Borger

In het kort

Borger ligt ver weg van de bewoonde wereld. Je hoort er niets dan ‘bosgeluiden’. Het open veld met de Douglassparren eromheen doet sommige kampeerders aan Canada denken. Vanaf het terrein loop je zo het bos in: ideaal voor kleine huttenbouwers! Kinderen vermaken zich prima op en om het terrein. En ’s avonds natuurlijk gezellig met zijn allen rond het kampvuur. Loosput voor campers. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: www.logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

5,0 ha | 55 plaatsen | Open: 01/01 - 31/12 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampvuurplek
Slechtweervoorziening aanwezig
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Hele jaar geopend
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 6,0

Op dit terrein is een vuurhut aanwezig voor algemeen gebruik. Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan (met uitzondering voor winterkampeerders tussen 1 november en 1 april).

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Steenhopenweg 5
9533 PN Drouwen
Drenthe

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868214 (8.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Tips!

Beleef het bos vanuit het perspectief van een eekhoorn!
Bij Buitencentrum Boomkroonpad, op loopafstand van het kampeerterrein, vind je een speciaal wandelpad die je hoog langs de toppen van de bomen leidt. Beleef het bos vanuit het perspectief van veel dieren die er leven. Meer informatie: http://www.buitencentra.nl/buitencentrum-Boomkroonpad.aspx.

 

Locatie

Mooie wandel- en fietstochten langs heidevelden en vennen van boswachterij Gieten-Borger. Je kunt mee op paddenstoelen-, paarden-, of natuurexcursies. Het Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen geeft je een heel andere kijk op het bos: je loopt op 22 meter hoogte door de toppen van de bomen!

Faciliteiten winterkamperen
Er is een centrale (overdekte) kampvuurplaats.


Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.


Activiteiten
Klik hier voor leuke activiteiten in de omgeving van Natuurkampeerterrein Borger.


Wandelen
Klik hier voor wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein Borger.


Faciliteiten winterkamperen
Er is een centrale (overdekte) kampvuurplaats.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Aan de weg Borger-Rolde (N857). Bij hm-paal 5,7 neem je de afslag richting Het Boomkroonpad. Hierna kun je de borden volgen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Begin vorige eeuw lagen hier uitgestrekte heidevelden en vooral zandverstuivingen, ontstaan door te intensief bodemgebruik. Bij storm waren ze een bedreiging voor de dorpen eromheen. Om de gronden vast te leggen werden ze beplant. Zo ontstond een belangrijk bosbouwgebied, doorkruist met keienwegen om het hout af te voeren. In de bossen tref je prehistorische monumenten aan, zoals hunebedden (ca. 3500-300 v.Chr.) en grafheuvels (ca. 1800 v.Chr.). In 1927 werd een graf gevonden met vele kostbaarheden, misschien van het stamhoofd of ‘de hoofdman’ van Drouwen, zoals het wel bekend werd. Het bevatte het oudste zwaard van Nederland, nu te zien in het Drents Museum in Assen.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

H. Helder - 24-08-2023

Rustige groene camping, goed sanitair, broodservice door bakker Joost.

A.Brouwer - 08-07-2023

Wat een heerlijke plek. Mooi gelegen, zo in het bos. Heerlijk gewandeld. Midden in de week, een erge storm, kon even naar huis (na overleg met de boswachter) en de volgende dag weer terug komen. Wat een schoon sanitair.

Giny - 18-04-2023

Prachtig gelegen, heerlijk rustig, fijn sanitair.

Saar - 02-04-2023

Mooi en rustig, goede keuze uit alle beschikbare plekken, vooraf reserveren vond ik wel handig, aanmelden via computerzuil op locatie ging vlot (was voor mij de eerste keer), sanitair helemaal prima. Natuur en bos om me heen was heerlijk, de klank van wind in de bomen rustgevend. Dat we veel regen was wat jammer, maar zo is het leven!

Janny - 27-06-2022

Wat een prachtige plek. We zijn afgelopen week voor de 2e keer naar Borger afgereisd voor 5 nachten. Doordeweeks was het heel rustig. Het sanitair was super schoon, iedereen liet het netjes achter. Fijn dat er wc-papier is en dat de douche werkt met een timer. De boswachter kwam ook nog even langs. Vanaf vrijdag werd het wel druk, waaronder veel gezinnen met kinderen die op het veld rond de waterpomp stonden. Je merkt dat het sanitair meteen een stuk viezer wordt achter gelaten: wc-papier op de grond, douches niet even met de trekker droog gemaakt en remsporen in de pot. Gelukkig kwam er een extra schoonmaakploeg tussendoor nog eens alles wat schoner maken. De MTB-route en het Gasselterveld zijn aanraders om te bezoeken. Als je wat nodig hebt is het dorp Borger goed bereikbaar met de fiets en daar heb je voldoende horeca en winkels. Ik heb genoten van het kampeerterrein en ik ga zeker nog eens terug.

Aaron - 12-06-2022

Ik verbaas me vooral over sommige reviews. Sanitair niet schoon bv. Ik kampeer mn leven lang al en hier kunnen menig kampeerterreinen wat van leren. Heel schoon en netjes. Als je strakke gemaaide vierkante veldjes wilt met veel zonlicht is dit inderdaad niet jou terrein. Wat verwacht je van een natuurkampeerterrein in een bos? Wat je kunt verwachten is een prachtige boscamping, je staat letterlijk midden in het bos. Nee, geen mooie strakke veldjes. Zoek je natuur dan moet je hier zijn. Sanitair super netjes. Smorgens komt er een busje van de bakker het terrein oprijden en kun je verse broodjes kopen. En vergeet niet het boomkroonpad te bezoeken! Verder heeft het een mooi speelgedeelte voor de kinderen en een overdekte vuurplaats waar je zelfs in de regen of kou gezellig kunt vertoeven. Dit kampeerterrein is zeker ons favoriet en zullen hier ook meerdere weekenden met de camper te vinden zijn.

Caroline - 09-09-2021

Trekkersveld heeft weinig gras en is somber gelegen.

Dhr. Nijholt - 05-09-2021

Indien u van heel veel honden om u heen houd is dit zeker een aanrader. U komt daar ruimschoots aan uw trekken.

Saskia - 06-03-2021

Na een heel geslaagd bezoek begin januari waren we hier weer een nachtje. En de camping ligt geweldig, en is heerlijk. Toch waren we nu minder enthousiast. Nu het vrij vol was merk je dat de plekken redelijk klein zijn. Het vervelendst vond ik dat iedereen een vuur mag maken bij zijn tent. Het gevolg was een zware houtrooklucht over de camping. Wij stonden gelukkig goed, maar als je gauw last hebt van je longen moet je hier niet wezen! Ik hoor van meer mensen die dit erg vervelend vinden, of er echt niet tegen kunnen, en daarom niet naar een camping met vuurstook mogelijkheid te gaan. Als je als beheerder ervoor kiest om het plezier van vuurtje stoken zwaarder te laten wegen dan de vervuiling, zou je dan niet in elk geval veldjes met en zonder vuur kunnen maken? En dan de veldjes waar geen vuur mag wat aan de rand waar de wind meestal vandaan komt?

Saskia - 13-01-2021

Een geweldige camping! Midden in de winter was het er doodstil, en de ligging midden in het bos is heel bijzonder. De camping is goed verzorgd, doordacht, en luxe, met verwarmde wc’s. Er zijn goede Corona maatregelen genomen, en door de goede inrichting ben je daarin niet afhankelijk van het gedrag van anderen (was geen probleem nu trouwens) .we gaan graag naar campings die we nog niet kennen, maar deze komt bovenaan de lijst favorieten te staan.

H.Veen - 28-06-2020

Prachtig en rustig terrein. Schoon sanitair. Mooi fietsen.

Albert O. - 20-10-2019

Op het moment dat je de lange bosweg richting de camping oprijdt krijg je al het gevoel dat je naar een bijzondere plaats gaat. De camping ligt midden in het bos. Ruime plaatsen op open velden, maar ook tussen de bomen kun je je tent, caravan of camper neerzetten. Het (verwarmde) en schone toiletgebouw is van alle gemakken voorzien. Zo vind je er onder andere kluisjes (met stopcontact) en oplaadpunten voor e-bikes. ’s-Nachts is het er heerlijk aardedonker en vooral doodstil. De camping is door z’n ligging midden in het bos een prima uitvalsbasis voor mooie boswandelingen. Zo loop je bijvoorbeeld binnen een kwartier naar het Boomkroonpad. Kortom: een heerlijke plek om een paar dagen door te brengen. Zijn er dan geen minpunten. Een kleintje dan. Tijdens ons verblijf lieten toch wel veel mensen hun auto op de kampeerplek staan. Dat is jammer. Een camping is geen parkeerplaats……..

Henk Hoorn - 31-07-2019

Prachtige terrein met modern, goed onderhouden sanitair. Wij waren hier van 17 tot 30 juli. Helaas werd de laatste week verstoord door een ware wespenplaag. We zijn heel wat kampeervakanties met wespen gewend maar laten ons daar in de regel niet door afschrikken.. Dit keer wel. Er waren er enorm veel en ze waren agressiever dan gewoonlijk. Regelmatige klonk hartverscheurend geschrei over het terrein als er weer eens een kind gestoken was en een knetterende vloek als ík het slachtoffer was. We capituleerden en vertrokken een dag eerder dan de bedoeling was. Verder niets dan lof over dit terrein. Houd er wel rekening mee dat er (begrijpelijk) geen Wi-Fi is, maar dat ook de dekking van de internetproviders (Ik heb Vodafone) te wensen kan overlaten.

andries koertse - 26-06-2019

begin juni een nachtje proef kamperen,kijken of alles in orde is. ik kreeg het gevoel,als je met je rug naar de andere velden staat,of je aan het wild kamperen bent. leuk gesprek gehad met de boswachter

Simon Koops - 23-10-2018

Volgens mij maakt juist de verscheidenheid van kampeermiddelen en publiek het leuk. Dit is een pracht terrein waar je geen wegen o.i.d. hoort. Hier hoor je alleen camping en bos geluiden. Het is midden in het bos gelegen en s'nacht aarde donker. Prima. Douche's en toiletten zijn perfect evenals kampeerbeleving. Naast de lange oprijlaan zie je een klein stukje van een moutainbike route van 30 km lengte die in samenwerking met staatsbosbeheer is aangelegd. Wat is dit een prachtige route over nauwelijks te beklimmen heuvels en smalle paadjes. In Borger kun je een moutainbike's huren. We zijn hier op verschillende jaargetijden geweest, (ook s'winters) op fietsvakantie met twee persoons tentje, met de caravan en nu met de camper. De toegangweg is inmiddels half verhard en prima te berijden. We blijven komen.

Cindy - 19-10-2018

Prettige week gehad totdat het weekend begon en het terrein veranderde in een natuurparkeerplaats. Heel irritant om wakker te worden tussen het blik van alle campers. Het zou veel prettiger zijn als er een bepaald deel zou worden gereserveerd voor campers. Of voor tenten (die niet thuishoren op het trekkersveld). En de slagboom om 22.00 uur op slot. Aankomst om middernacht en dan nog een uur lang de zijdeur open en dicht schuiven geeft echt veel geluidsoverlast. Sanitair is ok, prima verwarmd en de toiletten zijn schoon. Douches verdienen wat meer aandacht, vooral de schimmel in de hoeken van de wanden en de vloer. Verder een geweldige kampvuurplaats, de overkapping zorgt voor een aangenaam verblijf, zeker als het ‘s avonds buiten koud wordt.

Jeroen Korthuis - 25-08-2018

Dit was onze eerste keer op een natuur camping. We waren benieuwd... Het is ons uitstekend bevallen. Prachtig midden in de bossen, ruime plek met stroom, keurig schoon sanitair welke stukken beter was dan op een hoop commerciele campings, mooie wandelroutes. Kortom, voor herhaling vatbaar. Wat ons wel opviel is dat de camping gasten meer “op zichzelf” zijn ten op zichte van gasten op commerciele campings.

Brigitte - 24-08-2018

Heerlijk genoten van de rust en de natuur op het veld rechts na de ingang (ca 8 plekken).

Fam haakman - 18-07-2018

In één woord super stek

Piet Westbroek - 08-07-2018

Schreef dit al eerder. Borger is beslist een van SBB's mooiste terreinen in onze optiek. Eenmaal aan het einde van het passende zandpad als toegangsweg wacht een sfeervol kampeerterrein op de natuurminnende kampeerder. Voor een ieder een ruime plaats alsmede een vaak persoonlijk welkom door de kundige/aardige boswachter Martijn. Slechts 1 minpuntje. Tijdens ons eerdere verblijf werd - incidenteel - enkele honden onaangelijnd op het terrein vrijgelaten. Dit tijdens de afwezigheid van de boswachter. Alhoewel verder heel aardige mensen kan dit natuurlijk niet de bedoeling zijn. Evenwel is en blijft Borger een aanrader. Een ideaal terrein om tot rust te komen en midden in de natuur !!

justine - 21-06-2018

Heerlijk rustige mooie camping, grote plaatsen, niets mis mee. Vrij nieuw maar helaas erg vies sanitair. Dat is dan weer jammer

P van der Vlis - 19-05-2018

Lopen weer loslopende honden

Peter - 27-12-2017

Plaats gereserveerd en 2 nachten op het terrein verbleven. Mooie omgeving en mooie kampeerplaats. Sanitair is goed en schoon. Toegangsweg is slecht (vol met kuilen). In het weekend dat wij er waren was er een lange afstandshardloopwedstrijd waarvan de route over de camping liep waardoor er vanaf de middag tot ver in de avond hardlopers langs de caravan liepen. Hierover waren wij niet van te voren geinformeerd. Beetje jammer. Boswachter niet gezien. De camping zelf verdient 4 sterren, het verblijf echter 3.

Mike - 03-10-2017

Heerlijk terrein met prachtige natuur. Het toezicht op loslopende honden mag echt beter, zo jammer tegen je aan springende honden en waarbij mijn eigen hond in haar tuig moet hangen die wel zoals het hoort aangelijnd is. Verder is het armzalige tentje van een arbeider op het trekkersveldje uit een niet nader genoemde oostblok land een doorn in het oog ( komt 's avonds aan en gaat 's morgens vroeg weg).En dat ruim een week en waarschijnlijk langer. De vrijwilliger van staatsbosbeheer aldaar is een alleraardigste behulpzame kerel echt waar, maar mensen aanspreken op wat niet klopt volgens de SSB kampeer regels doet hij niet echt. Al met al ...het blijft ons favoriete kampeer terrein met prachtige wandelroutes

Nico - 11-05-2017

Op zich een prima camping op leuke locatie met keurig sanitair wat goed onderhouden wordt. Een ernstig minpunt is wel de zo bewierookte vuurplaats. Leuk wellicht, maar wie denkt dat rook loodrecht omhoog gaat en verdwijnt heeft het niet goed begrepen. De kans is dus zeer reeel dat je flink in de rook komt te zitten. Los van dit is nog de kwestie dat de rook veel giftige bestanddelen bevat want de verbranding is meestal verre van compleet geweest. En voor een natuurcamping lijkt me dat geen goede zaak.

holman - 20-01-2017

Het weekend van 10 januari op de camping gestaan. Prachtige camping en (als je geen fietsen mee hebt zoals wij) kun je er heerlijk wandelen. Het is toch prachtig als je hier zo kan genieten van het natuurschoon om je heen. Zeker de moeite waard om hier te kamperen. Bedankt Staatsbosbeheer.

Willem Krouwel - 03-01-2017

03-01-2017 We hebben 4 nachten rond Oud en Nieuw hier met de camper en 2 honden gestaan . Een heerlijk rustgevende ervaring. Overdag veel gewandeld en op Oudjaarsdag werden we getrakteerd op oliebollen van Staatsbosbeheer , uitgedeeld door Martijn, de zeer sympathieke boswachter. Hij heeft op alle vragen een deskundig antwoord; zo zagen we ijsharen in het bos; Martijn wist er meer over te vertellen. Ook de sfeer , tussen de verschillende tenten was prima; kortom we komen zeker terug. Willem en Herma

Roy Jansen - 31-12-2016

Prachtige locatie met onwijs veel natuurschoon. Ook de boswachter martijn is zeer vriendelijk en vrolijk. mijn plek was met de hangmat mooi tussen de bomen op het trekkersveldje en kon vandaar uit ook snel bij de lekkere vuurhut met de medekampeerders op het terrein en ook zo in de bossen met de mooie vennen en velden. zeker herhalingswaardig.

M. Bosma - 06-11-2016

Een nacht gestaan samen met nog 1 camper. Het was in 1 woord geweldig! Schitterend in het bos met herfstkleuren en een heel mooi toiletgebouw. Heerlijk gefietst over fietspaden die niet meer te zien waren door alle bladeren. We komen snel terug!

Annet - 20-08-2016

Heerlijk terrein in de bossen. Prima sanitair en de mogelijkheid je telefoon ed in een kluisje op te laden. Het trekkersterrein mist een bankje en is wel erg donker. Het terrein is makkelijk te vinden.

Piet Westbroek - Krimpen a/d IJssel - 02-08-2016

Een terrein waarvan er maar 1 is ! Opnieuw hier verbleven. Kamperen te midden van een brok natuur ! Ruime plaatsen, in de regel allemaal aardige kampeerders. Sfeervolle centrale vuurkorf waar nijvere handen zagen en stoken. En dan ontstaan er altijd gezellige praatjes. Een geweldige boswachter 'die-weet-waar-hij-over-praat'. Nieuw sanitair is idd een verrijking voor het terrein. Wel een beetje jammer dat er hondenbezitters zijn die hun viervoeters los laten hollen op de camping. Regels zijn overduidelijk: aangelijnd ! Is het nu zover dat honden ook bij SBB worden toegestaan wordt dan meteen de hele hand gegrepen ipv de bekende ene vinger. Niet iedereen is nu eenmaal een hondenliefhebber tot soms zelfs bang van een hond die - wellicht goedbedoeld maar toch - op je afkomt. Los hiervan is Borger een terrein waar het heerlijk vertoeven is.

Ans Habraken - 09-05-2016

Het lange Hemelvaart weekend hebben we doorgebracht op deze camping. Heerlijke camping, in een mooie omgeving. Vanaf de camping genoeg wandelmogelijkheden en ook een leuke mtb route. Het weer was uitzonderlijk goed, warm zelfs. In de bossen is er voldoende schaduw. Op het veld kun je meer genieten van de zon, maar bij wind kan het erg stoffig worden, door het zand. Prima sanitair, pas nieuw. Kortom, een aanrader!

Willem - 24-04-2016

Dit weekend op de camping doorgebracht in een tent. Was bere koud, met hagel en natte sneeuw en heel weinig bezoekers. Dat laatste was natuurlijk vanwege het weer. Maar wel een mooie camping. Echt in de natuur, waar je 's ochtend heel veel vogels hoort. Het toiletgebouw is net nieuw, en ziet er keurig uit. De plekken zijn ruim en de opzet van de camping is heel natuurlijk. Omgeving is ideaal om te wandelen of te mountainbiken.

Maartje - 10-01-2016

Hele fijne kampeerplek! Ver van de bewoonde wereld en \'s avonds dan ook een schitterend donkere sterrenhemel. Middenin de natuur en een gloednieuw (op zon) verwarmde en erg schoon toiletgebouw, inclusief afwasplek binnen! Hele leuke vuurhut die \'s avonds voor gezelligheid en sfeer zorgt.

Pauline en Bobbie - 04-01-2016

Oudjaarsdag/avond aangekomen op de camping, verwelkomt door een fantastische sterrenhemel en een sfeervol verlichte vuurplaats waar het vuur al heerlijk knetterde. Bij daglicht de camping bewonderd, wat een fijne en mooie plek. Heerlijk door de omringende bossen kuieren met als afsluiter een glühwein bij het vuur. Toffe boswachter, dank voor welkom gevoel! Hij had zelfs oliebollen gebracht die we lekker in het vuur konden opwarmen! Volgens mij lag er de dag na ons vertrek WEL sneeuw, waar we met de oudjaarkampeerders zo op gehoopt hadden. Martijn, hoop dat je alsnog mooie winterkampeerfoto's hebt kunnen maken, ik ben benieuwd. We komen graag nog es terug!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Borgersterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd