Daske

In het kort

Knus, klein terrein. Als fietser en wandelaar zit je hier goed. Beide eigenaren zijn zelf enthousiaste lange-afstand fietsers (o.a. Rome, Berlijn, Praag en Kopenhagen) en wandelaars. Afzonderlijk trekkersveld voor kleine tenten, met picknicktafels, vuurplaats en schuilhut. Koelkast, bibliotheek, gratis warm water van de zon en elektriciteit door middel van zonnepanelen. Tentkampeerders en bezitters van kleine campers en caravans zijn van harte welkom. Maximaal verblijf is één week (langere periode in overleg). Betaling per bank of contant.

0,2 ha | 10 plaatsen | Open: 01/05 - 05/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

De voorzieningen zijn vooral toegespitst op fietsers en wandelaars. Er zijn twee picknicktafels en er staan een flink aantal stoelen in de schuilhut. Er staan 2 blokhutten op het terrein, één 2-persoons en één 4-persoons blokhut. Duurzame energievoorziening voor zowel warm water als elektrisch door middel van zonnecollectoren en-panelen.

Faciliteiten voor mindervaliden

De voorzieningen zijn minder geschikt voor mindervaliden.

Tarieven *

1 volwassene + camper of caravan op hoofdveld : € 16,00 1 volwassene + trekkerstent: € 13,00 kind (2-12): € 3,00 Reserveren bij voorkeur per email.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Els Wárlám
Van Lennepweg 6
7251 JM Vorden
Gelderland

Tel.: +31630983854
campingdaske@gmail.com
http://www.daske.nl

Facebook

Tips!

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Locatie

Typisch Achterhoeks coulisselandschap en bosgebied. Hanzesteden Zutphen en Deventer dichtbij. Volop wandel- en fietsroutes. Natuurgebied Het Grote Veld op 300 meter. In directe omgeving van LF4, Pieterpad en Trekvogelpad.

Voor fietsers en wandelaars op doorreis is reservering niet nodig.


In coronatijd is reservering wel gewenst.

Deelnemer Fietsroute ‘Rondje Achterhoek'.

Je kunt hier volop genieten van de natuur en de rust. Vanaf de camping zijn er veel fiets- en wandelmogelijkheden zoals het natuurgebied Het Groote Veld en de meer dan 100-jarige, landelijk bekende 8-kastelen fietstocht.

Het Pieterpad en de LF4 lopen op nog geen 500 meter langs de camping.

Voor het Trekvogelpad is Daske een mooie pleisterplaats én volgens kenners is er een grote diversiteit aan vogels waar te nemen en te beluisteren.


In het damessanitair staat een koelkast met vriesvak. Wij hebben ook een kleine bibliotheek.


Zonneboiler en zonnepanelen zorgen voor elektra (groene stroom) en warm water.


Als extra voorziening beschikt het terrein over een 4- en een 2-persoons blokhut.


Je kunt ook mooie tuinen bezoeken. Zoals de tuinen van buitenplaats de Wiersse en de prachtige landschapstuin van de Wildenborgh.


Hondenliefhebbers kunnen hun hond buiten de camping goed uitlaten.


In 2021 zijn wij geopend van 1 mei tot 5 september.  Let op:  van 25 mei tot 31 mei zijn wij in verband met privé omstandigheden gesloten.


Voor verhuur van de blokhutten zijn er aangepaste tijden. Kijk op de site van Daske.


Wij kunnen niet altijd de telefoon beantwoorden. Daarom vragen wij u voor reserveringen ons mailadres te gebruiken.

Route

Ga bij de Almense weg de van Lennepweg op. Deze klinkerweg uitrijden tot begin zandpad. Daar is camping Daske, tweede inrit rechts.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Daske ligt vlak bij het Landgoed Het Enzerinck, dat al in 1378 wordt genoemd. Het huidige landhuis is gebouwd in 1835. Het terrein, eigendom van Natuurmonumenten, is opengesteld voor wandelaars. Bijzonder is het te bezichtigen Grootvaders Huisje uit 1920, speciaal gebouwd voor kinderen. Vanwege het cultuurhistorische belang wordt gestreefd naar behoud van de oorspronkelijke parkaanleg en naar een ontwikkeling van inheems bos. Dit wordt een bos waarin de eik domineert met beuk, linde, kastanje en zoete kers. Op de bouwlanden wordt getracht het historisch gebruik als akker te continueren, dus niet als maïsveld.

Waterbesparende douches · Groene energie · Zonnecellen · zonneboiler · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Tamara - 20-06-2021

Wat een gemoedelijke en kleinschalige camping en zo persoonlijk! Ik kom zeker nog eens terug.

Johan en Martine - 29-08-2019

Wat een heerlijk, klein terrein troffen we afgelopen weekend aan! Verzorgd, rustig, gezellig en knus. Alles is er voor de tentkampeerder: tapkraantje en mogelijkheid tot kampvuurtje op het trekkersveld, een koelkast met vriesvak, een lekkere douche en een goede afwasplek; lekker buiten. Wij konden nog kiezen waar we konden staan op het trekkersveld (daarna ging het vol) en stonden we mooi in een schaduwnisje met het hete weer. We hebben er met z'n tweetjes een superleuk en zonnig weekend gehad. Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt!

Jim - 22-08-2019

Afgelopen week heb ik een nachtje verbleven op het trekkersveld, wat ik deelde met één andere kampeerder. Opvallend rustig dus, zo in het hoogseizoen. De camping ligt op een rustige locatie maar je bent zo in Vorden voor boodschappen bijvoorbeeld. Het is een gezellig terrein, klein maar gemoedelijk. De faciliteiten zijn netjes, en het is mooi dat er veel aan duurzame energie is gedacht. Als ik weer in de buurt ben zou ik er weer naartoe gaan. Lijkt me ook een goede locatie om langer te verblijven.

Cor en Leny - 15-08-2019

Rust, ruimte, klein, eenvoudig. Aan de rand van landgoed en bos, dichtbij Vorden. Na een prettig verblijf tijdens Pinksteren, hebben wij besloten om vsn de zomer terug te keren: 10 dagen werden 3 weken. Prettig contact met de beheerders Els en Martien. Gemoedelijke sfeer. Je kunt zelf je plekje kiezen, inschrijven, contant betalen, gebruik maken van koelkast, een boek/tijdschrift lenen. Tijdens de hittegolf zorgden de beheerders voor hun gasten door extra parasollen, koude handdouche en een duik in de privevijver, beschikbaar te stellen. Een heerlijke natuurkampeerterrein in een prachtige omgeving. Wij hebben genoten.

Carla - 04-06-2017

Onze eerste ervaring met een natuurkampeerterrein. Helemaal goed! Na actieve dag was het heerlijk eten in Vorden en goed geslapen bij Daske, En zondagochtend " vroege vogels" en kikkers. Fijne plek!

Stef - 16-01-2015

Hier vorige zomer verbleven op het trekkersveldje tijdens een fietsreis richting Berlijn. Fraaie locatie met prima sanitair. Een oase van rust bij de vrij afgelegen ligging.

Hans - 06-05-2014

Vorige week hier een nacht gestaan tijdens het fietsen van 'rondje Nederland' . Wat een prachtige plek! We stonden op het trekkersveld en wat is er leuker om dan bij je tent een vuurtje te maken. Aanrader!

13 dertigers uit Nijmegen - 05-06-2013

Wij hebben dit jaar voor de tweede keer met een stel vrienden een weekend bij het Daske doorgebracht. We hebben genoten van de knusse sfeer van de kleine camping, de grote vuurplaats, de grote kruiwagen waarmee we met hulp van de eigenaresse veel hout voor het kampvuur hebben gehaald, en de wandelingen in de mooie omgeving. Ook leuk: de tuinstoelen die te leen zijn, de bibliotheek met boeken en tijdschriften, lekker mals gras voor de haringen!

Heiko - 05-06-2011

Na plezierig overleg mochten wij in de maand mei een week op het trekkersveldje staan. In het weekend kwamen daar nog 2 trekkerstentjes bij van onze kinderen. We hebben genoten van de kleinschaligheid van het terrein en uiteraard van de prachtige omgeving. Met een prima gevoel namen we afscheid van de beheerders.

Wimjan - 25-04-2011

Wij waren dit jaar de eerste kampeerders op het trekkersveldje. Wakker worden met vogels onder een blauwe hemel. Een fijne plek in een erg mooie omgeving.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Daskesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd