Martenastate

In het kort

Het kleinschalige kampeerterrein is aan twee zijden omsloten door boomsingels. Op het terrein geniet je van de natuur, de vele vogels en schone lucht. Het terrein is bij uitstek geschikt voor rustzoekers en natuurliefhebbers, maar ligt ook dicht bij de stad Leeuwarden. Bijzonder plekje dus! Het toiletgebouw heeft goede sanitaire voorzieningen. Het terrein ligt gunstig ten opzichte van de landelijke fietsroutes. Winkels, sport- en zwemgelegenheid zijn op fietsafstand. Toegang voor campers en caravans is afhankelijk van de terreinconditie.

0,5 ha | 15 plaatsen | Open: 01/04 - 01/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 8
Reserveren mogelijk
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,4
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,0

Tarieven *

Toeristenbelasting vanaf 5 jaar.

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Stichting Martenastate
De Wier 7a
9056 PM Koarnjum
Friesland

Tel.: +31640599819
bgg.: +31651292559
kampeerterrein@martenastate.nl
https://www.martenastate.nl

Twitter

Locatie

Kampeerterrein Martenastate is gelegen op het historische en monumentale landgoed Martenastate. Deze buitenplaats bestaat uit een vrij toegankelijk park, bekend om zijn stinsenflora en oude boompartijen, een aantal monumentale panden en een grafheuvel. Breng vooral een bezoek aan de op het landgoed gelegen theeschenkerij (met toeristeninformatie) die op het landgoed ligt.

Route

Koarnjum is te bereiken via de N357. Vanaf Leeuwarden volg je de richting Stiens/Holwerd. Neem de afslag Koarnjum, vervolgens neem je de 2e afslag rechts, De Wier. Het terrein bevindt zich ten oosten van de kerk van Koarnjum.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein Martenastate ligt op het terrein van de gelijknamige historische buitenplaats. Deze buitenplaats, een park met de rijk gedecoreerde state, het achttiende-eeuwse koetshuis, de negentiende-eeuwse tuinmanswoning, de toegangspoort en een grafheuvel, is een rijksmonument en beroemd om haar stinzenflora. Reeds in de vijftiende eeuw woonde de adellijke familie Martena in de state. In 1572 werd deze door brand verwoest en later herbouwd. In 1894 schonk de laatste adellijke bewoner de buitenplaats aan de kerk. De toen vervallen state is afgebroken en in 1899 herbouwd.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Nettie van Genderen - 29-06-2022

Genoten met de camper op deze bijzondere plek. De rijke geschiedenis voel je overal. Een prachtig onderhouden landgoed. Bravo voor alle vrijwilligers. Een heerlijk ruim terrein met goed sanitair. Rond 10 uur hoor je de motors starten van de JSF en F16. Draaien over de camping om rond 17 uur weer terug te keren. Een prachtig gezicht. Als vrouw van dienstplichtig soldaat van de basis geen straf om te zien. Slechts 2 keer per dag even een luid spectakel en daarna hoor je de vogels weer vrolijk fluiten. Een aanrader deze plek. Echt heel bijzonder.

Erik en Yvonne - 12-08-2020

Een camping naar ons hart, veel schaduw, een fraaie plek, erg aardige beheerders, leuke rondleiding en ach: een stoere straaljager op zijn tijd. Er is veel te doen in deze buurt, erg jammer dat we naar huis moesten!

Carla Nijman - 10-07-2020

We hebben 5 dagen gekampeerd en het is een sfeervol terrein. Leuke rondleiding gekregen over het hele terrein. Maar we zaten vlakbij de vliegbasis Leeuwarden: een militair oefen terrein. Vanaf 8 uur ‘s morgens stegen er straaljagers op en scheurden vlak over de camping. Het lawaai was beangstigend hard. En dat gebeurde een aantal keer per dag... Wij zullen daar dus niet meer kamperen...

John - 31-05-2020

Prachtig terrein in een zeer rustige omgeving. Mooie fiets mogelijkheden, o.a.langs de Dokkumer Ee. Leeuwarden op fietsafstand. Aanrader.

Lonneke - 13-08-2018

Heerlijke rustige plek in prachtige omgeving op fietsafstand van Leeuwarden en loopafstand van nog zo'n prachtig landgoed: Dekemastate. Erg leuk dat een van de bewoners van de state 's avonds het terrein opkwam om ons uit te nodigen voor een rondwandeling over het landgoed - geweldig en ook leuk om op en andere manier met andere kampeerders in contact te komen. Niks te zeuren - zeer geschikt voor rustzoekers, houden zo!

Liesbeth - 24-05-2018

Wij wilden een plekje met stroom reserveren voor Pinksteren. Woensdags gebeld. Reserveren niet nodig kom maar gewoon. Ja maar wij willen een plak met stroom. Geen probleem, kan, kom maar gewoon. Reserveren niet nodig. Daar staan we dan op zaterdag. 200 kilometer gereden en geen plek met stroom en ook geen mooi plekje meer. Jammer, wat een tegenvaller.

Robert Hoogstad - 16-04-2014

Prima, kleinschalig kampeerterrein, waar behalve een toilet en douche niks is (wel teek opgelopen in toiletgebouw). We komen er wel vaker met onze T4, gaan dan eten bij By Us, Leeuwarden, ook goed adres. Het is er lekker stil.

sybilla en johan - 08-08-2011

Mooi terrein en voor ons als vliegtuigspotter ook goed gelegen voor de airshow, in 2008 waren we daar en nu komen we ook

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Martenastatesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd