De Landerij

In het kort

De Landerij heeft 30 plaatsen. Het terrein is ruim opgezet met kleine afgescheiden plekken en wat grotere veldjes. Hoewel het kampeerterrein grenst aan het dorp, ervaar je hier het echte Natuurkampeerterreingevoel. Vlak achter het terrein loopt een fiets- en wandelpad (Zuiderzeeroute). Vanaf de steiger achter het terrein kun je in je kano stappen om het moerasgebied in te peddelen. Midden op het kampeerterrein ligt de gemeenschappelijke moestuin. Hier mag je je eigen maaltje verzamelen. Ook is er een knusse schuilhut met waterkoker en koffiezetapparaat. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig maar netjes.

1,1 ha | 30 plaatsen | Open: 01/04 - 31/10 | Natuur Plus

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 4
Duurzaam huisje 2
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 10,0

Tarieven *

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Han van Wegen
Grindweg 155
8483 JM Scherpenzeel
Friesland

Beheerder
Han van Wegen
Schoterpad 1
8314 RA Bant

Tel.: +31527261899
bgg.: +31620176317
info@vakantieparkeigenwijze.nl
http://www.delanderij.nl

Locatie

Het kampeerterrein grenst aan natuurgebied De Rottige Meenthe. Dit schitterende moerasgebied ligt in het verlengde van de Weerribben. De Landerij is een uitstekende uitvalsbasis voor wandel-, fiets- en kanotochten door dit gebied. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het Friese Merengebied of Zuiderzeeplaatsjes zoals Blokzijl en Lemmer.

De camping ligt tussen de plaatsen Kuinre en Wolvega, midden tussen de natuurgebieden de Rottige Meente en de Weerribben. Deze gebieden vormen samen een groot laagveenmoeras dat is ontstaan in de 18e, 19e en het begin van de 20e eeuw als gevolg van de turfwinning. Het gebied is grotendeels opengesteld voor publiek. Er kan schitterend worden gekanood, gefietst en gewandeld. Extra aandacht verdient het plaatsje Giethoorn.


Giethoorn, met vele grachtjes, bruggetjes en meren, wordt wel het Venetië van het Noorden genoemd. Een bezoekje aan één van de oude Zuiderzeedorpjes in de buurt zoals Lemmer, Blokzijl, Vollenhove en Urk is ook zeker de moeite waard. Lemmer is overigens een populair watersportplaatsje. Hiervandaan trekken vele bootjes het Friese Merengebied in.

Route

Neem de N351 tussen Emmeloord en Wolvega. Deze aanhouden totdat je kunt afslaan naar Scherpenzeel. Rij het dorp in en na 200 m ligt De Landerij aan de rechterkant. Rechts naast de groepsaccommodatie loopt de oprijlaan naar het kampeerterrein.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Erbarmelijk waren de leefomstandigheden van de arbeiders die tot ver na 1900 ‘in het veen’ werkten. De mannen zwoegden in het natte laagveen om zo veel mogelijk turven uit de bodem te halen. De vrouwen zwoegden thuis om de vele kindermonden te voeden. De Friese veenpolders - Brandemeer en Rottige Meente - waren minder dan een eeuw geleden het toneel van mensonterende omstandigheden. Nu zijn het rijke natuurgebieden. Het resultaat van de turfwinning is een mozaïek van water en land, riet en trilvenen, bloeiende graslanden en petgaten met een uitbundig planten- en dierenleven.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Groene energie · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Henny - 22-07-2022

Een geweldige camping in een prachtige omgeving!

Jan en Liesbeth - 27-07-2021

Wij hebben een heerlijke tijd gehad, mooie ruime plaatsen, veel privacy. Heel gastvrij. Super schoon sanitair. Een oven om broodjes af te bakken, vrij gebruik van kano om de Rottige Meente in te gaan. Kortom; een fijne plek om te zijn.

Hans en Saskia - 27-06-2021

Heerlijke camping met mooie plekjes. Ik was heel blij met de koelkast en de vriezer. En op elke plek staan wel wat stoelen en/of een tafel. Dat vinden wij fietsers heel fijn. Ook de zitjes en de pluktuin worden gewaardeerd. Sanitair was voldoende. Een camping zoals een natuurcamping moet zijn.

Carla Ettema - 16-09-2020

Een van de heerlijkste campings in Nederland. Prachtige ruime plaatsen. Een aangename moestuin in t midden waar je groente mag oogsten. Eenvoudig maar prima sanitair. Kano’s waar je gratis gebruik van mag maken. Een prachtige natuurgebied achter de camping en als topper een beheerder die vertrouwen heeft in zijn gasten! Wij blijven terugkomen!

Leoni - 11-08-2020

Wat een fijne plek! Aangereden zonder te reserveren werden we super vriendelijk ontvangen door Nico, een van de eigenaren. We mochten zelf een plekje uitkiezen en het inchecken was in een minuut geregeld. Geen formuliertjes of procedures, gewoon wat geld in de pot bij vertrek. We konden meteen ons gang gaan en binnen een mum van tijd zaten we in de kano op de prachtige kanoroute die aan de camping grenst. Mega kneuterig afwas/sanitairgebouwtje, waar zelfs doekjes en afwasmiddel te gebruiken waren. Niet te vergeten de prachtige bloemen op het terrein. Meteen een tipje gedaan naar ouders van een vriendin die er nu hun bevindingen aan het doen zijn. Ik ben benieuwd en ik kan niet anders verwachten dan dat zij de Landerij hetzelfde beleven!

Marieke G - 17-07-2020

Een gemixt gevoel. Heel mooi terrein met groentetuin en bloemen in het midden. Overal zitjes en slecht weer plekken. Op loopafstand van het schitterende natuurgebied Rottige Meenthe en mooie fietstochten naar de Weerribben. Hele aardige en relaxte eigenaar. Dus daar ontbreekt eigenlijk niets aan. Maar het sanitair is wel echt verouderd en echt te weinig als de camping vol is. En in het zomerweekeinde wordt de camping vol gezet. Aardig natuurlijk, maar voelt niet erg Corona-proof met overvolle camping en slechts 2 dames en 2 herentoilet. Jammer, want verder is het een paradijsje.

Els van Gaasbeek - 16-07-2020

Bij binnenkomst even schrikken! Gewoon in een straat! Maar loop je wat verder dan kom je werkelijk in een klein paradijsje. Prachtige wilde bloementuin, mooie moestuin waar je gewoon wat uit mag halen voor je avondeten. Wij hebben hier een trekkershut gehad maar ook 4 nachten in een tent gekampeerd. Hoewel de voorzieningen gedateerd zijn is werkelijk alles aanwezig en buitengewoon schoon. Ook met de Corona is zeer duidelijk rekening gehouden. Voor fietskampeerders heel fijn dat er een overdekte kookgelegenheid was, een koelkast en een vriezer. De eigenaren zie je af en toe en dat is prima. Daardoor is de sfeer ongedwongen. Werkelijk een heel fijne ruime camping en een aanrader. In de omgeving meer dan voldoende te zien en te beleven.

Simke en Thomas - 14-08-2018

Prachtige (Pluk)tuin in het midden van de kamping waar we een heerlijk maaltje van hebben kunnen koken. hele mooie kano tocht die vertrekt vanaf de camping. De kunstroute markt met de kleine k paste ook helemaal in het plaatje!

M. Versluijs - 01-06-2017

Een lekker relaxte camping. Bij gebrek aan een receptie kan je de betaling gewoon nog ouderwets in een envelop doen. Eerdergenoemde familie met springkussen hebben wij toevallig ook getroffen, deze familie staat er ieder jaar met het Hemelvaartsweekend. De overlast viel bij ons op zich wel mee, de doorgang naar het sanitair was soms wat verspert en ze hadden 1 middag de muziek wat harder aan. Het sanitair is wat achterstallig (losse kranen, deuren zonder klink, lauw/koud water op einde van de dag) en zou beter kunnen. Of er schoongemaakt werd weten we niet, wij hebben het hele weekend niemand gezien. Ze willen niet dat je je auto op de plek parkeert, het parkeerterrein was echter wel te klein voor alle gasten. Verder prima camping! Leuke moestuin in het midden waaruit je mag oogsten. Gratis 4 kano's voor campingbezoekers. Natuurgebied Rottige Meenthe is ook erg mooi.

Tineke Schutte - 24-07-2016

Ik verbleef in juli op deze camping. Vriendelijke mailwisseling vooraf, die niet helemaal aan mijn vraag voldeed, maar ik kwam eruit. Bij aankomst was het voor mij ook de vraag of ik gewoon door kon rijden - aangezien ik niemand trof bij de receptie. Dat bleek te kunnen. Dit gaf voor mij ook meteen de ongedwongen sfeer aan op de camping; groenten uit de moestuin te plukken volgens het oogstbord, betaling op eigen initiatief met een enveloppe in een kast met een gleuf, douchen zonder muntjes en een schuilhut voor kampeerders - geen commercieel gedoe maar ongedwongen kamperen. Nadeel van de camping is dat deze vrij dicht aan een N-weg ligt en je de auto's overdag wel hoort. Toch zou ik terug gaan want de stilte van het landschap zelf, de rust op de camping en het prachtige veengebied dat erachter ligt gaf mij het gevoel middenin de natuur te staan. Ruime plekken, voldoende privacy. Voordeel was ook de gunstige ligging t.o.v. de Weerribben (6km) en het vrij kunnen gebruiken van de kano's om bij zonsondergang te kanoën. Op de website mis ik de vermelding dat je voor een plek op deze camping in bezit moet zijn van een natuurkampeerkaart (evt. te verkrijgen op de camping zelf - dat was top geregeld). Want dit waren voor mij onverwachte kosten, niet vermeld bij het prijzenoverzicht op de website.

Sjef - 10-06-2016

Tijdens de afgelopen meivakantie hebben we met veel plezier gekampeerd op het terrein van De Landerij. Mooie ruime plekken aan de rand van Rottige Meenthe, dus je zit zo in de natuur. Helemaal met de gratis kano's. Kamperen op dit terrein is ontspannen, rustig en ongedwongen. De beheerder is vriendelijk en bij slecht weer kun je in de schuilhut terecht. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Een mogelijkheid om koelelementen in te vriezen hadden we prettig gevonden en het sanitair is wel netjes schoon, maar ook al op leeftijd. Niettemin was het een heerlijk verblijf.

Hans - 16-05-2016

Een paar jaar terug op deze camping geweest, in een woord geweldig! De rust, het uitzicht en het kano varen. Dit voorjaar het idee opgepakt om hier nog eens heen te gaan, dat was schrikken. Wat een drukte, een groot opblaas speelgoedtoestel vol met schreeuwende kinderen. Op zich niets mis mee en natuurlijk gun ik die kinderen hun lol maar dit is toch niet iets voor op een natuurkampeerterrein lijkt me. Wij zijn snel omgedraaid en naar een camping vertrokken waar je nog wel in alle rust van de natuur kunt genieten. Van mij dus een dikke onvoldoende omdat ik vind dat een dergelijk opblaas speeltoestel echt niet thuis hoort op een natuurkampeerterrein.

Stephanie - 18-08-2015

Wat heb ik hier genoten. Echte rust is er op deze camping. Prachtige plek, met veel natuur en dan die moestuin!! We sliepen in de trekkershut. En daar is heel veel aandacht aan besteed; gezellig ingericht met leuke voorzieningen (bv lekkere slaapbank en waterkoker). Een echte aanrader deze plek; ook handig bij het lopen van de Zuiderzeeroute, want die loopt recht achter de camping langs.

Tineke - 25-07-2014

Inderdaad een prachtige plek! We hebben genoten van fietstochten door de Weerribben, Weststellingwerf en rond het Tjeukemeer. Lekkere sla uit de moestuin geplukt voor 50 cent.

Peter & Gerdie Lintenbrink - 24-07-2014

In het weekend van 19 en 20 juli 2014 maakten wij gebruik van deze qua camping perfecte locatie. Jammer dat de entree naar de camping, deze kan wel een opknapbeurt gebruiken. Ook deed het verlaten aan. We troffen er Poolse mensen, die daarnaast ook nog eens het gehele weekeinde gebruik maakten van de wasmachine van de camping raar. Ging echt het hele weekend zo door en allemaal verschillende Poolse mensen. Die kunnen nooit allemaal in het pension verblijven. Het gaf de indruk dat er mensen op bezoek waren en wisten dat je er gratis de was kunt doen. Met een beetje aandringen en boze gezichten van deze mensen wilde men ons ook wel even de ruimte geven om een wasje te draaien, maar beste beheerder (we hebben u niet gezien) doe hier iets aan want het loopt uit de klauwen en gaat je gasten kosten. De waardering voor de camping inclusief tuin is ruim voldoende, maar het pension en hoe de "gasten" daarmee omgaan, onvoldoende. Kan zijn dat u daar afspraken met hen over heeft, maar een wasmachine in het pension zelf zou uitkomst bieden.

Tom - 01-06-2014

Wat een fijne plek! Prachtig uitzicht aan de achterzijde. Leuke "samen doen moestuin" in het midden van de kampeerplaats met bloemen, kruiden, groenten en sinds dit weekeinde een vijvertje (verzorgd door buurtbewoners). Perfecte uitvalsbasis voor wandelen fietsen en kanovaren (kajak staat gratis ter beschikking). Je kunt een heel fijn vaartochtje maken naar de molen "de Rietvink" waar koffie, taart en pannenkoeken op je wachten bij de molenaar, die je veel te vertellen heeft. Mooie natuur en stilte. We komen terug want drie dagen is te kort.

Jentina Bloemhof - 17-04-2012

Boodschappen zijn ook te halen in Echtenerbrug. Daar is een ruim gesorteerde SPAR supermarkt. Dus wie van knus houdt gaat niet naar Wolvega!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Landerijsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd