De Hocht

In het kort

Het kampeerterrein ligt achter de boerderij op een voormalige akker. Het betreft een klein, intiem terrein, met rondom lage beplanting. Daar vandaan vrij uitzicht over de akkers. Vanwege het ontbreken van speeltoestellen is De Hocht niet geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

0,6 ha | 18 plaatsen | Open: 01/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

- Slechtweervoorziening is bedoeld als schuilplaats voor fietsers of wandelaars, met een trekkerstentje, bij slecht weer. - Voor trekkers is er een klein koelkastje aanwezig en de mogelijkheid koelelementen in te vriezen.

Faciliteiten voor mindervaliden

Invalidentoilet en -douche in de Boerderij

Tarieven *

Betaling contant of met "tikkie".

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Lodewijk Daleman
Wierumerwei 3
9143 WZ Nes
Friesland

Tel.: +31622234271
info@dehocht.nl
http://www.dehocht.nl

Facebook Twitter

Locatie

Net buiten Nes, aan de zeedijk, ligt Natuurkampeerterrein De Hocht. Nes is onderdeel van de gemeente Noardeast-Fryslân op het vaste land en heeft alles in zich om de vakantieganger op zijn wenken te bedienen. Om het gebied te verkennen, kunt u gebruikmaken van het fietsroutenetwerk en de historische wandelpaden. Ook kan het terrein dienen als uitvalsbasis naar Holwerd of Lauwersoog, voor overtochten naar Ameland of Schiermonnikoog. In het uitgestrekte groene en blauwe landschap, met zijn rijkdom aan vogelsoorten, komt een mens tot rust.

De Hocht ligt tegenover de zeedijk en biedt na een korte wandeling schitterend uitzicht op Wierum en de eilanden Ameland en Schiermonnikoog.


Zicht op Wierum

Route

Nes ligt 10 km boven Dokkum. De Hocht ligt aan de weg van Nes naar Wierum.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Moestuin/kruidentuin

Beoordelingen van bezoekers

Peter Muus - 31-08-2021

Wij stonden in Juni 2021 op het terrein met onze camper. Wat een fantastische plek. Ruim en alle vrijheid.

TV - 16-08-2021

Ruime camping in het noorden van NL. De camping doet triest aan en mist sfeer. In verhouding tot andere natuurkampeerterreinen in de regio duur voor trekkers met kinderen. Goed sanitair.

Frank - 28-05-2021

Kampeerterrein met mooi zicht op de velden. Tenten, campers,.. staan allemaal rond een wei met in midden een open ruimte. Apart trekkersveldje met enkele fruitbomen. Sanitair is goed onderhouden. Aan het huis naast de camping kan je vooraan gebak en koeken kopen.

Marieke - 11-08-2020

Lucht, wind en wadden. Mooi gebied om te fietsen en een dagtochtje naar Schiermonnikoog of Ameland te maken. Aardige eigenaar en leuke kipjes. Direct aan LF1!

Jeanne van der Maat - 24-06-2020

Wat een heerlijke, vrije, rustige camping in een fantastisch fietsgebied. De dorpjes, de kwelders, het wad, de dijk, de zonsondergangen, de stilte, de vogels. Wij hebben genoten. Uiterst vriendelijk en gastvrij onthaal door de beheerders. Een aanrader! Wij komen in ieder geval terug.

Gerhard - 01-08-2018

Heerlijke camping zonder lijsten met geboden en verboden bevestigt in de ruimten. Mooi wijds uitzicht over het boerenland en vlakbij de reusachtige zeedijk. Ook vlakbij Wierum waar bij de kerk de tv-serie Holland Hoop is opgenomen. De helft van wierum is overigens door de zee opgegeten, waardoor de kerk aan de rand van het dorp is komen te staan, apart gezicht om daar op de dijk te staan. Kortom: start de wagen en ga naar deze heerlijke camping middenin de prachtige Friesche natuur!

Fam. van der Kamp - 23-04-2018

Tuskenyn de wylde see en de terp dêr 't ik stie makke de wyn in glêzen brêgge....dat schreef Cornelis van de Wal en zo is het ook op dit terrein. Vertaald voor de Hollanders : Midden tussen de wilde zee en de terp waarop ik stond maakte de wind een glazen brug... Wijds met zicht op dijk en Wierums kerktoren. 'nachts een sterrenhemel. Ochtendgloren inclusief vogels die je wekken. Kom naar De Hocht en kom tot jezelf. Zoek de blauwborst in het struweel. Fijne beheerder gastvrij en prima badhuisje toilet/douche

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Hochtsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd