Fries & Fraai

In het kort

De sfeer op het terrein is intiem en gemoedelijk. De glooiing zorgt voor een speels effect en doet enigszins Frans aan. Kipjes, konijntjes en poezen scharrelen rond. Het terrein ligt aan een vaart, welke vroeger door de turfstekers gebruikt werd. De cultuurhistorische wal is daarvan een erfstuk. Hierop zijn mooie plekjes gecreëerd voor (trekkers)tenten en kampeerbusjes. Het veld is omzoomd met oude bomen; de plekken door bloeiende struiken, met fijne doorkijkjes naar de mooie omgeving. Kinderen spelen naar hartenlust in de vaart met de kajaks en slingeren aan het touw boven het water. Ook aan de kleintjes is gedacht! Voor de fietsers is er een plekje om droog te zitten.

0,9 ha | 15 plaatsen | Open: 21/04 - 10/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 6,5
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Speelvoorzieningen
Broodjesservice aanwezig
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,0

Sup-verhuur ter plaatse. In de vaart liggen kajaks voor vrij gebruik. Ook wordt hierin gezwommen en gespeeld. Op het veld zijn skelters, voor vrij gebruik. Er is een zand-speelplek, schommels, trampoline en klein voetbalveldje.

Tarieven *

Bij 1 overnachting € 17,50 per plek (1-2 personen). Bij meerdere nachten berekenen we het standaard kampeertarief.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Chris en Marieke Blok
Kapellewei 8
8412 SM Hoornsterzwaag
Friesland

Tel.: +31651440652
info@friesenfraai.nl
https://www.friesenfraai.nl/

Locatie

Fries & Fraai is gelegen in een fraai en rustig coulisselandschap. Voor de deur ligt een fantastisch wandel- en fietsnetwerk. Natuurreservaatje Kapellepôle, een klein bos en de oude trambaan liggen naast deur. En er liggen tal van fraaie dorpjes en meertjes in de omgeving.

Vanaf 2023 zijn er een aantal upgrades! Een slechtweervoorziening voor de fietsers, sup-verhuur, broodjesservice en uitbreiding van het aanbod in de mini campingwinkel. In de (ingedamde) vaart kan worden gevist, gedobberd in de vrij te gebruiken kajaks of een frisse duik worden genomen. Kinderen slingeren aan het touw boven het water. 


Voor de suppers is een nieuwe steiger geplaatst en worden sups te huur aangeboden in de tweede vaart. Aan de kleintjes is goed gedacht: schommels en een zandspeelplek met speelgoed, veilig vanaf het water. Op een apart veld is een trampoline en voetbalveldje te vinden. Voor vrij gebruik zijn er skelters, een traptrekkertje en loopfietsje aanwezig. Een leuke kampeerplek voor (jonge) gezinnen.


Er worden vuurschalen te leen aangeboden en geperste houtblokken verkocht om te stoken op de kampeerplek. Bij de receptie zijn diverse (biologische) producten te koop, als zelfgemaakte jam, fruit uit eigen boomgaard en groenten uit eigen groententuin, handgemaakte zeep, e.a. Ook fiets- en wandelkaarten zijn hier verkrijgbaar. De fiets- en wandelkampeerders kunnen droog zitten onder de overkapping en de fiets opladen bij het oplaadpunt.

Route

N381 afslag Donkerbroek. N380 ri. Jubbega. Na ±1 km 1e weg rechts de Kapelweg op. Gaat over in de Kapellewei. Na ±1,4 km terrein aan de linkerhand. Via de A7, rij door tot Drachten!

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Fries & Fraai ligt aan de Kapellewei. In de middeleeuwen liep hier het pad naar de Sint Bonifacius reizigerskapel, welke in het kleine natuurgebied de Kapellepôle gestaan heeft. Langs de Kapellewei ligt een voormalige trambaan. Deze maakt onderdeel uit van het wandelnetwerk, welke ook door de Kapellepôle loopt. Aan de achterzijde van het kampeerterrein ligt een vaart, welke vanuit het turfsteken ontstaan is. De cultuurhistorische wal op het terrein is een erfstuk daarvan. 

Wij werken aan de ontwikkeling van een eetbaar landschap op het kampeerterrein. Op dit moment verkopen wij het biologische fruit uit onze eigen boomgaard, enkele biologische groenten en de eitjes van de loslopende kippen.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · compost · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Sanne en Maurice - 10-09-2023

Hoi Marieke en Chris, Heel fijn dat we nog het laatste nachtje op de camping konden verblijven. Het was weer een feestje. Vanochtend nog een mooi bezoek gehad van een Libelle. Mijn vader was ook dit maal nog eventjes bij ons op jullie prachtige camping. Veel succes op jullie nieuwe plek en we komen jullie daar zeker een keer opzoeken. Warme groet, Sanne en Maurice.

Tonnie Brouwers - 18-06-2021

Prachtige, intieme camping. Heel ruime plaatsen, mooi gelegen. Ruim voldoende en schoon sanitair. Prettige ontvangst.

Ingrid - 14-06-2021

Fries & Fraai is een mooie camping op een prachtig en verzorgd terrein. We werden vriendelijk ontvangen door eigenaresse Marieke. In de e-mailbevestiging had ze laten weten dat ze een mooi plekje voor ons gereserveerd had en dat was niet gelogen. We hadden een van de mooiste plekjes van het terrein met uitzicht op de vaart en het aangrenzende land. Het sanitair is prima en schoon. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen. Een wandeling in het gebied Delleboersterheide en Diakonievene is een aanrader. We hebben genoten van een heerlijk weekend en komen graag terug.

Corine - 02-05-2021

We hebben getwijfeld of we wel een review zouden schrijven, en zo ja, of deze wel positief moest zijn. Soms vind je nl een pareltje en dan wil je die het liefst voor jezelf houden. Dit is zo'n pareltje. We hadden een prachtig plekje met uitzicht over het land. Een fijne vuurschaal. De omgeving is prachtig. Het sanitair schoon. We hadden nog veel langer willen blijven...

Cees vd Blom - 13-08-2020

Mooie camping, super schoon, mooie staanplaatsen . Prachtige fietsomgeving

Annet - 17-06-2020

Super mooie camping in een prachtig gebied Friesland -Drenthe. Je kan alle kanten uit bijvoorbeeld met de fiets. Chris en Marieke ontvangen je enthousiast en zorgen voor een prettig verblijf. Leuke speeltoestellen en speelplekken voor kinderen en ook mooi natuur zwemwater waar je ook de kano kan gebruiken. Wij hebben 2 hele fijne weken gehad en komen zeker weer een keer terug.

Gea - 02-06-2020

Een super fijne en rustige plek met heel gastvrije eigenaren. We komen gauw weer eens! Leuk voor volwassenen en voor kinderen en je hond mag ook mee!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Fries & Fraaisterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd