Scoutinglandgoed Zeewolde

In het kort

Kamperen op Scoutinglandgoed Zeewolde kan het hele jaar! Geniet zomer én winter van de prachtige natuur, fijne voorzieningen en een uitgebreid activiteitenaanbod. Er zijn kampeervelden voor groepen variërend van 6 tot 60 kampeerders, ieder met een eigen stookplaats.

Groepen: Ruimte, zwemwater, diverse spelen, outdooractiviteiten, passantenhaven, Horsterwold, educatieve programma's bij omliggende boerderijen.
70,0 ha | 15 plaatsen | Open: 01/02 - 20/12 |
Reserveer nu! Bekijk video

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
douche(s) warm water/aantal 14
toilet/aantal 27
Hele jaar geopend
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Toegankelijk voor mindervaliden
Broodjesservice aanwezig
Huisdieren niet toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Fietsverhuur aanwezig
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Groepsaccommodaties aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Kano-aanlegplek (<500m)
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,0

Faciliteiten voor mindervaliden

- 4 kamers met ieder hoog/laag bedden; - Per 2 kamers eigen sanitair - Actieve en pasieve tillift aanwezig - Douchestoel

Niet-scouts: € 7,30 per persoon per nacht. Scouts: € 4,80 per persoon per nacht. Dagbezoek (10.00 - 22.00 uur) € 4,05 Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting. Prijswijzigingen en belastingen kunnen gedurende het jaar aangepast worden op de economische situatie.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Evert Bor
Nulderpad 5
3896 LV Zeewolde
Flevoland

Tel.: +31368201206
bgg.: 0613014970
info@scoutinglandgoed.nl
http://www.scoutinglandgoed.nl

Facebook Twitter

Tips!

Bij Boer Sjaak kun je terecht met een groep. Zo geven ze regelmatig rondleidingen aan scholen, maar ook aan bedrijven. Boer Sjaak is een educatieboerderij waar je middels een rondleiding meer ontdekt over het boerenleven. Een leuke en educatieve rondleiding voor alle leeftijden.
 
Nulderpad 6 3896 LV Zeewolde Nederland 
https://melkveebedrijfjcndekker.wordpress.com/
 

Maak een loeileuke tussenstop op melkveebedrijf Erk Dairy.  Aan een rustig weggetje achteraf wordt u verrast door dit prachtige plekje in Zuidelijk Flevoland! Zomers kunt u heerlijk bijtanken op de unieke picknickplaats in de koeienweide. Jaarrond een interessant uitstapje buiten, voor het hele gezin. 

Eindeloos struinen door een vrij gebied. In de verte loopt een kudde Konikspaarden. Een zeearend vliegt over de waterplas en in het riet zijn ganzen aan het broeden. Tijdens een wandeling door de Stille Kern kan je de natuur in vrijheid ontdekken en beleven. Kom in september en beleef de vogeltrek op zijn hoogtepunt.

https://www.staatsbosbeheer.nl/routes/horsterwold/boswachterspad-horsterwold-stillekern

Locatie

Kamperen op beschutte kampeerveldjes in het bos of op aan de oever van het Nuldernauw, uitdagende outdooractiviteiten en nieuwe avonturen beleven: het kan op het 70 hectare grote Scoutinglandgoed volop.

Recreatie op en rondom het terreinWandelen, fietsen, varen of paardrijden. Er zijn eindeloze mogelijkheden om Scoutinglandgoed Zeewolde en de omgeving te ontdekken!  • Mountainbikeroute: vlakbij het Scoutinglandgoed begint een mountainbike route die ook deels over het landgoed gaat. Dit deel van de route is vernieuwd met uitdagende elementen.

  • Fietsroute: het landgoed wordt doorkruist door het fietspad van de Nijkerkersluis naar Zeewolde.

  • Wandelroute: het Pionierspad, een van de lange afstandswandelpaden in Nederland, lopen ook over Scoutinglandgoed Zeewolde.

  • Wandelroute Stille Kern: vlakbij het Scoutinglandgoed begint een wandelroute die door de Stille Kern van het Horsterwold gaat. Dit gebied heeft Scouting als referentiegebied gebruikt bij het maken van de natuurontwikkelingsplannen en laat zien hoe straks de natuur op het Scoutinglandgoed eruit komt te zien. Deze rondwandeling in het Horsterwold is uitgeroepen tot een van de veertien mooiste boswandelingen van Nederland. 

  • Ruiterroute: over het terrein loopt een ruiteroute die onderdeel is van een netwerk van 80 km ruiter en menroutes. 

  • TOURtoDO: een speciale tour met je smartphone over Scoutinglandgoed Zeewolde. Download de TOURtoDO-app (Android en iOS) en kies tournummer 753. Op interactieve wijze zie je waar je loopt en wat waar komt op het terrein.
    Naast een tour over het landgoed is er een tour vanuit het centrum van Zeewolde naar het landgoed. Het is aan te raden deze tour op de fiets te doen. Kies hiervoor tournummer 2035.

  • Zwemmen: vanaf enkele kampeervelden en natuurlijk ook de steiger, stap je zo heerlijk de randmeren in. Vergeet niet als je het water instapt je waterschoenen, slippers of sandalen. Je voorkomt daarmee dat je je bezeerd aan rietstengels en andere gewassen direct in het water of aan de waterkant. Het is je natuurlijk bekend alle rietkragen met rust gelaten moeten worden.


Verhuur & Activiteiten

Wandelen, fietsen, varen of paardrijden. Er zijn eindeloze mogelijkheden om Scoutinglandgoed Zeewolde en de omgeving te ontdekken!

Route

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De buitendijkse velden zijn vernoemd naar schepen die vroeger op de Zuiderzee voeren. Van veel van deze schepen zijn in de polder ook nog scheepswrakken te vinden die gemarkeerd zijn met een bord (zie www.verganeschepen.nl). De binnendijkse velden van het Scoutingterrein ten zuiden van de centrale weg zijn vernoemd naar zandplaten in de vroegere Zuiderzee. Een deel van deze zandplaten is te vinden op een kaart Zandplaten in de Zuiderzee van Johannes van Keulen uit 1771.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Avonturenhuis · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Nog geen beoordelingen

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Scoutinglandgoed Zeewoldesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd