De Karekiet

In het kort

Het kampeerterrein is zeer rustiek gelegen tussen fruitbomen. Voor de frisse avonden is het mogelijk om een vuurschaal en hout te bestellen. Op het terrein zijn kano's te huur voor een mooie tocht over de Linge en/of de Korne. Onderdeel van groter kampeerterrein. Voor fietsers en wandelaars zijn er picknicktafels.

1,5 ha | 35 plaatsen | Open: 06/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 6
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Toegankelijk voor mindervaliden
Speelvoorzieningen
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 3,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,5

Tarieven *

Tarieven per persoon zijn inclusief toeristenbelasting en milieuheffing.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Familie De Morée
Erichemsekade 8
4116 GD Buren
Gelderland

Tel.: +31344572222
bgg.: +31651507397
dekarekiet@planet.nl
https://www.dekarekiet.com

Locatie

De Karekiet ligt nabij rivier De Linge en Oranjestad Buren. Kronkelende dijken, bloeiende boomgaarden en pittoreske dorpjes in een karakteristiek landschap. Dat is de Betuwe, ‘de fruittuin van Nederland’. De mooie omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, fietsen en kanovaren. In de omgeving zijn twee recreatieplassen. In Buren en Geldermalsen kun je boodschappen doen. Ook ben je binnen 10 minuten in het vestingstadje Buren. Langs het terrein loopt een Klompenpad en het Betuwepad.

Routes
De Betuwe is een ideale omgeving om prachtige en interessante fiets- en wandeltochten te maken. Diverse routes zijn voor je uitgestippeld. Deze kun je vinden op de website van de Karekiet: www.dekarekiet.com.

Klik hier voor meer wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein de Karekiet.

Route

Binnenweg Buren-Geldermalsen, volg borden ‘Karekiet’. Kom je met de caravan, volg dan A15 afslag Buren. Vervolgens richting Buren aanhouden.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein De Karekiet is gelegen op een oeverwal. Topografische kaarten uit de negentiende eeuw tonen een duidelijk oeverwallenlandschap, bestaande uit verschillende percelen gescheiden door smalle sloten. Het is een eeuwenoud landbouwgebied. Vlakbij ligt het in 1395 met stadsrechten beloonde stadje Buren. Willem van Oranje en Anna van Buren trouwden er in 1551 in de nog steeds bestaande Sint Lambertuskerk. Buren heeft nog vestingwallen, een stadspoort en talloze monumenten, waaronder een molen uit 1717: De Prins van Oranje. In het door Anna van Buren gestichte weeshuis is tegenwoordig het Marechausseemuseum gevestigd.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · zonneboiler · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Isabel Verhaar - 17-04-2022

Wat een heerlijk plekje, tussen de fruitbomen. Ruimte en rust, alles wat je nodig hebt voor een relext Weekend !

Han en Minke - 07-09-2021

Leuk veld tussen de fruitbomen, het was druk dus niet heel ruim maar voldoende plek voor ons trekkerstentje. Sanitair schoon, douche bleef inderdaad nog heel lang lopen, uitzetten ging niet? jammer van de waterverspilling. Dan liever zonder muntje... Het oude stadje Buren op korte fietsafstand is heel sfeervol, geweldig om buiten te eten op een zomeravond, veel te zien.

Hans en Saskia - 27-06-2021

Mooi terrein, centraal gelegen in de Betuwe, om wat fiets en wandeltochten te doen. Een van de klompenpaden loopt zelfs over de camping. Er zijn veel picknicktafels en dat is erg fijn. Sanitair is schoon maar wel wat karig. Een heren-wc voor het hele natuurkampeerterrein is niet veel. Gelukkig hoefde ik nooit heel nodig.

Karolien - 19-06-2021

Prachtige omgeving, vriendelijk personeel. Er is een natuurkampeerterrein waar je een groene kampeerkaart voor moet hebben en 2 “gewone” velden. Wij vonden sommige plekken op het natuurkampeerterrein erg klein. Ook werd er gezegd dat dit terrein echt is voor rustzoekers en dat families en/of vrienden daar niet samen mogen staan. Na 22.00 uur moet het stil zijn. Wij hebben er 5 nachten gestaan, waarvan op 4 avonden 3 stellen, die elkaar duidelijk al langer kennen aan het eind van de middag bijelkaar gingen zitten ( dat is prima) om een drankje te doen. Hoe meer drankjes , des te meer lawaai. Dit duurde dan tot 22.30 uur. Wij hadden niet het idee dat er toezicht werd gehouden op het naleven van de regels.

Wilma en Tjebbe Hepkema - 18-06-2021

Voor een naruurkampeerterrein zijn een deel van de plekken veel te krap. Een meter afstand van de buren is niet wat bij een Groenekoepel camping past. Communicatie met beheerder hierover verliep moeilijk. Bij zo’ n bezetting is de sanitaire voorziening ook krap. Jammer van dit alles, de omgeving is prachtig.

DanielleV - 26-04-2021

Genoten van de bloesem, de prachtige locatie en de omgeving. Toiletgebouw was netjes en schoon. Fijn dat er gratis warm water was om je handen te wassen of de afwas te doen. Overal stond genoeg zeep ivm Corona. Een kritisch punt: hout kopen was erg duur (€15).

Nienke - 15-04-2021

Prachtig terrein, lekker rustig in de boomgaard. Ontzettend aardige beheerder. Wij hebben genoten.

Fam Mollema - 23-08-2020

Na een misverstand bij het zoeken van een plaats (gereserveerd maar receptie was gesloten bij aankomst in de middag, dus conform de informatie die naast de deur hing zelf een vrije plek gezocht) werden wij door één van de eigenaren zeer agressief benaderd. Deze man stond bij onze tent te schreeuwen en commandeerde dat wij onmiddellijk naar een andere plek aan de andere kant van het terrein moesten. Wij kamperen al heel wat jaren op allerlei natuurkampeerterreinen, en zoiets hebben wij (gelukkig) nog nooit meegemaakt. Hoewel wij er graag op een redelijke manier over wilden praten was dit onmogelijk met deze man. Uiteindelijk toch maar blijven staan maar wel met een rotgevoel. Gelukkig waren alle buren heel aardig en gaven ze ons volkomen gelijk, dat maakte veel goed. Jammer, de camping zelf was best aardig maar wat ons betreft: eens maar nooit meer!

Magdalena Haanraadts - 24-06-2019

Prachtig terrein. Heel ruim, rustig en veel vogeltjes. Sanitair is schoon. Wel jammer dat die douches met muntjes werken. 5 minuten is veel te lang en je kan de kraan niet eerder dicht draaien. Dus water verspilling. Ook geen koude douche te gebruiken. Tip: Douche besparende druk knop installeren?

Emma de Fremery - 23-06-2019

Zeer mooi rustig en stil terrein Schoon sanitair Bovendien vriendelijke gastvrije eigenaren Wat fruit betreft een luilekkerland

Joost de Jong - 22-04-2019

Prima kampeerterein. Natuurveld ligt prachtig tussen de appelbomen. Fiets wel aan te bevelen want camping ligt langs een weg zonder voetpad. Schone heerlijk warme douches en vriendelijke eigenaren. Aanrader

Joep - 02-09-2018

Open en groen campeerterrein met een aantal fruit en notenbomen. Plekken variëren iets qua grootte. Prettig ontvangst door de eigenaar. Hout en vuurschaal kun je ter plekke in bruikleen kopen. Pinnen mogelijk en de hond kan hier ideaal uitgelaten worden. Op zoek naar privacy plekjes zit je hier wat minder goed.

Margriet Bakker - 12-08-2018

Prachtige camping in een supermooie omgeving. Heel erg ruim terrein met veel (fruit)bomen, dus altijd wel een plekje met schaduw te vinden. Sanitaire voorzieningen ruim voldoende, heerlijk douchen. Aardige beheerder.

Fam. Van den Broek - van Leeuwen - 15-07-2018

Onze eerste ervaring met een natuurcamping. Aardige beheerder, fijne ontvangst. We mochten zelf een plaatsje uitzoeken voor onze tent. Ruime plaatsen, watertappunten vlakbij, mooie boomgaard en goed sanitair. Het plaatsje Buren op loopafstand, wij vonden het een gezellig weekend. We komen graag nog een keer!

Judith - 08-07-2018

Vorig weekend twee nachtjes op de Karekiet gestaan. Heerlijke dagen gehad. Er is genoeg plaats en ook allerlei mogelijkheden om lekker in de schaduw te zitten. Het is onderdeel van een grotere camping, dus niet heel kleinschalig, maar daar hebben wij verder geen last van gehad. Wel misschien wat jammer dat zaterdagmorgen erg vroeg de sproeiers aan gingen in de naastgelegen boomgaard. De pomp maakte daarmee namelijk flink lawaai. Gelukkig zijn we dat snel weer vergeten door te genieten van de mooie omgeving. Vers fruit uit de pruimenboom voor de tent. Buren als mooi naastgelegen stadje. Vers ijs bij Wilco.. heerlijk genieten van de Betuwe!

Farm. Akerboom - 10-05-2018

Ronduit slecht ontvangen. Gereserveerde plaats was bezet, mevrouw bij de receptie geeft aan dat we zelf een plek mogen uitzoeken. De eerste vrije plaats blijkt vér van het stroom punt af te staan dus we zoeken een andere nadat de camper al bijna geïnstalleerd was. Als we goed en wel staan blijkt deze plaats gereserveerd te zijn. In plaats van een praktische oplossing te zoeken wordt ons op niet mis te verstane wijze gemeld dat we hier weg moeten en dat we hier in de eerste plaats al niet hadden mogen gaan staan. We hebben onze spullen gepakt en zijn weer naar huis gegaan. Als je zó met je gasten om gaat ....

Xandra - 11-09-2016

Wij verbleven in juni 2016 een kleine week op De Karekiet. Wij hadden een fijne en grote plek tussen de fruitbomen. De camping biedt naast veel privacy ook verhuur van kano's, eigen gemaakte jam en brood op bestelling. Het prachtige plaatsje Buren ligt op loopafstand (de weg erheen is enkel wel vrij druk bezet met auto's, dus opletten geblazen). In Buren overigens overheerlijk gegeten. Zij bieden tal van restaurants / terrasjes. Daarnaast nog het Oranjemuseum bezocht . Als fervent Oranjefan is dit zeker de moeite waard. De omgeving van Buren (lees: de Betuwe) is een prachtige om tochtjes te maken, te fietsen of te wandelen. Het landschap ziet er vrij on-nederlands uit. Echt vakantie dus. En .... in het fruitseizoen kun je overal langs de weg lekkere kersen o.i.d. kopen. De Karekiet ziet ons zeker weten weer een keer terug .....!

Beheerders De Karekiet - 31-08-2016

Als reactie op de review van 27-08-2016 het volgende. Geluidsoverlast is in welke vorm dan ook heel vervelend. Het ging in dat weekend om een tentfeest, het Lingefeest, en niet om een permanente discotheek. Dit feest is verplaatst naar een nieuwe locatie, wat voor de kampeerders nadelig uitpakt. De mate van overlast heeft ook te maken met de windrichting in dat weekend. Er stond toen bijna geen wind en het beetje wind dat er stond kwam ook uit die richting. Dit alles neemt niet weg dat e.e.a. beter gecommuniceerd had moeten worden. In het vervolg zullen wij op de website vermelden in welk weekend dat feest plaatsvindt. Gelukkig is het maar 1x per jaar, maar het is natuurlijk vervelend als het net het weekend is dat u bij ons bent.

Liesbeth - 27-08-2016

Mooie camping, sfeervol en ruim. Alleen jammer dat je geen oog dicht doet vanwege de boerendisco verderop. In de grote stad slaap je beter.

Lisette van Duijn - 26-08-2016

We kwamen fietsend uit Den Bosch, het was warm maar onder de bomen konden we goed in de schaduw staan tussen de fruitbomen waarvan het rijpe fruit bijna op ons hoofd viel. Het was heel rustig en paradijselijk. Sanitaire voorzieningen prima. Vers fruitsap in vele soorten en maten te koop aan de balie. Kano's te huur! Dat was heel leuk: kanoën met mijn zoon naar Buren en daar lekker uiteten. We werden heel vriendelijk geholpen en er waren nog een paar hele leuke andere campinggasten. Geen enkele aanvulling: in een woord PRIMA.

Sander - 18-07-2016

Mooie camping. We stonden met onze trekkerstent op een mooie kampeerplek in de boomgaard. Er staan picnick-tafels waaraan we lekker hebben gegeten. Het sanitair is goed, maar het drinkwater uit sommige kranen smaakt erg slecht (sommige kranen geven wel goed water).

rien&corrie - 07-06-2016

enkele dagen op deze camping in onze eriba gebivakeerd. het was onze 2e ervaring met deze vorm van kamperen. mooie plaats tussen de fruitbomen.sanitair is oké. mooie omgeving om te fietsen. Buren(stadje) is ook een aanrader. kortom : gewoon goed !

Tom en Else - 16-05-2016

Ons eerste bezoek aan een natuurcamping! We vonden de omgeving erg mooi en de plaatsen leker ruim. Iets minder leuk dat de camping onderdeel is van een grotere camping.

Elske Nitrauw - 25-04-2016

Afgelopen weekend hier gekampeerd. Mooie rustige plek langs de Linge, je kampeert tussen de fruitbomen, die nu volop in bloei stonden. Goed sanitair, alleen jammer dat je douchemunten moet gebruiken, prettiger als warm water bij de prijs inbegrepen is. Het was erg koud, zelfs hagel en nachtvorst, maar de vuurkorf bood heerlijke warmte en gezelligheid. We komen nog eens terug met warmer weer!

C. Dozeman - 20-07-2014

Op de Karekiet kun je heerlijk kamperen tussen de fruitbomen. Wel vind ik dat deze camping wat minder de sfeer van een natuurcamping heeft omdat het natuurveld onderdeel is van een groter terrein. Om te douchen heb je munten nodig en de douches staan wel erg zuinig afgesteld. Dat soort dingen vind ik altijd jammer. Ik betaal liever wat meer en dat je vrij toegang hebt tot warm water. We hebben twee prima dagen gehad op de Karekiet hoor; ook zeker genoten van de omgeving, maar deze camping is geen favoriet van mij.

Doreen en René - 10-01-2014

Super de luxe camping. Eind augustus vorig jaar geweest, en deze camping maakte ons bewust van het verschil tussen 'natuur plus' en 'puur natuur' campings. Goed onderhouden en je kunt er ook kano's huren voor een tochtje over de Linge, incl. klunen. Voor iedereen wat wils. Veel kersen gegeten ook in de omgeving. Een comfort camping met publiek die dat op prijs stelt, maar na deze camping gaat onze voorkeur voor 'puur natuur'.

R. van Vree - 27-07-2011

Mooie camping tussen de perengaard, lekker rustig plekje kunnen vinden. Sanitair is prima, zoals een natuurcamping hoort te zijn.

John en Anneke Swaak - 16-05-2011

Een mooi rustig kampeerterrein. Mooie ruime plaatsen en goed sanitair gebouw.Warm water wat karig en niet altijd warm genoeg.Wij hebben genoten van de lokatie en omgeving.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Karekietsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd