De Bekhofschans

In het kort

De Bekhofschans biedt je door de oude singels rust, privacy en veel ruimte. Je wordt ontvangen op een sfeervol en avontuurlijk terrein met persoonlijke aandacht voor detail en omgeving. Verzorgd sanitair met een verwarmde familiebadkamer. Het terrein heeft een speeltuin met een grote zandbak en waterpomp, een overdekte buitenruimte en de ‘leeskeet’ met verse koffie. De nacht is nog donker, en bij een vuurtje is de sterrenhemel een sensatie. 's Morgens verse broodjes uit eigen oven. Je kunt ook overnachten in een van de accommodaties, zoals een knusse blokhut of safaritent met overdekt terras en houtkachel met pizza-oven. Ook kun je kiezen voor een compleet ingericht huisje.

1,2 ha | 20 plaatsen | Open: 01/01 - 31/12 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 6,50
Ingerichte tenten te huur
Duurzaam huisje 2
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan in overleg
Broodjesservice aanwezig
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Toegankelijk voor mindervaliden
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Hele jaar geopend
Oplaadmogelijkheid elektrische auto
Afstand halte openbaar vervoer (km) 4,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 4,0

Er is een kampwinkeltje voor vergeten boodschappen, biologisch ijs en heerlijke dranken. Mogelijkheid voor het bestellen van verse broodjes.

Faciliteiten voor mindervaliden

Het sanitair is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn handgrepen en er is een douchestoel. Voor specifieke wensen kan altijd een beroep op de beheerder gedaan worden.

Tarieven *

trekkerstarief € 9,50

plek plus 1 of 2 personen € 19,-

 

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Dirk Peters en Marianne Edelijn
Boekelterweg 15
8392 TT Boijl
Friesland

Tel.: +31561421454
bgg.: +31651203123
info@bekhofschans.nl
https://www.bekhofschans.nl

Facebook Twitter Instagram

Tips!

Fietsrondje blog
Bert Sitters van Fietsrondje fietste langs Natuurkampeerterrein De Bekhofschans en schreef er deze blog over.

Fietsrondje geeft je inspiratie voor fietsroutes door Nederland & België, gebruikmakend van de bekende knooppunten. Ga op pad met de gewone of elektrische fiets en ontdek uiteenlopende Nederlandse en Belgische fietspaden. De fietsroutes zijn stuk voor stuk ontdekt door contributor Bert Sitters, die elke maand een ander Natuurkampeerterrein voor het voetlicht zet.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verkoop streekproducten en pizzaservice.

De Bekhofschans bestaat 50 jaar!
We gaan verder met de ambitie ons bedrijf jong en in beweging te houden. Lekker doen en laten! De Bekhofschans is gemaakt door hen die kwamen, gingen en komen. Pak je gitaar of zing, doe een workshop, vertel een verhaal of…… juist niet. Doe wat je wilt, maar kom om de Bekhofschans te ervaren en te vieren! Lekker doen!

Locatie

In het hart van het Noorden, nabij Oldeberkoop en Appelscha, ligt een van de oudste Natuurkampeerterreinen, volgens onze gasten misschien wel het mooiste terrein van Nederland. Houtwallen in het stroomdal van de Linde en de Tjonger vormen het coulisselandschap. 3 Nationale Parken, meren en zwemwater op korte afstand.

Faciliteiten winterkamperen
Er is een centrale kampvuurplaats en de badkamer is verwarmd. Trekkershutten te huur.


Historie
De Bekhofschans is een van de oudste kampeerterreinen van Nederland. Bijna veertig jaar geleden heeft het zijn naam ontleend aan een schans, opgeworpen in de zeventiende eeuw in de strijd tegen de Spanjaarden, die hier op loopafstand is. Er bestaan prachtige legenden over. Elke Stellingwerver kan je vertellen hoe de schans aan zijn naam gekomen is. Die cultuurhistorie is voelbaar.

Omgeving
De houtwallen vormen met de riviertjes Linde en de Tjonger het karakteristieke landschap van de Stellingwerven. Het Nationaal Park Drents-Friese Woud, de Weerribben en het Fochteloërveen zijn op korte afstand. Hierdoor is het bij uitstek een prachtig wandel-, kano- en fietsgebied.

Activiteiten
De mooiste plekjes kun je vinden door gebruik te maken van onze eigen fietstochten. Boijl ligt in het hart van de provincies Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel, waardoor een vakantie ook op het culturele vlak vele mogelijkheden biedt. Op het terrein is een schat aan informatie te vinden over uitstapjes voor jong en oud. Ook een dagtocht naar een van de Friese waddeneilanden is mogelijk.

Typerend voor het landschap zijn de vele meertjes. Daardoor zijn er vele zwem- en vismogelijkheden, variërend van "privé meertjes" tot recreatieplassen met strandjes en toezicht.

In de omgeving van de Bekhofschans is van alles te doen. Onderstaande links geven al heel veel informatie. We hebben deze aangevuld met informatie van onze gasten en onszelf. In de leeskeet van de camping vind je nog veel meer informatie. Ook is er een map met heerlijke eetgelegenheden in de omgeving.

Nationaal Park Drents-Friesewold
Nationaal Park de Weerribben
Beleef Friesland


Wandelen
Klik hier voor wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein De Bekhofschans.

Route

Zandhuizen-Elsloo, ten zuiden van de N351 Wolvega-Oosterwolde.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De Bekhofschans is een onderdeel van de Friese Waterlinie, die tijdens de Tachtigjarige Oorlog van groot strategisch belang was in de strijd tegen de Spanjaarden. Rond 1672 werd hier de strijd tegen de bisschop van Münster, ook wel Bommen Berend genoemd, beslecht. In die tijd was dit een moeilijk doordringbaar gebied, door de moerassige beekdalen en hoogvenen tussen de rivieren de Tsjonger en de Linde. De oversteekplaatsen werden afgesloten door wallen (de schansen) en bewaakt door soldaten. De oude meanders van de rivieren worden in ere hersteld. De Bekhofschans ligt op loopafstand van ons terrein.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · oplaadpunt elektrische auto · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

de beheerders, Dirk en Marianne - 30-07-2020

Tja, in juni was het voor ons als beheerders best zoeken: Hoe ga je in deze coronatijd om met gasten. Gasten ervaarden het over het algemeen als bijzonder dat wij in juni, met de nodige maatregelen open waren. Het was best hard werken, maar ook in het zoeken naar hoe wij omgaan met het corona protocol, is 1,50 m afstand al flink afstandelijk. Wij zijn er trots op dat we, ondanks de beperkingen , de ruimte die de Bekhofschans biedt, voor gasten open hebben kunnen stellen om de benauwdheid van zoveel tijd opgesloten in huis te zijn geweest daar even van te kunnen herstellen. Evenals het sanitair was de inforuimte helaas niet toegankelijk in juni. In samenwerking met Region heeft de Bekhofschans meegewerkt aan een recreatiekaart die in combinatie met een app, zeer veel info geeft, fietsroutes, restaurants. En voor een tip, gewoon even bij ons langs komen! Maar vanaf 1 juli is de “leeskeet” natuurlijk weer up to date, met lekkere biertje, dranken en mooie wijn. En super ijs van de Saks uit Steggerda! Hopelijk tot ziens op de Bekhofschans. En………….reacties over alles op de Bekhofschans horen we graag, op 1,50 meter dan!

Jacqueline en Anton - 23-07-2020

In juni 2 nachten verbleven. Mooie camping, veel privacy. Eigenaren hebben we nauwelijks gezien, wat op zich geen probleem is. Er was een ruimte waar info over de omgeving zou liggen, maar zeer verouderd en veel van bezienswaardigheden op grote afstand. Wat wij misten was een warm ontvangst met informatie over de omgeving, wat te doen qua oa wandelen en fietsen. Hierin werd alleen voorzien met een A4tje met zeer beperkte info. Juist met informatie over de omgeving, leuke tips, kan een kampeerterrein zich goed profileren. Dit was overigens de eerste keer tijdens vele jaren kamperen dat wij dit zo ervaren hebben.

Frans Knapen - 02-07-2020

Fietsend door Nederland belandde ik op De Bekhofschans; een prachtige camping met veel groen en ruimte en een zeer gastvrije ontvangst. Trouwens het ijs van De Saks smaakt ook geweldig! Ik hoop dat -als ik weer eens in de buurt ben, jullie mij weer zo gastvrij willen/kunnen ontvangen.

Fam Marijnissen - 27-06-2020

De natuurcamping in Boijl is klein maar uitermate fijn. Geweldige sfeer, intiem, met een volstrekt eigen identiteit, doorgevoerd tot in het sanitairblok. Veel privacy op afgescheiden plekken. Mooi uitzicht tot aan de horizon, maar wel op Engels raaigras dat weinig met natuur te maken heeft, en alles met intensieve veehouderij. Gelukkig wel plukjes natuur in de omgeving (alleen via een wandeling op asfalt te bereiken) maar op de fiets is het Drents-Friese Wolf goed bereikbaar.

Niels en Sasja - 08-08-2018

Nu twee keer bij vrienden 'op bezoek' geweest en het voelt al als thuis. Door de opzet heb je veel privacy. Wil je wat met je buren, dan kan dat makkelijk (er ontstaan regelmatig gezamelijke maaltijden, uitjes, zwemmen - verzin het maar), maar je zit ze niet de hele dag aan te kijken. De kinderen kunnen rennen en vinden elkaar in het klimbos of de speeltuin. 's Avonds is het gewoon stil, wat een plezier. Bijzonder gastvrije eigenaren, uitstekende voorzieningen, leuke en ontspannen sfeer, maar geen flauwekul. Het is wel kamperen. De eenvoud maakt het mooi.

Sander - 02-07-2018

Heerlijk de ruimte en de rust hier.

beheerder - 18-08-2016

De Bekhofschans is inderdaad een terrein met veel privacy. Wij ervaren niet dat dit het gedrag van gasten negatief beïnvloed. Kort kampeerders missen wel eens de aanwezigheid van de ruime familiebadkamer. Dat zullen we duidelijker kenbaar maken. Dat geldt ook voor onze ( slechtweer) accomodaties: Naast de leeskeet van 12 m2 is er de stertent van 35 m2, een plek die ruimte en onderdak biedt voor plm 20. (als hij afgesloten is) Open plm 30 personen. Daarnaast is er de ontmoetruimte tot 60m2, deze is voor groepen op afspraak te gebruiken

Peter - 12-08-2016

Het terrein is onderverdeeld in vele kleine veldjes met vele hagen tussen de kampeer plaatsen. Je waant je alleen op de wereld maar het nadeel is dat iedereen dat heeft en dus kan je je buren luid en duidelijk horen. Leuke camping voor kleine kinderen, speelvoorzieningen, kleine slecht weer ruimte, sanitair is schoon maar wat beperkt, lekkere dingen zijn op de camping te koop tegen redelijke prijzen en bovenal een vriendelijke beheerder.

Berend - 18-09-2014

Afgelopen zomer een heerlijke vakantie gehad op de Bekhofschans. Ik was bang dat er weinig kinderen zouden zijn op een natuurcamping, maar het tegenovergestelde was waar. Voor mijn dochter veel andere jonge kinderen om mee te spelen. Grote plaatsen, veel ruimte rondom de plaatsen. Mooie speelplaats, kampvuurplaats en zelfs een grote 'wigwamtent' om bij slecht weer droog te kunnen zitten, al met al genoeg voorzieningen. Maar ook heerste er over de camping een heerlijke rust die ik zocht op een natuurcamping. Alleen het geluid van de natuur en spelende kinderen, wat een rust! Enig minpunt was de toch wat te weinig aanwezige sanitaire voorzieningen, die trouwens wel dik voor elkaar was. Ik vind hem zeker geschikt voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 9/10 jaar. Wij komen in ieder geval weer!

René en Thea Smit - 21-04-2014

Bedankt voor het fantastische Paas-weekend. Jullie hebben een top locatie, jullie zien ons zeker vaker terug. Tot ziens, Thea en René Smit xx

Marlou van Roy - 18-10-2012

Met recht een van de mooiste terreinen uit het groene boekje. Mooie plekjes beschut door bosjes, veel verschillende bomen en struiken op het terrein, veel vogels. Gastvrij onthaal door de eigenaren, persoonlijk en informeel. We voelden ons heel welkom. Ook het sanitair was in orde: eenvoudig, maar schoon, en een heel prettige gezinsbadkamer. Wij kunnen het bezoek aan iedereen aanraden en komen zelf zeker nog eens terug. De omgeving van het Drents-Friese Wold is prachtig, uitgestrekt en zeer gevarieerd. Wij zijn daar nog lang niet uitgekeken.

gerrit en hanny lammers - 27-07-2012

wat een fijne ontvangst, mooie plek om te staan, een grazend paard bij de camper en een gratis vogelconcert. Het verjaardagsfeestje was ook gezellig.We mochten ons eigen taartje versieren. Omgeving fantastisch mooi wij komen hier zeker terug.

Martin Dopmeijer - 29-05-2012

Prachtige camping, vriendelijke ontvangst, mooie ruime en groene plekken. Zeker behorend tot onze favorieten. We komen beslist terug.

Tineke - 06-05-2012

Een heerlijke week doorgebracht op de Bekhofschans: rust en ruimte. Veel groen op en in de omgeving van de camping. Volop mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Voor herhaling vatbaar!

Bart Valom - 09-11-2011

Mooi terrein, vriendelijke ontvangst inclusief een kruiwagen hout voor de vuurkorf, best wel fijn begin november. Fijne camping!

M. van Es - 07-11-2011

Gastvrij ontvangen met hout voor de vuurkorf. Heel mooi terrein.

Jeroen en Miranda - 02-10-2011

De Bekhofschans is voor ons echt een soort van thuiskomen. Een knus kampeerterrein, met heerlijke ruime plekken, omringd door prachtige bomen en planten. Vooral de leuke details spraken ons de 1e keer erg aan; de kaarsjes bij het sanitair, het paard dat af en toe (met baas Dirk) een rondje over de camping loopt, de vaasjes met wildboeketten die her en der staan, zondagochtend een mand met eitjes bij het sanitair. Kortom, oog voor detail en dus veel aandacht voor zowel het kampeerterrein -als voor de kampeerder, van Dirk en Marianne zelf. Zij zorgen ervoor dat je je als gast meteen welkom voelt. Ook voor kinderen is het een heerlijke plek; de grote zandbak, het 'bos' in het midden van de camping en niet te vergeten de leeskeet tijdens regenachtige dagen. Eigenlijk te veel om allemaal op te noemen, kom vooral zelf eens langs om de Bekhofschans te ervaren!

Fam. Gillebaard - 07-02-2011

Augustus 2010 waren wij voor het eerst sinds jaren weer eens op een natuurkampeerterrein. En wat voor 1! Geweldig! Je voelt je meer dan welkom, ruime plaatsen, leuke mensen, gezellig sanitair, prachtige bloemen en 's avonds waxinelichtjes bij het sanitair, aangestoken door Geertje. Wij voelden ons thuis. Zelfs de hond is echt welkom. De kinderen (7+4)hebben 2 weken gespeeld met leeftijdsgenootjes. Werkelijk geen kind aan gehad. Ook de omgeving is prachtig. Marianne, Dirk, Beau en Cas, Heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid en goede zorgen.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Bekhofschanssterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd