It Dreamlân

In het kort

Natuurkampeerterrein It Dreamlân ligt op een oude Friese terp met wild gras en weidebloemen, grenzend aan de meanderende water van de Dwarsryd. Het terrein ligt vlak bij het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer en Werelderfgoed de Waddenzee. Bekijk Friese terpdorpen op de fiets, struin langs het wad en spot bijzondere vogels.

2,0 ha | 25 plaatsen | Open: 01/04 - 31/10 | Natuur Comfort
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Duurzaam huisje 2
Huisdieren aangelijnd toegestaan 1
Kampvuur of vuurpotten toegestaan kampvuurplek
Slechtweervoorziening aanwezig kampvuurplek
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Oplaadmogelijkheid elektrische auto
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 5,0

Extra faciliteiten voor het natuurkampeerterrein: - gebruik kayaks en kano's (gratis) - wasmachine (5 euro) - diepvriezertje voor koelelementen - overdekt fietsenhok met laadpunt (gratis) voor elektrische fietsen - parkeren (gratis) met laadpunt (2x11kW) voor elektrische auto’s - in het hoogseizoen broodjesservice van de warme bakker

Tarieven *

Toeristenbelasting alleen vanaf 13 jaar. LS: 7 nachten voor de prijs van 6.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Minke Schouten
Groeneweg 3
9293 MC Kollumerpomp
Friesland

Tel.: +31511408886
bgg.: +31613638298
info@itdreamlan.nl
https://www.itdreamlan.nl/camping/

Facebook Twitter Instagram

Tips!

Superleuk voor kinderen
Voor kinderen is it Dreamlân een waar paradijs. Ze sjouwen met schepnetjes, hengels en emmers naar het steigertje achteraan het terrein en zijn er vaak uren bezig. Bij de steiger liggen ook twee 3-persoons Canadese kano’s en twee 1-persoons kayaks die gratis gebruikt mogen worden. Voor de kleintjes hebben we bij de zandbak het speeltuintje met kleine trampoline en voor de groteren hebben we het chillhok met grote trampoline. Natuurlijk zijn bij alle kinderen de skelters, fietsjes, driewielers, loopfietsjes en kruiwagentjes populair, die klaar staan in het fietsenhok om lekker mee over het terrein te racen. Menig kind heeft al op it Dreamlân leren fietsen!

Opwarmen in de kachelplaats
In onze overdekte kachelplaats met lekkere kussens, kun je opwarmen na een dag vogels spotten en varen. Het is een soort tentje, maar dan aan beide kanten open met een zitgedeelte in een U-vorm. Om de wind wat te breken hebben we aan de ene kant een tentdoek. Aan de andere kant heb je prachtig uitzicht over het water en de weilanden met schapen en kun je genieten van de mooiste zonsondergangen. Kortom, een heerlijk plekje om bij de warmte van een vuurtje nog na te genieten van de dag.

Peddelen over de Dwarsried
Aan het eind van ons terrein, waar de zon zo prachtig in het water van de dwarsried wegzakt, hebben we twee 3-persoons Canadese kano's en twee 1-persoons kayaks liggen. Deze zijn gratis te gebruiken. Je kunt er heerlijk peddelen en genieten van het weidse uitzicht over de Friese weilanden. Binnen een uur ben je naar Kollum gepeddeld, of voor de echte peddelaars kun je zelfs de tocht naar het Lauwersmeer wagen. Kijk ook op omgeving Lauwersmeer.

Weidevogels spotten vanaf de Kollumer Terp
De hoger gelegen Terp geeft natuurlijk adembenemende vergezichten over de boerderijen en weilanden rondom de Dwarsried. Dit is tevens een optimaal broedgebied voor vele weidevogels (voor de echte vogelliefhebber zie de waarnemingen hier). Vanaf het Natuurkampeerterrein kun je zo de omringende weilanden inlopen om de vogels te spotten en tot aan Kollum wandelen. Dit met vriendelijke toestemming van de aangrenzende boeren!

Locatie

Hier geniet je van adembenemende wolkenluchten, een relaxte sfeer en fijne mensen om je heen. Er zijn 25 ruime plekken voor tenten, caravans, campers, busjes, vouwwagens en alles wat daar op lijkt. Het terrein bestaat uit een knus veld tussen de bomen met schaduw, de open terp met zon en weids uitzicht, en natuurlijk een trekkersveld. Ook fijn voor kinderen. In de overdekte kachelplaats met loungekussens kun je bij een vuurtje heerlijk nagenieten van de dag. Ook zijn er skelters, kano’s (gratis te gebruiken), een natuurlijke waterspeelplaats en een speeltuin. Twee Trek-ins te huur.

Reserveren
Je kunt je verblijf op It Dreamlân hier reserveren.


Kollum
Het dorp Kollum ligt op 5 kilometer afstand en heeft een mooi en gezellig centrum met leuke winkels. De Maartenskerk staat bekend als een van de best bewaarde Gothische kerken van Friesland. In en om Kollum is op het gebied van de waterrecreatie van alles te doen. De riviertjes De Rijd, De Trekvaart en De Zwemmer zijn prima viswaters. Je kunt er waterfietsen, kano's en roeiboten huren.

Fietsen langs Friese en Groningse dorpjes
In de buurt liggen vele kleine, mooie dorpjes zoals Ee, Burum, Visvliet, Zoutkamp, Pieterzijl, Anjum en Ezumazijl. Tijdens een rondje fietsen passeer je al gauw een paar leuke dorpjes. Een aanrader is het ‘rondje Lauwersmeer'. Dit is een tocht van ongeveer 45 kilometer, grotendeels door het prachtige natuurgebied, en loopt aan de ene kant van het meer door Groningen en aan de andere kant door Friesland. Je fietst langs Zoutkamp, Lauwersoog, Anjum, Oostmahorn en Ezumazijl.

Nationaal Park Lauwersmeer
It Dreamlân ligt dichtbij het Nationaal Park Lauwersmeer, een prachtig natuurgebied op de grens van Groningen en Friesland. Het park is gekenmerkt door een uitgestrekt landschap, groot open water en een ‘schone horizon'. Het gebied is erg populair bij vogelaars vanwege de vele bijzondere soorten die er komen.

Vroeger had de zee vrij spel in dit gebied. Het was een open verbinding met de Waddenzee. Uit angst voor overstromingen werd in 1969 de Afsluitdijk gebouwd. De natuur ontwikkelde zich nadien van een zout kweldergebied tot een wijds zoetwatergebied met rietvelden, bossen en grote wateroppervlakken. Een prachtig natuurgebied om in te wandelen, fietsen, varen en zwemmen. Voor sportieve en voor lekker luie vakantiegangers.

Dokkum
Op 13 kilometer van It Dreamlân ligt het historische stadje Dokkum, bekend van de Elfstedentochten. Het stadje leent zich bijzonder voor lekker slenteren langs de mooie pandjes, leuke winkels en historische bezienswaardigheden. In de zomer terrasjes pakken en genieten van de talloze bootjes in de grachten, 's winters lekker opwarmen in één van de knusse eetcafés.

De wadden
Zowel de Friese als de Groningse wadden zijn vanaf It Dreamlân met fiets of auto prima bereikbaar. Een wadlooptocht meelopen (echt onvergetelijk!) is mogelijk vanaf de dijk tussen Nes en Wierum, vanaf Holwerd of vanaf het Groningse Pieterburen.

Het mooie kleine waddeneiland Schiermonnikoog is voor een dagje prima te doen en dit geldt ook voor Ameland. Van de boot afstappen met de fiets aan de hand of direct bij aankomst een fiets huren en een rondje over het eiland is zó gemaakt. De veerdienst voor Schiermonnikoog vertrekt vanaf Lauwersoog en doet er 45 minuten over, maar er vertrekken ook boten vanaf Oostmahorn. Voor Ameland vertrekt de veerboot vanaf Holwerd.

Een aanrader voor wadliefhebbers zijn de dijkdorpen Paesens-Moddergat waar de waddijk een prachtig uitzicht biedt op Schiermonnikoog, Ameland en het tussenliggende wad. In museum ‘t Fiskershúske' in Moddergat wordt het vroegere harde vissersbestaan in leven gehouden en ook herbergt het dorp nog het laatste garnalenfabriekje van Nederland. Bij Paesens is het mogelijk om via een pier een heel eind het wad in te lopen.

Natuurgebied Kollumeroord
Vlakbij It Dreamlân ligt het mooie natuurgebied Kollumeroord, met maar liefst 70 ha bos. Staatsbosbeheer heeft er prachtige wandelroutes uitgezet. Veel zeldzame moeras- en rietvogels broeden hier. Ongetwijfeld zal je er een roerdomp tegenkomen. Blauwborst, baardman en buidelmees zijn in Nederland zeldzaam, maar in de Kollumeroord nog volop te bewonderen.

De Friese wouden
Kollum ligt in het grensgebied van de open weilanden en de Friese wouden. Het bijzondere coulissenlandschap met houtwallen en elzensingels is typerend voor het woudengebied. Middenin ligt het dorp Harkema met het themapark De Spitkeet. Het park laat zien hoe men leefde op de arme heide in Groningen en Friesland tussen 1850 en 1950. Het heeft onder andere een nagebouwde spitkeet (plaggenhut) en een armenbegraafplaats.

Veenklooster
Het monumentale brinkdorp Veenklooster (10 km) ligt aan het begin van de Friese wouden. Landgoed Fogelsanghstate heeft een prachtig bos, een hertenkamp, vijvers en een wandelpark. Binnen in de state is een landbouwmuseum. Buitenhuis It Lytse Slot heeft wisselende tentoonstellingen en een sfeervolle theeschenkerij met uitzicht over de bostuin.

Groningen en Leeuwarden
Voor een dagje stad rij je in 35 minuten naar Groningen en in drie kwartier naar Leeuwarden. Beide steden zijn een bezoek meer dan waard en hebben vele musea, culturele podia, bezienswaardigheden, restaurants en een volop bruisend nachtleven.

Kinderen
Voor kinderen zijn er vele leuke dagjes uit te bedenken. De zeehondencrèche in Pieterburen is een leuke autoroute van dik een half uur langs de Groningse Marnedorpen. Bij Leeuwarden ligt Aqua Zoo Friesland. Rondom het Lauwersmeer zijn diverse strandjes die geschikt zijn voor kinderen. ‘De Natuurschool' organiseert vanaf Lauwersoog diverse gezinsexcursies: een wadloop-excursie, sleepnet-excursie, zoetwater-excursie en krabbenvissen. Nog een aanrader is de ‘DoeZoo Insektenwereld' in Leens. In Drachten is een leuke kinderboerderij met speeltuin en in Zwaagwesteinde ligt speelpark Sanjes Fertier, de grootste binnen- en buitenspeeltuin van Friesland.

Hoogseizoen

01/07-31/08.

Route

Vanaf de A7, afslag Frieschepalen/Buitenpost (31). Richting Surhuisterveen-Buitenpost-Lauwersoog. Voorbij Kollum na enkele km afslag Kollumerpomp. Na 800 m rechtsaf de Oosterboereweg op, na 300 m rechtsaf, de Groeneweg, doorrijden tot het einde. OV: NS-station Buitenpost. Bus 63, halte Pompsterhoek, dan 10 minuten lopen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein it Dreamlân ligt op een oude terp: tot de middeleeuwen had de zee via allerlei kreken invloed op het landschap. In de kwelders was bewoning op terpen, zoals op onze Kollumerterp. Een deel ligt op een oude getijoeverwal. De getijkreek liep ten westen en noorden langs het terrein. De restgeul is herkenbaar als een lagergelegen gebied. Onder leiding van verschillende kloosterordes werden dijken aangelegd om het land te beschermen tegen de zee. De laatste slag was de bedijking van de Lauwerszee, vanaf toen Lauwersmeer.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · zonneboiler · Afvalscheiding · afstortplaats chemisch toilet alleen voor biologische middelen · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Minke en Robert - 01-09-2020

Hoi Janneke, Fijn dat jullie genoten hebben van ons natuurkampeerterrein, het uitzicht en de omgeving. We begrijpen dat jullie deze zomer het sanitair wat krap hebben ervaren. Onze 4 douches en 3 toiletten zijn normaal voldoende voor ons terrein. Maar door de corona maatregelen moesten we dit jaar voor de doucheruimte met tijdslots werken. Daarom waren er 'slechts' 2 toiletten direct beschikbaar aangezien het 3e toilet in de doucheruimte is. Als de corona maatregelen niet meer nodig zijn, zien we je graag weer op it Dreamlân. Hartelijke groet, Minke en Robert

Janneke - 23-08-2020

Wij hebben slechts één nachtje op deze camping gestaan. Mooie verzorgde camping, vriendelijke eigenaren. Prachtig uitzicht. Mooie omgeving. Enige minpuntje vonden we het aantal toiletten. 2 toiletten is echt te weinig als de camping volstaat. Vanwege Corona moest worden ingetekend voor het douchen. Wij hebben dit maar overgeslagen omdat ook het aantal douches erg krap was. Verder niks dan lof. Wij komen vast nog eens terug.

Debbie - 06-08-2018

Een week doorgebracht op deze natuurcamping. Een prachtige plek om vakantie te vieren! Een camping met een goede sfeer; heel gemoedelijk en gastvrij. De kids hebben genoten, én wij des te meer. Op de camping zelf, en van onze (fiets)tochtjes in de omgeving en natuurlijk van een dagje Schier. Onze oudste dochter heeft op de camping leren fietsen. De jongste wilde het liefst de hele dag schaapjes kijken en liet zich graag rondrijden achterop de skelter. Een stukje kanovaren was ook leuk! En verder: de broodjesservice was top en de aanschuifmaaltijd gezellig én lekker. Ruime plaatsen en een wijds uitzicht. Kortom: een aanrader!

Judith - 30-07-2018

Mooi terrein, prachtig gelegen, leuk aangekleed, erg kindvriendelijk en uiterst behulpzame eigenaren die meedenken voor een oplossing indien er een probleempje is, top! In hoogseizoen geen terrein voor rustzoekers, want erg veel kinderen, wat wij dan weer fijn vonden! We komen hier vast nog een keer terug!

Maureen - 26-07-2018

Wat hebben we genoten van een fijne vakantieweek op It Dreamlân. Wat een mooi divers kampeerterrein. Voor ieder wat wils. Kamperen op de terp, tussen de bomen of bij de zandbak. Fijne en schone sanitaire voorzieningen. Voor de kinderen zijn er veel speelmogelijkheden. Hierdoor zoeken ze elkaar snel op. Over het hele terrein heb je mooi uitzicht. Van schapen tot vergezichten. Het is erg mooie uitvalbasis voor leuke uitstapjes. Brood van de bakker, de kaasboer die langskomt en de aanschuifmaaltijd maakte ons verblijf helemaal af.

Kuipers - 23-08-2017

It Dreamlân, met stip de mooiste camping waar we ooit onze tent hebben opgezet. De ligging, midden tussen de uitgestrekt weiden van het Friese waddengebied, is schitterend. Maar ook het campingterrein zelf is prachtig. Knus, overzichtelijk, met veel mooie hoekjes. Of je nu in het open veld, onder de bomen of bij het speelterreintje staat, iedere plek is mooi. Wij hadden achteraan op de camping, tussen de bomen, een waar privédomeintje. Onze jonge kinderen konden we met een gerust hart rond laten struinen over de camping, ze liepen zelf naar het speelterreintje waar ze de grootste lol hadden met andere kinderen (en ouders). Wat ons echt opviel was de geweldige sfeer op de camping, die al snel vanzelfsprekend lijkt. Heel vriendelijk, heel sociaal, heel gezellig. Ook het sanitair is keurig en wordt goed schoon gehouden. Je ziet aan alles hoe hard Robert en Minke werken om deze camping tot een echt droomplekje te houden. Top.

Jorieke Rijsenbilt - 12-07-2016

Een natuurbelevenis, midden in het Friese weidelandschap op camping it Dreamlân. "Op een stille ochtend als deze, met ochtend mist als dit. Als de geluiden zich verbergen en van nergens lijken te komen... dit wordt een mooie dag... deze dag is ideaal...". Deze zinnen uit een liedje van Bram Vermeulen kwamen vroeg in de ochtend vaak bij me op. Zittend op m'n stoeltje voor de tent, het theewater ruisend in het Trangia setje, met het zicht op de meanderende stroom, de weidegronden, de schaapjes, omgeven door reeds wakkere zwierende zwaluwen, onderscheid ik steeds meer schoons. De zon aarzelt nog, kleurt druppels in de grashalmen, scholeksters schetteren, een tjiftjaf zingt zijn af en aan liedje, schapen blaten... wat bijzonder... de stem van ieder is anders! "Hier wordt zo dicht bij huis de stem van alles gehoord". We hebben genoten en komen zeker terug, met de tent, of we huren een Trek-in.

Monique Hammink - 09-08-2015

Prachtige uitzichten en goed sanitair. Jammer was, het is vooral een gezinscamping met alles wat erbij hoort. Vanaf 06.30 uur wakker door huilende baby's ,staafmixers voor kinderprakjes. Kom hier met kinderen, of buiten het hoogseizoen. Ik denk buiten de schoolvakantie dat dit een heerlijke plek kan zijn. Vraag vooral om een terpplaats dan heb je de mooie vergezichten.

Roger en Elske - 20-08-2013

Deze zomer heerlijk genoten van de zon, schaduw en de wind op de camping; nadat we eerst met Pasen met het gezin in de Trek-In hadden overnacht; iets heel anders maar nog steeds 'camping gevoel' in een huisje. De camping was toen wij er stonden (midden in het hoogseizoen) vol; maar daar was weinig van te merken; ruimte en vrij uitzicht naar alle kanten! Zeer behulpzame eigenaren; super sanitair; gezellige vuurplaats en her en der picknickbanken en bankjes. En vergeet het biologische ijs niet!

Paul en Magda Oostelbos - van den Dungen - 13-07-2013

Dit jaar al diverse (natuur)campings aangedaan. Maar deze was wel het summum van natuur, rust, weidevogels, ruimte, kajakmogelijkheden en vriendelijke eigenaren. Een feest om er te zijn en te genieten van het Friese landschap. Deze camping staat nu bovenaan op ons lijstje.

Jacinta, Wobbe, Job en Adam Langeveld - 11-07-2013

Een aanrader voor iedereen: jong en oud, gezinnen, rustzoekers......deze kleinschalige camping biedt plek aan iedereen: rustige plekken achteraf, plekken rondom de zandbak, plekken met weids uitzicht. Vanaf de camping mag je gratis gebruik maken van de 2 kano's die er liggen. Alles is goed verzorgd, bijgehouden en netjes. Complimenten voor Robert en Minke. Lauwersmeer in de buurt, boot naar Schiermonnikoog dichtbij. Robert en Minke: Wij hebben genoten van jullie camping. Dank daarvoor. Onze kinderen hebben heerlijk gespeeld met jullie jongens. Wij gunnen jullie van harte dat alle natuurkampeerders jullie terrein aan zullen doen, want dat is zeker de moeite waard. En wij komen er zeker graag nog eens terug. Groetjes Jacinta, Wobbe, Job en Adam

caroline hogewoning - 19-08-2012

Een droomplek voor de kampeerder die graag ruimte wil en uitzichten. Op de terp gestaan, het hele Friese landschap ligt dan voor je. Je komt vanzelf in de rust. Aardige beheerders, prachtige omgeving. Een plek om terug te komen.

Peter & Gerdie Lintenbrink - 06-08-2012

Zo, na een week Schiermonnikoog, droom ik hier thuis nog even weg bij de foto's van deze ge-wel-di-ge locatie (alles compleet). Een hele mooie plek, zeker voor kampeerders op de fiets aan te raden. Hier komen we zeker terug, al was het alleen al om te zien hoe ver menis met de uitbreiding is. Robert en Minke, het ga jullie goed en we komen zeker nog een keer langs.

Floris Korteweg - 04-08-2012

Heerlijke camping in een mooi omgeving. Faciliteiten van camping zijn uitstekend, zeer gastvrij, mooie ruime plekken beschut onder bomen of in open veld met prachtig uitzicht over het landschap. Echt een aanrader als uitvalsbasis voor het Lauwersmeer, het waddengebied en noord-oost Friesland.

Petra de Ruijter - 08-07-2012

In juni 2012 1 week op deze camping gestaan. Mooie camping, ruime plaatsen, mooi uitzicht, rustig, mooi sanitair, overdekte fietsenstalling, vuurplaats, vriendelijke eigenaars. Goede uitvalsbasis voor fietstochten rond het Lauwersmeer, Dokkum, Schiermonnikoog. Kortom, een aanrader!

Henk en Annemieke Hessels - 02-08-2011

Wij hebben hier 3 weken enorm genoten! Wat een supercamping, een erg mooi terrein, goed verzorgd, weids uitzicht! Een lekkere stookplaats met houtkachel, waar je iedere avond als het koud werd van kon genieten! Het geheel werd door Minke en Robert met veel zorg bijgehouden. Er is voor elk wat wils, wij kwamen voor de rust en het prachtige Lauwersmeergebied in de 'achtertuin'.....

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik It Dreamlânsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd