Stadsboerderij De Sibbe

In het kort

Het kampeerveld bevindt zich achter de boerderij, ver van de (zeer rustige) openbare weg. Het veld wordt omringd door een brede sloot en heeft uitzicht op de weilanden en de paarden in het aangrenzende park. Er zijn op verschillende plekken op het erf beschutte gezellige zitjes gecreëerd. Kinderen kunnen bij ons heerlijk in bomen klimmen, vies worden, bloemen plukken en met dieren omgaan. Ponyrijden kan ook! Ons terrein leent zicht niet voor grote campers. Reserveren kan via de website.

2,0 ha | 15 plaatsen | Open: 26/05 - 04/09 |
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Het sanitairgebouw bevindt zich in de voormalige ligboxenstal met verlichting aan de buitenzijde en staat dus overdekt. Het water wordt verwarmd met elektriciteit van onze zonnepannelen. Er zijn 6 plekken met toegang tot stroom (van onze eigen zonnestroom) via één grote stroomkast, dus lange kabels mee. Deze plekken zijn bedoeld voor caravans en kleine campers, maar ook voor tenten die graag stroom willen. Er is een gezamenlijke koelkast met vriesvakken voor de tentkampeerders.

Tarieven *

Trekkerstarief is € 10,00 (excl. toeristenbelasting) per nacht incl. 1 persoon (fietsers/wandelaars); geldt alleen voor de trekkersplekken en voor een enkele nacht. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Herma Lenten
Ivige Leane 24
8631 WB Loënga
Friesland

Tel.: +31683603656
bgg.: +31611321010
info@stadsboerderijdesibbe.nl
http://stadsboerderijdesibbe.nl/

Facebook

Locatie

Stadsboerderij De Sibbe is kleinschalige ecologische camping net buiten Sneek met veel groen, rust en ruimte. Er is vrijwel volledig vrij uitzicht, met roofvogels, grazende paarden en schapen als achtergrond.

Bij Stadsboerderij De Sibbe kun je genieten van prachtige vergezichten. Er is een gezellige kampvuurplek en op het veld staat een schommeltoestel en een trekkerband zandbak. Er liggen surfplanken in de sloot om lekker op te dobberen en er is een polsstok te leen. Op hele hete dagen zetten we de sproeier even aan voor de kinderen (en vrolijke volwassenen) en er zijn trekkertjes en skelters te gebruiken. Er is een overdekte hoek ingericht voor slecht weer. Wij hebben kippen, schapen, paarden, poezen en een hond. Een paar keer per week kunnen kinderen een ponyritje maken onder begeleiding. 


Op het erf is een kleine streekproductenwinkel met verse producten, zoals ijs, zuivel, kaas, eieren en groente. Alles van lokale, omliggende boeren en eigen productie. 


De prachtige stad Sneek met haar vele terrasjes, winkels en oude gebouwen ligt op slechts een paar minuten fietsen. Op 5 minuten fietsen kun je zwemmen in de Zwette (vaart). Het Sneekermeer ligt op 7 km afstand, waar je kunt zwemmen, zeilen en waterskiën. Er zijn vele restaurants op fietsafstand die ook bij de camping bezorgen. Op 11 km bevindt zich het mooiste tropische zwemparadijs van het Noorden (vinden wij), SwimFun in Joure. Bezoek de 11 steden zoals Sloten en Hindeloopen, ga een visje eten in het pittoreske Makkum, ga een dagje wind- of kitesurfen in Workum, huur een kano of SUP plank, er is ontzettend veel te doen in het prachtige Friesland.

Route

In verband met een laag viaduct, kunnen caravans, campers en auto's met fietsen op het dak het beste naar ons toe rijden vanaf Scharnegoutum of Ysbrechtum en niet via Sneek.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Wij zijn bezig met de aanleg van een voedselbos met beleefpad van 0,5 hectare. Daarnaast hebben wij de grote moestuin geïntegreerd in het kampeerveld en staan er fruitbomen. Er zijn meerdere kruidencirkels en -bakken waar uit geplukt mag worden voor thee en tuinkruiden.

Waterbesparende douches · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · eigen composthoop · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein · Moestuin/kruidentuin

Beoordelingen van bezoekers

Marjan - 05-09-2022

Een gezellige camping. Bij aankomst mochten we nog switchen qua plek. Was geen enkel probleem. We stonden mooi aan het water waar we overigens niet echt in konden zwemmen. Het was het laatste weekend dat ze open waren dit seizoen en we mochten meegenieten van muzikanten met akoestische muziek, van doedelzak naar gitaar en fluit en accordeon. Prima, schoon eenvoudig sanitair. Moestuin op de camping. Winkeltje met o.a. heerlijke vla en ijsjes.

Brechtje - 02-07-2022

3 nachten met ons kindje van 1 hier verbleven. Het was er heerlijk: rust, natuur, kampvuurtje gemaakt, paarden, kipjes, eenden en lammetjes bewonderd, aardbeitjes voor bij het ontbijt geplukt, met de skelter en bolderkar op rak, dagje Sneek, dagje Sneekermeer. Ook de zandbak en trampoline waren natuurlijk leuk voor ons kindje. Inspirerende omgeving en prachtig initiatief, wij hebben genoten!

Laura - 08-04-2021

Afgelopen zomer hier gekampeerd, eigenlijk zouden we maar twee nachtjes blijven, dat werden er uiteindelijk vier. Heerlijke plek.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Stadsboerderij De Sibbesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd