Fries & Fraai

In het kort

Het terrein kenmerkt zich door rust en ruimte. Er is een beschut veld met 15 onverharde plekken, voorzien van eigen elektra- en waterpunten. Omzoomd met oude bomen en plaatsafscheiding door bloeiende struiken. Fijne doorkijkjes naar de mooie omgeving. Er zijn twee kleinere trekkersplekjes. Spelen met de kajaks in de vaart, skelteren op het veld, een trampoline en klein trapveldje; alles opgaand in de natuur.

0,9 ha | 15 plaatsen | Open: 30/04 - 04/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

In de vaart liggen 2 kajaks voor vrij gebruik. Ook wordt hierin gezwommen. Op het veld zijn skelters, voor vrij gebruik. Er is een trampoline en klein voetbalveldje.

Tarieven *

Bij 1 overnachting € 17,50 per plek (1-2 personen). Bij meerdere nachten berekenen we het standaard kampeertarief.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Fam. Blok
Kapellewei 8
8412 SM Hoornsterzwaag
Friesland

Tel.: +31651440652
info@friesenfraai.nl
https://www.friesenfraai.nl/

Locatie

Fries & Fraai is gelegen in een coulisselandschap, met bos en heide binnen handbereik. Voor de deur is een wandel- en fietsnetwerk gelegen. De directe omgeving kenmerkt zich door haar rijke cultuurhistorie; zoals de Kapellepôle met haar historie rondom de Bonifaciuskapel, de oude trambaan en de vaart langs het terrein. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

De sfeer op het terrein is gemoedelijk en intiem. De glooiing zorgt voor een speels effect en doet enigszins Frans aan. Kipjes, konijntjes en poezen scharrelen vrij over het terrein rond. 


In de (ingedamde) vaart kan worden gevist, gedobberd in de vrij te gebruiken kajaks of een frisse duik worden genomen. Kinderen slingeren graag aan het touw boven het water. 


Er worden vuurschalen te leen aangeboden en geperste houtblokken verkocht om te stoken op de kampeerplek. 


Voor de kinderen zijn er een zandplaats met speelgoed, glijbaan en schommels. Er zijn skelters en er is een inground trampoline op het achtergelegen veld, waar zich ook een voetbalveldje bevind. Er is ook een ontdekkist van Natuurkampeerterreinen aanwezig voor de kinderen!


Het terrein ligt aan een groot wandel- en fietsnetwerk, welke u door de bossen, over de heide en door de weilanden leidt.

Route

N381 afslag Donkerbroek. N380 ri. Jubbega. Na ±1 km 1e weg rechts de Kapelweg op. Gaat over in de Kapellewei. Na ±1,4 km terrein aan de linkerhand. Via de A7, rijd door tot Drachten!

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Fries & Fraai ligt aan de Kapellewei. In de middeleeuwen liep hier het pad naar de Sint Bonifacius reizigerskapel, welke in het kleine natuurgebied de Kapellepôle gestaan heeft. Langs de Kapellewei ligt een voormalige trambaan. Deze maakt onderdeel uit van het wandelnetwerk, welke ook door de Kapellepôle loopt. Aan de achterzijde van het kampeerterrein ligt een vaart, welke vanuit het turfsteken ontstaan is. De cultuurhistorische wal op het terrein is een erfstuk daarvan. Hierop bevinden zich enkele kleinere kampeerplekken met prachtig uitzicht over water, land en de bosrand. Geregeld ziet u hier de reeën grazen.

Wij werken aan de ontwikkeling van een eetbaar landschap op het kampeerterrein. Op dit moment verkopen wij het biologische fruit uit onze eigen boomgaard, enkele biologische groenten en de eitjes van de loslopende kippen.

Waterbesparende douches · Groene energie · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Tonnie Brouwers - 18-06-2021

Prachtige, intieme camping. Heel ruime plaatsen, mooi gelegen. Ruim voldoende en schoon sanitair. Prettige ontvangst.

Ingrid - 14-06-2021

Fries & Fraai is een mooie camping op een prachtig en verzorgd terrein. We werden vriendelijk ontvangen door eigenaresse Marieke. In de e-mailbevestiging had ze laten weten dat ze een mooi plekje voor ons gereserveerd had en dat was niet gelogen. We hadden een van de mooiste plekjes van het terrein met uitzicht op de vaart en het aangrenzende land. Het sanitair is prima en schoon. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen. Een wandeling in het gebied Delleboersterheide en Diakonievene is een aanrader. We hebben genoten van een heerlijk weekend en komen graag terug.

Corine - 02-05-2021

We hebben getwijfeld of we wel een review zouden schrijven, en zo ja, of deze wel positief moest zijn. Soms vind je nl een pareltje en dan wil je die het liefst voor jezelf houden. Dit is zo'n pareltje. We hadden een prachtig plekje met uitzicht over het land. Een fijne vuurschaal. De omgeving is prachtig. Het sanitair schoon. We hadden nog veel langer willen blijven...

Cees vd Blom - 13-08-2020

Mooie camping, super schoon, mooie staanplaatsen . Prachtige fietsomgeving

Annet - 17-06-2020

Super mooie camping in een prachtig gebied Friesland -Drenthe. Je kan alle kanten uit bijvoorbeeld met de fiets. Chris en Marieke ontvangen je enthousiast en zorgen voor een prettig verblijf. Leuke speeltoestellen en speelplekken voor kinderen en ook mooi natuur zwemwater waar je ook de kano kan gebruiken. Wij hebben 2 hele fijne weken gehad en komen zeker weer een keer terug.

Gea - 02-06-2020

Een super fijne en rustige plek met heel gastvrije eigenaren. We komen gauw weer eens! Leuk voor volwassenen en voor kinderen en je hond mag ook mee!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Fries & Fraaisterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd