Landgoed Hendriksveen

Geen plekken meer beschikbaar van 26/05/22 tot 29/05/22

In het kort

Het Hendriksveen is 8 ha groot. Daarvan is ca 3 ha water in de vorm van een diep meer en diverse poelen. Van de acht verblijfsplekken zijn er vier direct aan het meer gelegen. De bewoners genieten ervan een zo duurzaam mogelijke, mooie én gastvrije plek te creëren.

De recreatie staat in het teken van rust en verstilling. Als gast draagt u hieraan bij. Stiltezoekers vanaf 18 jaar zijn welkom om de stilte en rijke natuur te ervaren. Het kijk-en wandelpad voert u langs een labyrint en meerdere plekken waar u in alle rust kunt vertoeven, lezen of mediteren.

8,0 ha | 8 plaatsen | Open: 30/04 - 30/10 |
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Het recreëren staat in het teken van rust en verstilling, daarom maximaal 2 volwassenen per plek. Kleine tourcaravans/campers tot 6 meter toegestaan (2 tot 3 plekken beschikbaar). I.v.m. biologische afvalwatervoorziening (helofytenfilter) is legen van chemisch toilet alleen mogelijk bij gebruik van biologisch afbreekbare toiletvloeistof. Het meer is schoon en diep (tot 15 meter). Let op, er kunnen koude onderstromen zijn. Een swimmerssafe is aanwezig. Het zwemmen is op eigen risico. Vissen is verboden. In overleg is het maken van een vuurtje alleen mogelijk in de vuurschaal op het strandje.

Faciliteiten voor mindervaliden

Helaas hebben wij geen faciliteiten voor mindervaliden.

Tarieven *

Gemelde tarieven betreffen het verblijf op de 'aanwaaiveldjes'. Wij berekenen 20% toeslag op uw kampeermiddel bij verblijf op de plekken direct aan het water. De prijzen zijn incl. gebruik van kano en roeiboot. Parkeren van auto of motor is vrij en alleen mogelijk op de parkeerplaatsen.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Beheerder
Achterweg 15
7874 TM Odoornerveen
Drenthe

Tel.:
info@hendriksveen.nl
https://hendriksveen.nl/

Locatie

Landgoed Hendriksveen ligt op de flanken van het Hondsrug UNESCO Geopark in Zuidoost-Drenthe. Het terrein is omgeven door landerijen en direct gelegen aan een uitgestrekt heide-en bosgebied met enkele hunebedden op loop-en fietsafstand.

De natuur op het Hendriksveen is ontstaan nadat de zandwinning in de jaren '60 van de vorige eeuw werd gestaakt. De ontstane hoogteverschillen bleken unieke biotopen voor o.a. zonnedauw en koningsvarens die in grote aantallen in de vochtige laagten groeien. Ook heeft de zeldzame knoflookpad zich er gevestigd.


 

Hoogseizoen

01/07 - 31/08.

Route

Landgoed Hendriksveen is voor alle vervoersmiddelen goed bereikbaar. De dorpjes Odoorn en Schoonoord bevinden zich met goede voorzieningen op 3 km afstand.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Er is een moestuin- en kruidentuin aanwezig op het terrein. U kunt u er groenten plukken en kruiden zoeken voor de maaltijd of thee. Bovenal kunt u genieten van de overvloedige Japanse wijnbessen.

Waterbesparende douches · Zonnecellen · zonnecollectoren, zonnepanelen en water-water warmtepomp · Afvalscheiding · compostbak · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · afvalwatersysteem via rietfilter (helofytenfilter) · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein · Moestuin/kruidentuin

Beoordelingen van bezoekers

Nog geen beoordelingen

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Landgoed Hendriksveensterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd