De Altena

In het kort

Het Natuurkampeerterrein bestaat uit zes velden van verschillende grootte. Alle velden zijn door de natuur afgeschermd van elkaar en bieden een heerlijk rustige kampeerplek. De Altena kenmerkt zich door natuurbeleving, ruime plekken en goede, nette voorzieningen. Gezelligheid en back to nature zijn hier de kernwoorden.

2,0 ha | 60 plaatsen | Open: 15/03 - 01/11 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,4
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 4,8

Er zijn 4 vaste elektra aansluitingen op veld 6. Deze aansluitingen zijn 4 Ampère afgezekerd wat betekend dat u zo’n 900 watt kunt onttrekken. De vaste elektra plaatsen worden gevoed door een off-grid zonnepanelen installatie. Echt milieu vriendelijk dus! Naast de 4 vaste elektra aansluitingen is het ook mogelijk om 1 van de 3 mobiele elektra voorziening te gebruiken. De mobiele elektra voorzieningen werken ook off-grid op zonne-energie en leveren 230 volt waaruit u zon 500 watt kunt onttrekken.

Tarieven *

Tb: prijspeil 2023. Er kan contant of per bank betaalverzoek worden betaald.

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Machiel den Engelsman
Wielseweg 2
3896 LA Zeewolde
Flevoland

Tel.: +31648300767
info@natuurcampingdealtena.nl
http://www.natuurcampingdealtena.nl

Facebook

Locatie

De Altena ligt midden in het Hulkesteinse bos. Samen met het Horsterwold is dit het grootste aaneengesloten loofbos van Europa. Het Natuurkampeerterrein ligt op loopafstand van het Nijkerkernauw (1,5 km), waar verschillende strandjes zijn en waar je kunt zwemmen. Naast De Altena ligt een natuurgebied waar wilde koeien vrij in het bos grazen. In de Wielse tocht, die langs het terrein loopt, kun je heerlijk vissen en kanoën.

In het Hulkesteinse bos zijn verschillende fietsroutes aanwezig om een heerlijk dagje te kunnen fietsen.


Je kunt heerlijk wandelen langs de Historische Laakse Slenk. Je kunt er allerlei dingen ontdekken en beleven die met de slenk te maken heeft. De route is 4 km en erg interessant. Tevens heeft het bos voldoende wandelpaden om te kunnen genieten van de natuur. In het Hulkesteinse bos is een losloopgebied van wilde koeien aanwezig.

Route

Draai van de Slingerweg de Wielse weg op. Neem de eerste afslag rechts. (Bord 'Camping de Altena'). Sla na het wildrooster, in de scherpe bocht naar rechts, links af. Dit is oprijlaan van De Altena.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Op één kilometer wandelen bevindt zich de Laakse Slenk. Dit is een prehistorische slenk, waar tijdens archeologisch onderzoek verschillende bodemvondsten zijn gedaan, zoals haardplaatsen, vuurstenen en scheepswrakken. Het zijn tekenen dat de locatie afwisselend land en water is geweest. Men is te weten gekomen dat hier in de middeleeuwen en zelfs in de prehistorie al mensen woonden. Een deel van hun geschiedenis is terug te vinden langs de oevers van de Laakse Slenk. Je kunt er de middeleeuwse kogge (een type schip) en de prehistorische vuurhaard bewonderen.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Jeroen Kuipers - 17-09-2023

Een mooie en nette camping, geen fratsen of extreem luxe. Een schoon ruim toilet, goed warm water, en goede douches. Het terrein ziet er echt schitterend uit en er is veel ruimte. De camping is niet opgedeeld in hokjes of stukjes. Ik kon mijn eigen plek kiezen. Het is zeker aan te bevelen om het terrein te bezoeken. Ook met kinderen is dit een fijne plek, ze kunnen er heerlijk buiten spelen en struinen.

Baukje - 06-08-2023

Hele fijne plek. Ik werd warm verwelkomd nadat ik doorregend aankwam. Midden in de natuur. Sanitair is erg netjes. Fijne schuilplek bij regen.

Maurice - 19-07-2023

Erg mooie natuurcamping met erg veel ruimte en rust. Net sanitair en voorzieningen. Als ik dan toch nog een tip mag geven zou ik de vuurplaatsen iets netter maken met wat stenen eromheen. Misschien op een paar veldjes een shelter voor wandelaars of fietsers in geval van slecht weer en misschien een kleine mogelijkheid tot het kopen van wat kleinigheden. Een mini campwinkeltje oid.

Jeroen - 13-07-2023

Dit was mijn 4e en laatste Natuurkampeerterrein die ik aandeed tijdens mijn hangmatkampeer-/fietsvakantie in de zomer van 2023. De ontvangst door Machiel, de beheerder, was zakelijk en koel en later ook niet meer fysiek aanwezig. Er is niets mis met het terrein en de duurzame opzet en het zuinig gebruik van water en energie. Voor een hangmatplek ben je vrijwel alleen aangewezen op de randen (bij het water met muggen!). De aanhoudende bloeddorstige muggen zijn een ware plaag waar (bijna) geen anti-insectenmiddel tegen bestand is. Het opladen van je fietsaccu kost toch nog € 1,-. Omdat Machiel niet aanwezig was heb ik een briefje van vijf in de brievenbus had gegooid, het was voor hem helaas te veel moeite om het wisselgeld via Tikkie of overschrijving terug te betalen. Onwil en onvriendelijkheid kenmerken deze 'gemotiveerde' beheerder.

Elwin - 18-07-2021

Ik deed de Altena een nachtje op een fietstocht aan. De camping is ongelooflijk ruim. Ik hoorde er alleen het geruis van de wind in de monumentale bomen (en af en toe een vliegtuig.) De beheerders zijn super aardig en hulpvaardig. Er is een en ander aan vers voedsel verkrijgbaar. Het sanitair is ruim en schoon. Er is een slechtweer 'hok' met bibliotheek en spelletjes. Helemaal perfect voor een luie vakantie.

Evelyn - 11-07-2021

Voor wie rust, ruimte en stilte zoekt in een mooie omgeving. Helaas omgeving vaak niet voor honden toegestaan om te wandelen. Fijne beheerder. Eenvoudig in voorzieningen en daardoor inspirerend hoe Je hier in contact met de natuur kunt zijn. We komen zeker terug!

Marijnissen - 27-06-2021

Prima camping dichtbij de Randstad. Ideaal voor n weekend. Rechte lijnen van de polder zijn hier niet te vinden. Afwisselend bos. In de omgeving veel gebodsborden voor honden. Jammer. Eén verbeterpunt: afvalcontainer staat midden op de camping, in het zicht met een berg lege flessen. Die zou ook heel goed buiten het terrein kunnen staan.

Marco - 19-05-2021

Camping Altena is een supper camping om tot rust te komen in een heerlijke bosrijke omgeving. De plekken zijn ruim en mooi. De beheerder denkt niet in problemen maar in oplossingen. Het is een camping waar we zeker terug komen. En een dikke aanrader is als je rust en waardering zoekt.

Mirjam - 02-04-2021

Wat een heerlijke ontdekking deze plek midden in het bos. Hier ervaar je de stilte. Vrije keuze uit prachtig omzoomde velden en dus de ruimte, ook voor het stoken van een vuurtje. Je kunt fijne wandelingen maken in de directe omgeving en heerlijk fietsen of een verkoelende duik in het Nijkerkernauw. En wat een inspirerende en fijne beheerder, gastvrij met een mooie visie op duurzaam heid/off grid beheer. Sanitair is schoon en netjes. Kortom: AANRADER!

Anja de Vletter - 20-08-2020

Camping de Altena... Dit plekje houden we geheim. Alles is fijn.

Saskia - 17-08-2020

Voor deze camping zou ik graag zes sterren geven. We waren hier voor de tweede keer, en hebben er weer prachtig gekampeerd. Heel ruime plaatsen over verschillende veldjes, vriendelijke enthousiaste beheerders, een moestuin waar je groente kunt kopen, een zonnewagentje voor mensen die graag een beetje stroom willen, soep op zaterdag, sanitair is schoon en eenvoudig maar mooi. Het bos rondom de camping is heel bijzonder, niet te geloven dat dat zo recent en door mensen is aangelegd. Hier komen we weer terug!

Thea ten Velde - 14-08-2020

Een week op deze heerlijke camping gestaan. De kleinkinderen vonden het ook heerlijk. Met de oudste (10 jaar) kampvuurtje gemaakt. Met de jongsten (6 en 3 jaar) heerlijk geschommeld aan een boomschommel op het veld. En zelf heerlijk genoten van rust en ruimte, van de heerlijke eitjes en de worteltjes en andere groenten uit de bio-groentetuin. Ook nog gebruik gemaakt van de hindernisbaan. De kinderen vonden het machtig mooi. Ruime douches we konden er tegelijk in. 🤣. En voor mij het allerbelangrijkste de hond mocht onaangelijnd bij de tent, zodat er voor haar geen stress was bij opzetten en afbreken en geen stress over eindtijd. Heerlijk. Ik kom terug volgend jaar en de kleinkinderen ook. Dank je wel Machiel, je vrouw, Jaap en Nellie en allen die aan en op dit prachtige terrein werken.

Godfried - 12-08-2020

Groots, rustig, ruimtelijk, gastvrij

Ans - 06-08-2020

Met ons 3 tjes 2 weken gekampeerd op deze super mooie en ruime camping. Hier kom je echt tot rust,lekker basic en onze zoon heeft zich prima vermaakt.het kampvuur was een groot succes! Prima sanitair, de douches zijn eigenlijk te lekker 😂 We komen graag een keertje terug?

Satya - 06-08-2020

Our first bikepacking experience ever and it was a fantastic one. It helped us getting stung by camping bugs. We thoroughly enjoyed our camping of 4 nights in De Altena.

Esther - 03-08-2020

Heerlijk weekend verbleven met een groepje tenten en kampeerbus. Flexibele beheerder, vriendelijke mensen en vooral Groene en ruime plekken. Heerlijk weekend gehad!

Matheys - 26-07-2020

Afgelopen week hebben wij een caravan op het terrein mogen gebruiken. De caravan was lekker schoon en ruim. Ook op het veld was veel ruimte beschikbaar. Een heerlijke plek voor onze kinderen om lekker te spelen. Kortom, een hele fijne camping om even lekker weg te zijn in eigen land!

Yolanda - 25-07-2020

Ik heb al veel natuurkampeerterreinen bezocht. Deze spande de kroon. Zéér ruime camping. Alsof je niet op een camping staat maar midden in de natuur staat! Een plek waar je de vogels goed kunt horen. Kinderen kunnen zich er ook prima vermaken. Vuur stoken, eenvoudige maar mooie speeltoestellen. Zeer gedreven beheerders, in positieve zin van het woord.

Bernard - 24-07-2020

Erg leuke camping met een ontspannen sfeer, groot opgezet dus ook als het druk is voelt het rustig. Mooie moestuin erbij waar verse groenten voor je uit de grond worden getrokken voor je avondeten. Aardige en meedenkende eigenaar! Genoeg zon en schaduwplekken. Toiletgebouw is basis maar prima douches/toiletten.

janne - 23-07-2020

We hebbenruim een week met ons gezin van drie fijn gekampeerd op deze camping. We hadden een schaduwrijke ruime plek. Aardige beheerders, goed onderhouden en schoon sanitair. Hele fijne douches! Altijd eco-handzeep bij de (enige) gootsteen om de handen te kunnen wassen. Tanden poetsen en de afwas deden we bij de tent. Prima zeer ruim opgezette camping! Leuke activiteit om te doen is de survivalbaan bij de camping.

Peter Elzinga - 23-07-2020

Heb hier de afgelopen week gestaan om eens een tijdje buiten huis te kunnen werken. Ben hier heerlijk tot rust gekomen. Het is een mooie rustige camping waar je de vogels nog kan horen fluiten. Zolang het niet te droog is (i.v.m. brandgevaar) mag je op deze camping elke avond een vuurtje stoken. Waar kan dat tegenwoordig nog! Je mag zoveel ruimte nemen als je wilt, dus corona-proof kamperen is hier geen enkel probleem. Soms was het wel druk bij de toiletten, maar als je elkaar gewoon een beetje de ruimte geeft en 1.5 meter houd is er niets aan de hand. Die paar minuten wachten omdat er maar 1 gootsteen is kon ik mij absoluut niet aan ergeren. En anders zet ik zelf een jerrycan met water op mijn kampeerplek. De WC's werden extra grondig schoongemaakt en er werd constant voor gezorgd dat er zeep aanwezig was bij de gootsteen. Hier kan je dus prima corona-proof staan.

Rik - 22-07-2020

Afgelopen weekend hier verbleven met 3 kinderen. Mooie en rustige ligging. Grote velden waardoor er veel keus is om een mooi plekje te bemachtigen en tot rust te komen. Vriendelijke eigenaar, welke altijd paraat staat. Afgelopen weekend bleek er, bij navraag een feestje op één nabijgelegen camping te zijn. Door de stand van de wind was dit extra goed hoorbaar. Maar de ruimte en de rust overtroffen deze vorm van geluidsoverlast en keren zeker terug.

Iris - 20-07-2020

Een fijne mooie rustige camping. Leuk met de aparte veldjes omringd door bos. Aardige mensen en goede sfeer. Het enige minpunt wat voor ons een reden is om niet meer terug te komen met kleine kinderen is de hele harde muziek die tot 1 uur 's nachts vanaf een nabijgelegen camping schalde, met jaren '70 en '80 muziek. Wij werden er wakker van rond 12 uur en met een kind van 2 jaar is deze camping, vinden wij, niet geschikt.

Alwin van Burken - 19-03-2019

Wat een prachtige natuur camping!

Marga - 07-08-2018

Wat een geweldig fijn terrein! 6 natuurlijke veldjes (geen rechthoekjes dus) van verschillend formaat. Overal voldoende schaduw en voldoende zon. Alsof je vrij in het bos staat. Sanitair is eenvoudig en goed en goed schoon. Op loop-en fietsafstand mooie wandelroutes. We hebben van hieruit de Oostvaardersplassen bezocht, ook een aanrader. Alleen al om een meer genuanceerd beeld te krijgen over dit gebied na alle publiciteit afgelopen winter.

Marco Boekelo - 09-07-2018

Afgelopen weekend op deze prima natuurcamping geweest. - leuke stormbaan, ook voor onze kinderen 9-14 jaar - prima ontvangst en uitleg - eigen veld en vuurplaats gekregen voor ons groepje -lekkere douches. Primitieve camping, dat zochten we ook, waar de basics prima zijn. Neem je muggenolie mee!

Monique Hammink - 01-07-2018

Afgelopen nacht gekampeerd op de Altena. Prima camping, wij kwamen met twee hondjes. Er is een apart huisdierenterrein ,waar de hondjes ook vrij mogen loslopen. Je mag overigens op het hele terrein met honden kamperen,maar op dit veld mogen ze loslopen. Leuk! Zo hebben zij ook veel plezier met andere hondjes. Jammer is dat het niet-echt een fijn wandelgebied is met honden, ze worden in grote gebieden niet toegestaan. Een lange wandeling met je viervoeter is ingewikkeld.

Pieter - 22-05-2018

Tijdens het Pinksterweekend hebben we 2 dagen met onze tent op De Altena gestaan. Vriendelijke ontvangst met duidelijke uitleg door de beheerder, Machiel. Ook goede tips gekregen over het terrein en de directe omgeving. Er is een nieuw, uitgebreider sanitairgebouw geplaatst met heerlijk warme douches. Machiel houdt alles op het terrein goed bij, en heeft nog diverse verbeteringen en uitbreidingen gepland staan. We hebben het erg fijn gehad, met 's avonds een zelfgestookt vuurtje in de (voor 2euro gehuurde) vuurkorf om de muggen weg te houden. Want vergeet ook zeker niet je anti-muggenspul mee te nemen, een must in dit deel van het land. Er was ook een hindernisbaan, maar hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. Je zit gelukkig ook niet vast aan standaard in- en uitchecktijden, Machiel is daar gemakkelijk in. Zoek je een rustige, eenvoudige camping in deze omgeving, dan kunnen wij De Altena zeker aanbevelen!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Altenasterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd