De Kijl

In het kort

Natuur en comfort zijn de twee pijlers van Natuurkampeerterrein De Kijl. Ruime standplaatsen midden in de natuur en de luxe van twee moderne toiletunits: één voor collectief gebruik met familiedouche en twee met in totaal 12 privé-units (speciaal tarief). Ook is er een overdekte vuurplaats. Loosput voor campers. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: www.logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

3,0 ha | 68 plaatsen | Open: 01/04 - 04/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Op dit terrein is een vuurhut aanwezig voor algemeen gebruik (deze is seizoen 2021 gesloten). Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan.

Tarieven *

Tb: prijspeil 2019. Tarief kampeermiddel: LS 50%, MS 75%, HS 100%. Kijk voor de seizoensindeling en actuele prijzen op www.logerenbijdeboswachter.nl.

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Kwekebosweg 5
7849 TA De Kiel (Schoonoord)
Drenthe

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868137 (8.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter

Locatie

De Kijl ligt in boswachterij Sleenerzand met naald- en loofbomen, vennetjes en heidevelden. Pak de fiets en ga op zoek naar een hunebed, een grafheuvel, het museum van Ellert en Brammert, Dierenpark Emmen of het openluchtmuseum in Orvelte. Er is zelfs een speciale kinderroute aangelegd. In de buurt zijn speelvijvers waar je kunt zwemmen. Dagje uit? Bezoek het Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

1 km van De Kiel, ten westen van de weg Schoonoord-Schoonloo. Borden volgen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein De Kijl dankt zijn naam aan het kielvormige ‘kruispunt’ van enkele wegen. Op dit punt kwamen zeven boermarken bij elkaar. Dit is nog te zien aan de Zevenmarkensteen die er staat. Het fenomeen boermarke is al zeer oud en wordt voor het eerst genoemd rond 1250. De erven rond de boerderijen en de akkers op de essen werden markegronden genoemd en waren gezamenlijk particulier bezit. Men had aandelen of waardelen. Aan de hand van het aantal waardelen dat men bezat mocht men bomen kappen, plaggen steken en vee laten weiden op de markegronden.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Zonnecellen · pelletkachel · Afvalscheiding · grijswatersysteem · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

maarten - 28-08-2019

Mooi kampeerterrein met ruime plekken en ook een camperserviceplek. Maar voetballende jongvolwassenen en een speelplaats met schreeuwende kinderen heeft niet zo onze voorkeur. Maar ja, misschien moet je daar de schoolvakanties voor vermijden.

Esther - 19-08-2018

Wat een geweldige plek! Genoten van deze super mooie camping. Ruimte plekken, mooi sanitair gebouw. Stookhut ook prachtig, ook al kon er door de droogte nu geen fikkie gestookt worden. Maar daar komen we graag voor terug! En hoe leuk, de bakker kwam om 10 uur lang met verse broodjes en andere lekkernijen. Leuke verrassing! De omgeving is fantastisch. Rondom de camping ligt een prachtig natuurgebied. In de buurt zijn mooie bosmeertjes te vinden. Het is voor ons dicht bij huis maar kom heel graag nog eens weer.

Redmer van Delden - 20-05-2018

Mooie ruim opgezette camping, verscholen in het bos in de buurt van Schoonoord. Grote plaatsen zodat iedereen alle ruimte heeft. Toiletgebouwen zijn basic maar redelijk nieuw en worden goed schoongehouden. Grote speelplaats voor kinderen. En een half open ontmoetingsruimte met vuurplaats voor als het regent.

Nienke - 24-01-2018

Wat een heerlijke camping! Genoten van de ruimte, het mooie bos en de fijne, beschutte plaatsen. Iedere avond een heerlijk vuurtje gestookt en overdag gebruik gemaakt van de speelgelegenheid en het schone, luxe sanitair. Niets dan lof over deze camping!

Evelien - 18-08-2017

Lang weekend op camping de Kijl geweest. Wat hebben we genoten. Mooie, goed onderhouden camping. Wij hadden een plekje met privé sanitair en zo mooi hebben wij het nog nooit gezien. Onze kinderen 7 en 9 vonden het ook een heerlijke camping. We komen zeker nog eens terug.

Peter - 16-08-2017

Prachtig gelegen terrein met mooie, ruime plaatsen. Het sanitair is ook prima. Maar voor rust moet je er niet komen. Het kampeerterrein was letterlijk overgenomen door jonge ouders met kinderen. Overdag gilden de kinderen constant, het was alsof je in een pretpark zat. \\\'s Avonds deden de ouders qua lawaai een duit in het zakje door tot middernacht bij de vuurhut hard te lachen en te praten. Heel jammer, wij gaan hier niet meer naar toe, wij komen voor de natuur, rust en ruimte (kenmerken natuurkampeerterrein)

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Kijlsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd