Beek en Hei

In het kort

Het terrein is een open bosperceel met zowel zon- als schaduwplekken. Geen genummerde plekken. Mooie plaats uitzoeken bij aankomst. Tijdens hoogseizoen voorrang voor tenten en vouwwagens. Caravans en campers beperkt toegestaan. Onderdeel van grotere (natuur)camping, maar apart gelegen met eigen sanitair. Vaste zandbodem. Deelname mogelijk aan wildspeurtochten. LS: 10% korting. Ook een warm welkom in de winter!

1,0 ha | 25 plaatsen | Open: 01/01 - 31/12 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 4
Duurzaam huisje 8
Huisdieren aangelijnd toegestaan 2
Kampvuur of vuurpotten verboden
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Toegankelijk voor mindervaliden
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Hele jaar geopend
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,0

Twee afstortplaatsen chemisch toilet aanwezig op ca. 80 m buiten het Natuurkampeerterrein. Trekkershutten liggen naast NKT aan de andere zijde zandpad.

Faciliteiten voor mindervaliden

Mindervalidentoilet met steunbeugels aanwezig op NKT. Grote sanitairruimte voor mindervaliden 100 meter buiten het Natuurkampeerterrein.

Tarieven *

Speciaal trekkerstarief: € 10,50 per nacht voor wandelaar of fietser, € 17,25 per nacht voor 2 personen.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Team Beek en Hei, Fam Jansen
Heideweg 4
6731 SN Otterlo
Gelderland

Tel.: +31318591483
info@beekenhei.nl
http://www.beekenhei.nl

Facebook

Tips!

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Locatie

Beek en Hei grenst aan het Otterlose Buurtbos dat na 1,2 km overgaat in natuurgebied Planken Wambuis, met een actieve zandverstuiving op 1,5 km. Ingang Nationaal Park De Hoge Veluwe op 1,5 km. Ligging tegenover ons historische boerderijtje. Prima uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten. Dorp Otterlo met winkels en horeca op 1 km.

Faciliteiten winterkamperen
Verwarmde slechtweerruimte, verwarmd sanitair, extra dekenservice.


Omgeving
De Veluwe staat bekend om haar natuurschoon: grote heidevelden met schaapskuddes, grillige zandverstuivingen en uitgestrekte bossen. In de nabijheid van al dit moois ligt camping Beek en Hei. Een gastvrije camping op 5 ha open bosterrein. Een camping die trots is op haar omgeving en er veel voor over heeft om dit natuurgeschenk in stand te houden. Otterlo is ook bekend van het befaamde Museum Kröller-Müller (met o.a. zijn Beeldentuin en belangrijke van Gogh collectie) alsook het Tegelmuseum.  

Fietsen en wandelen
Beek en Hei ligt pal naast natuurgebieden die uitnodigen tot uitgebreid wandelen en fietsen. Het ruiterpad de Veluwe Trail loopt langs de camping. Slechts op 1,5 km afstand ligt de toegang tot het Nationale Park de Hoge Veluwe (in de zomermaanden tot ca 22:00 uur, zonsondergang, geopend).

Op fiets- en loopafstand vind je tevens het Planken Wambuis, een prachtig wild natuurgebied van de Vereniging Natuurmonumenten.

Klik hier voor wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein Beek en Hei.

Hoogseizoen

01/04-30/09.

Route

In Otterlo borden ‘Beek en Hei’ volgen. Wandel- en fietsroute: vanaf Ede over Natuurmonument Planken Wambuis. Bij gebruik navigatiesysteem, voer ‘Buurtweg’ in. Vanaf einde Buurtweg volg borden ‘Beek en Hei’.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

In de middeleeuwen was hier al een nederzetting genaamd ‘Bos Otterloum’. De vroegste vermelding gaat terug naar 838 of 855. Tot in de vorige eeuw was Otterlo niet meer dan een handvol boerderijen en een kerk (1251). De boeren verzamelden schapenmest en heideplaggen om het land achter hun woning te bemesten, waardoor vruchtbare grond ontstond in het ruige Veluwse land. In 1899 ging het halve dorp in vlammen op: vier boerderijen en twee hooibergen. De vorm van het oude dorp is nog te zien, alsook de enggronden, houtwallen en de holle wegen waarlangs de schapen werden gedreven, zoals de Weversteeg.

Waterbesparende douches · LED-verlichting · Afvalscheiding · waterbesparende afwasmogelijkheid · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Renée - 10-03-2024

Afgelopen weekend hier gestaan. De camping is een mooi, groen en overzichtelijk terrein. Leuk voor kinderen, speeltuintjes genoeg en veel vrij te gebruiken speelgoed om je als kind mee te vermaken. De locatie is ook prachtig, je bent zo in een heerlijk natuurgebied waar je kunt fietsen en wandelen. Enige verbeterpunt is het sanitair. Dat kan schoner, bijv. De binnenwand van de wc pot zag eruit alsof er een tijd geen borsteltje met schoonmaakmiddel doorheen was gegaan. Verder een heerlijk weekend gehad, ontvangst en service was vriendelijk en prettig.

Monique Vellekoop Verwer - 06-04-2023

Na een negatieve review die ik hier vermeld heb, wil ik deze ombuigen naar een positieve. Dhr Jansen heeft contact met mij opgenomen en we hebben een goed gesprek gehad. Heel fijn dat hij op deze manier laat zien dat hij om kan gaan met feedback en mijn teleurstelling begrijpt. Ook ik heb meer begrip gekregen voor de reactie van de camping. Natuurlijk komen wij terug. Het is nu eenmaal een hele fijne camping, mooi opgezet in een prachtige omgeving!!

TJ - 05-04-2023

Mooi rustig terreintje, beetje zanderig. Let wel op dat je een beetje achterin gaat staan want het begin is de hondenuitlaatplaats van de camping.

Monique Vellekoop-Verwer - 01-04-2023

Twee jaar geleden met vrienden hier gestaan. Heerlijk plekje vonden wij het. Onze vrienden komen hier vaker. Dit weekend hadden wij het plan om weer hier heen te gaan, met nog een bevriend stel. Drie stellen dus. Door onze vrienden is een mail gestuurd om te reserveren. Als antwoord kregen zij terug dat we niet welkom waren omdat zij ervaring hadden met dit soort groepen!!!!! Dit heet ook wel generaliseren en het wordt ook wel discriminatie genoemd. Hoe kun je nu zo oordelen over een groepje mensen van 50+ en 60+? Een vriendengroepje die van de natuur willen genieten en zelf van rust houden. Ik vind het echt heel schandalig. aantal sterren aangepast na nieuwe recentie hierboven.

Miranda - 27-06-2021

3 dagen met mijn 2 dochters op het NKT gestaan. Heerlijk plekje tussen de bomen uitgezocht. Omdat je vrij een plek mag uitzoeken waren wij onaangenaam verrast om ineens een grote caravan naast ons te zien staan. Met slechts 2 dunne boompjes ertussen konden zij direct op ons bord eten kijken....Sanitair was keurig, maar inderdaad als er meer mensen zijn sta je soms even in de rij voor douche of toilet. Op nkt was ook koel/vries en bezems en hark vrij te gebruiken, erg prettig! Jammer was dat de website vermeld dat er bij receptie broodjes ed verkrijgbaar zijn, maar bij onze aankomst voor weekend eind juni bleek dat dit nu nog niet was. Mijn inziens is dit wel het vermelden waard op site als het alleen in hoogseizoen is. 2 dochters hebben zich heerlijk vermaakt met hutten bouwen en speel gelegenheid. We hebben met fiets genoten van omgeving. Komen zeker nog eens terug maar niet in hoog seizoen, verwacht dat het dan te druk is ....

Annemiek - 22-11-2020

Wat een fijn plekje. Afgelopen nacht gekampeerd op de natuurcamping met de camper. Heel mooi terrein. Heerlijk tussen de bomen gestaan. Niet groot dus kan niet beoordelen hoe het hier in hoogseizoen is. Voor deze periode van het jaar een echte aanrader. Super vriendelijk ontvangst. Meteen een fiets gehuurd. was een goeie fiets. Sanitair was heel netjes en schoon. We gaan hier zeker terugkomen.

Anne - 14-11-2020

Fijn klein terrein naast normale camping. Ruime plekken tussen de bomen. Vriendelijke eigenaar, behulpzaam. Dichtbij Hoge Veluwe, goeie fietsen te huur. De natuurcamping is erg klein ten opzichte van de normale camping waardoor het bij drukte waarschijnlijk niet zo uit de verf komt.

Jeannette - 29-09-2020

Natuurkampeer terrein valt erg tegen. Park is erg klein en komt een beetje rommelig over. Niet wat je van natuurkampeerterreinen verwacht.. De omgeving is erg mooi . Veel wandel en fietspaden.

Fedor de Vries - 24-09-2020

Het natuurkampeerterrein is een onderdeel van een grotere camping en dat was te merken. Inchecken ging efficiënt maar afstandelijk. Het natuurkampeerterrein zelf was eigenlijk meer een bosperceel waar je vrij je tent neer mocht zetten. Erg zanderig helaas dus er viel veel schoon te maken na afloop. OK het is in een bos maar de andere boscampings waar ik ben geweest hadden wel grasveldjes. Voorzieningen zijn beperkt voor zo'n groot terrein: 2 douches (waarvan 1 afgesloten vanwege Corona) en 2 toiletten. Er waren maar een paar kampeerders en nog moest er gewacht worden op een douchebeurt. En o ja, imho zijn douchemuntjes niet meer van deze tijd.

Familie Van den Broek - 12-06-2020

Op deze camping komen we al meer dan 10 jaar. Vroeger met een tent op het natuurterrein, tegenwoordig huren we vaak voor een paar nachten een trekkershut. En altijd worden we er gelukkig van. Geweldige mensen, hygiënisch sanitair en alle gemak in de buurt, tot en met een fantastisch Chinees restaurant in het naburige Harskamp. Ook de hond mag mee, wat wil een mens nog meer? Aanrader.

Simon - 11-09-2018

We were so impressed with this incredibly baby-friendly and inexpensive place I cannot wait to come back to send more time there!

Hermann - 21-05-2017

Mooi terrein. Plaatsen van klein tot heel groot. Geen paaltjes, geen nummers, gewoon zelf mooie stek uitzoeken. Schoon net sanitair. Broodjes service en gebruik van koelkast. Top. Heel prettige gastheer en -vrouw. Rust. Vogels. Urenlang, nee wekenlang fiets- en wandelmogelijkheden.

B.D. de Graaf - 18-08-2016

Begin augustus een weekend op het NKT gestaan. De ontvangst bij de receptie was heel warm en hartelijk. Heel leuk om zelf ergens een plekje te mogen uitkiezen waar je je tent kunt opzetten. Voor trekkers waren de voorzieningen uitstekend (o.a. picknicktafel en koelmogelijkheid). Op loopafstand van de camping is een supermarkt in het dorpje Otterlo. Verder zijn er goede fiets-en wandelmogelijkheden in de omgeving. Enige nadeel was 1 avond een feestje op de naburige camping, maar voor de rest een heerlijk ontspannen weekend gehad.

M.D - 18-07-2016

Net terug van een heerlijk relaxed weekend kamperen op het NKT en we hebben genoten! Rust, ruimte in het mooie beschutte bos. Sanitair is prima in orde. Wij komen hier zeker terug.

Peter - 10-06-2016

De camping is verdeeld in een gewoon kampeerterrein en een natuurkampeerterrein. Op die laatste hebben we gestaan. Daar zijn geen 'vaste' plekken maar je kan je eigen plek kiezen op het veld met bomen; echt natuur, echte rust. Sanitair en voorzieningen zijn netjes onderhouden. En hoewel we pas om 18uur aankwamen (begin juni) was de ontvangst er niet minder hartelijk om. Aanrader dus!

Janneke - 21-05-2016

Heerlijk rustig plekje op het NKT, midden tussen de bomen. Vriendelijke ontvangst. Schoon sanitair, douchen met 50 eurocent. Toen ons grondzeil spoorloos bleek, kregen we er één te leen aangeboden. Ook extra dekens bij koude nachten zijn inbegrepen :-) We hebben een prettig verblijf gehad waarbij we niets hebben gemerkt van de 'gewone' camping op het naastgelegen terrein. Wel jammer dat we verplicht waren het pinkstertarief voor drie nachten af te rekenen (€90) terwijl we er maar twee nachten stonden (normaal tarief €15 per nacht). Wij komen vast nog eens terug, maar niet meer met Pinksteren.

Marc - 17-03-2016

In het weekend van 12 en 13 maart 2016 voor het eerst bezocht en erg goed bevallen. Sanitair is allemaal dik in orde (nu nog gebruik gemaakt van de faciliteiten van de normale camping omdat het op het NKT nog dicht was). Heerlijk rustige mooie omgeving en heel aardige mensen. Ik ga hier zeker terug komen.

Johan van der Giessen - 28-07-2014

Al eerder, maar nu weer een paar nachten met Eriba, 2 kinderen en 3 volwassenen op het natuurkampeerterrein. Voor kinderen heerlijk. Geen auto's, wel de zandbak met een superschommel. Door de bomen worden alle geluiden gedempt. Kinderen van 3 tot 8 zijn de hele dag zoet!

W en E - 31-08-2013

Je komt bij de receptie, wat een drukte, wat een grote camping. Maar dan; de receptioniste stelt zich keurig voor en geeft een hand, dat is een leuke binnenkomer. We mogen op het terrein een plekje zoeken. Onder hoge schaduwbomen rollen we als eerste onze matjes uit en luieren heerlijk in de zon/schaduw. Dan even melden welk plekje wij bezet houden en er is een koel biertje... Wat een fijne camping, groot, vol, maar dat merk je nauwelijks. Puur natuur en heeeeeel rustig. Een aanrader.

Harm - 21-05-2013

Zoals aangegeven in het bericht van 29-05-2012 weer terug gekomen op dit mooie terrein. Wederom niets te klagen gehad over de ontvangst, gastvrijheid en het sanitair. Het wordt eentonig maar een aanrader blijft dit kampeerterrein zeker. Tot gauw. Harm en Renske

Harm - 29-05-2012

Twee nachten gestaan met twee tenten en een camper, genoeg ruimte ondanks dat het volgeboekt was. Gastvrije ontvangst!! Goede en snelle service nadat de stop was doorgeslagen bij de vorige gebruiker. Sanitair voldoende en in deze drukke periode frequent schoon gehouden!! Ondanks het zeer drukke Pinksterweekend en een volgeboekte camping voldoende rust op en rond het terrein! Een aanrader, we komen zeker nog eens terug!

Steve - 31-03-2012

Ik heb er laatst gestaan en het sanitair (blok op natuurkampeer deel was nog niet open) was prima en schoon. Toen ik er was genoeg plek met hier en daar een sprietje gras onder de naaldbomen. Met een tent vind ik een plekje op het gras wel iets lekkerder, maar dit was ook netjes. Rustige omgeving al was er wel een nachtelijke schietoefening van het leger (weet ik ook weer waar al dat belastinggeld naar toe gaat.

blacky swart - 27-04-2011

Vriendelijk ontvangst, broodjes, ijs, wat specialitieten bij de receptie te koop. Schoon en goed verzorgt. Terrein, stukje bos zelf plekje kiezen. Met caravan, eerst even goed kijken ivm met op en afrijden. In de omgeving is er te, wandelen, fietsen, zwemmen enz. voor elk wat wils. Terrein maakt onderdeel uit van een groter geheel.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Beek en Heisterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd