Pont du Rouffet

In het kort

Het kampeerterrein is terrasvormig, veel plaatsen hebben uitzicht over het meer. Elke plek heeft zowel zon als schaduw door de natuurlijke begroeiing, en een ondergrond van gras. Een gemoedelijk terrein voor rustzoekers. Verder is er een grote bibliotheek, broodservice, verhuur van kano’s en gratis wifi . Het terrein is geschikt voor caravans tot 7,5 meter (incl. dissel) en campers tot 7,5 meter (tot 3,5 ton). In hoogseizoen is reserveren aan te raden.

1,1 ha | 30 plaatsen | Open: 01/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 2
Huisdieren aangelijnd toegestaan in overleg
Kampvuur of vuurpotten verboden
Broodjesservice aanwezig
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 16A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 9,0

Elke ochtend vers brood in het hoogseizoen. Verhuur van kano's en koelkastjes.

Tarieven *

Elektra 16A is inbegrepen bij de prijs. Toeristenbelasting vanaf 18 jaar.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Ronald en Olga
10 route du Pont du Rouffet
15140 Saint-Martin-Cantalès
Auvergne

Tel.: +33471694276
bgg.: 0033 7 52 08 68 08
contact@campingpontdurouffet.fr
https://www.campingpontdurouffet.fr/

Facebook Instagram

Locatie

Pont du Rouffet ligt direct aan een groot meer (410 hectare en 17 km lang) in het zuiden van de Auvergne. De Cantal is een dunbevolkt, weinig toeristisch gebied met schitterende natuur gebieden en landschappen. Het terrein is omzoomd door bossen en ligt aan het eind van een doodlopende weg. ’s Nachts is het echt donker en absoluut stil, je hoort alleen de uilen. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen, zwemmen, fietsen, varen en vissen.

Een eigen strandje van gras en stenen voor de camping. Veel wandelroutes beschikbaar. Ook kun je wandelen op de sinds 1994 niet meer gebruikte spoorbaan op 200 meter van de camping. Mountainbikeroutes in de omgeving. Fietsen is mogelijk met een geschikte fiets en goede conditie. En anders kan fietsen met elektrische ondersteuning natuurlijk ook. 


Verhuur van koelkastjes en kano's. Elke ochtend vers brood in het hoogseizoen. Verkoop van gekoelde drankjes en wijn. In het hoogseizoen komt één keer per week: de slager, de pizzawagen, en een cateraar.


Slechtweervoorziening met grote biblotheek voor jong en oud. Gratis wifi. Aankomst tussen 15.00 en 20.00 uur. Reserveren kan via onze website


Veel kastelen, middeleeuws plaatsje Salers. Bergen Puy Mary en Puy Violent. Kaasboerderijen voor ambachtelijk gemaakte Salers- en Cantalkaas, kaascoöperatie of een bierbrouwerij te bezoeken.

Hoogseizoen

29/06 tot 02/09.

Route

Tussen Aurillac en Mauriac: volg de D922 tot afslag Besse (D42). Volg de D42 tot het einde: doodlopende weg.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Volgens de mondelinge overlevering is de brug “Pont du Rouffet” gebouwd door de Engelsen tijdens de 100-jarige oorlog (tussen 1337 en 1453). Bij de ingebruikname van de stuwdam in 1951 ontstond het meer “Lac d’Enchanet” en is de brug onder water komen te staan.


Op 200 meter van de camping ligt een verlaten spoorlijn, gebouwd tussen 1882 en 1887 en sinds 1994 niet meer in gebruik. Hier kun je zonder gevaar voor eigen leven het spoor volgen door tunnels en over viaducten.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Simon - 19-08-2019

TOPPLEK! Kleine rustige camping, supermooie ligging. Hier ben je echt even helemaal weg. Ik ben er twee weken verbleven, en ik wil terug! Camping wordt gerund door een heel hartelijk en warm echtpaar dat dit werk met veel liefde en plezier doet. Ze werken hard, onderhouden alles goed maar zijn ook behulpzaam voor gasten. Magisch plekje, absolute aanrader voor wie van een kleinschalige camping houdt midden in de natuur.

Robin Wiersma - 20-10-2017

Erg gezellige camping. Er stonden, toen ik er was, bijna alleen maar caravans, dat uitzicht vind ik nooit zo mooi. Maarja dat was dan ook het enige... De service was goed, de voorzieningen in orde, erg mooie omgeving! Heerlijk zwemwater in het meer en een wandeling langs de verlaten spoorlijn is ook zeker een aanrader. Voor de boodschappen in een supermarkt, moet je wel een eindje rijden, het ligt vrij ver van de "bewoonde wereld", maar dit is zowel positief als negatief... Prachtige omgeving, vooral om te wandelen. Zeker een aanrader!

Mieke van Loo - 16-07-2017

Heerlijke, kleine, rustige camping met hartelijke, nederlandse campingeigenaren, mooi gelegen aan een stuwmeer, waar 3 riviertjes op uit komen. Heerlijk om te zwemmen en te kanoeen. Geweldige plek voor rust en natuurschoonzoekers.

Roy Bradwolff - 09-03-2017

Een heerlijke fijne camping. Omgeving is prachtig en je kan je hier met jonge kinderen prima vermaken . De spoorbrug geeft je een soort van avontuurlijk gevoel als je erover wandelt en door de tunnel loopt. Er zijn boeken en spelletjes voor de kleintjes gratis te leen. Omgang met andere campinggasten is laagdrempelig omdat het een gezellig kleine camping is.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Pont du Rouffetsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd