Oude Willem

In het kort

Oude Willem is een kleinschalig kampeerterrein met 20 ruime plaatsen langs een brede singel die het terrein scheidt van het bos. Bij warm weer is het goed toeven in de schaduw van de eiken en berken in het midden van het veld. Dit terrein is bij uitstek geschikt voor heerlijke wandel- en fietstochten door het Drents-Friese Wold. Het trekkersveld ligt beschut en heeft een knusse uitstraling, met picknicktafel en afdak om bij slecht weer droog te zitten. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

0,8 ha | 20 plaatsen | Open: 30/03 - 02/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Reserveren mogelijk
Toegankelijk voor mindervaliden
Huisdieren aangelijnd toegestaan 5
Slechtweervoorziening aanwezig
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampvuurplek
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Afstand halte openbaar vervoer (km) 3,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,5

Op dit terrein is een centrale vuurplaats aanwezig voor algemeen gebruik. Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Bosweg 8
8439 SN Oude Willem (Diever)
Drenthe

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868651 (8.00-22.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Locatie

Natuurkampeerterrein Oude Willem ligt midden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold en rondom het terrein vind je meer dan 90 km aan fiets- en wandelpaden. Je fietst of wandelt door uitgestrekte bossen, duinen en langs vennen. Langs de rand van het park liggen gezellige dorpjes. Dagje uit? Bezoek het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.


Activiteiten
Klik hier voor diverse activiteiten in de omgeving Natuurkampeerterrein Oude Willem.


Wandelen en fietsen
Klik hier voor voor wandel- en fietsroutes van Staatsbosbeheer.
Klik hier voor diverse wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein Oude Willem.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Het Natuurkampeerterrein ligt aan de weg van Diever naar Zorgvlied, 3,8 km van Diever.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein Oude Willem ligt tegen het bosgebied Drents-Friese Wold en ín het Nationaal Park met dezelfde naam. Oorspronkelijk lag hier hoogveen, dat vanaf de negentiende eeuw afgegraven is. Gedroogd veen is turf en daarmee kon de kachel gestookt worden. Na de vervening kwam er landbouw. En ook die gaat nu verdwijnen, er komt één groot zo natuurlijk mogelijk bos: ‘rewilding’ heet dat. Een nieuw woord in onze taal, dat net als ‘vervening’ aangeeft dat een landschap compleet verandert.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Zonnecellen · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Annemarie en Henny - 30-06-2023

Wij vonden het een prima camping, heel basic maar met nette toiletten en douches. Heel rustig midden in de natuur.

Dirk - 20-09-2021

Ruim en net kampeerveld met degelijke en schone toiletvoorziening, midden in de prachtige natuur. Kamperen tussen de bosuilen, raven en zwarte spechten. Vriendelijke beheerder. Vuurplaats is leuke toevoeging.

K. Brinkman - 24-07-2021

Omgeving schitterend, terrein sfeervol en rustig, sanitair voldoende, beheerder gastvrij

maarten - 28-08-2019

Eén van onze favorieten bij SBB. Mooi terrein ruime plekken en een mooie omgeving voor fietsen en wandelen.

Thea - 03-05-2019

Wat een leuk trekkersveld! Precies zoals het moet zijn, picknickbank, overkapping, boomstammetjes, genoeg ruimte en rust.

Miranda Prak - 01-05-2017

De omgeving is prachtig en de camping een veld omzoomd door bomen en in het midden een klein bosje en een vuurplaats. Het allerleukste is de vuurplaats, lekker met ander kampeerders 's avonds sterren kijken, wijntje drinken en kletsen. Er zijn een paar minpunten: - de beheerder heeft zeer specifieke wensen waar de tent of caravan moet staan. Dit verandert steeds en was voor ons nogal onduidelijk. Met als gevolg dat we de boel na het opzetten vier meter konden verkassen. Het was een onaangename spraakverwarring. (Een tekeningetje zou hier kunnen helpen, voor de visueel ingestelde mens) - Er zijn slechts drie plekken als je met je hond komt. - De camping ligt volop in een aanlijngebied, nergens mag de hond los binnen loopafstand. - naast de camping is een zeer omvangrijk begrazingsgebied met schapen en koeien, ook niet geschikt voor elke hond (de schapen vonden mijn grote zwarte hond, zelfs aangelijnd, te eng, de koeien kwamen juist allemaal op hem af. We bleven dus maar achter het hek) - De losloopgebieden in het gehele gebied zijn piepkleine stukjes, op rijafstand maar slecht aangegeven en alsnog staat in de folder: als de hond niet altijd en onmiddellijk luistert, moet hij ook daar zijn aangelijnd. (Niet geschikt voor onze, soms ietwat eigenwijze, hond)

L & S - 18-09-2016

Wij hebben in september 2016 één nacht bij deze boswachter gelogeerd. Gewoon even een nachtje in het weekend kamperen en tot rust komen. Dat is ons prima gelukt! Het terrein is in het bos en zeer netjes, het sanitair schoon en compleet, en de omgeving is prachtig. Je loopt zo van je ruime kampeerplek het bos in en/of de hei op. Luxe. Voor fietsers zijn er ook genoeg routes. Parkeerplaats voor je auto achter je kampeerplek of op de parkeerplaats buiten het hek, genoeg picknickbanken op het veld, en een vuurplaats in het midden van dit terrein. Kampeerplekken langs de rand van het door bomen omringd veld, geeft mooi ruimtelijk uitzicht. Kampeerders met honden mogen alleen op een paar daarvoor aangewezen plekken staan. Heel fijn. Er was een leuke mix aan campers, busjes en tenten. Jong en oud(er). En wat is het er stil 's nachts... Zalig! Hier komen wij (snel) weer.

Folk - 06-06-2016

Vriendelijke beheerder. Wel weer even knoeien met de digitale entree van de camping. Ruim kampeerveld voor caravans, campers en tenten. In het midden een stookplek. Klein trekkersveld. Net sanitair, met met iets te weinig verlichting tijdens de schemering!

ellen van loo - 18-01-2016

wij komen hier elk jaar,soms wel 5 x. voor ons is het de allerfijnste camping en we hebben er heel wat verkend. zo relaxed en prachtige omgeving natuurlijk, waar we nog lang niet uitgekeken-gefietst zijn.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Oude Willemsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd