terug. Er is geen poespas. We hadden telefonisch contact gehad met eigenaar en zowel toen als bij aankomst en tussendoor kregen we niet het welkomsgevoel. Dat vonden we beide erg jammer. Juist omdat het een mooi plekje is. Verder waren er voor de dames 2 toiletten en 2 douches en ook voor de heren. Zelf vonden we dat iets te weinig. Wel kun je er afwassen en staat er een koelkast tot beschikking. Afwassen mag dan ook zonder muntje. Ik denk dat de eigenaren goede mensen zijn, al vraag ik me af of ze er nog wel zin in hebben. (Mijn aanname) De plek was heerlijk.

Fam. Schipper - 25-06-2022

Erg onvriendelijke ontvangst “u bent een dag te laat!”… hoewel weken tevoren door ons gemeld was dat we een dag later zouden komen. Van restitutie of coulance kon geen sprake zijn. Telefoon werd er gewoon opgegooid! Ontvangst zo onvriendelijk, sanitair zo summier, ga hier NIET naartoe als je het fijn wilt hebben. Echt geen enkele ster waard.

Annemarie - 17-05-2022

Me nog nooit ergens zó onwelkom gevoeld. We hadden niet gereserveerd, het is voorseizoen en dat doen we nooit. Er was plek zat, maar in niet mis te verstane bewoordingen werd ons te kennen gegeven dat we dan eigenlijk niet konden staan. Dan moest ze ons nog helemaal inboeken en dan kwamen er administratiekosten bij. Vooral de toon was zeer onvriendelijk. Toen wij uitlegden dat de tekst op de site ook anders begrepen kan worden, namelijk dat ze niet zouden willen dat je belt voor een reservering en niet dat het verplicht is om te reserveren, werd de toon vriendelijker.. Zelfs in deze tijd zijn er nog mensen die in een vakantie niet de website van een camping bekijken maar gewoon op het groene boekje een camping uitkiezen. Als er dan toch gewoon plaats is,....voor ons heeft deze camping afgedaan en ik vind het geen houding voor een natuurkampeerterrein.

Nico en Willemien - 09-09-2021

Wat kan ik nog meer zeggen dan de vorige commentaren. Prachtig terrein, heerlijk rustige plekjes, een roodborst jong als huisgast. Daarnaast een prachtig deel van de Veluwe om door heen te fietsen en te wandelen. Plaatsen als Vierhouten en Epe in de nabijheid. En vooral de rust en de stilte. De Toekomst is wat je je voorstelt bij een natuurkampeerterrein. Dank aan de familie Dons om dit aan ons ter beschikking te stellen. De Toekomst komt op ons favorieten lijstje.

DanielleV - 22-08-2021

Prachtig terrein, allemaal een eigen open plek in het bos met veel privacy. Sanitair was goed, overdekte afwasplaats handig. En wasmachine/droger en zelfs koelkast met vriesvak aanwezig. Ik heb maar 1 tip voor de beheerder: het zou fijn zijn om papieren handdoekjes in het toiletgebouw te hebben om je handen af te drogen.

Elma en Michael Nendels - 09-07-2021

Wat een prachtige plek is dit. Midden in een bos en door de speelse opzet, amper buren te zien. Wakker worden met een vogel concert en verder niets. Hier kom je echt tot rust.

Sara - 25-06-2021

Zeer mooi bos met prive plekken waar je echt midden in de natuur zit. Het is er heerlijk stil en de eigenaar is vriendelijk en neemt de tijd om met jou een mooie plek uit te zoeken. Wat een heerlijke plek, het tentenbos! Bedankt voor je gastvrijheid en tot een volgende keer!

Jeroen en chantal - 07-05-2021

We waren hier 2 nachtjes. Het plekje was super!! De natuur is echt geweldig! De eigenaar is heel vriendelijk en begeleide ons naar ons plekje. Wij komen hier zeker nog is terug!! Jeroen, chantal en yoda(cornish rex)😉

Ad Mathijssen - 28-04-2021

Heerlijke camping van waaruit je zo mooi kunt wandelen of fietsen. Mooie plekken in het bos, wij hebben heerlijk genoten

Ingrid - 04-04-2021

Heerlijke groene camping met heel veel rust. Zoveel vogeltjes om je heen en in de nacht de geluiden van de steenuiltjes. Vanaf de camping ben je zo in de bossen. Fijne plekjes om je tentje neer te zetten. Veel groen om je heen. Gastvrije, vriendelijke beheerder.

Ilse en erwin - 26-08-2020

Prachtige Groene bosrijke camping met ruime plekken. Wakker worden met gefluit en geritsel van de vogels en de muisjes en geruis van de bomen heerlijk. Ook een eekhoorn die in de buurt woont . Je stapt van het terrein en staat in het bos. Zeer vriendelijke campingbeheerder, Aanrader, Wij komen zeker terug.

Janny - 13-08-2020

Natuurkamperen op een eenvoudige manier. De camping is heel rustig. Samen met de beheerder een fijn plekje uitgezocht. Douchen gaat nog met 50 cent-muntjes en dan krijg je een prima douche. Het ziet er allemaal schoon uit. Hier kom je heerlijk tot rust.

Vincent - 11-08-2020

Heerlijke rustige camping, met (losse) plekken in het bos. Op 3 km van Epe, en een stuk via een Zandweg. Redelijk sanitair, ook in de drukte van Corona. Trekkersveld met 2 picknickbanken. Massagepraktijk op de camping. Prima eigenaar.

Gino - 22-06-2020

Mooie camping, geen vriendelijke eigenaar. Voelde me niet welkom.

Harm - 11-06-2020

Mooi terrein en op lekker plekje gestaan. Mooie fietsomgeving. Opmerkelijk: geen glasbak. En dat voor een natuurkampeerterrein.

Jeroen - 26-05-2020

Wat een rust midden in de natuur. Genoten.

Diederik en Thea Faber - 15-04-2020

Super camping. We zijn er nu al verscheidene keren geweest. Heerlijke plekken. Eenvoudig, maar goed en schoon sanitair. Super vriendelijke beheerder. Mooie rustige plekken in een erg mooie natuur. Misschien enige minpuntje is; dat er op een beek na weinig water in de omgeving is om samen met de hond te kunnen zwemmen. Wel plekken waar je zonder hond mag zwemmen.

Esther Bijmolt - 02-08-2019

Geweldige plek! Vanuit Groningen naar Brabant zocht ik een tussenstop en kwam zo op de toekomst terecht. Genoten van de plek en overnachting! Kom zeker nog eens terug!

Esmee - 01-08-2019

Enorm authentiek, ook qua sanitair. We voelden ons niet welkom, geen uitleg, zoek het maar uit. We vonden twee douches. Wat weinig op dit aantal, wel erg mooie, kampeerplaatsen.

Sanne Visser - 11-06-2019

Een hele fijne en mooie camping! We kwamen één dag voor Hemelvaart aan, en hebben samen met de campingeigenaar het mooiste plekje van de camping uitgezocht in het tentenbos! Ondanks dat de camping de volgende dag(en) vol stond ivm Hemelvaart, hebben we weinig van deze drukte gemerkt. Wat een rust en ruimte, en heel veel vogels! Het sanitair is basis, maar schoon en heet water genoeg voor de afwas. Echt een aanrader, wij komen graag nog eens terug!

Cindy - 14-10-2018

Wat hebben wij ongelofelijk genoten afgelopen weekend op dit heerlijke terrein! Kamperen in de natuur, zoals dat bedoeld is. Evert is een buitengewoon vriendelijke eigenaar, hij heeft ons een prachtige wandeling geadviseerd. Wild spotten, over de heide, de natuur is geweldig! Wij komen zeker terug!!!

Arjan Ten Elsen - 16-09-2018

Ik ben hier zaterdagmiddag aangekomen om 1 nachtje te blijven en tot rust te komen. Echt een hele verademing, wat fijn om in zo'n mooie natuur te staan met de camper. Het terrein is voorzien van hele mooie plekken waar je het gevoel hebt dat je er alleen staat, je hebt bijv. Geen last van de buren omdat je ze haast niet ziet of hoort. De beheerder van het terrein is een sociale man die het met ieder goed voorheeft en in is voor een leuk praatje. Ik ga hier in die toekomst (de naam zegt het al) zeker vaker heen. Raad het heel veel mensen aan die van een leuke wandeling op de heide houden of tot alle rust willen genieten van zingende vogels relaxend op een stoeltje met een goed boek. Echt een aanrader!!

Manuel - 03-09-2018

Een paar dagen even in de rust, waar kan dat nog. Heel eenvoudig, bij natuurkampeerterrein "de Toekomst". Bij binnenkomst even met Evert de beheerder gesproken, uiterst vriendelijk en behulpzaam. Een rondje terreinloopje om een heerlijke plek uit te zoeken. Wat een rust en stilte. Alleen de vogels hoor je boven de stilte ons toe zingen. Hoe mooi is dat. Een terrein om weer terug te komen. Evert bedankt voor de goede zorgen.

Pim en Nanneke Hoff - 15-08-2018

Natuurkampeerterrein "De Toekomst" in vogelvlucht: Zeer ruime kampeerplekken, uitermate speels verdeeld over het grote terrein, middenin een zgn 'oerbos', vlakbij het gezellige Epe. Privacy, vrijheid, zowel zon-als schaduwplekken, uitgestrekte bossen, heide en glooiende akkers. Ideale uitvalbasis voor fietstochten door bos en het stroomlandschap van De IJssel, richting bv Olst, Welsum, Wijhe en Deventer. Lieflijke dorpjes zoals bv Oene (met uitstekend, traditioneel restaurant en heerlijk terras), Vierhouten, Elspeet. Nunspeet, Vaassen etc. Attente en zeer bescheiden terrein-beheerder. Eenvoudig sanitair maar voldoet prima. Toiletpapier in wc's aanwezig. Overdekte afwasplekken met zeer warm water, info-hoek met brochures over mogelijke uitstapjes. Natuurkampeerterrein in de 'breedste' zin van het woord. Wij hebben 3 weken intens genoten. Komen zeker volgend jaar terug!!! @ Beheerder Evert Dons: nogmaals DANK voor de gastvrijheid!

Pauline van Daal en Peter de Groof - 12-06-2018

Wat een prachtige camping, rust, stilte, puur natuur met heel veel vogels! Het beviel zo goed dat we 2 volle weken zijn gebleven in dit fraaie deel van de Veluwe , in de directe nabijheid van het schitterende rivierenlandschap van de IJssel .Geweldige kampeerplekken verscholen tussen de gevarieerde bossages en prachtige bomen. Je hebt nauwelijks het idee dat je op een camping staat, maar met je tent in de vrije natuur. Evert , de gastvrije en bescheiden beheerder , is er als je hem nodig hebt, bij aankomst laat hij je op een prettige manier het terrein zien, je kiest zelf je plekje. Sanitair is prima, heel heet water voor de afwas en wastafels. We hebben Evert de suggestie gegeven om zijn authentiek ingerichte horecaruimte te openen voor een drankje, koffie, vers brood etc. Dat past -zeker met deze beheerder - goed bij de vriendelijke sfeer en beleving van deze kleinschalige en vriendelijke (natuur)camping,

Vermeulen - 28-05-2018

Ongelofelijk kamperen zoals het bedoeld is! Midden in de natuur geen bordjes met wat niet mag geen genummerd plekje maar persoonlijk met de eigenaar een plekje uitzoeken. Een overvloed aan vogels . Binnen een paar dagen ben je compleet onthaast! Vertel het alleen door aan echte rust en ruimte zoekers.

Roelof Veldman - 27-05-2018

Wat een rust straalt deze camping uit, een geweldig terrein met een fantastisch vrije indeling van de mooie grote plaatsen en de eigenaar die ons persoonlijk naar het door ons gewenste plekje bracht, eenvoudig en schoon toiletgebouw. Een verscheidenheid aan vogels rondom ons. Houwen zo mr. Dons!

Wim van Bokhorst - 14-05-2018

Kampeerterrein De Toekomst in Emst. Voor ons DE ontdekking van dit decennium. Wat een prachtig, kleinschalig, paradijselijk terrein is dat! Oude bomen afgewisseld met frisse opslag van tientallen soorten struiken en kruiden. Knusse kleine veldjes die overal in dit prachtige terrein verscholen liggen. Een aanwinst voor de Groene Koepel. Een terrein ook met een kampeergeschiedenis die al bijna een eeuw terug gaat. Als ook nog dat authentieke, oud bruine etablissement open zou zijn, dan zou dat het oude verhaal van Veluwse gastvrijheid helemaal compleet maken. Wij komen terug! Marjan & Wim

Leen en Gezina van Bergeijk - 10-05-2018

Dit is een terrein, zoals wij dat graag bezoeken. Mooie natuur, ruime plekken, schoon sanitair en warme douches. En, een aardige beheerder vol prachtige verhalen. We waren er met de mooiste dagen van mei en zullen zeker terugkomen. Een aanwinst in het Groene Boekje.

Thea Woltman - 06-05-2018

Wat een mooi en rustig terrein in het bos bij Emst/Epe in een mooi wandel-en fietsgebied. Heerlijke privé plekken in het bos. Sanitair is eenvoudig maar er is alles wat je nodig hebt. We hebben genoten.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Toekomststerren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd