Lies

In het kort

Een weilandje midden in het bos op het rustige gedeelte van Terschelling. Hier ervaar je de charme van het buitenleven: bossen en duinen als speelterrein voor kinderen en douchen tussen de bomen. Je vindt een plekje langs de rand van het terrein dat ongeveer zo groot is als een voetbalveld. Apart trekkersveldje met overdekte picknicktafel. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: www.logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

0,7 ha | 25 plaatsen | Open: 24/04 - 04/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 50%, MS 75%, HS 100%. Kijk voor de seizoensindeling en actuele prijzen op www.logerenbijdeboswachter.nl TB 2020

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Hessel Hek
Duinweg
8894 KK Terschelling/Formerum
Friesland

Beheerder
Hessel Hek
Longway 28
8881 CM Terschelling/West

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868446 (10.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter

Locatie

Vanaf terrein Lies zit je zo in het bos. Even lopen en je bent op het strand. Vanaf het kampeerterrein kun je het hele eiland over fietsen. Een bezoek aan de Boschplaat mag niet ontbreken.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren. In het hoogseizoen kan het zijn dat hier een minimum aantal nachten aan verbonden is. Reserveren is noodzakelijk in de maanden juli en augustus. Voor fietsers en wandelaars die op de bonnefooi (zonder te reserveren) één of twee nachtjes willen overnachten, is altijd een plekje op het trekkersveldje beschikbaar.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een mobiel kantoor. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Vanaf de boot richting Hoorn, voorbij Landerum linksaf Formerum (molen) in, voor de ‘Rustende Jager‘ linksaf, eerste weg rechtsaf en volgen tot fietspad duinrand. Links aanhouden om terrein op te gaan. Info veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen of tel. 088-9000888, www.rederijdoeksen.nl.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

In het natuurgebied De Koegelwieck, direct ten noorden van Lies, wemelt het van de cranberries, ook wel Amerikaanse veenbes genoemd. Het verhaal gaat dat tijdens een storm in 1839 een ton van een Amerikaans schip sloeg. Jutter Pier Sipke Cupido vond hem en was hevig teleurgesteld dat deze geen brandewijn bevatte, maar zure bessen. Hij liet de bessen achter in de duinen, vanwaaruit de plant het eiland koloniseerde. Sinds 1900 worden ze hier ook gegeten en sinds 1910 verwerkt in siropen, jams en wijn.

Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Jan - 16-03-2020

ik zou echt heel graag willen dat er een urinoir komt !! en / of : heren ga zitten !!

M. Van Schaik - 07-06-2018

Rustige, Kleine camping met weinig voorzieningen. Ideaal voor de natuurliefhebber.

E.Huurenkamp - 17-08-2017

Wij hebben hier in augustus 3 nachten gekampeerd. Het is een mooi terrein met minimale voorzieningen.E r zijn 3 wc's en er is een prima warme douche. Jammer dat er geen wasgelegenheid is om tanden te poetsen of om je even op te frissen. Ook is er geen afwasmogelijkheid. Nu wordt een vieze boel bij die ene paal met een kraan. Toch zeker de minste van alle natuurcampings tot nu toe.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Liessterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd