Dasselaar

In het kort

Midden in het grootste loofhoutbos van West-Europa ligt De Dasselaar. Noten- en appelbomen maken van het terrein een park in het bos. Zeven kampeerweitjes met elk hun eigen karakter. Veel privacy. Her en der picknickbanken. Handgrepen in toilet en douche voor mindervaliden. Beperkt gebruik van verstikkende materialen. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: www.logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

5,0 ha | 50 plaatsen | Open: 31/03 - 30/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Op dit terrein is een vuurhut aanwezig voor algemeen gebruik (deze is seizoen 2021 gesloten). Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan. Er is een overdekte ontmoetingsruimte beschikbaar. Daar kunnen vooral wandelaars en fietsers bij slecht weer de nacht doorbrengen. Stortplaats vuilwatertank. De plaatsen 7,8,17,26 en 27 zijn verhard. De afwasplaatsen zijn vernieuwd en uitgebreid.

Faciliteiten voor mindervaliden

Handgrepen bij het toilet en de douche.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: MS 75%, HS 100%. Kijk voor de seizoensindeling en actuele prijzen op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Dasselaarweg 57
3896 LT Zeewolde
Flevoland

Beheerder
Staatsbosbeheer
Groenewoudseweg 7
3896 LS Zeewolde

Tel.: +31306977749
bgg.: +31654957391 (10.00-22.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter

Tips!

Waterpomp
Op het terrein staat een waterpomp waar kinderen naar hartenlust mee kunnen spelen. Via een 'gangenstelsel' is een waterpoel te maken.

Brede fietspaden
Voor een deel zijn de betonfietspaden in het Horsterwold verbreed naar 2,5 m. Ook het uitzichtpunt van de Stille kern, bereikbaar via de Flediteweg, is via een betonpad ook voor fietsers bereikbaar.

Locatie

In het Horsterwold kun je fietsen, wandelen en mountainbiken. Je kunt struinen in natuurontwikkelingsgebied de Stille Kern. Op hete dagen vind je verkoeling in het randmeer. Dagje uit? Bezoek de Buitencentra bij de Oostvaardersplassen.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. 

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Vanaf Harderwijk naar Flevoland, bij rotonde rechtdoor. Op het eind links. Daarna bij de 1e stoplichten links en de weg blijven volgen. Na de 2e rotonde 1e weg links (Dasselaarweg). In de bocht naar rechts (doodlopende weg)

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het Natuurkampeerterrein ontleent zijn naam aan een belangrijke familie van het oude land, de Van Dasselaars, die grond bezaten in het gelijknamige buurtschap bij Putten, op de Veluwe. Maar hier in de polder is het nieuw land en ben je in het grootste loofhoutbos van West-Europa (3700 ha.). De Flevopolders werden aangelegd voor landbouwgrond. In 1972 is begonnen met de aanplant. Het Horsterwold werd aangelegd met vooral populier (65%), dat het goed deed op de zeeklei. Uiteindelijk zal 90% daarvan plaatsmaken voor andere boomsoorten.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Koetsje - 24-06-2021

Een heerlijke camping, was erg rustig toen ik er was. Mooie ruime plekken tussen de bomen, veel natuur in de omgeving om te wandelen of fietsen. Douche wat primitief maar wel lekker warm water.

Janny - 13-08-2020

De Dasselaar is een fijne, eenvoudige camping. De velden bij de speeltuin zijn wat drukker met kinderen maar de aparte velden zijn lekker rustig. De douches deden het prima en de wc's waren ook netjes. Aanmelden via de zuil was makkelijk. Vlakbij zit een mountainbikeroute, daar hebben we zelfs nog een hertje gezien. Zeewolde en het strand zijn op fietsafstand.

Saskia - 01-09-2019

Het terrein is heel ruim, en door het mooie ontwerp heb je veel privacy en het gevoel dat je echt in de natuur bent. Van vorige bezoeken herinnerden we ons de stilte 's avonds en 's nachts. Deze keer werd dat gevoel wel wat verstoord doordat er op jet terrein op twee plekken tegelijk (kinder?-)feestjes gehouden werden, met veel joelende kinderen en roepende en luidkeels dirigerende volwassenen. T leek soms meer een kermis dan een natuurcamping. Een van de feestjes duurde tot na elven s avonds. Ik denk dat een feestje op die manier erg leuk is, maar niet altijd voor de andere gasten.

Gustavo - 07-05-2019

5 dagen hier gekampeerd tijdens een koude mei-week. Positief: Engels-aandoende parkcamping met mooie bomen en alleen maar vogelgeluiden. Grote sta-plekken en grappige speeltuin. Negatief: hobbelig veld vanwege mollengangen. Doordat we wel hadden gereserveerd maar geen plaats hadden geboekt (kost extra €10!) kregen we -via de computer- de meest schaduwrijke plaats met nooit zon, terwijl er genoeg plek was op de camping, dat bedierf veel van onze vakantie. Verder is de sanitairgroep wel heel erg basic en bovendien maar 2 dames- en herentoiletten voor 50 plaatsen.

Marijke - 20-06-2018

Afgelopen weekend hier geweest! Fijne rustige camping, met schone wc’s en een lekkere warme douche.

Sara - 04-09-2016

Met een fotowedstrijd had ik 3 dagen kamperen en een excursie gewonnen. Nadat mijn man, dochtertje (3) en ik edelherten, konikpaarden, heckrunderen, een zeearend en een visarend gespot hadden, zijn we naar de Dasselaar gegaan. Een fijn opgezette camping, met veel verschillende plekken waar je je tent op kan zetten. De camping is een echte natuurcamping, maar met de luxe van warm water, sanitair wat goed schoongehouden werd en een hele mooie speeltuin op een centrale plek. Het was de eerste kampeerervaring voor onze dochter, en nu wil ze nog heeeeel vaak gaan kamperen!

Jet - 25-05-2016

van 13-18 mei op de Dasselaar gestaan. Geweldig mooi terrein. Mooie ruime plaatsen door de klaverbladopbouw van de velden. Heerlijk rustig terwijl het pinksterweekend druk bezet was! Afwisselende natuur in de omgeving om in te wandelen. Ook fijn dat tijdens dit drukke weekend de beheerder zelf op de camping logeerde en met toewijding en aandacht toezicht houdt. Ik heb helaas wel twee aandachtspunten: het sanitair is hard aan verbetering/vervanging toe. SBB heeft zulke mooie voorbeelden van prachtig sanitair! In het informatiehok hangt een kaart met daarop wandelroutes met gekleurde paaltjes. Helaas zijn deze routes er niet (meer).

Margreeth - 25-05-2016

Afgelopen weekend hebben we hier gestaan. Prachtige plekken. Het sanitair is eenvoudig maar de douches zijn heel goed en er is warm water om af te wassen. Helaas hadden we last van luidruchtige kampeerders die een familiefeest hadden georganiseerd met veel drank en harde muziek. Toen zij zich niet lieten aanspreken hebben wij de beheerder gebeld en toen hij langskwam was het al snel weer rustig.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Dasselaarsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd