Middelpôlle

In het kort

Aan de ene kant bossen, aan de andere kant duinen: ertussen ligt Middelpôlle. Op dit ruime terrein voor kampeerders met een tent of vouwwagen zijn de meeste kampeerplaatsen afgeschermd door struiken en bomen. Zo heb je echt je eigen plekje. Vanaf kampeerseizoen 2024 beschikt het terrein over een fris, nieuw sanitairgebouw. De konijnen huppelen over het veld en de allerkleinsten vermaken zich in de zandbak. De auto kun je parkeren op het openbare parkeerterrein in het dorp Nes. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

1,5 ha | 42 plaatsen | Open: 26/04 - 30/09 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Huisdieren niet toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,5

Geen vuurplaats aanwezig. Bagagevervoer vanaf de boot te regelen via een rijwiel verhuurbedrijf of met de taxi. Geen diepvries aanwezig voor het invriezen van koelelementen.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Westerpad 3
9163 KM Nes Ameland
Friesland

Beheerder
Staatsbosbeheer
Ballumerweg 44
9163 GB Nes

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868480 (10.00 - 20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Twitter Instagram

Locatie

Ideaal gelegen tussen bos en duin op 300 m van het strand en 15 minuten van het dorp. Vlak bij duinreservaat Hagendoornveld. Tijdens een excursie op het wad, op het strand of door de bossen en duinen kom je meer te weten over de bijzondere natuur van het eiland. Er zijn volop wandel- en fietsroutes waarmee je zelf het eiland ontdekt.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren. In het hoogseizoen kan het zijn dat hier een minimum aantal nachten aan verbonden is. Reserveren is noodzakelijk in de maanden juli en augustus. Voor fietsers en wandelaars die op de bonnefooi (zonder te reserveren) een, twee of drie nachtjes willen overnachten, is altijd een plekje op het trekkersveldje beschikbaar.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een kantoor. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.

Wandelen
Klik hier voor wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein Middelpôlle.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Info over veerdienst Holwerd-Ameland via www.wpd.nl. Vanaf de haven ga je links om het dorp Nes naar Ballumerweg richting Westerpad, +/- 2 km.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De naam Middelpôlle refereert aan de locatie van het Natuurkampeerterrein: midden op het eiland. Eeuwenlang was Ameland een zelfstandig eiland, dat toebehoorde aan één familie, de Cammingha’s. Zij spraken recht en onderhandelden met grote mogendheden over de positie van het eiland. Resultaat: Ameland bleef neutraal in de Tachtigjarige Oorlog en de oorlogen met Engeland. Uiteindelijk kwam Ameland voor 170.000 gulden in handen van de Oranjes. Koning Willem-Alexander is nog steeds ook Heer van Ameland. In Ballum, Hollum en Nes zijn veel oude panden te zien met een rijksmonumentale status.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Manon - 24-08-2019

Fijn kampeerterrein met veel privacy. Sanitair is netjes. Helaas maar ong. 3 minuten warm water daarna ijskoud. Ondanks de vele regen geen modderig terrein.

Ellen - 31-07-2017

Wat heb ik weer genoten op Middelpôlle. Prachtige plek met veel privacy, gemoedelijke sfeer, dat prachtige natuurgebied meteen achter de camping en dan iedere dag even genieten van de glimlach van boswachter Jetse. Heerlijke vakantie!

Liesbeth - 06-06-2017

Heerlijk rustig gelegen camping. Aanmelden gaat via een aanmeldzuil. Zeer ruime plekken. Sommige plekken liggen helemaal vrij, andere zijn wat opener. Mooi ruim trekkersveld. Veel vogels gehoord en gezien. Het sanitair is prima, wel zelf toiletpapier meenemen. De douches zijn lekker warm en ook voor het afwassen is er warm water. Bij de wastafels in de sanitairruimte is geen warm water. Alles wordt goed schoongehouden. Door het bos en de duinen loop je zo naar het dorp. Bij slecht weer kun je onder een afdak koken, hier staat een grote picknicktafel.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Middelpôllesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd