De Lange Paal

In het kort

Slapen met het geruis van de zee en de wind die door de dennenbomen gaat. Kies een plekje op het bos- of duinveld, beschut door dichte singels van bomen. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Trekkers zijn van harte welkom zonder reservering voor maximaal drie nachten op de kleine veldjes. Honden zijn niet toegestaan op het trekkersveld. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

3,0 ha | 88 plaatsen | Open: 28-3 - 30-09 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Huisdieren aangelijnd toegestaan 4
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Toegankelijk voor mindervaliden
Speelvoorzieningen
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,2
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,0

Verblijf op trekkersvelden max. 3 nachten; hiervoor kan niet gereserveerd worden. Honden zijn niet toegestaan op het trekkersveld.

Faciliteiten voor mindervaliden

op waddenveld 2-3 is er een mindervaliden toilet, aparte douche en wasgelegenheid voor mindervaliden..

Tarieven *

Toeristenbelasting vanaf 3 jaar. Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Anke Bruin & Frederika Breijer
Postweg 1A
8899 BZ Vlieland
Friesland

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868013 (8:00-20:00u / niet voor beschikbaarheid)
langepaal@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Tips!

Zorg dat je echt op tijd in Harlingen bent, zo begin je je vakantie ontspannen.

Locatie

Op Vlieland zijn de rust en de vogels de baas. Ontdek dat het kleinste bewoonde Waddeneiland veel te bieden heeft. Natuurkampeerterrein De Lange Paal ligt op 100 meter van de Waddenzee en op 1 km van de Noordzee, dus ontspanning is gegarandeerd. Het terrein ligt op 3 km van het enige dorp op Vlieland, Oost-Vlieland, 3 km de andere kant op vind je het natuurgebied Kroonspolders. Dit natuurgebied is broedgebied voor onder andere aalscholvers, eenden en lepelaars. Geniet wandelend of fietsend.Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren. In het hoogseizoen kan het zijn dat hier een minimum aantal nachten aan verbonden is. Reserveren is noodzakelijk in de maanden juli en augustus én voor een kampeerplaats met hond. Voor fietsers en wandelaars die op de bonnefooi (zonder te reserveren) één, twee of drie nachtjes willen overnachten, is altijd een plekje op het trekkersveldje beschikbaar.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een kantoor. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Het terrein ligt op 3,2 km van Oost-Vlieland, aan de Postweg tussen Oost-Vlieland en de Vliehors (vanaf de Veerdam via het dorp richting Vliehors). Info veerdienst Harlingen-Vlieland via Rederij Doeksen, tel. 088-9000888. Let op: Vlieland is niet toegankelijk voor auto’s.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Vroeger voeren zeemannen veelal op het oog om hun positie en vaarroute te bepalen. De vuurtoren was een baken, maar ook de kapen op Vlieland (Lutine Kaap, Kaap Bol). Als de kapitein twee kapen op één lijn had, wist hij precies waar hij was en welke koers hij moest aanhouden. Zo zouden er in het verleden ook twee kapen hebben gestaan die de ingang van de vaargeul Stortemelk aangaven. Die ingang lag toen ter hoogte van het kampeerterrein op de Noordzee. Eén kaap heeft in de zeereep gestaan aan het eind van Pad van 30 en de andere kaap (een hele lange paal) nabij het woonhuis van Lange Paal.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Zonnecellen · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Karlijn - 29-07-2023

De plek is grandioos, beschut door wind en omringd door struiken en bomen. En zo in de duinen en op het strand. De struiken en bomen zijn zo onderhouden dat er op de velden zelf weinig schaduw is op het warmste moment van de dag, het is bijna niet mogelijk om ergens onder te zitten. Zandbakken in het midden van de velden liggen heerlijk als kleine duinpannetjes met wilde begroeing. Een plek waar in de zomer heel veel mensen komen die er al jaren en jaren komen.

Bas - 18-09-2016

Jasper was 9 maanden toen hij voor het eerst naar Vlieland ging. Zijn broer een jaar ouder. Met 40 graden koorts op de boot op de heenweg, maar eenmaal op de camping (bosveld) was hij binnen twee dagen de oude, ondanks de nachtvorst. Sindsdien komen we ieder voorjaar en najaar terug. De jongens vinden het geweldig. Het is er veilig, ze kunnen zelf rondscharrelen en de wereld ontdekken. Afgelopen mei was het weer zover. De jongens zijn inmiddels bijna 4 en 5, en voor het eerst gaan ze zelfstandig het bos en de duinen in. Eenmaal thuis hoor ik nog maanden verhalen over Vlieland, de boot. Iedere ondergaande zon herinnert ze aan Vlieland en brengt de vraag mee wanneer we weer gaan. Vlieland is onderdeel van hun opgroeien. Iedere keer komen ze er zelfstandiger en wijzer van terug. Tot binnenkort weer!

Carla - 17-09-2016

Als altijd weer heerlijk om hier te kamperen. Stilte, donker. De enige voorziening een toiletgebouw (ook de enige plek waar licht is), en die heeft alles wat je zou willen, geen gedoe met muntjes. Verder is er niets aan voorzieningen, en dat is precies wat ik wil. Je gaat vanaf je tent zo de natuur in en dat is waarvoor ik kom. De beheerder is er gelukkig ook nog altijd, prima mens.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Lange Paalsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd