Landgoed Mariahoeve

In het kort

Het landgoed heeft een oppervlakte van ongeveer 20 hectare en is in privé-bezit. Op het Natuurkampeerterrein zijn een aantal sfeervolle open plekken geschikt voor elk kampeermiddel.

20,0 ha | 40 plaatsen | Open: 01/01 - 31/12 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Fietsverhuur is mogelijk via https://drenthefietsverhuur.nl/.

Tarieven *

Er is een speciaal trekkerstarief voor mensen met een hangmat: 1 persoon met een hangmat is € 10 excl. toeristenbelasting.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
G. Coebergh
Papenvoort 2
9447 TV Papenvoort
Drenthe

Tel.: +31(0)6-19654223
hello@landgoedmariahoeve.com
http://www.landgoedmariahoeve.com

Instagram

Locatie

Landgoed Mariahoeve is een landgoed met een Natuurkampeerterrein in het Drentse Papenvoort vlakbij Borger. Het landgoed ligt midden op de Hondsrug, een geologisch unieke, door ijstijden gevormde heuvelrug die zich van Emmen tot de stad Groningen uitstrekt. De Hondsrug vormt, samen met een deel van het omringende gebied, het enige geopark van Nederland. Er is een uitgebreid netwerk van fiets-, ruiter- en wandelpaden.

Er is een uitgebreid netwerk van fiets-, ruiter- en wandelpaden. Vlakbij is het Boomkroonpad je loopt daar op 22 meter tussen de toppen van de bomen. Dichtbij is het Loomeer en 't Nije Hemelriekje waar u kunt zwemmen. Assen is op 10 minuten rijden. Aanrader is een bezoekje aan het Drents Museum. In Borger is het hunebedcentrum. Voor meer activiteiten zie onze website www.mariahoeve-papenvoort.nl

Route

Auto: Neem bij Assen de N33 richting Veendam en/of Gieten. Na 5 minuten krijg je een afslag Rolde en/of Borger. Neem daar de N857 richting Borger.

OV: Neem de trein naar Assen. Vandaar gaat bus 24 naar bushalte de Minhaar. Daar aangekomen is het 10 minuten lopen naar de Mariahoeve.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het landgoed ligt in midden op de Hondsrug, een geologisch unieke, door ijstijden gevormde heuvelrug die zich van Emmen tot de stad Groningen uitstrekt. De Hondsrug vormt, samen met een deel van het omringende gebied, het enige geopark van Nederland.
Het gebied bestaat uit naald- en loofbossen, vennetjes, weides, mooie esdorpen, beken, grafheuvels, stuifzanden, imposante beukenlanen, heiden en akkers en is bij uitstek geschikt voor de natuurliefhebber die van rust en ruimte houdt.

Waterbesparende douches · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Gervaise (eigenaar) - 08-09-2021

Heb de laatste twee reviews gelezen. Misschien is het goed om even een kleine toelichting te geven. Wij hebben - uiteindelijk plotseling - het terrein in mei overgenomen, en toen begon gelijk alle drukte van het hoogseizoen. Zo goed mogelijk hebben we getracht alle lopende en nieuwe reserveringen met veel zorg en aandacht te hosten. Daar zijn we denk ik gezien alle omstandigheden tamelijk goed in geslaagd. Tegelijkertijd moesten we wat achterstallig onderhoud verrichten en hebben we inderdaad een paar bomen omgezaagd die een gevaar voor onze gasten waren. Volstrekt onverantwoord om daar nog langer mee te wachten. Enfin, nu is er eindelijk tijd om even adem te halen en een strategie uit te rollen voor de toekomst. Wat ons betreft wordt het juist nog meer dan voorheen een plek waar natuurbeleving en rust centraal staan. Met een vleugje cultuur erbij. Dat gaat ons ook zeker lukken, maar geef ons wat tijd om onze plannen uit te rollen. We zijn inmiddels druk bezig met het verbeteren van het sanitair, want dat is ons zelf ook een doorn in het oog. In ieder geval zorgen we ervoor dat het superschoon is. Qua geluid is het niet toegestaan om versterkte muziek te draaien en vanaf 10 uur moet het stil zijn. Zeker hebben we in het hoogseizoen af en toe geluidsoverlast gehad. Dat is bij een terrein van het formaat als het onze ook bijna onvermijdelijk. En wij hebben het afgelopen seizoen ook veel geleerd van de dynamiek van groepen. Maar wij willen ook niet de hele tijd als een soort politie gaan rondtouren; dat is niet de sfeer die wij voor ogen hebben. Juist de vrijheid en de ruimte van de Mariahoeve maken het zo bijzonder. Gelukkig voelen heel veel mensen dat goed aan en waarderen zij dat enorm. En dat zorgt er vervolgens weer voor dat wij bijzonder gemotiveerd zijn om van de Mariahoeve een soort 'buutvrij-plek' voor mensen die van de natuur houden te maken.

Julia B - 29-08-2021

Ik heb hier in 2021 twee maal gestaan. Sinds de overname is het heel hard achteruit gegaan. Er zijn bomen gekapt in het broedseizoen. Het bos was deels platgekapt. Om te huilen. Veel lawaaierige gasten en feest tot diep in de nacht. Erg duur, zeker als je het verouderde sanitair in aanmerking neemt. Wat jammer want het was er altijd zo fijn. Met de nieuwe eigenaar is de magie uit het bos verdwenen. Geen aanrader meer.

Johan - 14-08-2021

Het is geen natuur kampeer terrein meer na de overname in 2021 in onze ogen. Geen handhaving van de rust en stilte in de avond. Radio's toegestaan en verderop duidelijk hoorbaar. Regels worden ook niet uitgelegd, naar Groene Boekje wordt niet gevraagd. Één nacht tot 02.00 uur luidruchtige groep. Het leek meer een jongeren camping die dan 1 of 2 nachten er zijn. Gelukkig ook families met kinderen, ouderen. Dit is in onze ogen geen natuur kampeer terrein meer met natuur, rust, ontspanning. Zo'n groep begrijpt gewoon niet dat hard praten zo ver door klinkt. We hebben deze groep gevraagd of het wat rustiger kon, zouden ze doen. Maar de avond/nacht erna weer hetzelfde. Van natuurkampeerterrein naar groeps camping in een mooi bos. Met ook veel meer plaatsen dan voorheen. De plek is prima. Sanitair kan beter, wordt aan gewerkt. Absoluut geen plek voor in het hoogseizoen, gewoon te lawaaierig. Informeer vooraf of er geen reserveringen zijn van groepen jongeren.

Sarah Westenburg - 25-01-2021

Ik heb hier afgelopen december met veel plezier een aantal weken doorgebracht samen met mijn hondje. Wij zijn zeer warm onthaald, de sfeer op het landgoed is lekker gemoedelijk en het is prachtig toeven tussen de bomen. A home away from home.

Gré van Duijn - 08-01-2021

Een paar dagen op deze natuurcamping gestaan heerlijk rustig en lekker een vuurtje kunnen stoken. Mooi terrein en zeker nu erg rustig, vriendelijke en behulpzame eigenaren. Iedere ochtend een ontbijtje prima geregeld. Min puntje het verkeer op de weg verstoort de rust maar ja hier kan de camping niets aan doen. Het sanitair is verouderd maar schoon en warm en je toiletpapier in een afvalemmer deponeren is niet echt fris. Kom hier zeker nog eens terug.

Bertone - 25-09-2020

Heb hier in sept 2020 gestaan op een mooie ruime plek met stroom nabij sanitair. Deze is verouderd maar netjes. Sympatieke behulpzame eigenaars. Het enig minpuntje vond ik de overlast van motoren en blaffende honden ook van de eigenaar zelf die zich soms uren liet horen. Terwijl in het regelment staat: honden toegestaan mits geen overlast...uiteindelijk kom je hier voor de bosrijke omgeving en rust. Vandaar 4* Doe hier iets mee en dan kom ik zeker terug.

Coen Opdam - 24-09-2020

We hebben meerdere keren voor langere of kortere tijd op deze camping gestaan. Iedere keer voelde het als thuis komen in een prachtige omgeving, op een mooie, rustige, ruime camping met zeer prettige, gemoedelijke mensen die hart voor de zaak en hun gasten hebben. Als je van rust, ruimte en vuur houdt zit je hier prima! Als je vermaak of drukte nodig hebt ga dan alsjeblieft ergens anders naar toe! Tot de volgende keer maar weer! Jolanda & Coen.

Hendrik (terreinbeheerder) - 15-09-2020

Beste kampeerders, in dit ongewone jaar zijn wij in de zomermaanden overvallen door de drukte. Hierdoor hebben wij het niet iedere kampeerder naar de zin kunnen maken, wat wij erg spijtig vinden. Wij willen hiervoor onze excuses maken. Alhoewel het een harde les is, heeft het ons ook inzicht gegeven in hoe het beter kan en moet. Wij zullen een volgende keer kritischer kijken naar het maximale aantal kampeerplekken dat wij, met behoud van kwaliteit, kunnen vergeven. Dat betekent dat wij eerder ‘nee’ zullen moeten zeggen bij aanvragen en ‘aanwaaiers’. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor. Graag tot ziens!

Janny - 13-08-2020

Kamperen met het gevoel van een zomerkamp. Het geeft je een beetje een origineel hippiegevoel. Iedereen mag doen en laten wat ie wil. 's Avonds vuurtje stoken met het hout uit het bos. Rondscharrelende kippen en een haan, pauwen, ezels en varkentjes in de wei. De douches waren oud en niet echt schoon, het werkte (wel een lage waterdruk) en je had meestal warm water. De wc's waren prima. Het is alleen allemaal een beetje verouderd en heel eenvoudig. Er zijn privéplekken en veldjes met meerdere kampeerders bij elkaar. Nu in het hoogseizoen was het wel wat drukker maar dat was voor ons geen probleem. 's Avonds is het gewoon stil en overdag is het ook rustig.

Wilting - 13-08-2020

Wat jammer dat dit ongelooflijk mooie terrein, schijnbaar, onverschillig beheerd wordt. We kregen een plek erg dicht op andere mensen, maar alla. Na het toiletbezoek moest het gebruikte toiletpapier in een pedaalemmer onder je neus, maar alla. Zo mooi. Zo stil. Totdat bleek dat het sanitair werd overbelast. Het douchewater niet weg liep. De toilettafel verstopt bleef.En tot overmaat van ramp de waterdruk te laag werd en er zo goed als geen warm water uit de douchekramen kwam. Het gonsde van het gemopper hierover op de camping. Wij zijn voortijdig vertrokken, aangezien er ook niet serieus op ons klagen werd gereageerd. "het is opeens zo druk" Wie laat al die mensen toe? Veel meer dan de 40 plaatsen volgens het Groene boekje en dat in Coronatijd.

Linda - 31-07-2020

Faciliteiten zijn erg slecht, zeker met zoveel mensen. Ik kan me voorstellen dat het wel een fijne camping is als het niet zo overvol was als nu.

Remko - 19-07-2020

op dit moment te druk bezet. Weinig aandacht voor coronamaatregelen. Ook niet uitvoerbaar in de bestaande beperkte sanitaire voorzieningen. Priveplekje inderdaad lang niet altijd realistisch anders dan website camping aangeeft. Hippiecultuur wijkt nogal af van gangbare campings.

Saskia - 15-06-2020

Een heel groot bossig terrein, met plekjes in het bos, en mooie meertjes. Vol groene kikkers die de vogels overstemmen, verder geen enkel geluid van buitenaf, en veel vogels en bloemen. Het terrein is mooi en creatief onderhouden. Er zijn veel kampeerders, ook groepen, maar daar hebben we niets van gemerkt. De mooie eentents plekjes in het bos waren bezet helaas, en wij stonden op een veldje. Het grote minpunt van de camping vind ik dat iedereen er vuurtje mag stoken. Zeker als je op een veldje staat, sta je met wat pech vol in de rook van andere kampeerders. Ik zou de volgende keer van te voren reserveren en alleen gaan als we een plekje in het bos kunnen krijgen, niet vlak bij de vuurplaats van anderen. Maar als dat kan komen we er graag weer!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Landgoed Mariahoevesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd