Lies

In het kort

Hier kampeer je op het rustige gedeelte van Terschelling. Ervaar de charme van het basic buitenleven: bossen en duinen als speelterrein voor kinderen en douchen tussen de bomen. Je vindt een kampeerplek langs de rand van het open veld. Het trekkersveld ligt beschut en heeft een overdekte picknicktafel. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

0,7 ha | 25 plaatsen | Open: 19/04 - 30/09 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Huisdieren niet toegestaan
Kampvuur of vuurpotten verboden
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,0

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Hessel Hek
Duinweg
8894 KK Terschelling/Formerum
Friesland

Beheerder
Hessel Hek
Longway 28
8881 CM Terschelling/West

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868446 (10.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Locatie

Vanaf Natuurkampeerterrein Lies ben je zo in het bos. En als je een stukje doorloopt ben je op het strand. Op loopafstand vind je de Natuurschuur van Staatsbosbeheer, een aanrader voor jong en oud. Lies ligt midden op Terschelling, waardoor je vanaf het kampeerterrein alle kanten op kunt fietsen. Een bezoek aan de Boschplaat mag tijdens je verblijf zeker niet ontbreken.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren. In het hoogseizoen kan het zijn dat hier een minimum aantal nachten aan verbonden is. Reserveren is noodzakelijk in de maanden juli en augustus. Voor fietsers en wandelaars die op de bonnefooi (zonder te reserveren) één of twee nachtjes willen overnachten, is altijd een plekje op het trekkersveldje beschikbaar.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een mobiel kantoor. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Vanaf de boot richting Hoorn, voorbij Landerum linksaf Formerum (molen) in, voor de ‘Rustende Jager‘ linksaf, eerste weg rechtsaf en volgen tot fietspad duinrand. Links aanhouden om terrein op te gaan. Info veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen of tel. 088-9000888, www.rederijdoeksen.nl.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

In het natuurgebied De Koegelwieck, direct ten noorden van Lies, wemelt het van de cranberries, ook wel Amerikaanse veenbes genoemd. Het verhaal gaat dat tijdens een storm in 1839 een ton van een Amerikaans schip sloeg. Jutter Pier Sipke Cupido vond hem en was hevig teleurgesteld dat deze geen brandewijn bevatte, maar zure bessen. Hij liet de bessen achter in de duinen, vanwaaruit de plant het eiland koloniseerde. Sinds 1900 worden ze hier ook gegeten en sinds 1910 verwerkt in siropen, jams en wijn.

Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Johan Stuart - 21-09-2022

Prachtige camping met natuur rondom. Alleen tenten en dat ziet er leuk uit. Met een klein plankje in de douche en ergens een spiegel zou het hier nog ietsje fijner zijn.

Axel - 12-09-2022

Prachtige plek, met name de trekkersplaatsen. Mogelijkheid om hangmat te hangen doordat de plekken overal aan het bos aansluiten. Fijne douche. Leuke boswachter. Met afstand mooiste camping op terschelling!

Jan - 16-03-2020

ik zou echt heel graag willen dat er een urinoir komt !! en / of : heren ga zitten !!

M. Van Schaik - 07-06-2018

Rustige, Kleine camping met weinig voorzieningen. Ideaal voor de natuurliefhebber.

E.Huurenkamp - 17-08-2017

Wij hebben hier in augustus 3 nachten gekampeerd. Het is een mooi terrein met minimale voorzieningen.E r zijn 3 wc's en er is een prima warme douche. Jammer dat er geen wasgelegenheid is om tanden te poetsen of om je even op te frissen. Ook is er geen afwasmogelijkheid. Nu wordt een vieze boel bij die ene paal met een kraan. Toch zeker de minste van alle natuurcampings tot nu toe.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Liessterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd