De Meenthe

In het kort

Het beschutte terrein grenst aan het zeer vogelrijke Meenthebos, waar je ook reeën kunt spotten. Het terrein ligt op het voormalige natuurzwembad van Noordwolde en bestaat uit vier veldjes, waarvan één rond de vijver. Er is ruimte voor veertig tenten, caravans en campers en er is een apart trekkersveldje. Ook is er een kampvuurplaats, draadloos internet en een goed ingerichte slechtweeraccommodatie aanwezig. Nivon-leden krijgen korting.

4,5 ha | 40 plaatsen | Open: 01/04 - 30/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) ca. 8
Duurzaam huisje
Huisdieren aangelijnd toegestaan in overleg
Kampvuur of vuurpotten toegestaan kampvuurplek
Slechtweervoorziening aanwezig
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Oplaadmogelijkheid elektrische auto
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,5

Faciliteiten voor mindervaliden

Er zijn beperkte faciliteiten voor mindervaliden: er zitten handvaten bij het toilet en de douche heeft geen drempels.

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Nivon Natuurvrienden
Jokweg 2
8391 VE Noordwolde
Friesland

Beheerder
Nivon Natuurvrienden
De Polle 10
8471HE Wolvega

Tel.: 0657359057
bgg.: +31880990986
ams.meenthe@nivon.nl
http://www.meenthe.nl

Facebook

Locatie

De Meenthe ligt midden in het bos in de Friese Wouden, in een prachtig gevarieerd landschap waar uitgebreid gewandeld en gefietst kan worden. Het Stellingenpad en het Friese Woudenpad lopen langs het kampeerterrein en Nationaal Landschapspark Drents-Friese Wold, Nationaal Park De Weerribben en De Rottige Meenthe liggen op fietsafstand. Op het riviertje de Linde kun je heerlijk kanoën of in een fluisterbootje varen door de prachtige groene Stellingwerven.

Natuurkampeerterrein De Meenthe ligt in de Friese Wouden bij de grens met Drenthe. Dit Friese natuurkampeerterrein ligt in een prachtig coulissenlandschap. Het riviertje de Linde meandert hier door het groene Stellingwerf. Het Drents-Friese Wold strekt zich van Noordwolde uit tot tot Diever en Appelscha. In dit Nationaal Park zijn vele wandel- en fietsroutes uitgezet.

De moerassen van de Rottige Meenthe, de Weerribben en de Wieden liggen op fietsafstand. Hier vind je rijke moerasbossen met veel bijzondere vogels en planten. Je loopt over knuppelpaden of dringt met een kano of fluisterboot door tot in het hart van de Weerribben.

VVV Westerveld (ZO Drenthe)
VVV ZO Friesland
VVV Kop van Overijssel
Recreatieschap Drenthe
Museum-esdorp Orvelte
Historisch Steenwijk
Speelstad Oranje
Bezoekerscentrum de Wieden
Rotandorp Noordwolde
Rustiek Havelte
Museum voor Valse Kunst
Planetron Dwingelo
Noorder Dierenpark Emmen

Route

Borden ‘De Meenthe’ wijzen de weg vanuit het centrum van Noordwolde en vanaf de Oldeberkoperweg vanuit Oldeberkoop. Gebruikt u navigatie? Voer dan 2A in als huisnummer.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het voormalige openluchtzwembad van Noordwolde werd al gewenst in de dertiger jaren van vorige eeuw. De Tweede Wereldoorlog verhinderde snelle realisatie. In 1953 werd het uiteindelijk toch verwezenlijkt. Om zo veel mogelijk gebruik te kunnen maken van zonne-energie, legde men een vloeiveld aan waarin het ter plaatse opgepompte grondwater door de zon gratis op een hogere temperatuur werd gebracht. Dit voorverwarmde water maakte dat men vroeger in het seizoen open kon. Nivon Natuurvrienden exploiteert het terrein sinds 1981 als Natuurkampeerterrein.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Jolande - 20-06-2021

Wat een mooi terrein. Een voormalig zwembad, waarbij de badhokjes nu dienst doen als wc, douche etc. Fijn dat er slecht weer voorziening is, voldoende speelgelegenheid en je loopt direct het bos in. Wat een prachtige plek op een mooie omgeving. En met de camper mag je bij de vijver. Een mooie plek.

Frank - 28-05-2021

Prachtig en rustig gelegen kampeerterrein. Na binnenkomen heb je een groot terrein rodn een vijver voor campers, tenten en kleine speeltuigen. Daarachter is nog een tweede veld voor campers, tenten. Ernaast is een apart trekkersveldje voor fietsers met speciale fietshouders (nergens elders gezien) en voor wandelaars. Iets verder in het bos is een klein voetbalveldje. Alle veldjes liggen tussen bomen/struiken, er is dus weinig wind en temperatuur is er iets beter dan in het open veld. Sanitair bevind zich in een oud gerenoveerd gebouw met oude groene deuren. Ook slechtweervoorziening. Van de 4 campings die ik in het Pinksterweekeinde heb bezocht zeker mijn favoriet.

Nicolien - 13-08-2020

De ideale camping voor trekkers. Het zit in de details: er is een koelkast (die niet volgepropt is met bier), een hekje voor je fiets bij je staanplaats, een waterkoker, wat servies, een wasrekje, voldoende stopcontacten, genoeg haakjes in de douche, zeep en papieren handdoekjes, etc. Ik kreeg een mooi beschut plekje in de schaduw. Het terrein is natuurlijk enorm grappig: zo'n voormalig buitenbad waarvan de kleedhokjes nu in gebruik zijn als douches en toiletten. De camping wordt gerund door vrijwilligers en je ziet aan alles dat ze dat met veel liefde en zorg voor de natuur en de gasten doen. Echt een topplek.

Clem Witsel - 01-08-2018

Heerlijk terrein, lekker rustig en vriendelijke mensen in een mooie fiets en wandelomgeving. Ieder jaar komen wij wel een weekje om te genieten van deze omgeving.

ton en gerda - 29-08-2016

we komen hier ieder jaar graag een weekje kamperen. heerlijk rustig, niet zo ver van huis, prachtige omgeving. heerlijke camping. voor ons 4 sterren.

C. Hoekstra - 19-09-2015

De Meente is kleinschalig, heeft een gemoeldelijke sfeer en ligt midden in een prachtig natuurgebied. Voor de kinderen is er veel te ontdekken in het bos en op de camping. Vissen met een schepnetje op het brugggetje of fanatiek tafelvoetbal spelen, allemaal dingen die echt bij de Meenthe passen.

Dick - 01-06-2014

Hartelijk ontvangst in een oase van rust ! Een parel !

Froukje - 18-10-2011

Heerlijk kampeerterrein in een gebied waar mijn roots liggen. Naast het bezoeken van jeugdherinneringen ook veel andere mogelijkheden,zoals bossen, heide, musea en vooral rust. Geen toeters en bellen, wel speelmogelijkheden voor kinderen en basisvoorzieningen als douches, wasmachine en wasdroger. Kom deze kant eens uit en ontdek de Stellingwerven.

Billy - 23-03-2011

Kan soms zeer druk zijn in bepaalde perioden. Camper plaatsen niet meer dan twee geschikt. Hier kan men of moet men eens iets aan doen. Vooruit boeking kan lang duuren voor bevesteging.

Antje Niestijl - 01-03-2011

Als we het laantje weer op komen rijden en we staan even te wachten voor het hek,heb ik het gevoel;ik kom weer thuis op mijn vertrouwde plek.

trudy en jan moonen - 20-02-2011

mooie camping. zeker in het voor- en naseizoen heel geschikt voor als men van rust houdt, er staat ook een wasmachine: heerlijk. omgeving heel geschikt voor mooie fietstochten. de prijs is heel gunstig.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Meenthesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd