De Pomp

In het kort

Let op: De Pomp blijft vanwege werkzaamheden voorlopig gesloten in 2022.
Raadpleeg de website van Staatsbosbeheer voor actuele informatie en reserveringen.

Zittend voor je tent of caravan hoor je alleen de vogels. Je geniet van het rustgevende uitzicht: aan de ene kant een prachtig bos met uitkijkheuvels, aan de andere kant wuivend riet en glinsterend water. Bijzonder is het nest van de zeearenden vlak bij het terrein. Neem je verrekijker mee! Loosput voor campers. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen en om te reserveren: www.logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

5,0 ha | 60 plaatsen | Open: 31/03 - 03/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: MS 75%, HS 100%. Kijk voor de seizoensindeling en actuele prijzen op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
De Rijsdammen 4
9293 MH Kollumerpomp
Friesland

Tel.: +31306977749
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter

Locatie

Rust, ruimte en natuur, dat is overnachten op Natuurkampeerterrein De Pomp. Het terrein ligt in Nationaal Park Lauwersmeer, een vogelparadijs op vroegere zeebodem. Je geniet hier van het weidse landschap, met geweldig uitzicht over bos, riet en water. Het leefgebied van steltlopers, water-, riet-, zang-, en roofvogels zoals kiekendief en zeearend. Dagje uit? Bezoek het Activiteitencentrum van Staatsbosbeheer op Lauwersoog.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.


Activiteiten
Op de website van www.np-lauwersmeer.nl staat informatie over het Activiteitencentrum en het Activiteitenprogramma. Adres: De Rug 1, 9976 VT te Lauwersoog.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Aan de weg Dokkumer Nieuwe Zijlen-Zoutkamp, afslag Kwelderweg-Rijsdammen. Circa 2,5 km vanaf Dokkumer Nieuwe Zijlen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De naam Kollumerpomp heeft niets met een oude waterpomp vandoen. In de vroege veertiende eeuw was het dorp tegen een dijk aan gebouwd, die in 1529 vanwege een nieuwe dijk slaperdijk werd. In de oude dijk was een duiker aangebracht. Dat is een tunnel- of kokervormige constructie die bedoeld is om twee wateren met elkaar te verbinden. Er kan op eenvoudige wijze een klep in worden aangebracht, die het water slechts in één richting doorlaat. Op deze manier kan er water geloosd worden. Een ander woord voor duiker is ‘pomp’.

Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Loes Wiegand - 27-09-2020

mooi terrein, zeer mooie omgeving supergeschikt voor fietsen en wandelen maar..ivm corona is plaatsreservering verplicht waardoor de prijs voor 2 personen neerkomt op €30 per nacht en dan loopt de prijs kwaliteitsverhouding ernstig uit de pas: sanirair scoort onvoldoende qua onderhoud en qua hygiene, vuur plaats afgesloten, wegens grondverzet rijd er continu zwaar werkverkeer rond en op de camping waardoor je vroeg op bent en geen vogels hoort. Zelfs de werkmannen zeggen.. "je zal hier maar staan". Kortom camping is momenteel minder geschikt om gasten te ontvangen.

David - 17-08-2018

Wat een ruimte en rust. Heerlijk.

Joep - 14-08-2018

Mooie natuurcamping met weinig en erg gedateerd sanitair. Helaas een flinke muggenplaag aan de gang. Na 1 nacht zijn wij vertrokken. Voor de hond voldoende uitlaatmogelijkheden.

Antje Kieviet - 29-07-2018

Niet uit te houden op trekkersveld vanwege de muggen vanaf 8 uur in de avond tot in ieder geval half 7 bij ins vertrek. Inmiddels 3 dagen later en nog steeds veel last van de jeuk. Terrein heel ruim, zeeen van ruimte op trekkersveld. Waardering geldt voor dit moment: het was echt niet te doen.

Dee Rutgers - 20-06-2018

Wat een geweldige plek om te zijn. Alleen maar vogelgeluiden. Geen (snel)weg te bekennen. Fantastische staanplaatsen met veel privacy. De boswachter die elke dag even langskomt houdt de zaak goed in de gaten. Met veel enthousiasme. Deze camping is een dikke aanrader voor wie het gevoel wil hebben even echt helemaal weg te zijn. Maar liever niet allemaal tegelijk. De rust is voortreffelijk.

Frank Bornkamp - 05-06-2017

Mooie groene camping, met mogelijkheid tot afzonderlijke plaatsen tussen de bomen. In het groen onder de bomen wel in juni een schuilplaats voor heel veel muggen! Camping heeft gratis heet water voor douche en afwas. Helaas té weinig en verouderd sanitair, waar de muggen ook vrij spel hebben. Douchen wordt dan ook spannend...nadat je de kraan uitzet wordt je belaagd door deze stekers.. Daarnaast ook weinig schoonmaak. In de vier dagen dat wij geweest zijn geen enkele keer schoonmakers gezien. En de mensen die tegenwoordig op natuurcampings staan zijn geen echte natuur kampeerders meer... Vanaf camping veel fiets- en wandelroutes door prachtige natuur.

Els - 08-05-2016

Al jaren kamperen we op dit prachtige terrein. Al jaren zien we helaas de drukte ook toenemen. En dus komen er ook mensen die het met de regels niet zo nauw nemen: auto's naast de tent parkeren (dit weekend zeker 4) herhaaldelijk slaan met de deuren, wegrijden en een uur later weer terug komen. Honden die loslopen en blaffen tegen elke voorbijganger. Vroeger was er een apart hondengedeelte, prima. Nu is er geen boswachter die er wat van zegt. Ik vind het ook vreemd dat je niet je kampeerkaartnummer meer hoeft te vermelden als je aankomt. Nu kan dus iedereen komen kamperen zonder die natuurkampeerkaart. Ook dat wordt niet gecontroleerd. Ik vind het jammer, naast het genieten wat we zeker doen, ontstaan er nu irritaties en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Pompsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd