West-Terschelling

In het kort

Tussen de bomen, aan de rand van het bos, ervaar je de rust en stilte van het eiland. Toch ligt dit Natuurkampeerterrein vlak bij het dorp West-Terschelling. Het terrein ligt 2 km van de haven in een gezellige omgeving. Ook het ‘groene strand’ is vlakbij. Dit waddenstrandje is ideaal voor kleine kinderen. Met de fiets zit je zo op het Noordzeestrand. Geniet van fiets- en wandeltochten door de bossen en duinen. Ga op zoek naar het oudste Dennenbos of breng een bezoek aan het Bunker Museum.

2,5 ha | 78 plaatsen | Open: 28/03 - 30/09 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampvuurplek
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Toegankelijk voor mindervaliden
Speelvoorzieningen
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,4
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,5

- Op dit terrein is een vuur hut aanwezig voor algemeen gebruik. Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan. - Er zijn kluisjes aanwezig voor het o.a. opladen van mobiele telefoon kosten: 0,50 cent. - Het trekkersveld is uitgerust met een grote picknicktafel met tarp.

Faciliteiten voor mindervaliden

Mindervalidendouche (tevens gezinsdouche) aanwezig.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Hessel Hek
Longway 28
8881 CM West-Terschelling
Friesland

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868446 (10.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Tips!

Breng een bezoek aan het Museum het Behoudenhuys en ontdek het verhaal over de Goudschat bij Terschelling: La Lutine of neem een kijkje in de replica hut van Willem Barentz tijdens hun barre verblijf op Nova Zemla. 

Locatie

Het terrein bestaat uit zeven zonnige velden, gescheiden door elzensingels. Speciale velden voor caravans, campers, hondenbezitters en trekkers. Kampvuur enkel toegestaan in vuurplaats. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren. In het hoogseizoen kan het zijn dat hier een minimum aantal nachten aan verbonden is. Reserveren is noodzakelijk in de maanden juli en augustus. Voor fietsers en wandelaars die op de bonnefooi (zonder te reserveren) één of twee nachtjes willen overnachten, is altijd een plekje op het trekkersveldje beschikbaar.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een mobiel kantoor. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Per fiets/auto vanaf de boot richting Midsland, over Barentzkade, houd links aan. Na het verzorgingstehuis ga je rechts, dit is de Longway. Te voet vanaf de boot loop je via de Torenstraat, de Brandarisstraat en de Parnassiaweg de Longway in. Per bus: halte Europalaan. Info veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, tel. 088-9000888, www.rederijdoeksen.nl.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Tot in de dertiende eeuw was Terschelling met Friesland verbonden. Hoorn was toen de belangrijkste nederzetting. Stormvloeden sloegen de verbinding over land weg. Het dorp met de gunstigste ligging voor vervoer over zee was West. In de zeventiende eeuw werd Terschelling vanwege de haven in West een belangrijke opslagplaats voor de VOC. Tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog legden de Engelsen in 1666 West volledig in de as. Alleen de vuurtoren, de Brandaris uit 1594, stond nog overeind. Het is de oudste vuurtoren van ons land.

Waterbesparende douches · Zonnecellen · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Fenneke - 11-10-2018

Prima camping! Ruime plekken op verschillende aparte veldjes. Wij stonden er half september en hadden een heel veldje voor ons alleen. Sanitair is goed, de douche is goed en gratis (wel met een timer die na 5 min stopt). Inschrijven met de paal ging makkelijk, je krijgt een plek toegewezen maar als er nog andere plekken vrij zijn kan je het eenvoudig aanpassen. De boswachter die even langs kwam was ook heel aardig. De ligging van het terrein is ideaal, je bent zo in het dorp maar het bos, de hei en de duinen liggen ook om de hoek. Het enige kleine minpuntje was dat iemand op een gegeven moment gitaar begon te spelen, maar die hield daar gelukkig al gauw mee op toen een andere campinggast er wat van zei. Maar als dat het enige minpuntje is... prima terrein!

Evelien Korf - 13-09-2016

Tijdens Oerol al eerder dit jaar met veel plezier op het groepsveld van deze camping mogen staan, dus nu er een bruiloft op het menu stond was de keuze voor SBB snel gemaakt. Met de handige informatiezuil was inchecken zo gebeurt. Heerlijk, we konden zo doorlopen naar het trekkersveld. Lang leve het naseizoen. Lekker beschut onder de bomen, met het sanitairgebouw om de hoek. De grote picknicktafel op het terrein en de supermarkt en de bakker op 1km (loop)afstand maakten onze ontbijtsessies compleet. En 's avonds, wanneer de zon aan de horizon is verdwenen, bood de overdekte vuurplaats voldoende warmte en gezelschap. We hebben genoten van de rust en de boslucht. Alleen het toiletpapier hebben we gemist #backtobasic

Axel - 16-06-2016

Voor het eerst samen met mijn vriendin gecampeerd met een tent tijdens Oerol. Vorig jaar met de camper geweest, maar om het echte camping gevoel te krijgen moet je toch in een tent. Mijn vriendin heeft enorm genoten. En alles verliep goed en zat mee. Bij aankomst lag er een plastic zeiltje bij de container wat we onder de tent konden leggen. We konden een pomp voor het luchtbed lenen van de buren. En de boswachters zijn zo relaxt met de inschrijving en betaling. Uiteibdelijk fijne contacten aan over gehouden.

willemijn van der meer - 04-05-2016

Van kinds af aan hier met veel plezier gekampeerd. Zelfs nu we inmiddels allemaal volwassen zijn gaan we nog regelmatig terug en vewonderen we ons over wat hetzelfde is gebleven en welke nieuwigheden er zijn. Fijne camping waar het heerlijk ruikt, de plekken ruim genoeg zijn, de mensen vriendelijk en het schelpenpad je fietsbanden wit kleurt. Hoera! En o, het sanitair voldoet prima. Kies wat praktische douchetijden en de wachttijden vallen reuze mee.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik West-Terschellingsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd