De Groene Hen

In het kort

Gezinnen met jonge kinderen genieten hier in de zomer en in de weekenden. In het voor- en naseizoen is dit de plek voor rustzoekers. Op kampeerveld de Drentse Hoen zie je het Drentse landschap terug, en alle doelgroepen komen samen. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen bij de zandpartij en het speelhuisje. De Groninger Meeuw is het veldje voor de echte tentkampeerders. Ter hoogte van het toiletgebouw staan kruiwagens klaar waarmee je je bagage kunt vervoeren. In het midden van de Friese Hoen staat een Dome-kas. Hier kun je elkaar ontmoeten en regelmatig kun je er een yogales volgen. Wil je een vuurtje stoken? Dan kun je terecht bij de centrale, deels overdekte vuurplaats.

1,24 ha | 34 plaatsen | Open: 29/03 - 31/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Ingerichte tenten te huur
Duurzaam huisje 2
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Broodjesservice aanwezig
Slechtweervoorziening aanwezig
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Voorzieningen voor paarden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6+10A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Oplaadmogelijkheid elektrische auto
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 5,0

Kampvuur alleen op de aangewezen centrale, deels overdekte vuurplaats op veld Friese Hoen.

Faciliteiten voor mindervaliden

In het centrale toiletgebouw is minder valide sanitair. U kunt een sleutel hiervoor krijgen.

Tarieven *

Paard in wei: € 10.00. Trekkerstarief: € 15,00 voor één persoon (max 3 nachten). Kinderen onder de 12 jaar betalen geen toeristenbelasting. Trekkers van tevoren even bellen of er plek is. Hemelvaart en Pinksteren slechts arrangementen te boeken.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Janneke van den Engel
Weg achter de es 11
7975 PZ Uffelte
Drenthe

Tel.: +31521351269
info@blauwehaan.nl
https://www.blauwehaan.nl/kamperen-in-drenthe/natuurkampeerterrein-de-groene-hen

Facebook Twitter Instagram

Tips!

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Faciliteiten winterkamperen
Overdekte vuurplaats. Hout te koop voor kampvuur (€ 3,95 per zak).

Activiteiten
Voor activiteiten deze zomer in de buurt van De Groene Hen, kun je kijken op http://www.hetnationaleparkvandrenthe.nl/. Hier vind je alles wat er in de omgeving te doen is!

Locatie

Het terrein ligt tussen boerenland en natuurgebied ’t Holtingerveld. Holtingerveld is dé plek voor natuurliefhebbers. Geniet van heide, bos en vennen. De prachtige wandeling rondom het Brandeveen (veenafgraving) is een aanrader. Natuurlijk zwemwater vind je op 2 km afstand.

Deels overdekte vuurplaats. Hout te koop voor kampvuur.


De huiskamer is authentiek met zitjes bij de houtkachel. Er wordt fair trade koffie geschonken en tijdens vakantieperiodes zijn er geregeld foodtrucks. Ook kun je dan verse broodjes kopen in de croissanterie. Het kampeerterrein ligt in een beschermd natuurgebied. Kinderen kunnen er op uit met de ontdekkist of hutten bouwen in het aangrenzende bosgebied.

Hoogseizoen

28/04-07/05 Meivakantie; 17/05-21/05 Hemelvaart & Pinksteren afwijkende prijzen; 10/07-03/09 Zomervakantie.

Route

Het Natuurkampeerterrein ligt ± 2 km ten noorden van Uffelte. Via de N371-Meppel-Assen linksaf de bewegwijzering ‘Blauwe Haan’ volgen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Ten noorden van Uffelte loopt van west naar oost het Uffelter Boervaartje. De vaart is in 1787 gegraven tussen het Uffelterveen en de Drentse Hoofdvaart om turf uit het veen te vervoeren. Er werden ook verschillende zijtakken gegraven (wijken), waaronder een wijk naar het Brandeveen. Op de zogenaamde Franse kaart uit 1813 is dit goed te zien. Het boervaartje loopt dwars over ons kampeerterrein en op sommige plaatsen is nog goed te zien hoe breed het vaartje oorspronkelijk geweest is.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · energieopslag, groen gas · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · bouwen met recyclematerialen · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Renée - 19-06-2023

Leuke camping! Wij waren er met onze peuter. Omdat het aan een groter campingterrein ligt heel veel leuke speelvoorzieningen. Sanitair was erg schoon. Rustige en gemoedelijke sfeer. 'S avonds heerlijk stil & omgeven door vogelgezang kunnen slapen.

Linda - 12-08-2022

Onderdeel van een gigantische gewone camping. Dit heeft niets met natuurkamperen te maken! Kaal terrein, heel weinig schaduw, hutje mutje staan, te weinig sanitair en vanaf 's morgens vroeg overlast van de autos die de andere veldjes op- en afrijden. 1 ster voor de aardige campinggasten, maar verder is het niks.

Henk Procé - 29-08-2021

Wij stonden eind augustus 2021 een weekend met onze caravan op de groene hen. Een gemiddelde waardering met 5* is echt te hoog. Wij kunnen vergelijken met andere natuurcampings (Borger, Schinnen). De omgeving is zondermeer prachtig maar de camping zelf straalt net te weinig onderhoud uit. Het sanitairgebouwtje steekt mager af tegen de ervaringen die we elders hebben. En dan is de camping wel erg duur, nog niet eerder betaalden we zoveel voor een natuurcamping, met nog een apart tarief voor Wifi toch maar zo 37,50 per nacht voor 2 personen.

Saskia - 18-03-2020

We stonden hier een weekend, rond half maart. Heel rustig, en we vonden de bosrand op de gewone camping aantrekkelijker dan het opener natuurterrein. Omgeving is heel geschikt voor wandelingen. Leuke camping, het bijzonderst vond ik de prachtige creatieve en mooi gemaakte speeltoestellen, en ook de overnachtingsmogelijkheden. Hier gaan we zeker terugkomen met onze kleinkinderen! Sanitair is goed schoon en warm. Klein minpuntje was dat de kranen waar je goed je handen kunt wassen bij de wc stuk waren. In deze coronatijd vond ik dat wel een gemis.

Judith - 19-01-2020

Fijn winterkampeerweekend gehad. Heerlijk rustige omgeving en prachtig zicht op de sterren. Vuurschalen zijn te leen en hout te koop. Het terrein ligt tegen de gewone camping dus in de zomer zal het wel drukker zijn. Sanitair is in de winter deels open en is schoon en warm. Fijne camping voor in de winter.

Inge Leonora-den Ouden - 13-07-2016

Prachtig gelegen kampeerterrein! Je wandelt/fietst er zo uit de prachtige natuur in, verschillende kanten, verschillende landschappen. Handig dat het bij de grotere camping ligt, met kantine, terras, e.a. voorzieningen. Maar ook het natuurterreintje zelf heeft alles wat nodig is om fijn te kamperen. Vriendelijke eigenaars maken het top!

Yvon Jansma - 14-05-2015

Wat een heerlijke plek om met de kinderen te kamperen! Geweldige sfeer en superruime kampeerplek. De waterpomp was voor de kinderen de topattractie. Leuke activiteiten zoals levend stratego en super knutsels maken. Eigenaresse Janneke is het synoniem voor gastvrijheid. Heerlijke croissants en broodjes te bestellen voor het ontbijt. Wij gaan zeker terug!

Dick van Hilten - 30-08-2013

Wij waren hier van 27-8 t/m 30-8-2013. Deze natuurkamping komt bij ons in de top 5! Prima voorzieningen op een rustige (stille) lokatie. Prachtige omgeving met veel mogelijkheden voor fietsen en wandelen. Wij komen hier zeker terug, waarschijnlijk lente 2014.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Groene Hensterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd