Ikenhiem

In het kort

Ikenhiem betekent eikenerf in het Fries. Niet voor niets, want het open grasveld van Ikenhiem is omringd door oude eikenbomen. Reeën kennen de plek en stappen gerust op zo’n 50 meter in de bossen voorbij.

0,5 ha | 15 plaatsen | Open: 15/04 - 31/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Er is geen mogelijkheid voor het storten van het chemisch toilet, ook niet in de normale w.c.

Tarieven *

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Terreinbeheerder
Ald Duerswâld 16
9241 WN Wijnjewoude
Friesland

Tel.: +31651961564
info@natuurcamping-ikenhiem.nl
https://www.natuurcamping-ikenhiem.nl/

Locatie

Natuurkampeerterrein Ikenhiem ligt bij het mooie Wijnjewoude. Op de heide en in de bossen rondom Wijnjewoude is het fijn wandelen. Er zijn diverse routes te volgen. Een goed startpunt is het kerkje van Duurswoude. Ook fietsen op de vele fietspaden die langs en door Wijnjewoude lopen is mogelijk. Start bij Restaurant de Stripe en geniet van een lekker kopje koffie met appelgebak aan het eind!
Wijnjewoude heeft sinds sept. '21 weer een eigen supermarkt in de hoofdstraat.

Naast fietsen en wandelen zijn er ook diverse activiteiten in Wijnjewoude. Bekend is het ‘rinkje stekken’ en de jaarlijks georganiseerde 'Hynstedei'. Ook de goed bezochte braderieën georganiseerd door de VVV mogen er zijn.


Kijk voor meer informatie over Wijnjewoude en de activiteiten in de omgeving op www.wijnjewoude.net.


Let op: er kan op deze locatie geen cassettentoilet worden geleegd.

Route

Via N381 Drachten-Emmen, afslag Wijnjewoude, richting Bakkefean. Kampeerterrein ligt rechts van weg Wijnjewoude-Bakkefean, 1 km buiten de bebouwde kom van Wijnjewoude. Naast oud kerkje onverhard pad voor boerderij inrijden.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Linda Oskam - 11-08-2022

Half augustus op gigantisch, bijna leeg veld gestaan, omzoomd door prachtige hoge eiken. Sanitair simpel doch doeltreffend. Raar dat je niet electronisch kan betalen en prijsinformatie klopt niet. Had gelukkig een halve euro voor de douche, maar dat was meer geluk dan wijsheid. Weg naar Bakkeveen was wel duidelijk hoorbaar.

Annet - 14-07-2022

Mooi onderhouden terrein, schoon toiletgebouw. Meer zijn wij als fietsvakantiegangers niet nodig. Dit terrein komt op ons lijstje waar we vaker heen willen gaan.

Anne - 09-09-2020

Mooi eenvoudig terrein maar ik was een beetje teleurgesteld over de faciliteiten. Op de foto's is duidelijk een overkapping te zien maar die is niet (meer) aanwezig. Ook moet je nog muntjes mee hebben om te kunnen douchen, iets dat beter aangegeven kan worden. Beheerders wel heel vriendelijk!

Ed - 11-08-2020

Mooi gebied, kraanvogels vlak bij. Jammer dat je t chemisch toilet nergens goed kunt legen. In deze Coronatijd toch eigenlijk een must! Daar moet de eigenaar echt snel wat aan doen.

Marieke - 28-07-2020

Mooi veldje omzoomd door oude bomen. Rust en ruimte. Lekker wandelen in de bossen en op de heide achter het terrein en heerlijk fietsen in de omgeving. Veel te koop bij de boerderijen onderweg. Simpel, maar doeltreffend toiletgebouw.

Marieke - 28-07-2020

Mooi veldje omzoomd door oude bomen. Rust en ruimte. Lekker wandelen in de bossen en op de heide achter het terrein en heerlijk fietsen in de omgeving. Veel te koop bij de boerderijen onderweg. Simpel, maar doeltreffend toiletgebouw.

Rene - 07-06-2017

Wij zijn een jong stel met kleine camper en dit was erg leuke camping, zeer schoon en nieuw toiletgebouw, midden in natuur en bijna sprookjesachtige omgeving.

Y. Wilstra - 08-08-2016

fijn dat het weer open is dat is prachtig en ligt heel rustig in het bos heel mooi. Ik woon in Bakkeveen ook heel mooi maar het is een tijdje dicht geweest volgens mij en staat er wel een bord bij de weg? Dat Ikenhiem er is?

N. Plantinga - 08-05-2016

Een heerlijk rustige camping, ruime plaatsen, keurig sanitair, voldoende haardhout voor een kampvuurtje, kortom het bezoeken waard!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Ikenhiemsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd