Het Hunehuis

In het kort

Boven op de Havelterberg, vlakbij twee hunebedden, ligt Natuurkampeerterrein Het Hunehuis. Hier vind je heide, bossen, vennen en zandverstuivingen en er zijn verschillende natuurgebieden dichtbij: Ooster- en Westerzand, en wetlands De Wieden en Weerribben. De wandel- of fietsliefhebber komt hier dus niks te kort. In de omgeving liggen mooie brinkdorpen zoals Diever en Ruinen, esdorp Orvelte en verschillende oude (vesting)stadjes die een bezoek waard zijn, zoals Steenwijk en Zwartsluis.

0,3 ha | 12 plaatsen | Open: 29/03 - 29/9 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Duurzaam huisje 2
Huisdieren niet toegestaan
Kampvuur of vuurpotten verboden
Fietsverhuur aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 3,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,5

Geen huisdieren, hulphonden wel toegestaan.

Tarieven *

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Aanmeldsecretaris
Hunebeddenweg 1
7973 JA Darp
Drenthe

Tel.: +31880990981
bgg.: +31880990961
receptie.hunehuis@nivon.nl
https://www.hunehuis.nl

Locatie

Het kampeerveld ligt naast het gelijknamige Natuurvriendenhuis, aan een groot historisch bosperceel. Met een beetje geluk zie je de schaapskudde die geregeld langs het terrein trekt. Er is plek voor tien tenten. Bovendien zijn er twee tweepersoonspods zonder voorzieningen. Er is een sanitairgebouw en een slechtweerruimte, maar geen elektriciteit. Wel is er een fietsenschuur waar je je elektrische fiets kunt opladen. Nivon-leden krijgen korting.

Omgeving
Schapen trekken iedere ochtend en avond voorbij over het grote heideveld. Hier vind je uitgestrekte bossen en zandverstuivingen. Het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold ligt net als het bekende Dwingelderveld op fietsafstand. Je kunt hier uren dwalen door de natuur. In de omgeving liggen mooie brinkdorpen en oude stadjes die een bezoek waard zijn.

De moerassen van de Rottige Meenthe, de Weerribben en de Wieden liggen op fietsafstand. De rijke broekbossen zijn een paradijs voor vogelaars en plantenliefhebbers. Ontdek ze met een zeilpunter, kano of fluisterboot terwijl de libellen boven je hoofd zweven.


 

Route

Bereikbaar met de hubtaxi vanaf Steenwijk en Meppel. Per auto en fiets vanaf Havelte N353 richting Frederiksoord, na ongeveer 2 km rechtsaf de Hunebeddenweg op. De Hunebeddenweg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar voor bezoekers van het Hunehuis geldt een ontheffing (auto's te gast).

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het Hunehuis ligt op een stuwwal van ongeveer 15 meter hoogte uit de voorlaatste ijstijd, midden in het Natura 2000-gebied ‘Het Holtingerveld’. Dit is een gevarieerd landschap van stuwwallen, dek- en stuifzanden en veentjes. Er zijn in de directe omgeving talrijke vindplaatsen uit het verleden, bijvoorbeeld vuurstenen pijlspitsen van rendierjagers die zo’n 14.000 jaar geleden bivakkeerden aan de rand van het Uffelterveen. Boeren uit de trechterbekercultuur richtten twee hunebedden op. Naast twee imposante grafheuvelgroepen zijn talrijke sporen uit de Tweede Wereldoorlog aanwezig. Het gebied wordt terecht als het Drents Pompeï aangeduid.

Waterbesparende douches · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Marian - 24-08-2020

Leuke camping, beetje jammer dat er een toeslag van 5 euro bij zit vanwege de corona. Hierdoor is het kamperen een stuk duurder in vergelijking met andere campings en het oudste sanitair.

Dirk - 17-08-2017

Hier twee nachtjes gekampeerd. Omgeving is nu schitterend (half augustus). Sanitair is wel schoon, maar erg gedateerd. Misschien voor de doelgroep (Nivon-leden) aanvaardbaar, maar voor de verhoogde (!) prijs (stond niet op deze website, alleen op hun eigen site) echt te oud en te karig. Ik heb het idee dat daar niet in geïnvesteerd wordt, zo moet je bijv. de keus maken om òf te douchen òf af te wassen want tegelijkertijd warm water pakken gaat niet... Voor het hoge bedrag voor 4 personen/twee nachten kun je beter twee nachtjes ergens een huisje huren, maar ja, dan heb je niet de charme van het kamperen. Maar ik krijg wel steeds meer het idee dan kamperen met een gezinnetje niet meer leuk is door de hoge kosten die ook nog eens niet te rechtvaardigen zijn gezien de facaliteiten.

Cora Brink - 19-08-2014

Prachtig simpel klein terrein met goed sanitair. Veel speelmogelijkheden.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Het Hunehuissterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd