Slappeterp

In het kort

Het terrein beschikt over een kleine bieb, een afwaskeuken, stortplek voor een chemisch toilet, picknicktafels, speelvoorzieningen en een eenvoudige slechtweervoorziening. Het warme water is inclusief, wij werken niet met munten. Er is een koelkast met diepvries. Fietskampeerders kunnen hier, zonder reservering, altijd terecht. Kamperen op Slappeterp is voor kinderen een onvergetelijke belevenis: rondcrossen op skelters, klimmen in de boomhut, op pad met een schepnet en geiten voeren. Naast het terrein is een natuurlijke zwemvijver met rietfilter. In het voor- en naseizoen is Slappeterp ideaal voor rustzoekers.

1,0 ha | 12 plaatsen | Open: 15/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) < 6 m
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Voorzieningen voor paarden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 10A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 3,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,5

Campers maximaal 6 m. Honden alleen in voor- en naseizoen.

Tarieven *

LS: -10%

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Mevr. W.E. Bouma
Kleasterdijk 12a
9037 JW Slappeterp
Friesland

Tel.: +31518451854
bgg.: +31651275482 of +31618468140
info@minicampingslappeterp.nl
https://www.minicampingslappeterp.nl/

Facebook Twitter

Tips!

Hier maak je je eigen vakantie
8 km landinwaarts vanuit de waddenkust struikel je niet over fietsverhuurbedrijven of opgelegde animatie. Je ontdekt gaandeweg de charme van dit deel van Friesland. Terpen, vergezichten, donkere nachten met sterren. Franeker met zijn bijzondere planetarium ligt op fietsafstand van ons terrein. Leeuwarden als toekomstige culturele hoofdstad ligt eveneens op fietsafstand. Een dagje Waddeneiland is ook prima te ondernemen. Slappeterp organiseert tal van leuke activiteiten tussendoor, soms spontaan, soms in samenwerking met Stichting Natuurkampeerterreinen. Volg daarom onze site en Facebookpagina.

Locatie

Of je nu fietsend aankomt in het Uytland (eens de bodem van de Middelzee) of met de auto het kleine dorpje Slappeterp binnenrijdt, verder gaan is niet nodig. Ultieme rust met vogelgeluiden kenmerkt dit terrein. Kinderen zwemmen in de Swanneblom, ouders schuiven aan in de aangrenzende theetuin. Totale ontspanning op de Friese klei.

Fietsen en wandelen
Achter het kampeerterrein liggen de boerenpaden, deze paden gaan door het land en tellen bij elkaar 24 km. Je ziet de gewassen groeien, bordjes in het land vertellen je wat er groeit en wat er mee gedaan wordt.

De Elfstedenwandel/fietstocht loopt 2,5 km van het kampeerterrein, je kunt prima een gedeelte van deze tocht lopen en als startpunt Slappeterp gebruiken. Kijk voor meer info op www.elfstedentocht.nl.

Via ons kampeerterrein kun je fietsen huren van Rienk's Tweewielercentrum in Tzummarum www.rienkstweewielercentrum.nl Deze kunnen ook worden gebracht en gehaald op de camping.

Klik hier voor wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein Slappeterp.

Zwemmen en kanoën
Achter ons kampeerterrein vind je een prachtige zwemvijver, De Swanneblom.

Deze vijver is geschikt voor kleine en grote kinderen, je zwemt hier voor eigen risico. Bootjes en kano's zijn in de omgeving te huur (Franeker en Harlingen).

Hoogseizoen

01/07 - 31/08.

Route

A31, afslag Dronrijp, richting Menaldum. Na naambord ‘Menaldum’ 2e weg links, na circa 300 m bij verkeersdrempel weer links richting Slappeterp. Voor Slappeterp afslag rechtsaf Ried/Berlikum. Na 500 m kampeerterrein.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Slappeterp is een terpdorp (een aaneengegroeide reeks van terpen) dat aan het begin van onze jaartelling is ontstaan op een lange kwelderwal. Een terp is een opgeworpen hoogte (met mest, zoden en huisafval) in dijkloos land waarop men woont of die als vluchtheuvel dient. Het woord terp is van oorsprong het Friese woord voor dorp. In de dertiende eeuw komt het als voor al ‘Slepelterp’. De huidige, uit 1926 daterende kerk, met glas-in-loodvensters in art-decostijl, staat iets afzijdig op een hoge terp. In de middeleeuwen stond hier ook al een kerk.

Waterbesparende toiletten · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening

Beoordelingen van bezoekers

Frank - 28-05-2021

Klein terrein met afgescheiden trekkersveldje. Achter de camping is ook een zwemvijver. Daar begint ook een fietspad waarlangs je binnendoor naar het dorp Menaam kan rijden. Sanitair is goed (wel eigen toiletpapier meebrengen). Omgeven door sloten, het concert van de kikkers krijg je er gratis bij.

Fam Marijnissen - 27-05-2021

Dit natuurkampeerterrein is natuurlijk een prima tussenstop voor de boot naar Vlieland of Terschelling, maar is zoveel meer. In voorseizoen een rustige camping met een prachtig uitzicht. Kleinschalig, een slechtweervoorziening in nieuwe kas, een theetuin, eenvoudig maar goed sanitair, gratis hout voor een vuurtje. Jammer dat er op het intensief beheerde platteland zo weinig wandelmogelijkheden zijn, maar fietsers kunnen hier alle kanten op.

fam. Sabbé - 24-05-2021

Iedereen die met Pinksteren 2021 in Nederland op een camping heeft gestaan staat dat zijn verdere leven bij. Zelden zijn er zoveel uren in een caravan, camper, tent of de ‘huiskamer’ op een Natuurkampeerterrein doorgebracht als afgelopen Pinksteren. Te droge landerijen, kans op bosbranden etc. zijn de komende maanden niet meer aan de orde. En ja, dan is een toiletruimte niet in die schone staat te houden als bij droog weer, dan kan de aardlekschakelaar er wel eens uitschieten en dan .... wordt het terrein sompig . . . en rijdt een 3000kg camper niet zomaar meer van z'n plaats. Het terrein kapotrijden is dan zo gebeurd en hulp is dan zeer gewaardeerd. De eigenaar van Slappeterp houdt van oplossingen en spande z’n 4x4 grasmaaier ervoor/achter en na 10 minuten stonden we weer op het verharde pad.. Hulde Gauke, dank. Nog een goede herinnering aan Pinksteren 2021.

Rob Spijkenisse - 02-09-2020

Wat een beauty van een terrein. De eigenaren hebben veel zorg besteedt aan hun terrein. Prachtig grasveld en ruimte. Fietsers hebben een eigen veldje, verder weg van caravans. Prima opgelost. Eenvoudige voorzieningen maar goed genoeg. Ga hier maar naartoe!

Joyce Römkens - 25-07-2020

We hadden plannen om naar Ierland te gaan, maar ivm Covid-19 ging dat niet door. Daarom op vakantie in eigen land. Met tent en twee kinderen van vijf. Deze plek is echt goud waard. De twee eigenaren Wimmie en Gauke zijn puur en oprecht. Wimmie doet van alles, ze leest bijvoorbeeld voor, Gauke maakt grapjes en kookt voor de gasten. Zwemmen kan in de vijver op drie minuten lopen. De plekken zijn meer dan ruim. Fijn ook om af en toe een koffietje te kunnen drinken in de prachtige theetuin met de verrukkelijke kruimelappeltaart van Wimmie. Er is een speeltuin, toiletten zijn schoon, het is stil na tienen. Onze verwachtingen zijn overtroffen. We gaan zeker een keer terug.

Els en Jürgen van der Eijk - 21-06-2019

We wilden 2 nachten blijven en zijn dan uiteindelijk 4 nachten gebleven. Heerlijke plaats om tot rust te komen. Mooi uitzicht. We hebben hier echt genoten. Heel aardige beheerder. We komen zeker nog eens terug.

Peter kuijt - 05-12-2018

Tijdens een fietstocht door Nederland in de herfst bij deze camping langs. Bleek gesloten maar was geen probleem om toch een plekje te krijgen voor een nacht. Fijn ontvangst met gezellig bakje koffie. Het is een mooie locatie, rustig met weids uitzicht en als plus de zwemvijver. Alom een goede locatie met een gezellige theetuin dus; aan te bevelen. Hoop nog eens langs te fietsen.

Liesbeth - 03-07-2018

Leuke kleinschalige camping met mooi uitzicht. Mooie (thee)tuin Vriendelijke beheerder. Klein minpuntje: sanitair is eenvoudig. Water in de douches niet lekker warm. Verder prima gehad!

Siem Dekker - 13-04-2018

In september 2017 hier gestaan op doorreis naar Noord Holland. Was de enige kampeerder daar. Uitermate gastvrij onthaald door de eigenaar, die me zelfs uitnodigde om mee te eten. Heerlijk, maar doet hij vast niet altijd. Prima stek om even te vertoeven.

Tabitha van Vulpen - 16-07-2015

Erg leuk kampeerterreintje met mooie vergezichten over agrarisch landschap. Vriendelijk ontvangst in de sfeervolle theetuin, alles wat wij nodig hadden voor een paar dagen logeren in dit voor ons onbekende deel van Friesland was aanwezig. Een aanrader voor wie ook op minder toeristische plekjes uit is, een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Leeuwarden of Ameland.

Ben Kraaijeveld - 02-09-2014

Ideale camping om te bezoeken tijdens een fietsvakantie o.i.d. Een hartelijke ontvangst met zelfgemaakte vlierbloesemlimonade en verder een mooi verblijf door de rust, een mooie zwemvijver en prachtige ligging. Goed werk van de eigenaren!

Ronald en Marie-Anne Rosenbrand - 07-07-2014

1juni-10 juni 2014 brachten we door op de minicamping Slappeterp met theetun. We waren direct overdonderd door het mooie weidse uitzicht, de geweldige sfeervolle aan gelegde Theetuin en het hartelijke welkom. Bij aankomst vertrokken net de laatste hemelvaartsgasten en bleken we het rijk alleen te hebben, heerlijk.... Tot de pinksterdagen een invasie van tenten/tentjes binnenkwam. Geweldig zoals iedereen snel en adequaat zijn/haar tentje opzette en inrichtte.. Zo maakten we het 20 jarig bestaan van de camping mee waar vele gasten van destijds kwamen kamperen . Fijn dat we hierbij mochten zijn. We hebben hier alleen maar genoten van de mensen, de natuur, het weer (ook het "buitje") en de geweldige gastvrijheid en de zwemvijver over het bruggetje. Zeker om nog eens te ervaren. Flip van Doorn schreef er ooit ook over in een van zijn boekwerkjes.

Ankie en Dirk Nijland - 06-09-2013

Ruimte!!! Dit is een fijne plek in wat je je voorstelt wat Friesland is. Uitzicht en mooie luchten! Maar ook intimiteit met die theetuin en alle activiteiten die daar worden georganiseerd. En voor de kinderen... interessante rij-apparaten, de boomhut èn dan die zwemplas over het bruggetje met die heuveltjes!!! Wij mogen er graag zijn! Ankie en Dirk Nijland

Wim Steunenberg - 20-08-2013

Een klein maar heel fijn kampeerterrein vind je in verstopt in het Bild boven in de provincie Friesland. Al jaren een vaste keus om met veel plezier te verbljven. Met vergezichten, rust, een fijne sfeer, de theetuin en de zwemvijver: mooier kun je het je als kampeerder niet wensen!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Slappeterpsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd