Hoorn

In het kort

Het kampeerterrein biedt een groot gevoel van vrijheid. De ruime plaatsen liggen verdeeld over vier velden, omgeven door bomen. Er is een modern sanitairgebouw en voor kinderen is er een zandbak op het voorste veld. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: www.logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

1,5 ha | 54 plaatsen | Open: 19/04 - 30/09 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Huisdieren niet toegestaan
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Toegankelijk voor mindervaliden
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,0

- Ruime familie douche voorzien met o.a. een baby badje. - Vrieskist alleen voor koelelementen. - Beperkt aantal kluisje voor het opladen van mobiel of powerbank. ( 2,-euro munt)

Faciliteiten voor mindervaliden

een rolstoelvriendelijke ruimte voorzien van handvatten, douchestoel en verlaagde wastafel.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Hessel Hek
Duinweg 56
8896 KK Terschelling/Hoorn
Friesland

Beheerder
Hessel Hek
Longway 28
8881 CM Terschelling/West

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868446 (10.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Locatie

Natuurkampeerterrein Hoorn ligt aan de rand van het Hoornse Bos. Vanaf het terrein loop je met kinderen zo naar het Kabouterpad of bezoek je op de fiets de Natuurschuur van Staatsbosbeheer. Het bos, strand, duin en wad verzekeren je van genoeg wandel- en fietsplezier. Het plaatsje Hoorn en het strand zijn op loopafstand. Ten zuiden van het terrein vind je de polder met eendenkooi en de waddendijk. Kortom: genoeg te beleven.Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren. In het hoogseizoen kan het zijn dat hier een minimum aantal nachten aan verbonden is. Reserveren is noodzakelijk in de maanden juli en augustus. Voor fietsers en wandelaars die op de bonnefooi (zonder te reserveren) één of twee nachtjes willen overnachten, is altijd een plekje op het trekkersveldje beschikbaar.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een mobiel kantoor. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Vanaf de boot ga je richting Hoorn. In Hoorn links de Badweg op. Voor het bos rechts (Duinweg). Na 250 m ga je rechts. Per bus: halte Hoorn. Info veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, tel. 088-9000888, www.rederijdoeksen.nl.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Tot de Hubertusvloed in 1287 waren Terschelling en Friesland met elkaar verbonden. De belangrijkste route liep van het Friese Dijkshorn naar Hoorn. Alle dorpen op Terschelling, op West na, waren en zijn gericht op landbouw, met tegenwoordig recreatie. Een van de weinige middeleeuwse overblijfselen op het eiland is de monumentale Sint Janskerk van Hoorn, die dateert uit de dertiende eeuw. In 1230 stond hier al een kapel. Ook de eeuwenoude eendenkooi, te herkennen als een loofbomengroep in het open landschap, is bewaard. Met tamme eenden lokte men hier wilde eenden voor consumptie.

Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Mieke Flinkert - 15-08-2016

Het was weer fijn om in Hoorn te zijn in combinatie met Oerol. Het is genieten om zo in de natuur te kunnen zijn en dicht bij bos, duin en zee. Komen er al jaren maar blijft heerlijk daar te kamperen

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Hoornsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd