Lheederzand

In het kort

Schaduwrijke en zonnige plekken op een heuvelachtig terrein ín Nationaal Park Dwingelderveld. De kampeerplekken op dit terrein liggen verspreid in het bos. Vanwege het heuvelachtige en bosrijke karakter van het terrein zijn niet alle plekken vlak en kunnen er her en der wat boomwortels zitten. Op heldere avonden geniet je hier van het donker en een hemel vol sterren. De plekken zijn zonder stroom, er zijn twee eenvoudige sanitairgebouwen en er is een vuurplaats. Terug naar de basis en genieten van wat de natuur je biedt. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

2,5 ha | 44 plaatsen | Open: 28/03 - 30/09 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampvuurplek
Speelvoorzieningen
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 4,5

Op dit terrein is een vuurhut aanwezig voor algemeen gebruik. Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Achter ’t Zaand 2A
7991 NG Dwingeloo
Drenthe

Beheerder
Staatsbosbeheer
Achter ’t Zaand 2a
7991 NG Dwingeloo

Tel.: +31306977749
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Twitter Instagram

Tips!

Natuurkrant

Elk jaar verschijnt er een gezamenlijke natuurkrant voor de nationale Parken Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en het Holtingerveld. Hierin staat veel informatie over de gebieden en omgeving.

Op natuurkampeerterrein Lheederzand zijn de natuurkrant en andere gebiedsgerichte folders verkrijgbaar. 

Ook op de site van het nationaal park Dwingelderveld kunt u veel informatie vinden.

Locatie

Bos, heide en vennen: Nationaal Park Dwingelderveld, met prachtige vergezichten, grafheuvels en schaapskooien, biedt je een ideale omgeving om te wandelen en te fietsen. Brinkdorpen Lhee en Kraloo laten het Drenthe van vroeger zien. Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt nabij.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Vanaf A28 afslag Spier, richting Dwingeloo. Na circa 4 km links. Vanaf Dwingeloo borden NP Dwingelderveld volgen. In Nationaal Park bruine borden Natuurkampeerterrein volgen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Lhee, in de oudste bron uit 1181 ‘Lede’ genoemd, ontleent zijn naam waarschijnlijk aan ‘leitha’, dat waterloop betekent. Dit sloeg op een nu verdwenen arm van de Dwingelderstroom. Door veel te intensief gebruik van de grond kwam deze bloot te liggen en ontstonden er stuifzanden. Die bedreigden ook de dorpen en de akkers. Pas in 1905 is door Staatsbosbeheer een begin gemaakt met het beteugelen van dat gevaar door de aanleg van bos. De oude stuifduinen zijn nog herkenbaar in het heuvelachtige kampeerterrein.

Waterbesparende douches · Groene energie · spaarlampen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Nicky Onrust - 30-08-2021

Mooie camping, we hadden het plekje helemaal achterin en liepen zo het bos in. Vorig jaar september verbleven toen het al flink afgekoeld was. Dan is het wel lekker om een vuurtje bij de tent te kunnen maken. Centrale vuurplaats was toen gesloten ivm COVID. was niet geheel duidelijk of dat mocht. We komen zeker nog eens terug!

Noortje Veerman - 23-08-2020

Prachtige locatie, minimaal sanitair, mooie plekken.

Anja - 09-09-2019

Mooie plekken op een eenvoudige camping. Midden in de bossen en aan de rand van het Dwingelderveld. Prachtig! Het is erg donker, we hadden moeite om ons te oriënteren op weg naar het sanitairgebouw. Zelfs met zaklamp.

Nienke - 11-08-2019

Prachtige camping, mooie plekken! We hadden wel moeite om met onze camper uit het zand te komen en wat we erg missen is een loosput.

David Brindle - 23-08-2018

Fantastic for adventurous campers! A very rough track behind the tent field leads to secluded spots deep in the forest for small camper vans; no electricity, no neighbours, and total darkness at night. There are enough campsites with asphalt hardstanding and hookup for those who want it, so please don't 'improve' Lheederzand in any way - we like it just how it is!

Mathilde - 09-08-2018

Prachtig schaduwrijk kampeerterrein in het bos. Prima sanitair, vriendelijke boswachter, ideale fietsomgeving

Piet Westbroek - 25-11-2017

Vooralsnog prachtterrein. Wel 'ieder-voor-zich', geen terrein waar meteen saamhorigheid aan de orde is. Uiteenliggende rust en prive-plaatsen. Een van de weinige SBB terreinen waar campers/caravans een apart veld hebben mbt tent-kampeerders. Maar, waar hoor je met een vouwwagen bij..? Er wordt gesproken over aanleg van stroom op dit terrein. Doen zegt mijn gevoel. Er zullen dan rustminnende kampeerders komen welken, door gemis hieraan, nu nog wegblijven. Omgeving prachtig. Volop fiets- en wandelmogelijkheden. Zo begrepen komen hier inmiddels kampeerders welken eerder op het voormalig Natuurkampeerterreintje in Ruinen verbleven. (Jammer dat dit juweeltje, aan de overkant van de Dwingelose Heide, is opgeheven). Lheederzand is - hoe-dan-ook - beslist geschikt om de rust te vinden die men zoekt.

Jenneke - 22-08-2017

Vier heerlijke dagen gekampeerd! Ik stond op plek 12 met een kleine tent en veel ruimte om me heen, wat nogal eens voor vragen zorgde of "er niet een camper bij kon staan", omdat deze plek aan de toegangsweg voor campers ligt en op een doorloop naar het sanitair, wat beide niet (goed) op de plattegrond wordt aangegeven. Dat vond ik wel jammer; ik had namelijk specifiek plek 12 gekozen voor de rust. Desondanks toch 4 sterren voor de prachtige omgeving, het keurige sanitair (geen warm water om af te wassen, maar dat kun je oplossen door de douche te gebruiken om je afwasteil te vullen) en de ruime plekken omringd met veel bomen.

Hans B - 08-07-2017

Een zeer rustige camping midden in het bos, tenten staan gescheiden van de caravans. Sanitair is zeer eenvoudig en wordt goed schoon gehouden. Ik zet hier jaarlijks mijn tent minimaal één keer op soms meerdere keren per jaar.

Peter - 02-08-2016

Een mooi terrein waar we met plezier 4 nachten hebben gekampeerd. Jammer dat auto's bagage bij de tent mogen brengen en halen. Het terrein raakt zo behoorlijk beschadigd. En het is niet zo groot dat de bagage vanaf de parkeerplekken niet te dragen is. Plek 11 is niet geschikt om op te kamperen bij zware regen.

Inge Leonora-den Ouden - 13-07-2016

Echt ouderwets kamperen in het bos! Bijna als 'vrij kamperen': veel natuur, geen poespas. Maar lekker wel een warme douche en een overdekte vuurplaats. Genoeg natuur vlakbij voor dagen wandelen / fietsen. Ik kom er vast weer eens, want nu was ik er maar één nachtje. (Alleen het digitaal inchecken vond ik lastig)

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Lheederzandsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd