De Dennen

In het kort

De Dennen telt 20 kampeerplekken midden in de natuur, op een open plek in het bos. Voor de echte rustzoekers en back to basic kampeerders die het prima zonder stroom redden. Maar ook voor avontuurlijke gezinnen: kikkerdril zoeken, lekker zwemmen in het Loomeer, zandkastelen bouwen en ’s avonds een wijntje drinken bij de overdekte vuurplaats. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

1,0 ha | 24 plaatsen | Open: 28/03 - 04/11 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 8
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampvuurplek
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,4
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 5,0

Op dit terrein is een vuurhut aanwezig voor algemeen gebruik. Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Hoofdstraat 28A
9443 PA Schoonloo
Drenthe

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868168 (8.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl/

Facebook Twitter Instagram

Locatie

Vanaf het terrein loop je zo het Hart van Drenthe in waar de natuur 'wilder' mag worden. Geen eenvormige sparrenbossen, maar gevarieerd natuurbos met eik, beuk, berk, els en wilg. Aaneengesloten natuur dat elk moment van de dag anders is. De mystiek van zon en nevel, de geur van alles wat groeit en bloeit, de afwisseling van open vennen en donker bos… en het gevoel dat je soms de natuur voor jezelf hebt. Dagje uit? Bezoek het Boomkroonpad in Drouwen.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

De Dennen bevindt zich op 0,5 km van Schoonloo ten westen van de weg Schoonloo-De Kiel.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

In Drenthe zijn de ijstijden nooit ver weg. In het honderden meters dik ijspakket kwamen vanuit Scandinavië ook de stenen mee die later gebruikt werden voor de hunebedden. Net als de keitjes die zijn gebruikt voor de wegen die de boswachterijen doorkruisen. De bossen werden in de twintigste eeuw aangelegd en leverden bijvoorbeeld hout voor de stutten in Limburgse mijnen. In 1772 werd in Schoonloo de laatste wolf in Drenthe doodgeschoten. De huidige productiebossen mogen weer wilder worden. Wie weet wat dat oplevert!

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Mirjam - 26-06-2023

Tijdens ons fietsrondje Drenthe ons tentje, voor 1 nachtje, neergezet op het trekkersveldje. Een mooi beschut grasveld omringd door het bos met picknickbank (heel fijn). Verdere terrein mooi aangelegd. Enige minpunt: doorgaande weg is dichtbij, overdag druk en dat hoor je helaas (op het trekkersveld).

Jelte - 21-08-2022

Deze camping is niet voor iedereen. Een wat primitieve camping met beperkt vernieuwd sanitair. Dat hebben ze trouwens erg slecht gedaan. Er was blijkbaar niet veel budget. Vergeleken met andere Staatsbosbeheer camping nog steeds ondermaats. Er zijn twee dingen die deze camping de moeite waard maken. Het centrale veld is een ontmoetingsplek. Er zijn genoeg mensen die hier al jaren komen en dus samen dingen ondernemen. Heb dit jaar heerlijk mee gedaan met volleyballen. Het andere is het prachtige Loomeer dat op circa 5 min lopen is. Heerlijk om bij af te koelen tijdens de zonnige dagen. Of gewoon om omheen te lopen.

Fam Marijnissen - 27-06-2020

Kamperen bij de boswachter is verleden tijd, want die is inmiddels vervangen door een display. Toch prachtige SBB-camping, met wisselende plaatsen (let op ruimte en zon!) Op tweehonderd meter geweldig zwemmeer met kraakhelder water! Ook aan de overkant van de weg diverse zwemmogelijkheden. Ook voor uw hond.

Elisa - 11-06-2019

Mooi en primitieve camping! je zit echt midden in het bos. We hebben heerlijk vanaf de camping gewandeld en een ree gezien. Sanitair is oké. enigste nadeel is dat er mensen bij de kampvuur plek muziek waren aan het draaien, dit vonden wij best storend. je zit niet voor niks in een bos. Luister wat het bos je te bieden heeft. Het was echt een ervaring. uilen die 's nachts te keer gingen en vogels die je om 5 uur 's morgens wakker maken. De teken en muggen waren wel een groot nadeel. Dus vergeet geen DEET en een tekenpen! maar dit weet je als je in een bos slaapt. Jammer dat er geen duidelijke wandelroutes waren aan gegeven en we hebben geen toezicht van een boswachter gezien. Voor de rest was het heel fijn vertoeven! over het algemeen was het rustig en sfeervol!

Hannah - 08-07-2018

De speeltuin hier is super! De kampvuur plek is top. Tot zover de positieve punten... Het sanitair heeft mankementen, is verre van schoon en bovendien erg koud. De prijzen die hier en in het boekje staan, zijn lager dan wat de zuil berekent waardoor wij maar op het trekkersveld zijn gaan staan en een nacht minder zijn gebleven. Het stikte er van de bruine muggen en teken! Dit terrein bezoek ik niet nog eens!

jan van walderveen - 19-05-2017

Vandaag toch maar weer geboekt voor het Hemelvaartweekend. Het is toch wel een van onze favoriete SBB terreinen. Wel ben ik het eens met de mening van een aantal recensies dat het sanitair te wensen overlaat, dit in tegenstelling tot SBB Schoonoord. Mogelijkheid tot het boeken van prive sanitair. Overdreven dit hoeft van mij nou ook weer niet, maar voldoende en schoon sanitair vind ik voor de huidige prijzen zeker een must! Ik heb al eens gebeld met SBB, wat nou het probleem is om tijdens het hoogseizoen mobiele units te plaatsen. Moet nu toch wel uit kunnen met de huidige prijzen. SBB doe hier iets aan.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Dennensterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd