De Reidplûm

In het kort

De Reidplûm is een kleinschalig en overzichtelijk Natuurkampeerterrein, uitsluitend bedoeld voor tenten. Het terrein is zeer geschikt voor rustzoekers en liefhebbers van de natuur. Vanwege de capaciteit is reserveren noodzakelijk.

0,3 ha | 10 plaatsen | Open: 20/07 - 01/09 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Huisdieren niet toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan kampvuurplek
Kano-aanlegplek (<500m)
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,8
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1.0

Kano's zijn (indien beschikbaar) te gebruiken tegen een vergoeding.

Tarieven *

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Jurjen en Barbara Veldboom
Ds. van der Veenweg 7
9264 TA Eernewoude
Friesland

Tel.: +31621391990
info@outdoorveldboom.nl
http://www.outdoorveldboom.nl

Facebook Twitter

Tips!

Natuurmuseum Fryslân
Het natuurmuseum Fryslân is een superleuk museum voor kinderen, ouders en grootouders. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. Doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot het natuurleukste van Nederland. In 2014 is het museum uitgeroepen tot Kidsproofmuseum nummer 1 van Fryslân!

A Guide To Leeuwarden
De Leeuwarden Free Tour is de leukste introductie tot de stad. De lokale gidsen van A Guide To Leeuwarden kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kan eten of drinken.

Aanmelden is niet nodig. ELKE zaterdag staat er om 12 uur ‘s middags een enthousiaste gids aan de linkerkant van de Oldehove (de scheve toren). Als de Oldehove onbereikbaar is, in verband met evenementen op het plein, begint de stadswandeling bij de muurschildering van Maria Louise, op de zijkant van De Brasserie. De stadswandeling duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Dit is een Free Tour, niemand is verplicht om iets te betalen. Als waardering voor de tour is er aan het einde wel de mogelijkheid om de gids een donatie te geven.

BELANGRIJK: De tour is in het ENGELS als er mensen bij zijn die geen Nederlands spreken. Wij zullen altijd proberen om een Engelse en Nederlandse groep te maken, maar dit is afhankelijk van de opkomst. Onze gidsen zijn altijd Nederlands en kunnen altijd vragen in het Nederlands beantwoorden als de tour in het Engels is.

Locatie

Natuurkampeerterrein De Reidplûm biedt een overnachting midden in het Nationaal Park De Alde Feanen. Je kunt in de omgeving optimaal genieten van de uitgezette fietsroutes, wandelroutes en zelfs kanoroutes. Kano's zijn te huur om deze prachtige natuur vanaf het water te beleven. Daarnaast kun je cultuur snuiven bij bijvoorbeeld het dichtbij gelegen Skûtsjemuseum of het Fries Landbouwmuseum.

Earnewâld ligt midden in het Nationaal Park de Alde Feanen.


Laagveenmoeras van internationale allure
Fluitend op de fiets door zompige terreinen, kan dat? Jazeker, in De Alde Feanen. Nationaal Park De Alde Feanen is één van de pronkjuwelen van natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea. Dit unieke natuurgebied is een laagveengebied van 2280 ha en bestaat uit een zeer afwisselend landschap met onder andere meren, rietlanden en moerasbossen. De variatie in het landschap zorgt voor een grote rijkdom aan verschillende planten en dieren. Een rondje door en langs het laagveenmoeras in het hart van Fryslân maakt duidelijk waarom het gebied de status van Nationaal Park heeft gekregen. Geniet van de schoonheid van De Alde Feanen.


Recreatie en natuur gaan samen
In De Alde Feanen is een grote variatie aan voornamelijk natte landschapstypen te vinden. Door deze verscheidenheid is het gebied rijk aan allerlei soorten planten en dieren. Er zijn meer dan honderd soorten broedvogels, waaronder baardmannetjes, blauwborsten en bruine kiekendieven. Op het gebied van planten telt dit natuurgebied ook mee. Er zijn meer dan vierhonderd verschillende soorten aangetroffen. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen De Alde Feanen. Het is de kunst om de natuur te behouden en recreanten aan hun trekken te laten komen. Daarom is It Fryske Gea erg ingenomen met de status van Nationaal Park voor dit bijzondere gebied. Het beschermen van de natuur blijft prioriteit, maar daarnaast wordt bezoekers zoveel mogelijk de gelegenheid geboden ervan te genieten. Voor de recreanten zijn extra voorzieningen gecreëerd, zoals het bezoekerscentrum De Wiidpleats in combinatie met het Frysk Lânbou Museum bij Earnewâld. Ook worden veel jeugdactiviteiten en natuurexcursies gehouden.


Naast alle natuur is rondom Earnewâld van alles te beleven. Drachten ligt op ongeveer 45 minuten fietsen, waar je naar Museum Dr8888 kunt gaan om wat cultuur op te snuiven of samen met de kinderen naar het overdekte zwembad de Welle. Ook is er een mooie kinderboerderij aangelegd waar genoeg speelplezier is voor de kinderen, zowel binnen als buiten.


Ook ligt Leeuwarden niet ver van het Natuurkampeerterrein vandaan. Daar is Aqua Zoo te vinden en worden veel activiteiten in het centrum georganiseerd. Daarnaast is Leeuwarden natuurlijk ook Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

Route

Vanaf de snelweg (N31) rijd je naar Eernewoude. Net voor het dorp sla je rechtsaf de Ds. van der Veenweg op. Na ongeveer 1 km is het de eerste boerderij aan de rechterkant. Kom je op de fiets? Houd dan rekening met de vaartijden van de pontjes, dit scheelt omrijden.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Eernewoude is een etappeplaats van de jaarlijkse zeilwedstrijd voor skûtsjes. Een skûtsje (Fries voor ‘schuitje’) is een houten of stalen Friese tjalk, gebouwd in de achttiende eeuw. Tot circa 1930 werden deze skûtsjes gebruikt voor vrachtvervoer in Friesland. De schipper en zijn gezin woonden aan boord van het skûtsje. Oorspronkelijk waren de skûtsjes alleen om mee te zeilen, maar na de Tweede Wereldoorlog werden ze ook wel uitgerust met motoren. Uiteindelijk werden ze verdrongen door grotere motorschepen. Tegenwoordig worden ze hergebruikt bij speciale zeilwedstrijden: het skûtsjesilen. In Eernewoude is het Skûtsjemuseum.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Wendel Elffers - 01-09-2023

Camping ligt mooi in de natuur, er staan ook huisjes op het terrein wat het wat minder een terrein met alleen tenten maakt, sanitair goed en Eernewoude dichtbij!

Linda Oskam - 11-08-2022

Waar word je 's morgens wakkergeklepperd door een ooievaar en kan je de Melkweg zien? Hier dus. Heerlijk doodstil tentencampinkje met eigen beschutte tentplek en eigen picknicktafel. Sanitair basaal maar alles is er. Extra afwasplek zou handig zijn.

Jeroen Tjepkema - 27-06-2021

Rustige camping in een fantastische omgeving vol met ooievaars. Uitstapjes zijn dichtbij en legio. Jurjen is een goede en enthousiaste gastheer!! We hebben hier heerlijk 10 dagen vertoeft. Mvg, Jeroen Tjepkema

Willemijn - 04-04-2021

Aanrader! We hebben heerlijk twee dagen doorgebracht op deze knusse camping. Alle eerder gegeven commentaren over gastheer Jurjen kunnen we beamen. We voelden ons erg welkom. Enige reden om dag eerder te vertrekken was de (buiten)temperatuur. In warmere tijden komen we graag nog eens terug. Dank!

MaRa - 21-10-2020

Laat in oktober toch een fantastische week gehad met de tent. Prachtig gelegen in de natuur, vrijheid om een kampvuurtje en lange wandeltochten te maken. Ook snachts hebben we heerlijk van de heldere sterrenhemel kunnen genieten. Het terrein en sanitair zagen er prima en goed verzorgd uit. Zeker de moeite waard om nog eens terug te komen! Jurjen en Barbara bedankt voor de leuke ervaring.

Wieneke - 08-09-2020

Wat een heerlijke plek, middenin de natuur, omringt door mooie wandelroutes, fietsroutes en kanovaarroutes. Omringd door het prachtige Friese veenlandschap, veel ooievaarsnesten en moerassen te over. Hier is het s nachts nog echt donker, en is de natuur de baas. Tel daarbij op goed sanitair, voldoende picknicktafels, alle primaire voorzieningen aanwezig en zeker ook de ontzettend aardige en gastvrije eigenaren, en je ontdekt weer wat echt vakantievieren is. Jurjen en Barbara, bedankt voor het verblijf in jullie paradijsje!

Britt - 14-06-2020

Hele fijne plek met uitzicht op ooievaarsnesten. Mogelijkheid tot vuurtje stoken bij de tent. Prima sanitaire voorzieningen. Tent kun je wat verscholen opzetten of op een plek met een meer open karakter. Keus genoeg! Wel veel muggen, maar het wat benauwde weer had daar vast en zeker een aandeel in.

Mario - 27-05-2020

Zo hoort natuurkamperen te zijn; midden in de natuur en nauwelijks passerend verkeer, klepperende ooievaars en kwakende kikkers en een knapperend kampvuur. In deze coronatijd heb je een schone en lekker warme douche en toilet helemaal voor jezelf. Het levendige dorp Eernewoude op loopafstand. En last nut not least een bijzondere aardige gastheer.

Paul Kreijne - 16-07-2019

Geweldig mooi en leuk terrein. Er zitten diverse ooievaarsnesten in de nabije omgeving, wat leuk is om te observeren. Heerlijk rustige camping; wij waren half juli de enige bezoekers!! Voorraadje hout voor het kampvuur, heerlijke douches. Aanmelding liep via bellen van Jurjen: top geregeld. Betaling kan contant in kluis of via bankbetaling. Echt een aanrader dit terrein!

Pieterjan Heyse - 05-07-2019

Wij waren onderweg met de fiets naar het noorden, om dan terug naar België te fietsen en maakten een kleine omweg om de Alde Faenen te bezoeken. Als bij toeval viel ons oog op de Reidplûm en achteraf gezien zijn we zeer blij hier gestaan te hebben. Jurjen had een antwoord op al onze vragen, is super vriendelijk en heeft een prachtige camping! Heerlijk rustig, midden in de natuur met proper sanitair en banken bij de vleet. Alles wat een fietser wensen kan. Wat ons betreft één van de mooiste kampeerplaatsen die we al bezocht hebben! Vraag zeker naar de mogelijkheid om met een kano het natuurgebied te verkennen, dit was echt een topper!

Marlies - 19-06-2019

We hebben hier 6 nachten heerlijk gekampeerd. Wat een fantastische omgeving met allerlei mogelijkheden. We hebben een kano gehuurd via de eigenaar en een prachtige tocht gemaakt door de Alde Feanen. Daarnaast gewandeld, gefietst, bootje gehuurd, wadgelopen, Leeuwarden bezocht. De camping is heel knus, met mooie plekken met veel privacy en een prima toiletgebouw. 's avonds krijg je wel de knutten op bezoek, dus zorg dat je voldoende bedekkende kleding meeneemt. Kortom: een echte aanrader, we komen hier graag nog eens terug!

Jitske Heeren - 11-06-2019

Geweldig weekend gehad op deze natuurcamping. Alleen tenten toegestaan. Kleine natuurspeeltuin bij kampvuurplaats. Mooie wandelingen vanaf de camping. Ooievaarsstation. Wij hebben genoten met twee jonge kinderen (3 jaar) en komen graag weer terug.

Nick - 13-05-2018

Een leuke kleine camping in de natuur. De plekken zijn klein (groot genoeg) en zijn leuk ingericht. Veel ooievaarsnesten om je heen die je rustig zittend bij je tent kunt bekijken. Daarnaast goede faciliteiten (picknick tafels die je bij je plek mag neerzetten en zeer nette, goede en schone sanitair) waarbij ook aan de fietser (fietspomp) is gedacht en de kleine koelkast voor algemeen gebruik is ook erg prettig. Dorp met supermarkt en restaurantjes is om de hoek. Daarnaast is de eigenaar zeer relaxt en vriendelijk.

Ferdinand en Nienke - 03-08-2017

Wij hebben hier heerlijk gekampeerd in het groen, puur natuur zo tussen de ooievaars, rietpluimen en helaas ook de muggen. De beheerder Jurjen stond ons prima bij en het sanitair is goed verzorgd en schoon. De omgeving is mooi om te wandelen en Earnewâld is een leuke plaats.

Familie Onland - 21-07-2017

Een supercamping! Het bestaat uit 1 veldje, maar de eigenaar heeft er heel leuk allemaal nisjes gemaakt met riet en planten, waardoor je toch privacy hebt. De camping ligt in een mooi gebied waar leuke wandelingen gemaakt kunnen worden, op loopafstand van het dorp en op loopafstand van de plek waar je op kunt stappen om een prachtige sup/kano tocht te maken. Naast de camping is een ooievaarsdorp. Je hebt dus heerlijk geklepper van ooievaars op de achtergrond. We hebben hier een lang weekend gekampeerd en hebben het er heerlijk gehad. Sanitair is prima. Een leuke vuurplaats. De eigenaar Jurjen is heel erg vriendelijk en heel behulpzaam. Hij heeft ons ook nog geholpen met het huren van surfplanken. Een superplek dus.

Syl van Beusekom - 01-08-2016

Heerlijk een midweek gekampeerd. Jurjen is de ideale vriendelijke gastheer. Hij heeft altijd tijd voor een praatje. Mooi kampeerplekje, alles netjes en schoon. Je ziet de ooievaars op hun nesten en de "wilde" pony's grazen aan de overkant. Goed voor lange wandelingen met de hond door het natuurgebied en naar Oudega. Warme broodjes vanaf 7 uur ochtends in het dorp verkrijgbaar. Wij hebben genoten!

Dieuwertje - 16-08-2015

Tijdens onze fietsvakantie een paar heerlijke en gezellige dagen gehad op dit rustige terrein. Erg fijn dat er alleen maar tenten staan. De ooievaars om de hoek zijn leuk en de ontvangst erg hartelijk. Absoluut een aanrader!

Alja en Jelmer - 14-08-2015

Wat een knus kampeerterrein troffen we in Eernewoude aan. Midden tussen de reidplumen! We hebben op en top kunnen genieten van het mooie Friese natuurgebied de Alde Feanen. Bedankt voor jullie gastvrijheid Barbara en Jurjen! Ga zo door!

Jaap en Lydia Bulthuis - 30-07-2015

Het kleine, Intieme kampeerterrein naast een woonhuis met schuur, waar we zeer gastvrij worden ontvangen, vormt een schril contrast met het gaswinningsterrein dat we zojuist voorbij fietsten. Van dat terrein merken we verder niets meer; het valt in het niet bij het aangrenzende natuurgebied de Alde Feanen, waarin prachtige wandelroutes zijn uitgezet. De keerzijde van de schoonheid van dit gebied is dat knutjes hier ook graag verblijven. De plek die we hebben uitgezocht om onze tent op te zetten loopt wat af naar een rietveld, waar het erg drassig wordt. Dat is waarschijnlijk extra aantrekkelijk voor muggen. Misschien is het een idee om het terrein aan de waterkant iets op te hogen? Op het veld is verder weinig aan te merken. Het sanitair is eenvoudig, maar ruim voldoende.

Keimpe - 30-07-2014

Wat een heerlijke plek zo midden in de natuur. Heel mooie goed verzorgde plekken, bij vrijwel elke plek een picknicktafel, ideaal! Het sanitair is zeer netjes en zoals eerder genoemd, ideaal dat er een koelkast is voor algemeen gebruik. Super ook dat je zo met de kano op pad kunt, het mooie gebied in. Jurjen en Barbara, heel erg bedankt!

Alex - 21-07-2014

Wat een geweldige plek!! Een leuk veldje alleen voor tenten dicht bij de natuur. Door leuke hoekjes en begroeiing toch veel privacy. Verder van alle gemakken voorzien zoals; lekkere douches, koelkastje, vuurplaats en picknickbanken. Heerlijk wakker worden met het geluid van klepperende ooievaars. Jurjen en Barbara bedankt

Leon - 28-09-2013

We stayed here for one night on our cycling trip through Friesland. The owner was very friendly, inviting us into his house for tea upon arrival. The site itself is a beautiful, quiet little space for tents next to the house.Sanitary facilities are brand new and in great condition. Great atmosphere!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Reidplûmsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd