Coursavy

In het kort

Het terrein telt 50 ruime plaatsen, allemaal voorzien van elektriciteit en een picknicktafel. Het terrein ligt langs de rivier en is verdeeld over twee niveaus. De plekken hebben zon en schaduw. In het hoogseizoen kamperen er veel gezinnen met zowel jonge kinderen als ook wat oudere jeugd. Een rivier om in te zwemmen, een kampvuurplaats en een eigen hangplek in het bos; de mogelijkheden bieden genoeg vermaak.

2,5 ha | 50 plaatsen | Open: 20/04 - 20/09 |
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Toegankelijk voor mindervaliden
Speelvoorzieningen
Broodjesservice aanwezig
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 5A
Afstortplaats cassettetoilet
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Kano-aanlegplek (<500m)
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,5

Faciliteiten voor mindervaliden

Een grote douche/toilet ruimte

Tarieven *

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Bart en Michelle
Coursavy
15340 Cassaniouze
Auvergne

Tel.: +33471499770
info@campingcoursavy.com
https://www.campingcoursavy.com

Facebook Instagram

Locatie

Coursavy ligt in het uiterste zuiden van de Auvergne, in de Gorges du Lot op 200 m hoogte, en is omgeven door beboste heuvels die tot zo’n 800 m hoogte reiken. Het is een gebied met veel wild, zoals reeën, zwijnen, dassen, otters en ijsvogeltjes. Wandelen en fietsen kan vanaf het terrein.

Dichtbij de camping ligt de prachtige bedevaartsplaats Conques, wat zeker een bezoek waard is.

Een van de grote attracties van deze streek is, naast de variëteit aan landschappen, de rust. Door de excentrische ligging heeft de streek geen grote toeloop van toeristen.


Direct vanaf de camping starten een aantal wandelingen. Het landschap in de omgeving is zeer afwisselend. Na wat klimwerk het dal uit kom je boven op een glooiend plateau met prachtige vergezichten en vele beken.


Voor de recreatieve fietser zijn er een beperkt aantal zo goed als vlakke routes langs de Lot en langs de Dourdou, een zijrivier. Voor degenen die niet bang zijn om wat te klimmen zijn de mogelijkheden onbeperkt, eindloze kleine weggetjes, met soms leuke stijgingspercentages, zonder veel verkeer en ook hier prachtig uitzicht. Voor mountainbikers zijn hier geen beperkingen en de mogelijkheden legio.


 

Hoogseizoen

01/07 - 26/08.

Route

Vanuit het noorden is Coursavy het makkelijkst bereikbaar via A20 naar Limoges en Brive om vervolgens via afslag 56 naar Figeac en Decazeville te rijden. Een alternatief is via Clermont-Ferrand en vervolgens Aurillac. Fietsers volgen de rivier de Lot. De camping ligt 20 km ten westen van Entraygues.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De camping ligt op 8km van Conques; een bedevaartsoord op de route naar Santiago de Compostela. Dit prachtige middeleeuwse dorpje met imposante romaanse kathedraal is zeker een bezoek waard.

Waterbesparende douches · zonnecollector · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Elly & Wim van der Burgh - 31-05-2023

Wat kan je zeggen van een lustoort? Overweldigende natuur, prachtig onderhouden terrein met net dat stukje zorg voor 'in de natuur gevoel'. De beide eigenaren zorgen voor een ontspannen, vriendelijke sfeer. Absoluut schoon sanitair. De tijd vliegt er!

Jeroen en Marjet - 06-09-2022

Een heerlijke plek in de Auvergne, aan de rivier, lieve en attente eigenaren Michelle en Bart. Dankjulliewel voor een heerlijke vakantie.

Marianne Van der Veen - 02-09-2021

Was hier deze zomer. Wat een mooie plek, wat een aardige mensen, schoon sanitair, goede zwemmogelijkheden! Een echte aanrader!

Melanie Hendriks - 24-08-2020

Hier meerdere keren geweest met de kinderen. Dit is echt een geweldige camping in de prachtige natuur. Schoon sanitair, ruime plekken met voldoende privacy en picknicktafels, veel groen, fladderende vlinders en een leuke rivier waar je kunt afdrijven met banden, de kinderen doen dat in hele groepen en een vlot in het water. Als je dat te koud vindt, is er ook een zwembad. Mooi en gezellig volleybalveld. Leuk voor jong en oud. En ook een hele fijne campingeigenaar, die zorgt dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft en dat alles op rolletjes loopt. De kinderen waren ook heel verbaasd te merken dat hij alle namen heel goed onthoudt. In één woord: geweldig!

Martine hogerwerf - 21-08-2020

Hele mooie, bijzondere plek. Schoon sanitair, heel vriendelijke eigenaar. Waanzinnig mooie natuur. Koude rivier, ijsvogeltjes en veel meer andere mooie dieren te zien. Leuk voor jong en oud. Onze tieners hadden het iig ook heel erg fijn. Echt een aanrader.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Coursavysterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd