Coursavy

In het kort

Het terrein telt 50 ruime plaatsen. Allen zijn voorzien van elektriciteit en een picknicktafel. Het terrein ligt langs de rivier verdeeld over twee niveau's. De plekken hebben zon en schaduw. In het hoogseizoen kamperen er veel gezinnen met kinderen waaronder ook veel met oudere jeugd. Een rivier om in te zwemmen, een kampvuurplaats en een eigen hangplek in het bos bieden genoeg vermaak.

2,5 ha | 50 plaatsen | Open: 20/04 - 20/09 |
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Faciliteiten voor mindervaliden

Een grote douche/toilet ruimte

Tarieven *

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Bart Coers
Coursavy
15340 Cassaniouze
Auvergne

Tel.: +33471499770
bgg.: +33674181960
info@campingcoursavy.com
http://www.campingcoursavy.com

Facebook Instagram

Locatie

Coursavy ligt in het uiterste zuiden van de Auvergne, in de Gorges du Lot op 200 m hoogte, en wordt omgeven door beboste heuvels tot zo´n 800 m. Het is een gebied met veel wild, waaronder reeën, zwijnen, dassen, otters en ijsvogeltjes. Wandelen kan vanaf het terrein.

Een van de grote attracties van deze streek is, naast de varieteit aan landschappen, de rust. Door de excentrische ligging heeft de streek geen grote toeloop van toeristen.


Vanaf de camping starten een heel stel uitgezette wandelingen. Het landschap is zeer afwisselend. Na wat klimwerk het dal uit komt u boven op een glooiend plateau dat ook weer doorsneden wordt door beken.


Voor de  recreatieve fietser zijn er een beperkt aantal zo goed als vlakke routes langs de Lot en langs de Dourdou, een zijrivier. Voor degenen die niet bang zijn om wat te klimmen zijn de mogelijkheden onbeperkt, eindloze kleine weggetjes, met soms leuke stijgingspercentages, zonder veel verkeer en met prachtige vergezichten. Voor  mountainbikers zijn hier geen beperkingen en de mogelijkheden legio.


 

Hoogseizoen

04/07 - 29/08.

Route

Vanuit het noorden is Coursavy het makkelijkst bereikbaar via de A20 naar Limoges en Brive om vervolgens via afslag 56 naar Figeac en Decazeville te rijden. Een alternatief is via Clermont-Ferrand en vervolgens Aurillac. Fietsers volgen de Lot. 20 km westwaarts van Entraygues ligt het terrein.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De camping ligt op 10km van Conques. Dit is een bedevaartsoord op de route naar Santiago de Compostela. Men name de imposante romaanse kathedraal is een bezoek waard.

Waterbesparende douches · zonnecollector · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Marianne Van der Veen - 02-09-2021

Was hier deze zomer. Wat een mooie plek, wat een aardige mensen, schoon sanitair, goede zwemmogelijkheden! Een echte aanrader!

Melanie Hendriks - 24-08-2020

Hier meerdere keren geweest met de kinderen. Dit is echt een geweldige camping in de prachtige natuur. Schoon sanitair, ruime plekken met voldoende privacy en picknicktafels, veel groen, fladderende vlinders en een leuke rivier waar je kunt afdrijven met banden, de kinderen doen dat in hele groepen en een vlot in het water. Als je dat te koud vindt, is er ook een zwembad. Mooi en gezellig volleybalveld. Leuk voor jong en oud. En ook een hele fijne campingeigenaar, die zorgt dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft en dat alles op rolletjes loopt. De kinderen waren ook heel verbaasd te merken dat hij alle namen heel goed onthoudt. In één woord: geweldig!

Martine hogerwerf - 21-08-2020

Hele mooie, bijzondere plek. Schoon sanitair, heel vriendelijke eigenaar. Waanzinnig mooie natuur. Koude rivier, ijsvogeltjes en veel meer andere mooie dieren te zien. Leuk voor jong en oud. Onze tieners hadden het iig ook heel erg fijn. Echt een aanrader.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Coursavysterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd