Voscheheugte

In het kort

Weids uitzicht op het Mantingerveld en de ondergaande zon. Ruim opgezet terrein met oude bosschages, stukken ongemaaid gras en wilde bloemen. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en lekker een kampvuur maken. Er is een charmant eethuis midden in de natuur, waar waanzinnig lekker wordt gekookt. Kinderen genieten van de schommels, de trampoline en het spelen met elkaar. Verder is er een jeu-de-boulesbaan. Achter op het terrein staan de natuurhutten die je kunt huren.

1,8 ha | 30 plaatsen | Open: 01/01 - 31/12 | Natuur Comfort
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 5,5
Ingerichte tenten te huur
Duurzaam huisje 3
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Broodjesservice aanwezig
Slechtweervoorziening aanwezig
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Hele jaar geopend
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 7,0

Vanaf 2022 voert de Voscheheugte een maximale grootte van 16m2 per tent per kampeerplek. Indien de tent groter is dan 16m2 dient er een extra kampeerplek bijgehuurd te worden. Dit alles ter bevordering van het gevoel van rust en ruimte op het prachtige veld van de Voscheheugte.

Tarieven *

2 volwassenen met caravan, kampeerbus, camper of vouwwagen: € 23,50 1 volwassene met trekkerstent: € 10,00 Extra kind (8-12): € 5,00 Indien een tent groter is dan 16m2 dient er een extra kampeerplek bijgehuurd te worden. De kosten hiervoor bedragen € 20,00 per extra plek per nacht. Betalingen gaan bij voorkeur online. Bij het reserveren krijgt u direct een handige betaallink.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Bas de Vries
Mantingerdijk 8
9436 PN Mantinge
Drenthe

Tel.: +31593232132
slapen@voscheheugte.nl
https://www.voscheheugte.nl

Facebook Twitter Instagram

Tips!

Expeditie Kram blog
Expeditie Kram bezocht Natuurkampeerterrein Voscheheugte en schreef er deze blog over.

Expeditie Kram is de blog van schrijfsters Liv Krake en Gracia Visscher. Met een tent ontdekken ze op hun eigen houtje de wereld.

Locatie

Een prachtige wandel- en fietsomgeving, met veel bos, heide en stuifzandgebied. Ideaal voor wie houdt van rust en ruimte. Gelegen aan de Orvelterroute, de Middenveldroute en het Drenthepad. Kampeerders met honden zijn van harte welkom.

Faciliteiten winterkamperen
Verwarmde sanitaire voorzieningen, eethuisje. Je kunt vuur maken in een vuurkorf op je plek (te leen), hout te koop voor € 12,50 per zak. Zeven natuurhutten op het terrein. 


Wandelen
Hier vind je de brochure 'Wandeling over het Mantingerzand', een wandeling van 4,5 km door jeneverbesstruwelen, langs vennen, door bos en over open heide en zandverstuivingen.


Hier vind je de brochure 'Wandeling (of fietstocht) door De Broekstreek', een wandeling/fietstocht van bijna 10 km over het Oude Schoolpad naar het Mantingerbos en de Mantingerweiden (en weer terug).

Route

N374 Hoogeveen-Westerbork, afslag Mantinge. Gelegen aan de weg van Mantinge naar Meppen, bij ingang natuurgebied Mantingerveld.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het Mantingerveld werd later ontgonnen dan de vele andere klassieke esdorpenlandschappen van Drenthe. De essen in dit gebied zijn nog altijd goed herkenbaar. Toen de vervening bijna rond was, moesten de veenarbeiders een andere broodwinning vinden. Via de Landarbeiderswet van 1918 konden de landarbeiders onder gunstige voorwaarden een eigen woning bouwen op een nog te ontginnen stuk land, dat ze zelf mochten bewerken. Het kenmerkende aan dit gebied is de kleinschalige verkaveling.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Jann & Tessa - 30-07-2023

Best spannend om afgaande op oude, niet altijd positieve revieuws uit '21 te boeken. Goed dat we het gedaan hebben. Nieuwe eigenaar, Bas en zijn vrouw, zijn zeer gastvrij, vriendelijk en behulpzaam. De kampeerplek is een parreltje met heel veel extra's. Drainage is geregeld. Wat een leuke middag, avond, nacht en ontbijt hebben we daar gehad. Zijn nu al het volgende tripje aan het plannen.

Ellen - 12-10-2021

Het is alweer twee maanden geleden dat we gekampeerd hebben op Voscheheugte. Voscheheugte is een mooi kampeerterrein met uitstekend sanitair. Er is een huiskamer en overdekte buitenruimte waar je kan zitten als het regent. Dat was wel fijn want het heeft die week soms hard geregend. Jammer, want het terrein werd op sommige gedeelten erg modderig doordat het water slecht weg kon. Kinderen hebben zicht echter heerlijk vermaakt in de blubber, dat was leuk om te zien. De beheerder vertelde dat het water door de leemlaag slecht wegzakt en dat hij op zoek is naar een goede oplossing om het terrein in de toekomst beter te draineren. De omgeving is prachtig en je kan er goed wandelen en fietsen.

Jan Willem - 16-09-2021

De camping lijkt in verval, het terrein ligt er verwaarloosd bij. Bij de minste geringste regen verandert het in een modderpoel. In de diverse gaten ontstaan dan plassen. Dit is al jaren het geval, maar men lijkt er niets aan te willen doen. De horecavoorziening is prettig. Daar lijkt de prioriteit ook te liggen bij de huidige uitbaters. Onze reisgenoten hadden een trekkershut gereserveed. Ook deze mogen wel eens nader bekeken worden. Diverse planken vallen van de buitenkant en er zitten gaten in de kampeerstoelen. Het huisjes was op zich well schoon.

C.D. Viehoff - 29-06-2021

Onlangs een weekend met de tent op Voscheheugte gekampeerd. Ondanks onze reservering en de belofte van ruime plaatsen, was het vinden van een droog plekje met nog wat gras niet eenvoudig. Het terrein ligt mooi, maar mag echt geen natuurterrein heten. Het was druk en lawaaiig met huurders van huisjes, glamping-tenten en retro-campers; dat zijn eigenlijk geen kampeerders maar festivalgangers. Op zich prima, maar noem je dan geen natuurkampeerterrein. Het veld was slecht, lees niet onderhouden; het regende af en toe heftig, maar dat zijn we gewend. Maar we zijn niet gewend dat het water zo slecht afvoert, zodat je in de zomer water onder de tent blijft houden. Het restaurant is redelijk, maar te duur voor wat het biedt. Het personeel is vriendelijk, maar de eigenaar (niet gezien) melkt het terrein schaamteloos uit.

E.P. - 28-06-2021

Tien dagen gekampeerd met de tent op Voscheheugte. Mooie camping, met enkele ruime plekken met ' vrij' uitzicht. Je moet zelf een kampeerplek zoeken en dit bleek nog best een klus. De camping was in juni vol (we hadden gereserveerd). Na enig puzzelwerk een plek gevonden (dachten we), die echter toch niet de juiste bleek. Aanduidingen kampeerplekken door bordjes met nummers waren grotendeels niet zichtbaar (of onduidelijk) door overbegroeiing planten/struiken. We konden 2 dagen later verkassen naar een andere plek die vrij kwam (meer uitzicht en meer ruimte). Na zeer overvloedige regenval (noodweer, grote hagelstenen, onweer etc) later in de week veranderde de camping na 1 uur in een zwembad. Enkele kampeerders hadden geen geluk en bleken op een plek te staan waar het water totaal niet weg kon. Kortom: ondergelopen tenten. Het was erg charmant geweest als de beheerder een rondje over het terrein had gelopen om te kijken naar de stand van zaken. Niemand gezien. Het lijkt erop dat het restaurant aan de voorzijde van de camping de meeste prioriteit krijgt, camping lijkt bijzaak. Men geeft aan minimale regels te hanteren voor de camping en juist dit zorgt voor onduidelijkheid. Wat mag wel, wat kan niet? Kortom: veel onduidelijk op deze camping met best mooie ligging en prachtige omgeving. Maar zou speerpunt voor de beheerder/eigenaar moeten zijn iets aan de drainage van het terrein te doen. NB: wateroverlast bleek 2 weken voor onze aankomst ook al een probleem te zijn (geweest).

Hulshof - 11-01-2021

Zeer mooie plek met een heerlijk ongedwongen sfeer. Het eethuis was helaas dicht vanwege Corona, maar zag er leuk uit. Vanaf de Camping mooie wandelroutes. Aanrader!

Jan Weijers - 10-01-2021

In december 2020 hebben we hier gekampeerd. 's morgens een lekker ontbijtje afhalen in het bijbehorende restaurant dat vanwege corona gesloten was. Het terrein is wat drassig maar de omgeving, de gastvrijheid, de afhaalmaaltijden en het terrein maakt dat allemaal goed.

Anne - 22-11-2020

Gezellige camping, mooie omgeving en heerlijk gegeten! Fijne open camping met, dankzij het restaurant, net dat beetje meer. Aardige en betrokken nieuwe eigenaar. Creatieve oplossingen ivm corona, maar ook al aanwezig. Gelegenheid tot kampvuur, mooie huisjes te huur. Sanitair was fijn hoewel de douches wel nog een gordijn kunnen gebruiken. De 3 schotse hooglanders zijn een hele mooie toevoeging aan de kampeer ervaring ;) Met onze camper was het even afstemmen waar we konden staan gezien de blubber, maar dat was snel gelukt. Leuke wandelingen op Mantingerzand, wel wat klein en daardoor soms wat drukker bezocht. We hebben geen voordeel gehad van de natuurkampeerterreinen kaart en die was geen voorwaarde voor verblijf.

Saskia - 16-02-2019

Vanwege het mooie weer gingen we ongepland een nachtje op pad. Was geen probleem. Ontvangst was vriendelijk en het terrein mooi. Veel ruimte, en we konden zelf een plekje zoeken. Het sanitair is prima, schoon en verwarmd. Toch wel fijn als het vriest ’s nachts. We kregen routebeschrijvingen mee voor twee wandelingen. Die waren erg mooi. Het natuurgebied is niet groot, en met die twee wandelingen heb je lopend ook wel gedaan wat er te doen is, maar het landschap is heel bijzonder en we hebben een stuk twee keer gelopen. Enige minpuntje van de camping vond ik dat iedereen hout en een vuurschaal of kachel kan huren, waardoor er veel houtrook was. We stonden gelukkig gunstig, maar ook milieutechnisch vind ik dit een minder geslaagde service.

Marco - 12-02-2019

Erg leuke trekkershutten en super gastvrij. Je kan er tevens heerlijk eten!

familie Bosma - 21-08-2018

Wat een perfecte combinatie voor een familieweekend (7 volwassenen en 5 kinderen): een natuurcamping met een uitstekend restaurant en bijzondere trekkershutten! Wij hebben allemaal genoten van de rust, het samenzijn (speciaal rond de vuurkorf) en vooral ook van het heerlijke eten en het goed verzorgde ontbijt. Heel attent dat daarbij rekening werd gehouden met 'vegan'-wensen. Dank daarvoor! Heerlijke ontspannen sfeer zonder regeltjes. We komen zeker terug!

Maaike - 27-01-2018

Voor het eerst met ons nieuwe campertje in januari gekampeerd! Mede dankzij het aangename eethuisje met open haard en de uitstekende slecht weer voorziening is ons dat prima bevallen.

Laura - 12-07-2016

Afgelopen weekend verbleven wij hier en we vonden het heel fijn! We hebben heerlijk gefietst op de fietsen van de camping. En de kinderen vermaken zich ook op de camping uitstekend! Ook het eten en de wijn in het restaurantje is heel erg goed!

Fred Emmerig - 10-07-2016

Zeer goed verzorgde camping in een rustige en natuur rijke omgeving. Sanitair is zeer goed verzorgd en schoon. Sfeervol gastenverblijf en een goed restaurant. Daar hebben we lekker gedineerd en je kunt daar op afspraak een goed ontbijt krijgen. Daar hebben we ook een keer van genoten. Het nabij gelegen natuurgebied van Natuurmonumenten het Mantingerzand is zeer de moeite waard om een rondwandeling te maken. Een heel mooi gebied waar nog veel jeneverbesstruiken groeien. Je krijgt bij de Voscheheugte bij aankomst ook leuk boekje met beschrijvingen van het natuurterrein. We hadden een fijn verblijf.

Marc en Margreet - 08-05-2016

Prima camping. Hoewel het sanitair qua aantal op voorhand wat krap leek tijdens het drukke Hemelvaartsweekend, viel dat in praktijk reuze mee. Daarbij hielp het vast dat het sanitair zeer regelmatig werd schoongemaakt. De schitterende omgeving maakt deze camping zeker tot een aanrader. Het fantastische weer werkte natuurlijk ook mee, hoewel dat op het eind juist weer leidde tot veel hooikoortsklachten. Al met al zeer plezierig verbleven hier!

Gervaise Coebergh - 30-11-2015

Spijtig om te lezen dat u niet de gastvrijheid heeft ervaren die wij voor ogen hebben. Deels door overmacht (het zeer hoge waterpeil, zie ook https://mantingerveld.wordpress.com/author/mantingerveld), deels trof u de beheerders op hun laatste werkdag. Jammer dat er geen oplossing werd gevonden. Per 1 januari a.s. treft u de nieuwe beheerders. Het eethuisje is zo lang dicht (tenzij voor groepen). Wij hopen dat u nog eens terugkomt op een droge, zonnige dag!

Cees Emmelkamp - 29-11-2015

Wij waren er afgelopen zaterdag heengereden. Op de website staat dat dit een wintercamping is en dat zowel de camping als het restaurant gewoon open waren. Daar aangekomen was er nog volop ruimte maar kregen we op nagal norse wijze te horen dat we niet welkom waren. Het was te nat volgens deze dame. Er werd niet gekeken naar een oplossing (er was bijvoorbeeld prima ruimte op de parkeerplaats) maar we werden zonder pardon weggestuurd. Beetje zonde dat er nergens iets over vermeld stond, ook niet op de website en voor niets heel Drenthe doorkruist hebben. Gelukkig konden we wel terecht bij de Beckhofschans in Friesland. Zij hebben gewoon een oplossing gezocht om ons een plekje voor de nacht te geven. Als je aangeeft een wintercamping te zijn...dan is het wel handig om ook winterplaatsen te hebben toch? Zet dan in elk geval op de website dat je mensen niet kunt herbergen!

Gervaise Coebergh - 17-08-2015

Beste M. van der Meulen, jammer dat u geen geschikte plek bij ons kon vinden. Wij stonden gezellig vol in het hoogseizoen, maar konden u nog één van de laatste plekjes aanbieden. De schaduwplekken zijn op warme dagen natuurlijk het eerste bezet; daar kunnen wij helaas niets aan doen. (Tenzij u reserveert en tijdig aankomt.) Met vriendelijke groet, namens de beheerders.

M van der Meulen - 10-08-2015

Niet nodig te reserveren, hoorden we, helemaal erheen gereden, om twee onaantrekkelijke plaatsen te vinden (bv midden op het terrein in de volle zon). Ik vraag me af of deze formule, dure plaatsen, weinig service, wel past bij een natuurkampeerterrein. De trekkers hutten liggen mooi, de camping zelf is niet bijzonder fraai.

Gervaise Coebergh - 31-07-2015

Beste Jaap & Lydia, ja die muggen begrijp ik. Heeft niks te maken met de schoonheid van het gebied hoor :) Gewoonlijk hebben we er in onze omgeving juist helemaal niet zoveel last van, maar de extreme regenval van de afgelopen tijd en vochtigheid maakt het helaas echt 'muggenweer'. Fijne zomerdagen nog!

Jaap en Lydia Bulthuis - 30-07-2015

Groot terrein met ruime kampeerplekken en goede voorzieningen, gastenruimte met koelkast en wasmachine, prachtig en goed onderhouden sanitair. Het is relatief duur. Bij de camping is een goed verzorgd en redelijk geprijsd eethuis; een ontbijt is er zelfs goedkoop. Heel handig, niet alleen voor trekkende fietsers, zoals wij. De beheerders doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Een minpunt was de aanwezigheid van veel muggen, die blijkbaar vooral actief zijn bij warm weer en in mooie natuurgebieden.

Annemiek - 01-05-2015

Heerlijk terrein en restaurant was welkom bij minder weer vorig weekend. Gelukkig was ik nu met 2 personen. Het was leuk en aangenaam. Als ik alleen op de fiets zit zou ik hier niet langsgaan omdat er geen mogelijkheid is voor de solokampeerder. Je betaalt dan voor 2. Dat is niet meer van deze tijd. Het zou welkom zijn om een apart tarief te hebben voor fietskampeerder die regelmatig solo deze camping aan kunnen doen.€22 + 2,30 toeristenbelasting is echt te veel voor 1 persoon.

Gervaise Coebergh - 10-09-2014

Beste Jan. Wat jammer dat u er zo over denkt. U bent van harte welkom, alleen hanteren wij een ander vergoedingsmodel dan door u gewenst. Bij ons gaan we uit van een minimale prijs voor een (standaard, grote) staplaats - en zijn er vele extra's complimentary. Om tegemoet te komen aan de diverse verzoeken, gaan we volgend jaar de minimale prijs per staplaats aanpassen naar 20 euro per nacht. Met vriendelijke groet, beheerder Natuurkampeerterrein Voscheheugte.

Jan Heine Blaauw - 09-08-2014

Vorig jaar nog hier gekampeerd in mn eentje. Kom ik daar eergister (8/8) word ik geweigerd als eenling, tenzij je voor 2 personen betaalt. Wat een onvriendelijke tarifering.

willemien boonstra - 25-07-2014

Wat een duur nachtje was dat! Voor één persoon en een klein trekkerstentje meer dan €22,50 betaald!

Gervaise Coebergh - 10-06-2014

Beste mensen, dank voor jullie warme woorden! Speciaal dank ook voor de tip van Monique. Wij wisten niet dat het grote veld vroeger niet gemaaid werd... gaan we onmiddellijk weer invoeren, scheelt zelfs een hoop werk... Met een spannend paadje erin zodat onze gasten de trekkershutten goed kunnen bereiken, dat dan weer wel :) En ook op de kampeerplekken zelf maaien we het gras natuurlijk. Met vriendelijke groet. Gervaise Coebergh, beheerder.

Ank van der Zee - 06-06-2014

Geweldig dat het terrein is overgenomen. ik ben daar zelf geweest vanuit de ANWB controle en het toiletgebouw was toen erg verouderd. Fijn dat een en ander is opgeknapt. De omgeving is prachtig en de kampeerplaatsen geweldig, met veel privacy. Vriendelijke groeten. Ank van der Zee.

Monique Hammink - 25-05-2014

Vorig jaar hebben wij hier voor het eerst gekampeerd. Prachtig vonden wij het. Nu is het over genomen door een andere eigenaresse. Veel dingen zijn veranderd in positieve zin. Nieuw toilletgebouw en het eethuisje is weer open en de nieuwe eigenaresse is zeker zeer gemotiveerd om het nog mooier te maken. Wat wij jammer vonden is dat het grote veld gemaaid was. Het Mantingherveld is een prachtig wandelgebied, met zowaar een heus jeneverbessenbos. Al met al heerlijk kamperen op de Voscheheugte.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Voscheheugtesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd