Ikenhiem

In het kort

Natuurkampeerterrein Ikenhiem ligt bij het mooie Wijnjewoude. Ikenhiem betekent eikenerf in het Fries. Niet voor niets, want het open grasveld van Ikenhiem is omringd door oude eikenbomen. Ons terrein is gecombineerd met een dagbesteding-locatie, het wordt gerund door mensen met een lichtverstandelijke beperking. Reeën kennen de plek en stappen gerust op zo’n 50 meter in de bossen voorbij. Op de heide en in de bossen rondom Wijnjewoude is het fijn wandelen. Er zijn diverse routes te volgen. Een goed startpunt is het kerkje van Duurswoude. Ook fietsen en wandelen langs en door Wijnjewoude is mogelijk. Kortom er is in de omgeving genoeg te beleven.

0,5 ha | 15 plaatsen | Open: 01/04 - 31/10 | Natuur Plus

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 7
Speelvoorzieningen
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan Alleen op vuurplaats
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,5

Er is geen mogelijkheid voor het storten van het chemisch toilet, ook niet in de normale w.c.

Tarieven *

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Terreinbeheerder
Ald Duerswâld 16
9241 WN Wijnjewoude
Friesland

Tel.: +31651961564
Ikenhiem@alliade.nl
https://www.natuurcamping-ikenhiem.nl/

Locatie

Het terrein is een beschut liggend veld, met kampeerplekken en twee plekken voor campers.
Er is op het terrein geen mogelijkheid om een cassettetoilet te legen. Voor kinderen zijn eenvoudige speelvoorzieningen. Wijnjewoude heeft een eigen supermarkt in de hoofdstraat.

Kijk voor meer informatie over Wijnjewoude en de activiteiten in de omgeving op www.wijnjewoude.net.


Let op: er kan op deze locatie geen cassettentoilet worden geleegd. 

Route

Via N381 Drachten-Emmen, afslag Wijnjewoude, richting Bakkeveen. Kampeerterrein ligt rechts van weg Wijnjewoude-Bakkeveen, 1 km buiten de bebouwde kom van Wijnjewoude. Naast oud kerkje onverhard pad voor boerderij inrijden. Staat een bord langs de weg van "natuurcampeerterrein".

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Jan - 16-04-2023

Perfecte camping. Grasveld en een goed toilet gebouw. Wat speeltoestellen voor de kinderen en een kampvuur mogelijkheid incl. hout. Erg rustig en fantastische wandelmogelijkheden. Supermooi gelegen. Dit is wat een natuurcamping moet zijn. 5 sterren.

Linda Oskam - 11-08-2022

Half augustus op gigantisch, bijna leeg veld gestaan, omzoomd door prachtige hoge eiken. Sanitair simpel doch doeltreffend. Raar dat je niet electronisch kan betalen en prijsinformatie klopt niet. Had gelukkig een halve euro voor de douche, maar dat was meer geluk dan wijsheid. Weg naar Bakkeveen was wel duidelijk hoorbaar.

Annet - 14-07-2022

Mooi onderhouden terrein, schoon toiletgebouw. Meer zijn wij als fietsvakantiegangers niet nodig. Dit terrein komt op ons lijstje waar we vaker heen willen gaan.

Anne - 09-09-2020

Mooi eenvoudig terrein maar ik was een beetje teleurgesteld over de faciliteiten. Op de foto's is duidelijk een overkapping te zien maar die is niet (meer) aanwezig. Ook moet je nog muntjes mee hebben om te kunnen douchen, iets dat beter aangegeven kan worden. Beheerders wel heel vriendelijk!

Ed - 11-08-2020

Mooi gebied, kraanvogels vlak bij. Jammer dat je t chemisch toilet nergens goed kunt legen. In deze Coronatijd toch eigenlijk een must! Daar moet de eigenaar echt snel wat aan doen.

Marieke - 28-07-2020

Mooi veldje omzoomd door oude bomen. Rust en ruimte. Lekker wandelen in de bossen en op de heide achter het terrein en heerlijk fietsen in de omgeving. Veel te koop bij de boerderijen onderweg. Simpel, maar doeltreffend toiletgebouw.

Marieke - 28-07-2020

Mooi veldje omzoomd door oude bomen. Rust en ruimte. Lekker wandelen in de bossen en op de heide achter het terrein en heerlijk fietsen in de omgeving. Veel te koop bij de boerderijen onderweg. Simpel, maar doeltreffend toiletgebouw.

Rene - 07-06-2017

Wij zijn een jong stel met kleine camper en dit was erg leuke camping, zeer schoon en nieuw toiletgebouw, midden in natuur en bijna sprookjesachtige omgeving.

Y. Wilstra - 08-08-2016

fijn dat het weer open is dat is prachtig en ligt heel rustig in het bos heel mooi. Ik woon in Bakkeveen ook heel mooi maar het is een tijdje dicht geweest volgens mij en staat er wel een bord bij de weg? Dat Ikenhiem er is?

N. Plantinga - 08-05-2016

Een heerlijk rustige camping, ruime plaatsen, keurig sanitair, voldoende haardhout voor een kampvuurtje, kortom het bezoeken waard!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Ikenhiemsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd