Landgoed Eysinga State

In het kort

Zin om avontuurlijk, midden in de natuur te overnachten? Kom dan langs op ons Natuurkampeerterrein! Het terrein ligt aan de bosrand, met vaarwater in de naaste omgeving. De ruime, beschutte plaatsen liggen pal in de bossen. Voor de kleinste gasten is er een schommel en zandbak aanwezig – maar voor de rest is het avonturieren geblazen.

1,0 ha | 30 plaatsen | Open: 01/05 - 30/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Duurzaam huisje
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten verboden
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,0

Trekkershutten bevinden zich op Landgoed Eysinga State, aan de overzijde van het natuurkampeerterrein.

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Dhr. A. Nijmeijer
Langwarderdyk 6
8521 NE St. Nicolaasga
Friesland

Beheerder
Dhr. A. Nijmeijer
Langwarderdyk 4
8521 NE St. Nicolaasga

Tel.: +31513431361
info@eysingastate.nl
https://www.eysingastate.nl/

Facebook Twitter

Locatie

Het Natuurkampeerterrein is onderdeel van Landgoed Eysinga State. Hier mag je je bij aankomst aan de overzijde van het terrein melden (en kun je ook bij de receptie boten, fietsen, een sup of kajak huren). Landgoed Eysinga State is een landgoed met karakteristieke oude bomen in de omgeving van de Friese meren. Het landgoed ligt in de bossen en er zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden in de directe omgeving. Ook een bezoek aan de nabijgelegen oude Friese stadjes is zeker de moeite waard.

Bij de receptie van Landgoed Eysinga State (tevens vvv-informatie punt) is veel informatie te verkrijgen over de omgeving. Tevens zijn er ook fietsroutes verkrijgbaar.

Route

Landgoed Eysinga State ligt in de Vegilinsbossen, aan de weg van St. Nicolaasga naar Langweer. Het Natuurkampeerterrein ligt aan de andere zijde van de weg, tegenover de landgoedcamping Eysinga State.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De ontwikkeling van St. Nicolaasga (eerste vermelding 1399) is bepaald door de adellijke familie Van Eysinga. De Van Eysinga’s zijn afstammelingen van de legendarische gedeputeerde (grientman) Johan Vegilin van Claerbergen, die de oorspronkelijk woeste streek in de achttiende eeuw liet ontginnen en bebossen. Johan was ook een beroemd kaartenmaker. Boerderij ‘De Blaauwpleats’ (uit 1736) wordt in 1797 eigendom van de familie Van Eysinga en zij zijn dat tot op heden. In 1878 werd de Blaauwpleats verbouwd en kreeg het zijn huidige uiterlijk. In Sint Nicolaasga is de grote, rooms-katholieke kerk uit 1887 bezienswaardig.

Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Bernadette - 23-10-2023

Wat een tegenvaller. Een groot grasveld met een rij struiken in het midden. Geen banken/tafels voor de tentkampeerders, slechts eentje naast de schommel. Het sanitair is wel schoon maar minimaal in een bouwkeet lijkt wel. Iedereen kan zo het terrein op, gelukkig stond ik er niet alleen. Geen beheerder gezien, de receptie was vroeg gesloten (Hemelvaart 18 mei 2023). De volgende ochtend weer naar de receptie. Voor mijzelf en de tent moest ik € 19,60 dokken! Ik heb gevraagd of dat wel juist was. Het was juist. Later lees ik dat 2 personen en een tent hetzelfde betalen. Waarom moet 1 persoon hetzelfde betalen als 2? Het ligt in een mooi bos maar het terrein en de voorzieningen zijn matig. Te duur, nooit meer.

Frank - 28-05-2021

Camping ligt langs weg die overdag druk is, maar 's avonds/'s nachts rustig. Campers/caravans staan vooraan het veld, achteraan is plaats voor trekkerstenten. Bij regenval zijn sommige plaatsen van het terrein wel vrij drassig. Sanitair is oud en was niet erg proper (het tapijt !) tijdens Pinksteren. Hopelijk gaat de nieuwe eigenaar van de camping investeren in een nieuw sanitair blok.

Wiegers - 17-05-2021

Mooie natuurcamping aan de rand van het bos. Sanitair is basic maar voldoende en wordt heel goed onderhouden, goede stroomvoorziening. Doordat het wat drassig was zijn we netjes door een tractor op en van onze plaats gebracht. Heerlijke vakantie gehad!

Markus - 07-09-2020

Wat een prachtig terrein! Goed vooruit vooruitgegaan in stroomvoorzieningen.Qua sanitair is het eenvoudig en erg goed schoon. En dat er eens een spinnetje of vlieg zit dat weet je op een natuurkampeerterrein.Complimenten voor de schoonmaak! Dat het aan de doorgaande weg ligt heeft mij persoonlijk niet gestoord.

Marjan - 15-08-2020

Voor twee nachten op deze ‘natuurcamping’. De camping ligt tegen een mooi bosrijk gebied maar door de drukke weg naar de camping is er van echte rust weinig sprake. Bovendien is het sanitair echt slecht, basic is prima maar zorg er dan voor dat het wordt onderhouden en schoon is. Gelukkig mag je gebruik maken van het sanitair aan de overzijde maar ook op een natuurcamping dient het sanitair schoon te zijn.

Mark - 02-06-2020

Meerdere malen geweest en bevalt nog steeds uitstekend. Ruimte en rust, en toch gebruik kunnen maken van de voorzieningen van de ‘echte’ camping zoals eetboerderij, animatie en zwemplas. Sanitair is basic maar afdoende, wat je op een natuurkampeerterrein zou kunnen verwachten. Oppassen met oversteken naar de camping. De beheerder doet z’n best, elk jaar blijkt wel dat ze weer iets aangepakt hebben. Kleine speeltuin aanwezig op het terrein.

Cor van Hillo - 12-08-2019

Voor de tweede keer daar, en helaas weer tegenvallend: het terrein hangt een beetje naast de "echte" camping aan de overkant. "Gewoon geen stroom, dan zijn ze daar ook tevreden" zullen ze gedacht hebben. Het terrein is ruim, met zeer beperkt sanitair en zonder aanvullende voorzieningen. Dat het afgemaaide gras niet afgevoerd wordt maakt het vanzelf tot een bende in het sanitairgebouw, en van de beloofde rust komt weinig door de drukke weg tussen beide campings. Vorige keer was nog bonter: toen zat ik als enige fietskampeerder naast de Audi100-club, waardoor ik leek te kamperen op een parkeerterrein ipv op een kampeerterrein. Het wordt tijd dat ze daar de natuurkampeerder serieus nemen.

Annet - 04-08-2019

Fietsvakantie 2 volwassenen. Het sanitair was matig. Doordat het gemaaide gras niet werd verwijderd, lag het er vol mee in de kleine sanitairunit. Dat je je eigen toiletpapier mee moet nemen, maak je nauwelijks meer mee. Het is een groot veld, waar mogelijk iedereen heel ver uit elkaar staat. Voor de vakantiefietser zijn wat ons betreft de volgende zaken op deze camping extra positief: goed grasveld, goed beschut door bomen, 1 picknicktafel. (Er is geen slecht-weer-voorziening, koelkast of iets dergelijks.)

H. Bredewold - 01-07-2019

Mooi veld, weinig privacy, sanitaire voorzieningen vies, prijs vrij hoog.

Tineke - 30-07-2018

Let op grote camping en natuurcamping hebben dezelfde beheerder, doordat ik stroom nodig had kwam ik op de grote camping terecht (wel op een mooi plekje en voor de prijs van de natuurcamping) De rust was minder, voorzieningen en vriendelijkheid prima ff wennen dat ik met mijn wc rol naar het toilet moest

Jo - 29-05-2018

Het terrein is mooi groen en ruim opgezet. De drukke weg die erlangs loopt is een groot nadeel. Aan 1 kant is ook een veel gebruikt wandelpad. Het zou prettig zijn als bij het grasmaaien het gras ook verwijderd wordt. Als het vochtig weer is, loop je de klonten gras overal in. Dames van de receptie waren zeer hulpvaardig.

Mike - 24-05-2018

Camping valt erg tegen. Ligt aan drukke weg, eenvoudig en gebrekkige sanitaire voorzieningen en (naar later bleek) hebben we beduidend meer betaald dan in het groene boekje vermeld staat. Jammer, zeker omdat ze verder niet op onze mail hebben gereageerd.

Henk - 18-08-2015

Dit terrein voor de tweede keer bezocht. Eerste keer nog met het oude sanitair, maar wat een verschil nu, goede douches en goed schoon, top. Heerlijk rustig terrein, ook in het seizoen en een prima restaurant op de camping aan de overzijde.

Dieuwertje - 16-08-2015

Groot open veld met in het midden een struikenrij. Ik heb het meer ervaren als een grasveld bij de grote camping aan de overkant van de weg dan als een apart natuurkampeerterrein. Helaas heb ik het, volgens eerder forumbericht op 18-6-2015 van de camping zelf, nieuwe sanitair niet als dusdanig ervaren: weinig, vies, en niet onderhouden. Jammer, want ik denk dat er meer uit dit terrein te halen is.

Camping Blaauw - 18-06-2015

Graag willen wij u melden dat wij over een vernieuwde toiletunit beschikken en dat wij inmiddels de eerste lovende opmerkingen hierover hebben mogen ontvangen.

Manon - 27-05-2015

Het natuurkampeerterrein is tegenover de gewone camping. In eerste instantie was hier verwarring over en kwamen we bijna terecht op de gewone camping naast de speeltuin en het restaurant. Gelukkig belden we om het nog even na te vragen. Het natuurkampeerterrein is een klein veld omringd door een leuk klein bos om in te wandelen. De vogels zongen prachtig.

fam. t. - 20-08-2014

een práchtig mooi grasveld, echter gelegen aan een doorgaande weg. het sanitair is verouderd, 2 d + t. is weinig, zelden schoon aangetroffen. 1 afwaspl. mag er zéker bij!! ook wel met plezier hier gekampeerd.

Linda - 26-01-2014

Afgelopen juni hier een nachtje gestaan tijdens onze fietsvakantie. Veld was erg mooi, maar 's morgens ware en werkelijk enorm veel hele kleine (maar bijzonder steekgrage) mugjes, maar het was dan ook een heel nat voorjaar. Waar de beheerder wel wat aan kan doen is het inderdaad nog steeds erg oude en verlopen sanitair.

M. van Aggelen - 17-07-2013

Ik ben minstens 10 x op het terrein geweest op m'n weg naar Terschelling en smerige toiletten heb ik nooit aangetroffen. Het gras is er super! Heb laatst vroegtijdig Hoorn (Terschelling} verlaten vanwege het geschreeuw van de vele kinderen, dus lawaai kan je overal aantreffen.

Harm - 05-09-2011

Na 6 nachtjes op Terschelling gestaan te hebben op SBB Hoorn voelde Blauw een beetje als een koude douche. Eigenlijk een groot veld met een afscheiding van struiken in het midden.(wij waren het tweede tentje gedurende 4 nachten) Wel aan drie kanten omgeven door een mooi bos. De vierde en laatste kant was tevens het meest teleurstellende n.l een vrij drukke doorgaande weg. (6.00 al vrachtverkeer) Sanitair matig qua voorziening en onderhoud. Wel een mooie omgeving.

Chris - 29-08-2011

in het voorseizoen voelde ik me met mijn kampeerwagen niet veilig. Ik stond er alleen op een kaal vierkant open veld, langs een doorgaande weg, waar iedereen zo maar op kan. Pikkedonker. De camping ligt m.i. te geisoleerd. Faciliteiten - een eigenlijk maar een beetje afgeraffeld. geen aanrader in voor/ naseizoen.

Durk en Marja - 14-07-2011

3 nachtjes gekampeerd op een leuk veldje waar we 's morgens een keer bijzonder bezoek kregen van een alleraardigst stel reetjes. Maak je niet veel mee, sanitair niet bijzonder maar werd wel elke dag netjes schoongemaakt. Eén keer gegeten in het restaurant,dagmenu, lekker eten voor weinig geld.

Hendrik - 01-07-2011

Genoten in Friesland! Sanitair is afdoende maar schoon & netjes. Lekker gegeten in restaurant en de omgeving is zeer aantrekkelijk. Aanrader wat mij betreft!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Landgoed Eysinga Statesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd