De Veenkuil

In het kort

Natuurkampeerterrein De Veenkuil is in 2024 van 8 januari t/m 4 april gesloten wegens werkzaamheden.

In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder, op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee ligt natuurkampeerterrein De Veenkuil. Overnacht in een Zweedse bivakhut met uitzicht op de Kuinderplas, of word wakker op een van de 'gewone' kampeerplaatsen. Er is van alles te beleven in dit onverwachte stukje Flevoland en kinderen vervelen zich hier geen moment. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: www.logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

1,2 ha | 40 plaatsen | Open: 01/01 - 31/12 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampvuurplek
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Hele jaar geopend
Afstand halte openbaar vervoer (km) 3,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,0

Er zijn een boomkroon kampeerplateau, een Zweeds slaaphutje en twee kampeervlotten aanwezig. Op dit terrein is een vuurhut aanwezig voor algemeen gebruik (deze is seizoen 2021 gesloten). Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan (met uitzondering voor winterkampeerders tussen 1 november en 1 april).

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Hopweg 21
8314 PX Bant
Flevoland

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868096 (10.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Locatie

In het Kuinderbos vind je vele soorten planten, paddenstoelen en broedvogels. Als kampeerder heb je toegang tot de reeënkijkhut en mag je vissen en zwemmen in de daarvoor bestemde delen van de Kuinderplas. Stukje varen? Leen de boot van de boswachter. Bezoek de Weerribben met het Buitencentrum in Ossenzijl (7 km) of het IJsselmeerstrand in Lemmer (8 km). Op de fiets rond het IJsselmeer? Dan kan dit je rust- of slaapplaats zijn!

Faciliteiten winterkamperen
Er is een centrale (overdekte) kampvuurplaats. Ook zijn er buitenkachels te huur en aanmaakhout.


Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.


Wandelen
Klik hier
voor diverse wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein de Veenkuil in Bant.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Via de A6, afrit 16 (Bant-Luttelgeest) richting Luttelgeest. 1e weg links (Friese pad), vervolgens 2e weg rechts (Hopweg). Na circa 1 km rechts.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Toen in 1942 de Noordoostpolder droogviel, was er 48.000 hectare land op de zee gewonnen. De inrichting van de polder gebeurde met strakke hand: als een spin in het web lag de stad Emmeloord en in een kring daaromheen, telkens op een uur fietsen van elkaar en van Emmeloord, tien dorpen. Bant is er daar een van. Poldergrond is zeebodem hier, maar voor de zee bezit nam van het land, waren er uitgestrekte venen en moerasbossen. De oeroude vennen waarin het veen groeide, kwamen na 1942 ook weer tevoorschijn, als kuilen in het nieuwe land.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · helofytenfilter, grijs water bij doorspoelen wc · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Barbara - 12-05-2024

Mooie plek, ruime plaatsen. Wekte wel de indruk van een ‘reserveveld’. Sanitair schiet tekort. Mobiele ‘badkamers’ waren buitengewoon vies (hemelvaartweekend). Ook het vaste sanitair was niet fris. Dit is geen camping waar je moet zijn als je rust zoekt (zo wordt deze plek wel aangeprezen). Veel gezinnen waar opvoeden geen prioriteit heeft. Huilende baby’s, daar kun je niets aan doen. Kinderen die tijdens het spelen alleen krijsend communiceren wel. Ook nog veel lawaai na 22.00u. En erg veel kampvuurtjes buiten de vuurplaatsen waardoor je eigenlijk altijd in de rook zit. Al met al niet de ervaring waar we voor kwamen.

Gilles Lensink - 25-07-2021

Erg fijne camping . Hadden alleen allemaal last van zwemmersjeuk .

Jan Rekers - 10-07-2021

Ik ben matig positief over deze camping. Ligt mooi aan een meet in ruim bos. Maar het sanitair is onvoldoende voor het aantal gasten en wordt ook gebruikt door wandelaars en groepen scouts. De staat van onderhoud van het terrein en het sanitair is matig. De aantrekkelijke plekken bij het meer hebben geen stroomaansluiting. Volgens mij is het terrein toe aan een modernisering en een duidelijker beleid. Maar de plek is prachtig.

Paula - 13-04-2021

Een heerlijke camping vol groen en plezier voor jong en oud. Een relaxte camping met veel bomen, een zwemplek, bootje varen, gemoedelijke mensen en een kampvuurtje in de avond of bij je eigen plek. Zelf hout hakken voor wie wil. En wandelen kun je er in overvloed. Moestuintje erbij voor heerlijke kruiden voor over je eten. Natuur in al zijn eenvoud. Wij komen er al zeker 25 jaar en de fijne energie is altijd gebleven. Het ligt zo mooi aan een groot meer, net Zweden. Ook als het wat drukker is of een evenement. Of wintercamperen in de sneeuw!

Manon - 29-09-2020

Leuke camping, maar er is wel onderhoud nodig. De nabijheid van een kleiduivenschietbaan had ik graag vooraf geweten, dan was ik ergens anders heen gegaan.

Robert en Ingrid Louwaard - 02-09-2019

Van 19 - 25 augustus hebben wij op plek 9 gestaan. We vinden het een mooie natuurcamping en prachtige omgeving. Jammer genoeg houden kampeerders zich niet altijd aan de regels. Wat ons opviel is dat - er regelmatig auto's naast het kampeermiddel stonden o.a. plek 3, 6, 11 en bij de boomhut. - dat bezoekers met auto's op het kampeerterrein komen. - groep jongeren tot laat hard praten en muziek maakte. - dat er bijna dagelijks een gezin met 7 personen de hele dag kwamen recreëren, gebruik maken van de faciliteiten: sanitair en kinderen maken gebruik van de trampoline, waardoor andere kinderen van de camping niet op de trampoline konden. Dit is toch niet de bedoeling van een natuurkampeerterrein. Wij verwachten dat er op het terrein ook rust heerst! Helaas hebben we een enkele keer controle gezien over een vuurtje wat wij stookte en honden die regelmatig blafte. Daar is actie op ondernomen door de boswachter. We willen graag nog eens terug komen en hopen dat er in de toekomst meer gecontroleerd kan worden, vooral aan eind van de dag en/of avond. Dan komen de kampeerders weer terug van een dagje weg.

Brands - 16-06-2018

Super leuke camping. Heerlijk midden in de natuur. De kinderen hebben zich geen minuut verveeld. Wij waren er met ‘uit je tent’; veel leuke activiteiten gedaan. Gewoon top!

Addie van der Pluijm - 26-09-2017

Leuke camping alleen door een familie bijeenkomst veel geluidsoverlast door hard praten.

Marije - 11-06-2017

Met Pinksteren een lang weekend op de camping gestaan. wat een leuke camping wist niet dat er een camping was die aan al mijn verwachtingen kon voldoen maar deze camping lukt dat. Ruime kampeer plekken aan een meer waar je ook nog met een roeiboot overheen kan varen s ochtens verse broodjes en een kampvuur naast je tent.

fam Westerink - 08-05-2017

Weekend doorgebracht op jullie prachtige camping. Heerlijk rustig, veel gewandeld in de verrassend mooie omgeving. Schoon sanitair en mooie plaatsen. Het was maar een weekend maar we hebben genoten voor een hele week. Dank jullie wel!

Andries - 14-03-2016

Afgelopen weekend omgekeerd. voor tweede keer dat wij erheen wilden was er een boogschiet evenement. Geeft veel onrust op terrein op zaterdag en op zondag meer dan 100 mensen die ook gebruik maken van sanitair. Terrein wordt vaker gebruikt voor grootschalige evenementen wat voor ons niet past bij natuurkampeer terrein. Eerste keer was camping parkeerplaats en moest ik zelf weg vrij houden om van camping af te kunnen

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Veenkuilsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd